Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Υπαρχουν αλλες ταινιες και ηρωες για αυτα τα συναισθηματα. Δε νομιζω να ζηταμε απο Marvel να δειξει δραμα τυπου Requiem for a dream. Οριακα φτανει μεχρι τη θυσια καποιου ηρωα.
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι με το mcu όπως είναι, υπάρχουν άλλοι που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις και υπάρχουν και άλλοι που το αντιμετωπίζουν ως σκουπίδι / χαζομάρα. Εγώ είμαι κάπου στην μέση, μου αρέσει που υπάρχει, έχω δει στο σινεμά όλες τις ταινίες ως και το endgame και αρκετές σειρές. Είμαι επικριτικός ως προς την αίσθηση "γραμμή παραγωγής", το συνεχές σφυροκόπημα από νέο προϊόν και την προσπάθεια να είναι τόσο εύπεπτο όσο πρέπει ώστε να το δει όλη η οικογένεια. Από μένα, αλλά λεφτά η Marvel δεν παίρνει, ότι δω από δω και πέρα μόνο πειρατικό. Σκασίλα της βέβαια 😄😄😄. Θα μπορούσε πάντως, κάνα δυο σειρές τουλάχιστον, να τις αφήσει να βρουν τα όρια τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευχαριστημένοι με το mcu όπως είναι, υπάρχουν άλλοι που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις θέλουν κάτι διαφορετικό

Μια μικρή διόρθωση. Δεν είναι θέμα απαιτήσεων αλλά προτίμησης.

Μια μικρή διόρθωση. Δεν είναι θέμα απαιτήσεων αλλά προτίμησης.
Στο συγκεκριμένο context, απαίτηση και προτίμηση συγχέονται. Μου αρέσει να βλέπω ταινίες με fantasy / σούπερ ηρωες / post apocalyptic θεματική αλλά δεν σημαίνει ότι θα δω το οτιδήποτε. Απαιτώ να είναι και ποιοτικό αλλά εκεί πάμε και σε προσωπικά standards οπότε η συζήτηση δεν θα τελειώσει ποτέ. Το παράδειγμα με τα batmans του Nolan είναι τέλειο. Αλλά για μένα πολύ καλή ταινία είναι και το προηγούμενο Thor που δραματικό και βαρύ δεν το λες. Τεσπα, η Marvel είναι αυτή που είναι, δεν έχει νόημα να γκρινιάζω άλλο 😜

υπάρχουν άλλοι που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις
Υπαρχει παντα και το Punisher. Οκ, ειναι κοινος θνητος και οχι σουπερ ηρωας αλλα καμια σχεση με τα αναλαφρα εργα της Μαρβελ.

Στο συγκεκριμένο context, απαίτηση και προτίμηση συγχέονται. Μου αρέσει να βλέπω ταινίες με fantasy / σούπερ ηρωες / post apocalyptic θεματική αλλά δεν σημαίνει ότι θα δω το οτιδήποτε. Απαιτώ να είναι και ποιοτικό αλλά εκεί πάμε και σε προσωπικά standards οπότε η συζήτηση δεν θα τελειώσει ποτέ. Το παράδειγμα με τα batmans του Nolan είναι τέλειο. Αλλά για μένα πολύ καλή ταινία είναι και το προηγούμενο Thor που δραματικό και βαρύ δεν το λες. Τεσπα, η Marvel είναι αυτή που είναι, δεν έχει νόημα να γκρινιάζω άλλο 😜

Επομένως αν θεωρείς το Ragnarok καλό ποιοτικά το θέμα είναι για σένα συγκεκριμένες ταινίες και όχι οι ταινίες της Marvel γενικά;

Επομένως αν θεωρείς το Ragnarok καλό ποιοτικά το θέμα είναι για σένα συγκεκριμένες ταινίες και όχι οι ταινίες της Marvel γενικά;
Δεν είχα από την αρχή θέμα οπως νομίζω και η πλειοψηφία. Ήμουν μέρος όλου αυτού του ταξιδιού μέχρι το Endgame, είδα όλες τις ταινίες στο σινεμά, καλές, κακές. Για μένα ήταν επίτευγμα όλο αυτό το project, το να πεις μια ενιαία ιστορία μέσα από είκοσι κάτι ταινίες με τόσα διαφορετικά προσωπα και να φτάσεις σε ένα άρτιο conclusion.

