What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Άπαξ και μας την πέσουν τα ούφος του Τιμ Μπαρτον, θα ρίξουμε τον ΣΡΕΔΕΡ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ (μαζί και εμάς)
 

manofsorrows

Hobgoblin Captain
Joined
Feb 21, 2013
Messages
304
Εκμεταλλεύτηκα δεόντως το 4ήμερο και μαζί με κάμποσες δοκιμές τίτλων στο Gamepass (Age Of Empires IV, Hollow Knight, Everspace 2, Forza Horizon 5, Back 4 Blood) και Hades στο Switch Lite, τελείωσα και τα εξής παιχνίδια:

Firewatch: Απλά το καλύτερο walking sim που έχω παίξει. Άραγε είναι τέτοιο; Γιατί μου έδωσε την εντύπωση ότι συμμετέχω πολύ ενεργά στο παιχνίδι. Καταπληκτική εξιστόρηση μέσα από την περιπλάνηση στο δάσος, κάνοντας την δουλειά μας ως δασοφύλακες με περιπολίες και συνομιλίες μέσω ασυρμάτου με ένα γειτονικό παρατηρητήριο, όπου μας καθοδηγεί η συνάδελφος Delilah με την υπέροχη φωνή της Cissy Jones, η οποία βραβεύθηκε μάλιστα για το voice over της στο παιχνίδι. Το immersion χτύπησε ταβάνι! Το παιχνίδι δημιουργεί πολλά συναισθήματα στον παίκτη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. 8.5 / 10

Gorogoa:
Πρωτότυπο puzzle game με πολύ όμορφο εικαστικό τομέα. Σύντομο σε διάρκεια, αν ξέρεις τι να κάνεις βγαίνει σε λιγότερο από τρία τέταρτα. Διαφορετικά θα σας κρατήσει 2-3 ώρες. Είναι περισσότερο θέμα αντίληψης κι όχι εξυπνάδας. Αν σας αρέσει το είδος, απλά δεν πρέπει να το χάσετε! 8/10

Genesis Noir:
Από τα πιο κουλά παιχνίδια που έχω παίξει. Το εικαστικό είναι εξαιρετικό.Γραφικά κυρίως ασπρόμαυρα με κάποιες χρυσές πινελιές να δένουν το σκηνικό, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, και γνώριμοι τζαζ ήχοι που περιμένεις σε κάθε παιχνίδι ή ταινία noir. Προσπαθείς να αποτρέψεις την δολοφονία της γυναίκας της ζωής σου αλλά αυτό γίνεται με έναν πολύ σουρεαλιστικό τρόπο, όπου περνάει μπροστά από τα μάτια σου η δημιουργία του κόσμου κι ο ανθρώπινος πολιτισμός. Μέχρι την μέση, είχα ενθουσιαστεί, αλλά στο δεύτερο μισό ξέφυγε τελείως το θέμα (κοινώς δεν κατάλαβα τίποτα) και έπεσα και σε χοντρά bugs που απαιτούσαν restart. Στο ένα έπαιζα για μισή ώρα μέχρι να καταλάβω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Επιπλέον σε σημεία δεν ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να προχωρήσεις, όχι γιατί ήταν κάποιος γρίφος, αλλά γιατί δεν ήξερες το χειρισμό σ'εκείνο το σημείο. Κατά τ'άλλα πέρα από ένα ικανοποιητικό γρίφο προς το τέλος, δεν θα αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία. Για κάτι διαφορετικό ίσως αξίζει να το δείτε, αλλά δεν μπορώ να το προτείνω εύκολα. Χαριστικά, κυρίως για το εικαστικό: 7/10

Discworld Noir: Ο μερακλής του The Collection Chamber, έκανε το θαύμα του κι έτσι μπόρεσα να παίξω το παιχνίδι σε Win10 μέσω Virtual PC. Καταρχήν είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχω παίξει. Υποκλίνομαι σε όποιον το έχει τελειώσει χωρίς walkthrough.
Μου πήρε 20 ώρες με το walkthrough εύκαιρο.Οι πολλές τοποθεσίες, οι πολλοί αξιομνημόνευτοι χαρακτήρες και τα πολλά topics διαλόγων και αντικείμενα, δοκιμάζουν τα νεύρα σας μέχρι να βρείτε τους σωστούς συνδυασμούς για να προχωρήσει η δράση. Κάτι που γίνεται χειρότερο γιατί το παιχνίδι έτρεχε πιο αργά από το κανονικό λόγω της εξομοίωσης, οπότε πραγματικά ήταν μαρτύριο. Όμως άξιζε κάθε λεπτό που του αφιέρωσα, γιατί ο Τerry Pratchett έδωσε ρέστα! Ίσως οι καλύτεροι χιουμοριστικοί διάλογοι που έχω δει ποτέ σε παιχνίδι, γέλασα πολλές φορές αβίαστα! Η νουαρ αισθητική είναι στα καλύτερα της, εξαιρετικά προσαρμοσμένη στον παρδαλό κόσμο του Discworld, αν κι ίσως με χάλασε λίγο ότι τελικά μπλέχθηκε στα χωράφια κορυφαίου συγγραφέα τρόμου. O ήχος και τα voice overs επίσης εξαιρετικά. 9/10
 
