Η Nvidia ξεκίνησε countdown που λήγει την 1η Σεπτεμβρίου

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ναι συμφωνώ και εγώ (αν και ήμουν από τους πρώτους που έκραξαν για τις leaked τιμές), οι τιμές φαίνονται... τίμιες για τις κατηγορίες τους.

Μένει να δούμε τι θα βγει από εκεί και κάτω για να πούμε αν το RT θα γίνει το νέο standard σε όλες τις βαθμίδες και φυσικά την απάντηση της AMD.

Θέλω να πω αν αυτές που έδειξαν τώρα έχουν τέτοια δύναμη για τέτοιο κόστος, φαντάζομαι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια 3050 στο 200άρι προς 150άρι, με επιδόσεις 2060.

Ναι συμφωνώ και εγώ (αν και ήμουν από τους πρώτους που έκραξαν για τις leaked τιμές), οι τιμές φαίνονται... τίμιες για τις κατηγορίες τους.

Μένει να δούμε τι θα βγει από εκεί και κάτω για να πούμε αν το RT θα γίνει το νέο standard σε όλες τις βαθμίδες και φυσικά την απάντηση της AMD.

Θέλω να πω αν αυτές που έδειξαν τώρα έχουν τέτοια δύναμη για τέτοιο κόστος, φαντάζομαι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια 3050 στο 200άρι προς 150άρι, με επιδόσεις 2060.

Αναλόγως του πού θα τοποθετηθεί η 3060 έχω μια ελπίδα ότι η 3050 θα είναι σε απόσταση βολής από το PS5. Με DLSS θα ήταν απολύτως ρεαλιστικό το σενάριο της καλύτερης απόδοσης από κονσόλα νέας γενιάς στα 150+ ευρώ. Αν οι κονσόλες τιμολογηθούν στα 500+ ευρώ τότε μπορεί να έχουμε την πρώτη γενιά στην οποία θα μπορείς να χτίσεις PC με ίδια ή καλύτερη απόδοση σε ίδια ή μικρότερη τιμή. Οι επόμενοι μήνες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον .

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός (από τις απαντήσεις αυτό εκλαμβάνω :p). Το θέμα είναι κατά πόσο θα είναι όντως αυτές οι τελικές τιμές.
Συγκεκριμένα και με του συσχετισμούς που αναφέρονται:

3070: Γρηγορότερη από 2080Ti ε? Και έδινες πάνω χιλιάρικο στην προηγούμενη γενιά? Πάρε τελική τιμή 800-900 και να είσαι και χαρούμενος.
3080: Όσο δύο 2080 εεε? Και θες να πληρώσεις κάτω από χιλιάρικο? Πριτς! 1000-1200 γιατί σε συμπαθώ.

Το αστείο είναι πως και πάλι δεν είναι τραγικές οι παραπάνω υποθετικές τιμές αν όντως ισχύουν οι συγκρίσεις (μεγάλο ΑΝ) αλλά και αυτό λόγω των εξωφρενικών τελικών τιμών της 20Χ0 γενιάς....

Last edited:
Αφού αυτές τις τιμές ανακοίνωσαν και το mining έχει πεθάνει (με τις GPU τουλάχιστον), εκεί θα είναι.

Υπάρχουν και τα "σαϊνια" όμως. Τέλος πάντων, φαίνονται όντως αρκετά δελεαστικές ως κάρτες. Βέβαια, θα προτιμούσα τα νούμερα να είναι καθαρόαιμα, χωρίς scaling, αλλά αν κρίνω από το θεωρητικά υποδεέστερο scaling της AMD στο laptop μου, θα πρέπει να μυρίζουμε τα νύχια μας για να δούμε την διαφορά.
Αναμένω και τις 3060/3050, που αφορούν και τον περισσότερο κόσμο. Επίσης, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, αν η τιμολογιακή πρακτική είναι αποτέλεσμα χαμηλών πωλήσεων της σειράς 2000, λόγω RDNA 2, ή λόγω κονσολών... ( τα τελευταία λίγο συνδυαστικά, καθώς και οι 2 κονσόλες νέας γενιάς δουλεύουν AMD APUs με RDNA 2 γραφικά ).

Θελω να σχολιασω λιγοτερο γηινα θεματα. Kαλα ολα αυτα τα συναρμολογιστικα απο την pixelmania, ομως εγω εχω διαθεση για γκρινια.
Disclaimer. Δεν τρολαρω. Αυτη την φορα δεν τρολαρω, δεν βαζω φυτιλια.
Το τμημα του Marketing της Nvidia πρεπει να πηρε ιδεες απο σεμιναριο για πωληση μεταχειρισμενων αυτοκινητων.
Ο φιλος μας ο Jen πρεπει να γυρισε το video μονος του. Ειχε κρυψει την καρτα πισω απο εναν τενεκε με φτυαρια, το πιασαμε το υπονοουμενο, και μας ενημερωσε οτι η καρτουλα θα δειχνει πολυ ομορφη μεσα στον υπολογιστη μας. Θα δειχνεις πολυ γκομενος πισω απο το τιμονι.
Ναι, αλλα κοιτα τεχνολογια που εβγαλαν ρε Κουνελε.

