What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Witcher 3 : The Wild Hunt

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
Καλό το 2 αλλά το ένα είχε το feeling.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Στο 2 θυμάμαι QTE και scripted boss fights. Δεν το λες και επιτομή του gameplay. Ευτυχώς 1 και 3 δεν είχαν τέτοια θέματα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
O Bathory κοντά έπεσε.
3>2≥1.

Στο 2 θυμάμαι QTE και scripted boss fights.
Τι εννοείς scripted; Scripted είναι τα boss fights (σαν γεγονότα) στο 99% των παιχνιδιών. Επίσης τα QTE ήταν ελάχιστα σε σχέση με το average ΑΑΑ game και μπορούσαν να απενεργοποιηθούν.

Δεν το λες και επιτομή του gameplay.
Το λες πάντως επιτομή του C&C. Που με τη σειρά του οδηγούσε σε υψηλό replayability.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Τι εννοείς scripted; Scripted είναι τα boss fights (σαν γεγονότα) στο 99% των παιχνιδιών.
Ίσως scripted να ήταν λάθος χρήση λέξης. Θα περιγράψω τι εννοώ. Για να νικήσεις το Χ Boss πρέπει να το χτυπήσεις στο Y σήμειο και με την Ζ σειρά.
Επίσης τα QTE ήταν ελάχιστα σε σχέση με το average ΑΑΑ game και μπορούσαν και να απενεργοποιηθούν.
Μίλησες για "χαλαρά καλύτερη τριλογία σε games που υπήρξε ποτέ" αν είσαι ικανοποιημένος σε σχέση με το average ΑΑΑ game πάσο. Δεν έκανα σύγκριση με την ιστορία του gaming αλλά με τα άλλα της ίδιας σειράς, Η default εμπειρία τα είχε on.
Tο λες πάντως επιτομή του C&C. Που με τη σειρά του οδηγούσε σε υψηλό replayability.
Συμφωνώ με αυτό που λες, ισχύει για διαφορετικούς λόγους, παρά τα QTE και τα χάλια boss battles σε σχέση με το 1 και 3.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
Για να νικήσεις το Χ Boss πρέπει να το χτυπήσεις στο Y σήμειο και με την Ζ σειρά.
Τέτοιο boss μόνο το kayran θυμάμαι.
Μίλησες για "χαλαρά καλύτερη τριλογία σε games που υπήρξε ποτέ"
Και είναι. Δεν υπάρχει αδύναμο παιχνίδι στη σειρά, μια χούφτα απλοϊκών qtes δεν το αλλάζει αυτό.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,265
1=2 και 3 χωρίς αντίπαλο

Το 2 είχε μοναδικό replayability, ουσιαστικά έβλεπες ένα διαφορετικό σενάριο αν το ήθελες κι επίσης στο dark mode (the only mode) ήταν σκέτη τρέλα έτσι όπως σε ξεκίναγε ξεβρακωτο.
Το 1 είχε μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες σε παιχνίδια. Ήταν αυτό που έπαιξε τόσο μαεστρικά με τις γκρίζες επιλογές. Όλα ήταν σάπια. Η κοινωνία, η Φύση, τα πτώματα. Πραγματικά δεν ξέρω αν ήταν τόσο μαστορια ή τους έκατσε κατά τύχη, αλλά έπαιξαν τρελή μπάλα. Λίγο με τις επιλογές που δεν ήταν και τόσο σημαντικές χαλαστηκα αλλά, στην τελική χαλάλι τους
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,462
Η αλήθεια είναι ότι δεδομένου ότι το 3 πήρε άλλο δρόμο με το open world ίσως πράγματι παίζει μπάλα σε άλλη κατηγορία.
Συμφωνώ επίσης με @Chronomancy ότι το 1 έβγαζε μια μιζέρια που πήγαινε υπέροχα στην όλη φάση, δηλαδή πραγματικά ένιωθες μια απόγνωση, μια μιζέρια που δεν την συνάντησα μετά.
Δηλαδή στο 1 στο Kaer Morhen ένοιωθα πολύ σύψη ξέρω εγώ, στο 3 ήθελα να πάω να κατασκηνώσω άνετος να γουστάρω ελατόδασος.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
επίσης στο dark mode (the only mode)
το οποιο μπηκε αργοτερα σαν dlc. και ειναι κατα μακραν το καλυτερο επιπεδο δυσκολιας του παιχνιδιου. βεβαια εχει και τα op gear αν και χωρις mod απλα δεν τα φορας μιας και δεν βλεπεις τπτ.
originally το τελευταιο επιπεδο δυσκολιας ηταν ενα που ειχε permadeath και το απεφυγα γιαυτο το λογο. σε παιχνιδια τυπου wasteland-fire emblem (maybe)-xcom δεν με χαλαει το permadeath αλλα στο witcher δεν μου καθησε καλα τουλαχιστον για πρωτο playthrough.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@Adhan

Δεν μιλάμε αν είναι καλά παιχνίδια η όχι, τα τελευταία σελίδα συζητάμε πως είναι το 1 σε σχέση με το 2 διότι το 3 όπως σωστά είπε ο bald_killer_clone είναι σε άλλη κατηγορία και κατά τη γνώμη μου πολύ ανώτερο από τα προηγούμενα δυο.