Last edited:

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
@manofsorrows συμφωνώ σε όλα!

Να σημειώσω απλώς ότι ο Terry Pratchett αναμείχθηκε ελάχιστα στη δημιουργία του Discworld Noir. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι το setting προέρχεται από το Watch arc των βιβλίων, η ιστορία και οι χαρακτήρες του παιχνιδιού φτιάχτηκαν σχεδόν από το μηδέν. Προτείνω να τσεκάρεις αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημιουργού Chris Bateman. Διαβάζοντάς την καταλαβαίνεις γιατί το Noir έδειξε τόσο σεβασμό στο lore και το ύφος των βιβλίων και γενικά γιατί είναι ένα παραγνωρισμένο αριστούργημα που πρέπει να έρθει ΑΜΕΣΑ στο GOG!
 
Last edited:

Falcongr

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Jan 9, 2022
Messages
45
Ειχα και εγω πολλα crashes στο fallout 4. Τι ultra, τι med, τι low, τι high. Όταν εβαλα τα weapon debris στο off εξαφανιστηκαν ολα τα crashes ως δια μαγειας!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Ειχα και εγω πολλα crashes στο fallout 4. Τι ultra, τι med, τι low, τι high. Όταν εβαλα τα weapon debris στο off εξαφανιστηκαν ολα τα crashes ως δια μαγειας!

Α, ορίστε λοιπόν η επιβεβαίωση!
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Τέλος το Kena: Bridge of Spirits.

Γλυκούλι action/adventure με απλοϊκό story, αρκετά επαναλαμβανόμενο gameplay loop και συμπαθητικές παράπλευρες δραστηριότητες. Καταπληκτικό art style, ωραίος ήχος, αρκετά καλός χειρισμός (αν και τα defaults τα βρήκα τέρμα άβολα, ευτυχώς αλλάζουν). Τελικά εκείνο που με χάλασε περισσότερο ήταν τα difficulty spikes στα αφεντικά, ειδικά στο τελευταίο 1/3 του παιχνιδιού. Τόσο που στα δύο τελευταία bosses έριξα τη δυσκολία στο easy (το οποίο παραείναι εύκολο, η διαφορά είναι χαώδης) γιατί με αγανάκτησαν και μπήκα σε mood "φτάνει, άντε να τελειώνουμε". Ok, ήταν και θέμα δικής μου αμπαλοσύνης, αλλά με βάση το πόσο χαλαρό και φιλικό προς τον παίκτη είναι το υπόλοιπο game (ακόμα και η εύρεση secrets), νομίζω ότι κάποια bosses ήθελαν tweaking γιατί σπάνε το ρυθμό (και τα νεύρα) χωρίς λόγο.
Κατά τα άλλα μου άρεσε αρκετά η ισορροπία ανάμεσα σε μάχες/exploration/puzzles, αλλά ξενέρωσα που οι περισσότερες ανταμοιβές της εξερεύνησης είναι καθαρά διακοσμητικές και δεν αφορούν καν την πρωταγωνίστρια :rolleyes:
Tίμιο παιχνίδι (και κυρίως πανέμορφο), αλλά θεωρώ αστείο ότι κέρδισε Best Indie και Best Debut Indie Game στα Dorito Pope Awards. ειδικά αν αναλογιστούμε τον φετινό ανταγωνισμό. Oh well.
7.5/10
 
Last edited:

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Το πρώτο mafia παρόλο που δεν θυμόμουν πολλά τουλάχιστον το θυμόμουν σαν αριστούργημα. Το remake του δεν απογοήτευσε.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,848
Παράληλλα με το Dark Souls 1, ξεκίνησα προχθές, μετά από 7 χρόνια, ξανά, το Lone Survivor. Δεν ξέρω άμα θα το συνεχίσω. Αυτό το πράγμα καθε πέντε λεπτά θέλει φαϊ και ύπνο πολύ ενοχλητικό. Ούτε όταν ήμουν νιάτο δεν είχα τέτοιες ανάγκες.