Το 90% του μεγεθου της καρτας ειναι ψυκτρα και αυτο δεν ειναι κακο. Αυτο που με χαλασε ειναι το airflow, οχι το airflow σαν κατασταση αλλα η παρουσιαση που εγινε. Κοιταξτε, χωρις τα ορια του κουτιου, ποσο 2030 μ.Χ ειναι σχεδιασμενη η αεροψυξη.
Δεν ειμαστε ολοι youtubers με τα καλωδια μαζεμενα και το hardware κουμπωμενο με γεωμετρικη επιτυχια. Προσωπικα ειχα ενα θεμα με την ψυκτρα του επεξεργαστη. Εστελνε ολη την κολαση πανω στην καρτα γραφικων. Αυτο δεν ειναι ψεγαδι για την Nvidia, αλλα ας ειμαστε και λιγο ρεαλιστες.

Μετα ειδα το video που λινκαρε ο mruseyourbrain. Με το καλησπερα, μην ειστε φανμποις αλλα λογικοι. Αυτο μου χτυπησε σαν καρφι αναμεσα απο τα ματια. Εγω, σαν γκρινιαρικο κουνελι, το ελαβα ως φατε το οπως ειναι, ωμο. Συνεχισε στο ιδιο μοτιβο για το ποσο ωραια θα δειχνει η καρτα μεσα στον υπολογιστη μας και φυσικα ολα ηταν πολυ τακτοποιημενα στην μητρικη εξω απο το κουτι.
Αυτα που ειδα εντυπωσιασαν την τεχνολογικη μου αποψη, δεν ειμαι και κανενας κολημενος μαλακακοπιτουρας καβαλα στο ati.
Στο θεμα της τιμης, ειμαι σιγουρος οπως η Ευα, οτι ο Αδαμ θα φαει το μηλο.

Η επιδημια εχει ξεκανει ΚΑΙ τα πορτοφολια της πλειοψηφιας του παγκοσμιου πληθυσμου. Αν προσπαθησουν να κανουν ψιλοαρπαχτη με τις τιμες, οι καρτες θα μεινουν στο ραφι. To αφεντικο δεν τρελαθηκε για να δινει διπλασιες επιδοσεις στη περσινη τιμη. Πιστευω οτι αν η φαση δεν παει οσο καλα περιμενουν, ειναι ετοιμοι απο τωρα να ριξουν περισσοτερο τις τιμες.
Η πραγματικη ζημια ειναι να μεινουν οι καρτες στις φαρμακαποθηκες τους και η περιοδος που διανυουμε ειναι ΠΟΛΥ τρικι.
Ας μην αρχισουμε τα σεναρια οτι αυτοι που μπορουν να πιουν το αιμα απο τις καρτες, εχουν το μπατζετ να τις αποκτησουν, Τα οικονομικα πραγματα ειναι πολυ ασχημα, σε ολους τους τομεις.
Πολλοι θα χειροκροτησουν αλλα το χειροκροτημα ειναι δωρεαν.

Αυτα απο τον κουνελο.

3090: Λεφτά για κάψιμο. Το ότι πλασάρεται ως η ιδανική κάρτα για streaming - τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία streamάρει πραγματικά ασήκωτους τίτλους όπως τα Fortnite, PUBG, Apex Legends και Overwatch - είναι απλά σανό για να τσιμπήσουν τα ταγάρια.
3080: Ακριβή σχετικά (για μένα κανένα κομμάτι hardware δεν αξίζει τόσα χρήματα) αλλά το κατά πόσο δικαιολογεί την τιμή θα φανεί από τις πραγματικές επιδόσεις σε απαιτητικά παιχνίδια.
3070: Φαίνεται καλή περίπτωση, επίσης πρέπει να περιμένουμε benchmarks. Αν δεν υπάρξει ασυδοσία στην ελληνική αγορά με την τιμολόγηση, θα είναι περιζήτητη θεωρώ.

Εννοείται αναμένω και τις προτάσεις της AMD πριν καταλήξω, προς το παρόν η 3070 φαίνεται πολύ δελεαστική.

Ps5: 10 TFLOPS
XSX: 12 TFLOPS
3070: 20 TFLOPS
3080: 30 TFLOPS

Θέλω πολύ να δω την 3060, πιθανώς να έχουμε νέο πρωταθλητή στο value for money. Αν ακολουθήσει και η AMD θα είμαστε πραγματικά σε πολύ καλή θέση με την εκκίνηση της νέας γενιάς.

Οντως!! Ειδικά η 3070 έχει πλασαριστεί σε πολύ καλή θέση!!!

Αν δεν υπάρξει ασυδοσία στην ελληνική αγορά με την τιμολόγηση, θα είναι περιζήτητη θεωρώ.

Αμαζον.ντε και καθάρισες!!! Μη σου πω και το Αμερικάνικο και εκτεθούμε!!!

