What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Τί κερδίζω???
personalised chart
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Με άλλα λόγια επιβεβαιώνεις τον @ccwr και τα λεγόμενά του ότι εν τέλει προτιμούμε να διαβάζουμε ό,τι ταιριάζει για το δικό μας confirmation bias (επιβέβαιωση), παρά να υιοθετούμε την αέναη και μακράν δυσκολότερη τακτική του να προσπαθούμε να κλονίσουμε αυτά που πιστεύουμε. Μην το παίρνεις προσωπικά, αλλά εν τέλει αυτό που λες είναι ότι είσαι επιφυλακτικός επειδή μόνο και μόνο το λέει ο Χ, άρα έχεις ήδη προκατάληψη απέναντι στα γραφόμενά του.

Ως αντιπαραβολή, θα έπρεπε πχ να πω "είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός για τις μισές πηγές που ανέφερες, διότι είναι γραμμένες από αντιπροσώπους/υποστηρικτές του ρεύματος του ευρωκομμουνισμού, μάλλον δεν θα πάρω".


@lelos kounelos
Μαν, πραγματικά θα ήθελα να απαντήσω σε όλα αυτά τα σεντόνια, αλλά δεν ξέρω αν έχω το σθένος να το κάνω. Δεν ξέρω αν η έλλειψη συνοχής σε αυτά είναι επιτηδευμένη ως κάποια meta-αντανάκλαση και κοινωνικό σχόλιο της παρούσας κατάστασης της κοινωνίας.

Μόνο μία μικρή παρατήρηση ως προβληματισμό: σκέψου πόσοι Λέλοι στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν τους δικούς προβληματισμούς. Πόσοι εν τέλει επέλεξαν την ατομική λύση, επειδή βρήκαν ό,τι περιγράφεις ως εμπόδιο στη ζωή τους? Δεν διαφωνώ ότι το έλυσαν κιόλας ή τουλάχιστον το διαχειρίστηκαν. Πόσοι ισχυρίστηκαν ότι διάβασαν από εδώ και από εκεί και εν τέλει το μόνο που έκαναν ήταν μία άρπα-κόλλα για να πετάνε τσιτάτα (μαρξιστές, ανκαπιστές, τζουρτζιλαβιστές)? Σημείωση: από τα γραφόμενά σου, δεν έχεις διαβάσει/κατανοήσει Μαρξ πάντως - δεν το λέω επικριτικά, αλλά ως παρατήρηση - πράγμα που εξηγεί τις λανθασμένες εντυπώσεις για "παρελθοντικά" κείμενα. Αυτό διαφαίνεται από εντελώς λάθος διατύπωση βασικών εννοιών. Άλλωστε αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια δεν το έχεις καταλάβει (νομίζω το αναφέρεις ο ίδιος). Υπό αυτό το πρίσμα δεν μπορείς να λες κάποιον "του περασμένου αιώνα" επειδή δεν έχεις κατανοήσει ο ίδιος τις βασικές αρχές που έχει διατυπώσει με σαφήνεια. Είναι σαν να λες ότι "το πυθαγόρειο θεώρημα είναι ξεπερασμένο, καθώς διατυπώθηκε προ Χριστού και το έχουν λύσει και με 7 διαφορετικές αποδείξεις". Το τελευταίο (αποδείξεις) δεν λέει τίποτα για το βασικό φαινόμενο που περιγράφει με επιστημονικό τρόπο το πυθαγόρειο θεώρημα. Το ίδιο ισχύει και για τη Θεωρία της Καταγωγής των Ειδών του Δαρβίνου (όπου data συλλέγονται ακόμη και σήμερα), το ίδιο συμβαίνει και για τη λεγόμενη Τάση της Συρρίκνωσης του Ρυθμού Κέρδους (ήτοι Θεωρία της Υπερσυσσώρευσης) που περιέγραψε ο Μαρξ στο Das Kapital και την οποία θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι οι δείκτες οικονομετρίας που αναφέρει ο ccwr επιβεβαιώνουν για όλες τις κρίσεις του 20ου και 21ου αιώνα.