Στο debate 1 vs 2 λοιπόν έγραψα δυο αρνητικά του W2 και το ένα το υπερασπίστηκες συγκρίνοντάς το με average AAA (μόνος σου το υποβαθμίζεις κι άλλο) και το άλλο αρνητικό μάλλον ξέχασες τη μάχη με τον δράκο.

Κατά τη γνώμη μου σε RPG παιχνίδια τα QTE είναι τεμπελιά, σπάνε τον ρυθμό κι αν είναι αυστηρό και το χάσεις αντί για κλιμάκωση βλέπεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Στο W2 ήταν εντελώς αχρείαστα και σε καμία περίπτωση δεν βελτίωσαν κάτι (όπως περιμένεις από ένα sequel) σε σύγκριση με το W1. Αν ήταν προαιρετικά και έβγαιναν από τα settings (δεν το είχα προσέξει όταν το είχα παίξει) τότε επιβεβαιώνουν πιο πολύ αυτό που λέω πως ήταν εντελώς περιττά. Αν μιλάμε για visual novel/walking simulation τότε τα QTE είναι αποκάλυψη και ευχάριστη έκπληση αφού το παιχνίδι μας κάνει την τιμή και ζητάει κάποιο input.

Μιλάμε για combat-heavy παιχνίδια και το W2 δημιουργεί προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το W1 έχει ανώτερο σύστημα progression κοντυνότερο σε RPG (stats driven) σε σχέση με τα επόμενα όπου ξεκλειδώνεις το "Μπορείς να κάνεις deflect βέλος, ουάου". Τα 3 διαφορετικά fighting skills και switch on fly μου άρεσαν πολύ περισσότερο. Ακόμα ενώ δεν ασχολήθηκα πολύ με τα potions στο W1 ο περιορισμός να πίνεις πριν τη μάχη (να πρέπει να κάνεις σωστό preparation ανά τέρας από πριν) μου φάνηκε ορθότερο και ενίσχυει ακόμα περισσότερο τον ρόλο του Monster Slayer.

To μεγαλύτερο θετικό του W2 είναι η αλλαγή μηχανής και ο πανέμορφος οπτικός τομέας. Το W2 σε εμφάνιση έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με το W1 και κάνει πολύ μεγαλύτερο άλμα σε σχέση με το W3 από το W2 (αν κι εκεί λόγω μεγέθους κόσμου δεν γινόταν να προσφέρουν τόσο υψηλή ποιότατα. Ναι έχει replayanlity (ίσως το 2ο μεγαλύτερο με βάση τα παιχνίδια που έχω παίξει), όμως κατά τη γνώμη μου πάντα υποβάθμισε δοκιμασμένα πετυχημένα mechanics αντί να τα εξελλίξει. Και αυτά τα 2 που γκρινιάζω εγκαταλείφθηκαν όταν περάσαμε στο W3. Διατήρησαν βέβαια το progression.

Εσένα μπορεί να σου αρέσει το W2 περισσότερο για εντελώς άλλους λόγους, δεκτό.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
εγω παντως για το 1>2 το βαζω απο αποψη ost μιζερια κλπ. σαφως μου αρεσε και το 2 παρα πολυ. ενα διαλειμμα για υπνο εκανα ολο και ολο οταν επαιζα το 2.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,795
διότι το 3 όπως σωστά είπε ο bald_killer_clone είναι σε άλλη κατηγορία και κατά τη γνώμη μου πολύ ανώτερο από τα προηγούμενα δυο.
Δεν είπα κάτι διαφορετικό:
στο 3 είναι τέτοια η ποιότητα χτισίματος του κόσμου,, των quests και του sense of wonder που παίζει μπάλα μόνο του


μόνος σου το υποβαθμίζεις κι άλλο
Δεν υποβαθμίζω κάτι. 5-6 qtes του ενός κουμπιού που μάλιστα αν έχανες σε ξεκινούσε κι από την cutscene που τα είχε σε σύγκριση με τα "έχω χάσει το μέτρημα" σε κάτι RE 4-6, God of War πλην του τελευταίου κ.α. λέγεται δεν κάνω την τρίχα τριχιά.
Επίσης, προτεραιότητες. Μιας και μιλάμε για τριλογίες, το ME3 δεν είχε qtes αλλά είχε μέτρια-κακή υλοποίηση των συνεπειών των επιλογών που είχαμε κάνει. Στα μάτια μου φθείρει την συνολική εικόνα πολύ περισσότερο από το περιστασιακό qte.