Εχθές εβαλα το The Bard´s Tale και φαίνετια πολύ καλό. Πολύ straight to the point χαρακτηρας. Γελάω με τις ειρωνίες του (αόρατου) αφηγητή. Λόγω του ότι τρώω ξύλο στην πρώτη γραμμή στο DS, τον έκανα Ranged αλλά ακόμη κάποιο τόξο δε βρήκα, ακόμη και στο μπουντρούμι με το δευτερευον quest να φας μια αρκούδα (τον έφαγα τον γερολιγούρι). Αν κατάλαβα καλά από τα animations, το block λειτουργεί ακόμη και όταν έχεις γυρισμένη την πλάτη σου προς την επίθεση?
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Τελείωσα με το Immortals: Fenyx Rising πριν τις διακοπές. Έπιασα το God of War (2018) αλλά παίζει να έχω καταφέρει να αχοληθώ το πολύ 3 ώρες μαζί του το τελευταίο διβδόμαδο. Δεν το λες και "παίζω".

Δοκίμασα το Chivalry 2, είχε την πλάκα του για μερικές ωρίτσες αλλά κάτι με χαλάει (δεν έχω εντοπίσει τι) και δεν μπορεί να με κρατήσει.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Mια ερώτηση. αν έχεις rotation από 2-3+ active skills/spells, πρέπει να πατάς πρώτα το πλήκτρο που έχεις κάνει bind και μετά δεξί κλικ, ή μπορεί να τα castάρει "αυτόματα" στο mouse cursor πατώντας μόνο το keybind?
To βάλανε και αυτό (quick-cast) με το 2.3 patch!
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Μια χαρά. Τσίμπησα σε πακέτο D2 Resurrected + D3 στις Χριστουγεννιάτικες προσφορές τους αλλά αυτά που είχα διαβάσει για τα ελαφρώς απαρχαιωμένα controls με απέτρεπαν από το να το ξεκινήσω. Μόλις τελειώσει η συνδρομή στο Game Pass (αρχές Φεβρουαρίου) βουτάω για να κλείσω επιτέλους τους ανοικτούς μου λογαριασμούς με τη σειρά.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Ξεκίνησα αυτό που ήθελα να δοκιμάσω από πολύ παλιά αλλά το άφηνα, δηλαδή pure summoner Necromancer, να τερματίσω έστω το Normal απλά κοιτώντας την οθόνη όσο τα minions σφάζουν. Ούτε ένα πόντο δε θα βάλω σε curses ή spells!
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,268
Αυτές τις μέρες παίζω Black Mesa, το είχα παίξει ξανά όταν είχε βγει ως free mod που έφτανε μέχρι το chapter που μεταφέρεσαι στο Xen, και μπορώ να πω ότι το έχουν πάει 10 επίπεδα επάνω, νέα voice over, νέα AI, και το Xen το έχουν αλλάξει τόσο πολύ που από δικαιολογία για 2 big bosses έχει γίνει ολόκληρο chapter άλλο τόσο όσο το main, ενώ έχουν εμπλουτίσει το lore των Vertigards σε απίστευτο επίπεδο.
 

Falcongr

Commoner
Approval of the Admiral
Joined
Jan 9, 2022
Messages
45
ρε αθεοφοβοι god of war δεν παίζει κανείς?
Εχω σαν κανονα να μην κανω pre orders και να μην αγοραζω games day one γιατι εχω καει καποιες φορες με παιχνιδια που ηταν unplayable. Και οποιος καει με τον χυλο... Και στο κατω κατω patience is a virtue! Περιμενεις 3-5 μηνες και το χτυπας 50% off! Τωρα οσον αφορα το συγκεκριμενο... φαινεται φοβερο και εννοειται θα το τιμησω when the time is right and my backlog is light...
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Πλακα πλακα, ουτε Horizon παιξαμε, ουτε το Days Gone παιξαμε...μαλλον για μηνα sony marathon μας βλεπω στο μελλον...

nods-yes.gif
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,268
ε καλά τόσα χρόνια έκαναν να έρθουν από PS, μερικά ακόμα να παίξει GOTY 15€ δεν θα πάθει τίποτα η sony, έτσι και αλλιώς conversion program νομίζουν ότι κάνουν.
 
Top Bottom