Αν θέλουμε να αμπελοφιλοσοφήσουμε, ο άνθρωπος διαγράφει μία περίεργη πορεία στην εφήμερη αυτή η κατάσταση της ζωής. Αρχικώς μαθαίνει (βιολογικά και κοινωνικά) συμπεριφορές που έχουν ενσωματώσει λίγο-πολύ την ιστορία της ανθρωπότητας (δια της αφαιρετικής οδού - αν λειτουργεί εγκρίνεται, αν δεν λειτουργεί απορρίπτεται). Έπειτα θέλει να αποβάλλει όλα αυτά τα θεμέλια και να χτίσει κάτι νέο (είτε αυτό γίνεται κατά την εφηβεία, είτε αργότερα δεν έχει σημασία). Αυτό το στάδιο είναι και το πιο επικίνδυνο, διότι διάφορες παραδοχές στη μεθοδολογία του μπορεί να οδηγήσουν σε στείρο αρνητισμό και ολική απάρνηση κάθε τι παλιού μόνο και μόνο για να το αποποιηθεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εκάστοτε μονάδες δια μέσου των αιώνων, συλλογικά αλλά κατά μόνας, προσπαθούν να ξαναεφυήρουν τον τροχό αντί να στηριχτούν στην ανθρώπινη γνώση για να την πάνε παραπέρα (σχετικό γράφημα). Έχουμε με απλά λόγια πλήρη κατασπατάληση πνευματικών αλλά και φυσικών πόρων για πράξεις και νοήσεις που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία κατάσταση εκλαμβανόμενη ως στάσιμη, και τα γενικότερα "breakthroughs" ως αποτέλεσμα 2-3 "διανοιών" κατά το ρου της ανθρωπότητας. Το τρίτο στάδιο είναι η απόκτηση σοφίας ότι ο πλήρης αρνητισμός είναι ίσως μία κατάσταση που φαίνεται να είναι μία αδιαβατική αντίδραση: το μόνο που συνεισφέρει είναι ότι η εντροπία του ατομικού συστήματος διοχευτεύεται στην εντροπία του συνόλου χωρίς όμως να επέλθει σταθερότερη κατάσταση χαμηλότερης ενέργειας (με απλά λόγια "τουφεκιά στον αέρα"). Τότε υπάρχει και εκτίμηση για την πρότερη γνώση, αλλά αρκετές φορές είναι πολύ αργά (για ορισμένους δεν έρχεται και ποτέ).

Κάθε γενιά στηρίζεται σε ώμους γιγάντων. Και δεν εννοώ τον Προυντόν, τον Τζακ Λόντον, τον Μαρξ, τον Αρχιμήδη, αλλά κάθε γενιά συνολικά της Ανθρωπότητας που με τις διεργασίες της έφτασε να στείλει τον άνθρωπο στο φεγγάρι και να ονειρεύεται να κατακτήσει κάθε όριο της πραγματικότητας και του φανταστικού. Το ότι βρέθηκε ο Αρχιμήδης να τρέχει γυμνός με το ταρζανέλο του και όχι ο Νορθ ήταν μία υγιής σύμπτωση (από πολλές απόψεις). Αλλά αργά ή γρήγορα κάποιος θα ήταν στη θέση του.

Η διαδικασία του διαλεκτικού νόμου "άρνησης της άρνησης" είναι πολύ δύσκολη, αλλά σίγουρα γίνεται ευκολότερη όταν αυτή γίνεται συνειδητά. Αυτό έχει ως στόχο και η κάθε επανάσταση. Να έχει συνείδηση των στόχων, των δυνατοτήτων, των περιορισμών και φυσικά "ποιος" επαναστατεί. Πολλές επαναστάσεις δεν κατέκτησαν ούτε το πρώτο στάδιο, που ήταν η ενσυνείδηση της επαναστατώμενης μάζας. Δεν είναι απορίας άξιον επομένως, γιατί αλλοιώθηκαν οι στόχοι, οι δυνατότητες, οι περιορισμοί τους.