Το W1 έχει ανώτερο σύστημα progression κοντυνότερο σε RPG (stats driven)
Πιο rpg να, αν και στο τέλος ουσιαστικά είχες ξεκλειδώσει τα περισσότερα skills και συνεπώς έβαζε μια τρικλοποδιά στο εαυτό του. Ανώτερο, σχετικό πως το βλέπει κάποιος. Πάντως λάθη ή αδύναμα builds δεν τιμωρούσε. Σίγουρα δε συνείσφερε σε αυτό και η χαμηλή πρόκληση.

Τα 3 διαφορετικά fighting skills και switch on fly μου άρεσαν πολύ περισσότερο
Εμένα από την άλλη μου φάνηκε το χειρότερο tree στη σειρά. No fun allowed φάση και καταντούσε γρήγορα κουραστικό να αλλάζεις abilities (ο χρόνος που έμπαινες inventory για να ενεργοποιήσεις decoctions-potions-oils ήταν αρκετός, δε χρειαζόταν επιπλέον). Θα έπρεπε έστω κάποιες από τις passive να είναι μόνιμες ή να έχει περισσότερα slots. Power building μηδέν γενικά.
Για μένα του 2 ήταν κορυφή. Γαμάτα trees, με λίγες αδύναμες abilities και στα 3 plays είχα φτιάξει builds ακριβώς όπως τα ήθελα και τα χάρηκα βλέποντας τα να κόβουν όσο προχωρούσα στο παιχνίδι. Ειδικά εκείνο το 75% alchemy-25% signs στο Dark mode πραγματικά το απόλαυσα.


στο W1 ο περιορισμός να πίνεις πριν τη μάχη
Ναι το Alchemy στο πρώτο μου άρεσε και μένα έτσι, γιατί σε έβαζε στη διαδικασία να διαβάσεις για τους εχθρούς και στους σοβαρούς να προετοιμαστείς πριν από να πίνεις εν μέσω μάχης. Είχε μεγαλύτερη αξία το meditation.

Εν τέλει, η ένσταση σου δεν κατάλαβα που βρίσκεται. Στο "καλύτερη τριλογία στο gaming"; Μπορείς να διαφωνείς όσο θες, αλλά για μένα μέχρι σήμερα είναι. Άλλες τριλογίες π.χ. ME, DA, Dead Space κλπ. είχαν τουλάχιστον ένα αδύναμο κρίκο. Τα Witcher όχι.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εν τέλει, η ένσταση σου δεν κατάλαβα που βρίσκεται. Στο "καλύτερη τριλογία στο gaming"; Μπορείς να διαφωνείς όσο θες, αλλά για μένα μέχρι σήμερα είναι. Άλλες τριλογίες π.χ. ME, DA, Dead Space κλπ. είχαν τουλάχιστον ένα αδύναμο κρίκο. Τα Witcher όχι.

Πρώτη μου πρόταση, εκεί διαφωνούμε. Σε αυτό αναφέρθηκα.
Δεν μιλάμε αν είναι καλά παιχνίδια η όχι, στην τελευταία σελίδα συζητάμε πως είναι το 1 σε σχέση με το 2
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,661
Gwent: The Witcher Card Game > Gwent: The Original Series > 1 > 2

Η αλήθεια απεκαταστάθη. Το κλειδώνω. Τα υπόλοιπα στο εντός θέματος καμηλοθρέντ.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Δεν μπορω να ενεργοποιησω το gamepad στο Witcher 3. Μηπως επιδει ειναι παλαιο μοντελο δεν ειναι συμβατο? Logitech Rumblepad 2 usb.
Any way Χρονια Πολλα σε ολους
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,489
Δεν ξερω εαν δοκιμασες αυτο

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086
Δεν είδα Gwent και Θρονπρέκερ, άρα η κατάταξη μάλλον αφορά τις σαιζόν της Μπάφυ ορ σαμ σίετ.

Όχι ρε, οι σεζόν της Μπάφυ πάνε έτσι: 6>5>3>2>4>7>1
 
Top Bottom