Να γράψω τί τραγελαφικό μου συνέβη πάλι, μετά απ' το Hellpoint τον Οκτώβριο, αλλά τώρα είναι χειρότερο απ' αυτό.
Άρχισα προχθές το Homeworld: Emergence στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας (από πέντε). Για να πω την αλήθεια ανησύχησα λίγο στην αρχή, που είδα ότι δεν αλλάζει η δυσκολία mid-game, αλλά είπα "ας αρχίσω στο normal, τί κακό θα συμβεί;!!"
Ωραία και ενδιαφέρουσα ιστορία, σωστή δυσκολία, οι workers μου έσπαζαν πέτρες και ρουφούσαν νεφελώματα και όλα πήγαιναν καλά. Μέχρι την 6η πίστα (από 17), στην οποία μπήκα χθες.
Μετά από κανένα 40λεπτο λοιπόν στην 6η πίστα, βλέπω στο range scanner ότι πλησιάζουν 6-7 frigates του εχθρού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μου είχε δωθεί η δυνατότητα να κατασκευάζω κι εγώ frigates και ήμουν με τα μικρά "starter" ευέλικτα σκάφη.
Και τί γίνεται τότε! Λίγο πριν τα αντίπαλα frigates φτάσουν σε απόσταση βολής προς το κυρίως σκάφος μου, μου έρχεται μήνυμα: "you can now begin research of the frigate technology"!!!!!! Ή κάτι τέτοιο. Πολέμησα λίγο με τα υπάρχοντα σκάφη μου, δεν έκαναν ούτε γρατζουνιά ούτε σε ένα frigate και λέω "αποκλείεται, κάποιο λάθος θα έγινε στο παιχνίδι". Κάνω reload, παίρνω μερικά απ' τα σκάφη μου και τα στέλνω προς την περιοχή του χάρτη απ' όπου θα έρχονταν τα αντίπαλα frigates. Και καθώς ήμουν μακρυά τους με τα σκάφη μου, είδα 3 (τρία) waves με frigates να έχουν πορεία προς εμένα! Δηλαδή το αρχικό που είχα λίγο πολεμήσει ήταν μόνο το πρώτο wave από τρία! Και συνέβη πάλι το ίδιο, δηλαδή λίγο πριν το πρώτο wave πλησιάσει στο κεντρικό σκάφος μου, μου έρχεται πάλι το μήνυμα ότι μπορώ να κάνω research (όχι να κατασκευάσω ακόμα δηλαδή) την τεχνολογία ώστε να φτιάξω κι εγώ frigates! Εντάξει, ευχαριστώ για την ευκαιρία!
Σκέφτηκα ή cheats ή να το ξαναρχίσω στο very easy, τουλάχιστον να δω την ιστορία. Αλλά όχι τώρα, τώρα με χάλασε την όρεξη.
Μερικές φορές πραγματικά απορώ αν οι devs ενός οποιουδήποτε παιχνιδιού κάθονται, μόλις κυκλοφορήσει, να το παίξουν και να το τερματίσουν. Όχι δηλαδή να δουν μόνο πώς δουλεύει και τί ωραία είναι η μουσική, αλλά να προχωρήσουν στο παιχνίδι και να το τερματίσουν κανονικά.
Edit: Διαβάζω σε λύση ότι "On Mission 6, if you let any Interceptors report back to base, they WILL send their ENTIRE force at you. I
had a very hard time with it on Very Easy mode."!!