Πάω πάλι στην τρύπα μου ως παρατηρητής του thread.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
1590148581643.png
θα έπρεπε να μπορούμε να το καλιμπράρουμε. Πχ εγώ θεωρώ ότι είμαι το κέντρο τού κόσμου. Όποιος πέφτει δεξιά μου είναι δεξιός κλπ. Εκεί που έχει το κέντρο είναι κάπως Authoritarian Right.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
Μόνο μία μικρή παρατήρηση ως προβληματισμό: σκέψου πόσοι Λέλοι στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν τους δικούς προβληματισμούς. Πόσοι εν τέλει επέλεξαν την ατομική λύση,
Οταν βλεπεις τα παπουτσια στις βιτρινες και δεν σε ικανοποιει κανενα. Οι επιλογες ειναι
α. να φορεσεις το λιγοτερο δυσαρεστο.
β. να εισαι ξυπολητος

Εγω επελεξα το Β. Δεν το λεω με καμαρι αλλα αυτη ειναι η επιλογη μου. Σιγα σιγα μου επιστρεφει στα μουτρα. Το πιο αργο μπουμερανγκ στην ιστορια των μπουμερναγκ. Το να ζεις οπως θελεις, ειναι μια επανασταση και αυτο και ειναι πολυ επικινδυνη.
Στο θεμα Μαρξ, δεν τον εριξα στα σκουπιδια. Οπως εγραψα στα επιτηδες δυσνοητα σεντονια, Οι αρχες ειναι σωστες αλλα εχουν αλλαξει πολλα πραγματα πχ ο τροπος παραγωγης, οι νεες τεχνολογιες, ο τροπος που αντιλαμβανομαστε τα πραγματα.
Η ανθρωποτητα εχει πολυ γοργους ρυθμους. πιστευω οτι καθε 10 χρονια πρεπει να γινεται μια αναθεωρηση.


Λελο, λες να μην παμε σε λουπα αλλα πάλι στα ιδια αναφερεσαι...οι επαναστάσεις όλων των ειδών δεν είναι κάτι στατικό και ουτε έχουν task objectives σε bullet points για να πουμε mission accomplished!

Οπως ειπα και πριν ειμαστε συνεχεια σε διελκυνστινδα λογω εξουσίας:
Εννοουσα οτι εχετε την αποψη σας και εγω εχω την αποψη μου. δεν χρειαζεται να κανουμε κυκλους. εαν σας ικανοποιει καποια κατασταση, εγω παω πασο.
Την ερωτηση μου (Την μια ακρη του σκοινιου την κραταει η επανασταση που νικησε, ποιος κραταει την αλλη ακρη; ) την απαντησε ο βορειος.

. Πολλές επαναστάσεις δεν κατέκτησαν ούτε το πρώτο στάδιο, που ήταν η ενσυνείδηση της επαναστατώμενης μάζας. Δεν είναι απορίας άξιον επομένως, γιατί αλλοιώθηκαν οι στόχοι, οι δυνατότητες, οι περιορισμοί τους.
im done.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Οι αρχες ειναι σωστες αλλα εχουν αλλαξει πολλα πραγματα πχ ο τροπος παραγωγης, οι νεες τεχνολογιες, ο τροπος που αντιλαμβανομαστε τα πραγματα.
Η ανθρωποτητα εχει πολυ γοργους ρυθμους. πιστευω οτι καθε 10 χρονια πρεπει να γινεται μια αναθεωρηση.

Το ότι πράγματα έχουν βελτιωθεί και έχουν αλλάξει μορφή για να εξυπηρετούν ταχύτερα κάποια πράγματα δεν σημαίνει ότι έχουν αλλάξει και οι αρχές που καθορίζουν τις σχέσεις μεταξύ αυτών των πραγμάτων. Επομένως, όση σάλτσα και να βάλεις στο κουνουπίδι, πάλι κουνουπίδι θα είναι. Υπό αυτήν την έννοια, οι αρχές δεν μπορούν να αναθεωρηθούν (αναθεώρηση σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ταυτίζεται με απάρνηση) αλλά να ενσωματώσουν τα νέα δεδομένα.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
@Northlander


Με άλλα λόγια επιβεβαιώνεις τον @ccwr και τα λεγόμενά του
Οχι, δεν νομιζω οτι επιβεβαιώνω τον σισι και αναφέρω ενα context για τη φαση;

