Λοιπον, συνταγη για μερακληδες,μονο. Γιατι γκειμερας, χωρις ναναι καλοφαγας δεν γινεται, νομιζω.
Σκορδαλια, το λατινικο, επιστημονικο ονομα της skordalious goudoctipious. Oχι αυτη που βρισκουμε στα σουπερμαρκετς, η αυτη με νεροβραστες πατατες. Την σωστη, την μοναδικη, την ινφερνο, την προστυχη, λεμε.
ΥΛΙΚΑ 1 κεφαλι σκορδο, οχι το τουρκικο, το ανοστο, Ελληνικο κι ας εχει μικροτερες
σκελιδες
700-800 γρ. ψωμι ζημωτο, με προζυμι, ναχει μπαγιατεψει καμια βδομαδα
Τωρα, αν η γυναικα σας δεν ζημωνει 2 φορες το μηνα, τι νας πω? Ειστε
παντρεμενοι με την λαθος γυναικα (εγω ειμαι)
400-500 γρ. ελαιολαδο μηδεν οξυτητας, Μεσηνια μερια κατα προτιμηση
1/2 φτυτζανακι καφε ξυδι, οκ οχι μπαλσαμικο, αλλα ναναι σταφθλιου
1-2 κ. γλ. αλατι
Θα μου πεις, καλα ρε μαγκα, αμα το ψωμι δεν ειναι ζημωτο και το λαδι οχι Μεσηνιας, δεν θα γινει? Νταξ θα γινει, αλλα ειναι συμβιβασμος, κατι σαν Σρενντερ, που ξεκινησε για 3090 και κατεληξε, με 3060. Εγω παντως, ουτε που το διανοουμαι κατι τετοιο. Γιατι, κανα χρονο, εναμιση, που σας νταλαβεριζομαι 'δω περα μεσα, εχω παθει ποιοτητα.
ΕΧΤΕΛΕΣΗ Καθαριζουμε το σκορδο και πεταμε τις σκελιδες στο γουδοχερι (οχι μπλεντερ), το κοπαναμε 2-3 λεπτα, προσθετουμε 1 κ.γλ. αλατι, ξανακοπαναμε να γινει πολτος. Τωρα αμα γουσταρουμε το μεταφερουμε στο μπλεντερ, ειμαστε και παιδια της τεχνολογιας. Μουσκευουμε, στιβουμε, στραγγιζουμε το ψωμι. Το βαζουμε στο χτυπιτιρι μαζυ με το λαδι, το ξυδι και χτυπαμε καλα. Δοκιμαζουμε, καθε τοσο, και προσθετουμε, αν θελουμε λαδακι,ξυδακι, αλατακι. Να μην ειναι πολυ σφικτη, ουτε πολυ αραιαη. Η καλη σκορδαλια πρεπει με καθε κουταλια που δοκιμαζεις, να αργοκοιλαει ενα δακρυ.
Τι να μας πουν, τωρα, ο Σκαρμουτσος και η Αργυρω.
Παει με βραστο παντζαρι, εγω προτιμω τα φυλα, η με τηγανιτο μπακαλιαρο. Αλλα οχι αυτη την αηδια, τον κατεψυγμενο, η τον αλλο στην ζελατινα, τον ορθοδοξο παστο στο κασελακι. Κι οχι πασπαλισμα με αλευρι, φτιαξτε κουρκουτι με μπιρονια, οχι νερο.
Αξιζει, να αφισετε μια φορα το οβερκλοκινγκ και αφιεροσετε λιγο χρονο. Δοκιμαστε και θα με σχωρνατε, αμα ψωφισω. Καλη σας ορεξη!
Α! Ρετσινα Μεσσογειων απο σαβατιανο η ροδιτη, με σπασμενα κουκουναρια αντι ρετσινι. Οχι Κουρτακη και τετοιες βιομηχανοποινμενες, λακαμιες. Προαιρετικα!