Αμαζον.ντε και καθάρισες!!! Μη σου πω και το Αμερικάνικο και εκτεθούμε!!!
Αμερική απλά το ξεχνάς γιατί με το τελωνείο θα πληρώσεις την 3070 για 3080 και βάλε. Όσο για Ευρώπη, ναι ok ακόμα και με τα μεταφορικά μπορεί να βγαίνει φτηνότερη από όσο εδώ αλλά υπάρχει το ρίσκο αν σου κάτσει στραβή με ελάττωμα να χάσεις πολύ χρόνο με επιστροφές, συνεννόηση κλπ. ενώ από κατάστημα εσωτερικού γλυτώνεις (μεγάλο μέρος από) την ταλαιπωρία...

Douple post γιατί έτσι

abx54VJG_700w_0.jpg

Υπάρχουν και τα "σαϊνια" όμως. Τέλος πάντων, φαίνονται όντως αρκετά δελεαστικές ως κάρτες. Βέβαια, θα προτιμούσα τα νούμερα να είναι καθαρόαιμα, χωρίς scaling, αλλά αν κρίνω από το θεωρητικά υποδεέστερο scaling της AMD στο laptop μου, θα πρέπει να μυρίζουμε τα νύχια μας για να δούμε την διαφορά.
Αναμένω και τις 3060/3050, που αφορούν και τον περισσότερο κόσμο. Επίσης, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, αν η τιμολογιακή πρακτική είναι αποτέλεσμα χαμηλών πωλήσεων της σειράς 2000, λόγω RDNA 2, ή λόγω κονσολών... ( τα τελευταία λίγο συνδυαστικά, καθώς και οι 2 κονσόλες νέας γενιάς δουλεύουν AMD APUs με RDNA 2 γραφικά ).

O Linus σχολιάζει αυτό ακριβώς το θέμα :

υπάρχει το ρίσκο αν σου κάτσει στραβή με ελάττωμα να χάσεις πολύ χρόνο με επιστροφές, συνεννόηση κλπ. ενώ από κατάστημα εσωτερικού γλυτώνεις (μεγάλο μέρος από) την ταλαιπωρία...
Δεν έχει τύχει να ακούσω κανέναν (δεν έχω προσωπική εμπειρία) να έχει κάποιο θέμα με το Amazon ως προς την εγγύηση (η "ταλαιπωρία" της αναμονής είναι λογική κι αναμενόμενη). Απ' την άλλη, με τα καταστήματα του εσωτερικού πολλοί ναι μεν έχουν γλυτώσει την απόσταση, αλλά από ταλαιπωρία, νεύρα και πονοκεφάλους όχι. Και δεν μιλάμε για επιστροφή μπλούζας.

Τα έχει πει κι ο @jonirenicus13 για την έβγα πχ.

Με κάθε επιφύλαξη, μιας και παίζει να είναι απλά placeholders, αλλά στο overclockers.co.uk ήδη υπάρχουν τιμές.

@jimmy213 λέω ΑΝ τύχει (μέχρι τώρα δεν μου έχει κάτσει ευτυχώς ελαττωματικό κομμάτι) δε με ενθουσιάζει το να μείνω χωρίς κάρτα για αρκετό καιρό, σε κάτι περιπτώσεις που είχα δει reddit, σε κάποιους το να βρουν τελικά τι φταίει, αν φταίει και αν πρέπει να τους την αλλάξουν πήρε και 1-2 μήνες. Μπορεί να ήταν άτυχοι δεν ξέρω. Δε μίλησα για δυσπιστία στο ποιόν των πωλητών.
Αγορά από εξωτερικό θα εξαρτηθεί αρκετά από το πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά τιμής με τα δικά μας μαγαζιά.

Και ένιωθα εγώ λίγο ριγμένος που πήρα την 5500ΧΤ στις αρχές του καλοκαιριού, τι να πουν και αυτοί που πήραν 2080Ti όμως :p

@jimmy213 λέω ΑΝ τύχει (μέχρι τώρα δεν μου έχει κάτσει ευτυχώς ελαττωματικό κομμάτι) δε με ενθουσιάζει το να μείνω χωρίς κάρτα για αρκετό καιρό, σε κάτι περιπτώσεις που είχα δει reddit, σε κάποιους το να βρουν τελικά τι φταίει, αν φταίει και αν πρέπει να τους την αλλάξουν πήρε και 1-2 μήνες. Μπορεί να ήταν άτυχοι δεν ξέρω. Δε μίλησα για δυσπιστία στο ποιόν των πωλητών.
Αγορά από εξωτερικό θα εξαρτηθεί αρκετά από το πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά τιμής με τα δικά μας μαγαζιά.

Με τα περισσότερα μαγαζιά να κάνουν παραεισαγωγές, περισσότερο θα περιμένεις αν σου κάτσει στραβή. Έχασα 3 μήνες από την ζωή μου περιμένοντας το κινητό που μου χάλασε και άλλους 2 για μια οθόνη...

Πότε θα πρέπει να περιμένουμε χοντρικά να εμφανιστούν Ελλάδα σε νορμάλ τιμές;

Back