PREVIOUSLY ON LOST


προτεινα να μη διαβαζει ΜΟΝΟ μαρξ, αλλα και αλλους που ενδιαφέρονται απο ΑΥΤΗ την οπτικη.
Αν κάποιος ήθελε να είναι σφαιρικός θα πόσταρε και τον αντίλογο..
Ο σισι προτεινει να ποσταρω και επιχειρήματα για κάτι που διαφωνώ
ι εισαι ελευθερος να το υποστηριζεις αλλα μη μου λες οτι πρεπει να τα υποστηριζω και γω
του αναφερω οτι δεν εχω κανενα προβλημα να ποσταρει επιχειρηματα του (ενδεχομενως να τα διαβαζα αν ειχα ορεξη) αλλα δεν βρισκω λογικη να ψαχνω να βρω πηγες και να ποσταρω θετικες αναλυσεις για κατι στο οποιο ειμαι αντιθετος, πρωτα απολα δεν θα ειμαι αντικειμενικος και δευτερον δεν εχω ορεξη να ασχοληθω με αυτο αφου δε με ενδιαφερει.

Συγχωρατε με ρε παιδες αλλα ειμαι πολυ επιφυλακτικος στο να διαβασω αναλυσεις κριτικης για την ΕΣΣΔ
Δεν είπα οτι αρνούμαι να τα διαβάσω ή οτι δεν είμαι ανοικτός σε λογικά επιχειρήματα, αλλά λόγω του οτι είναι όργανο ενός κομματος που μέχρι πριν απο λίγο καιρό εκθείαζε τις πολιτικές του Ιωσήφ-μεγάλου πατερουλη-Στάλιν, προφανως και θα το δω απο αυτη την οπτικη και δεν θα το κρινω σαν να ειναι σε vacuumed space


προτιμούμε να διαβάζουμε ό,τι ταιριάζει για το δικό μας confirmation bias (επιβέβαιωση), παρά να υιοθετούμε την αέναη και μακράν δυσκολότερη τακτική του να προσπαθούμε να κλονίσουμε αυτά που πιστεύουμε

Γιατί το ένα να αποκλείει το άλλο;
Το οτι διαβάζουμε και είναι πιο ελκυστικό στο να εντρυφούμε περισσότερο σε οτι ταιριάζει στις πεποιθήσεις μας είναι για μένα κάτι το θεμιτό, μας σβήνει τη δίψα και γεννά σκέψεις που γεννιούνται μέσα απο τη διαρκή αμφισβήτηση που έχουμε σε αυτο που συμφωνούμε μαζι του!

Ταυτόχρονα μπορούμε να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας σε διαφορετικές απόψεις, τις οποίες μπορούμε να υιοθετήσουμε η να μας βοηθήσουν να προσαρμόσουμε/επικαιροποιήσουμε αυτά που πιστεύουμε, αλλά προφανώς αυτές οι απόψεις θα πρέπει είτε να είναι απο καινούργιες ουδέτερες πηγές,
είτε αν είναι απο μεριές με τις οποίες έχουμε αρνητικά προηγούμενα (πχ σημάδια απο ΚΝΑΤ μαδέρια), να είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και τα επιχειρήματα αρκετά στοιβαρά ωστε να τις πάρουμε υπόψιν.

Ως αντιπαραβολή, θα έπρεπε πχ να πω "είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός για τις μισές πηγές που ανέφερες, διότι είναι γραμμένες από αντιπροσώπους/υποστηρικτές του ρεύματος του ευρωκομμουνισμού, μάλλον δεν θα πάρω".

200.gif

εχεις δικαίωμα να το κάνεις, κάτι που δεν κάνω εγώ, όταν έχω όρεξη διαβάζω αυτά που μου προτείνουν ;)

Στα υπόλοιπα που λες, αν εξαιρέσεις κάποιο αστερίσκο με το Μαρξ, συμφωνώ απολύτως και ΑΓΑΠΑΩ απο παλιά αυτό το illustrated guide ^^

@jonirenicus13
Ρε χωρίς εικονάκι δεν κατάλαβα τι σημαίνει :p


θα έπρεπε να μπορούμε να το καλιμπράρουμε. Πχ εγώ θεωρώ ότι είμαι το κέντρο τού κόσμου. Όποιος πέφτει δεξιά μου είναι δεξιός κλπ. Εκεί που έχει το κέντρο είναι κάπως Authoritarian Right.

