ρε εσείς τώρα... πραγματικά το σκεφτόμουν πολύ αυτές τις μέρες το steam deck, ειδικά μετά το tear-down που όχι μόνο μας λέει "παιδιά δικό σας είναι, ότι θέλετε το κάνετε", αλλά και την υπόνοια ότι θα υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτό στην αγορά και κάποιους άλλους παράγοντες που παίζουν σε αυτή την φάση στην ζωή μου.
Είμαι σε φάση αναβάθμισης για το σύστημα του γραφείου εδώ και ένα χρόνο κοντά, δυστυχώς η κατηγορία Ryzen R3 που κοίταζα είχε προβλήματα διαθεσιμότητας από πριν γίνει γενικότερο το θέμα στην αγορά, οπότε δεν προχώρησα ποτέ σε αναβάθμιση ενώ οι 5100/5300 δεν εμφανίστηκαν ποτέ (ίσως τους δούμε όταν βγουν οι 6ΧΧΧ ως budget λύση

.
Επίσης παραμένει το πρόβλημα ότι το σύστημα της υπογραφής δεν είναι πάντα διαθέσιμο γιατί πρακτικά είναι το σύστημα της συζύγου που του έχω κάνει επιλεκτικά κάποιες αναβαθμίσεις να μπορώ να παίζω και εγώ τα όποια παιχνίδια μου και τελευταία όλο λιγότερο διαθέσιμο είναι τις ώρες που έχω ελεύθερες.
Αχνοφάνηκε μια ελπίδα με την μετακόμιση μας σε μεγαλύτερο σπίτι μήπως μπορώ στο δωμάτιο-γραφείο να στήσω ένα συστηματάκι ΑΦΟΥ αναβαθμίσω το σύστημα του γραφείου (αρκετά από τα παιχνίδια που παίζω δουλεύουν μια χαρά σε FX8350/16GB RAM/7850) αλλά αυτό πήγε περίπατο μόλις τελειώσαμε με την μετακόμιση και φάνηκε ότι η διαμόρφωση του δωματίου δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
Οπότε άρχισα να γλυκοκοιτάζω
αυτό το ενδιαφέρον αν και ΗΡ σύστημα που με μια αναβάθμιση σε RAM θα μπορούσε με χαρακτηριστική άνεση να καλύψει τα γραφιστικά μου στο γραφείο και τις ελαφριές gaming φάσεις μου στο σπίτι (+ το μεγάλο extra ότι θα έχω το workstation μου πάντα μαζί και δεν θα μπλέκω με διάφορα θέματα που προκύπτουν όταν δουλεύεις σε περισσότερους από 1 υπολογιστές).
Καθώς όμως ωριμάζει η ιδέα στο κεφάλι μου, τόσο περισσότερο ενδιαφέρον μου φαίνεται το steam deck και απλά με κρατάει από το να μη βάλω pre-order το μικρό μοντέλο, το ότι δεν έχουμε δει ακόμα πραγματικά νούμερα benchmarks και ούτε έχουμε δει ακόμα και το dock που θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την χρήση που το θέλω.
Όπως το βλέπω αυτή την στιγμή έχει τα περισσότερα θετικά σαν επιλογή:

Repairability ο λόγος που φοβάμαι τα laptops, αν χαλάσει θέλω να το φτιάξω εγώ

portability, σπίτι, γραφείο, gaming, δουλειά, όλα σε ένα.

Τρέχει windows, άρα και όλες τις εφαρμογές που δουλεύω

Ο επεξεργαστής θα είναι στα επίπεδα 3100/5300U

16GB DDR5 RAM το ελάχιστο που θέλω για την δουλειά μου

GPU καλύτερη από του 5300U laptop και RDNA 2 = καλύτερη υποστήριξη στο μέλλον για SFXR και λοιπές νεότερες τεχνολογίες

dock, καλό το portability αλλά το να έχω ένα dock στο γραφείο και απλά να το κουμπώνω το πρωί ακόμα καλύτερο

αν δεν είναι διαθέσιμο το σύστημα στο σπίτι παίζω ή σε αυτό ή το κοτσάρω στην TV

Good guy valve, θα ήθελα να το στηρίξω σαν εγχείρημα γενικότερα