Ωραία ιδέα ρε συ, παλαιότερα είχα βρει ενα τεστάκι που είχε κάτι αντίστοιχο κατσε να ψαξω στη στοιβάδα με τα favs μου! :p

Εννοουσα οτι εχετε την αποψη σας και εγω εχω την αποψη μου

Yeap man, σεβαστή! Πάσο...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Δεν ήταν έκρηξη, αλλά δεν κατάλαβες το ευρύτερο νόημα αυτών που έγραψα. Ψυχή βαθιά, που έλεγαν και τα μαδέρια στα βουνά.

How about a round of Gwent?
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
polchart.png

Τι λέει ρε δαύτο; Εγώ είμαι ένας περήφανος κεντρώος-μόνιμα bullied ισαποστάκιας-mad technologist with artistic pretensions, τι δουλειά έχω κει χάμω;

Πάντως κάποιες από τις "ερωτήσεις" δεν είναι και πολύ καλά διατυπωμένες. Πχ, "A significant advantage of a one-party state is that it avoids all the arguments that delay progress in a democratic political system." Αυτό είναι απλά γεγονός, τι πάει να πει συμφωνώ-διαφωνώ; Το ότι το αποδέχομαι ως γεγονός, δεν σημαίνει πως συμφωνώ ότι τα one-party states είναι καλή ιδέα, που μάλλον είναι αυτό που θέλει να ρωτήσει το ερωτηματολόγιο αλλά ντρέπεται. Είναι και 2-3 ακόμα αντίστοιχες.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ.

Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα.

Να σας πω μια εμπειρία μου από παλιά. Κάποτε, όντας απολυμένος (λόγω μαζικών απολύσεων σε εταιρία, εκδικητικών αρχικά ενάντια στους αντιδραστικούς και γενικευμένων έπειτα), έψαχνα, μέσα στην κρίση, να βρω δουλειά. Έστελνα βιογραφικά με σκοπό να πάω οπου βρω, γιατί με το επίδομα ένιωθα ανασφάλεια. Σε κάποια δόση στέλνω βιογραφικό σε εταιρία τηλεφωνικών πωλήσεων. Την επόμενη μέρα, με παίρνουν τηλέφωνο από την εν λόγω εταιρία, η οποία να ξέρετε βρίσκεται κάπου στην Πατησίων, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Πεδίου του Άρεως και Μουσείου, πηγαίνοντας για το κέντρο, αριστερά.

Μου λένε στο τηλέφωνο, περάστε για συνέντευξη, σήμερα μπορείτε; Αν όχι, αύριο; Να περάσω λεω, αλλά η αραχνοαίσθησή μου ανίχνευε μαλακία. Μιλούσε γρήγορα, δεν άκουγε τι έλεγα, απλά ήθελε να πάω για συνέντευξη. Δεν ήταν το βιαστικό του "με βάλανε να παίρνω τηλέφωνα", ήταν πολύ ανάγωγο για να είναι σαϊεντολογία και πολύ άμεσο και επιτακτικό για να είναι πυραμίδα.

Πήγα λοιπόν εκεί και πέρασα μια επίσης μυστήρια και εξαιρετικά σύντομη συνέντευξη που ήταν σε φάση, ναι, εισαι γαμάτος, είσαι πάρα πολύ καλύτερος απο αυτό που θέλουμε, αλλά οκ, νομίζουμε οτι τις έχεις και τις πωλήσεις, σε πήραμε. Μου λένε θα περάσεις την εκπαίδευση που διαρκεί 15 μέρες και μετά ξεκινάς κανονικά. Πρέπει να υπογράψεις αυτό το χαρτί που λέει ότι θα προσληφθείς μετά τις 15 μέρες και έρχεσαι μεθαύριο για ξεκίνημα.

Στο ξεκίνημα, μαζί με καμιά 15αριά άλλους, στιβαγμένοι σαν τα ζα σε μια μικρή, πρόχειρη αίθουσα, ακούσαμε τις πρώτες οδηγίες. Οι άλλοι ήταν κυρίως ανειδίκευτοι και φοιτητές. Ανάγωγη συμπεριφορά εκπαιδεύτριας, όλα τσακ μπαμ και χωρίς πολλά πολλά, Μας έδωσε ένα χαρτί με προϊόντα παρόχου τηλεπικοινωνιών και ψηφιακών ευκολιών, καθώς η εταιρία αυτή ήταν μεγάλος εργολάβος τηλεφωνικών κέντρων πωλήσεων και καλά. Ήρθαν και 2-3 "παλιοί" και μας έλεγαν ποσο γαμώ και πως βγαίνουν τα μπόνους κλπ. Απλά ακουστικάκια, αυτόματος dialer, σου σκάνε οι πελάτες χωρίς να ακούς καν τον τόνο κλήσης και αρχίζεις την προσπάθεια για πώληση προϊόντων.

Γυρνώντας στο σπίτι, είχα αυτή την περίεργη αίσθηση ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη μαλακία. Και τότε μου σκασε η όλη εικόνα. Ξεκινάω να γκουγκλάρω την εταιρία και τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα στο να βρεις πράγματα γι αυτήν. Καταλήγω σε ένα άσχετο φόρουμ που γράφει κάποιος την εμπειρία του από εκεί. Όντως, επιβεβαίωσα αυτό που μου χε έρθει: το αντικείμενο ήταν σχετικά εύκολο, αλλά ψυχοφθόρο και κουραστικό. Μπορούσες να το μάθεις μέσα σε μερικές ώρες. Σε μια - δυο μέρες θα πετούσες. Θα δούλευες εκεί 15 μέρες και όταν έκλεινε η συμφωνημένη περίοδος "εκπαιδευσης" αφού θα είχες κάνει χιλιάδες επικοινωνίες και αν ήσουν τυχερός / καλός και κάποιες πωλήσεις, θα σε έδιωχναν για να βάλουν στην μπίζνα τη νέα φορτωτική κρέατος. Εκείνοι ως εργολάβος, θα ανέφεραν στην εταιρεία που τους μίσθωνε ότι έβγαλαν Χ χιλιάδες επικοινωνίες και έκαναν Υ πωλήσεις.

Όλο τσάμπα και περιποιημένα. Φυσικά δεν πάτησα καν για δουλειά.

Κάποια άλλη στιγμή θα σας πω πως μετά από κάμποσες βάρδιες, όταν χρειάστηκε λόγω τραυματισμού να παραμείνω κρεβατωμένος για Χ μέρες, το αφεντικό που μου έλεγε "εσυ να εισαι καλά" "μην σε νοιάζει" "σε περιμένω να γυρίσεις" κλπ με άφησε να πάω στη δουλειά για να μου ανακοινώσει οτι καλό παιδί είμαι και την ξέρω τη δουλειά, αλλά τι να κάνει και αυτός, έφερε άλλον στην θέση μου.

Θα σας πω και για διάφορους που στήναν μπίζνα με σκοπο να πληρωθούν όλοι οι συμμετέχοντες με τα πρώτα έσοδα και μετά. όταν έβαζαν το φράγκο της αρπαχτής στη τσέπη, αρχίζανε τις δικαιολογίες και οτι δεν πήγε καλά η φάση και οτι δεν θα συνεχίσει κλπ

Και άλλη φορά θα μιλήσουμε και για το αφεντικό που έριχνε σφαλιάρες σε τσάμπα εργαζόμενο, που δούλευε σε αυτόν με υπόσχεση πληρωμή σε είδος από το εμπόρευμα της επιχείρησης.

Ποια η άποψή σας για ανάλογα αποβράσματα της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας¨ ;
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
@tinapeis ξέχασα να το κρατήσω ρε συ, γι αυτό έβαλα τα νούμερα μόνο.

Economic left/right: -6,5
Social libertarian/authoritarian: -2,67
Στο χρώμα της πασοκαρας. Έγινα πιο κατανοητός τώρα ελπίζω.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Η άχρηστη πληροφορίας της ημέρας: αν στο url προσθέσετε τις συντεταγμένες/νουμεράκια σας, βγαίνει το αποτέλεσμα. Ουσιαστικά μπορείτε να κάνετε paste το url του αποτελέσματος

Code:
https://www.politicalcompass.org/analysis2?ec=-6.5&soc=-2.67
 
Top Bottom