Νομίζω, για μένα προσωπικά, κάπου εκεί ήρθε μια επιφοίτηση. Αρνιομουν για χρόνια να δω τα στραβά και μόλις ολοκληρώθηκε το Thanos arc κάπου άλλαξε η οπτική μου για πολλούς λόγους. Πρώτα απ'όλα, δεν έχει βγει καλή ταινία μετά το Endgame, για μένα πάσχουν όλες με το Eternals ειδικά να είναι ίσως η χειρότερη όλου του MCU. Δεύτερον, ήρθε μια "κόπωση". Νομίζω δεν είμαι μόνος σε αυτό. Ακούω πολύ κόσμο γύρω μου να διαμαρτύρεται. Το γεγονός ότι έχει ανακοινώσει και τόσες ταινίες και σειρές σε πνίγει λίγο. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχει μια έντονη αίσθηση φόρμουλας από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν σκηνοθέτες και σεναριογράφοι. Τρίτον, ναι, απαιτώ και λίγο πιο σοβαρό, ενήλικο, δραματικό υλικό. Άντε στις ταινίες δεν γίνεται γιατί τις έχουνε κάνει serialization και δεν γίνεται κάποια να μην μπορεί να την δει κάποιος. Θα μπορούσαν να αφήσουν ελεύθερο χώρο στις σειρές να εκφραστούν οι δημιουργοί. Οκ, δεν το θέλουν, θα κάτσω εδώ να γκρινιάζω, συγγνώμη. Είχα απαιτήσεις παράλογες.

Οπότε, δεν έχω πρόβλημα γενικά με την Marvel, θα ήταν παράλογο να κάτσω να δω 29 ταινίες μόνο και μόνο για να εκνευρίζομαι. 😎

Άντε στις ταινίες δεν γίνεται γιατί τις έχουνε κάνει serialization και δεν γίνεται κάποια να μην μπορεί να την δει κάποιος. Θα μπορούσαν να αφήσουν ελεύθερο χώρο στις σειρές να εκφραστούν οι δημιουργοί.

Αυτό όμως είναι το παράδοξο με τα παράπονα πάνω σε αυτό το θέμα: Τόσο το Eternals όσο και το Love and Thunder είναι πολύ ξεκάθαρα εκφράσεις των δημιουργών τους. Δεν υπήρχε καμία φόρμουλα σε αυτά, ήταν απολύτως ξεκάθαρο ότι Chloe Zhao και Taika Waititi έκαναν ότι ήθελαν .

Αν έχω καταλάβει κάτι, είναι ότι κανείς στην Marvel δεν κάνει ό, τι θέλει 😳🤐

Αν έχω καταλάβει κάτι, είναι ότι κανείς στην Marvel δεν κάνει ό, τι θέλει 😳🤐

Αν μιλάμε κυριολεκτικά, κανένας απολύτως σκηνοθέτης που φτιάχνει ταινία για κάποιο από τα μεγάλα studios δεν μπορεί να κάνει εντελώς ότι θέλει. Πιστεύει κανείς ότι αν π.χ. ο Nolan ή ο Reeves πήγαιναν στην WB και έλεγαν "θέλουμε να κάνουμε τον Batman σαν την σειρά των 60s" το studio θα έλεγε "ναι, βεβαίως, προχώρα ";

batman-adam-west.gif

Μιλάμε λοιπόν για δημιουργική αυτονομία μέσα στα πλαίσια της λογικής και σε αυτό το πλαίσιο αρκετοί σκηνοθέτες (Shane Black, James Gunn, Chloe Zhao, Taika Waititi, Sam Raimi τουλάχιστον) είχαν την ελευθερία να φτιάξουν τις ταινίες τους όπως αυτοί ήθελαν.

Κατά τη γνώμη μου βέβαια δεν θα πρέπει να έχουν αυτή την ελευθερία. Όλοι χρειάζονται επιστασία διότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να παρασυρθούν από τις προτιμήσεις ή εμμονές τους.

Στην περίπτωση των Eternals και της Chloe Zhao κατά την προσωπική μου άποψή -χωρίς να έχω δει άλλη ταινία της Zhao- δεν έφταιγε η σκηνοθεσία για το αποτέλεσμα της ταινίας. Το σενάριο ήταν τέρμα ηλίθιο. 'Οταν εξήγησε η ταινία πως τόση ώρα βλέπουμε ρομπότ να σκοτώνουν ρομπότ που τα έφτιαξε η ίδια οντότητα, αλλά τα Eternal ρομπότ έχουν feels... δεν έχω λόγια. Τέρμα βλακώδες σενάριο που κοντράρει εκείνο των Guardians 2.

Δεν θέλω να είμαι άδικος, θαυμάζω το όλο project και μπράβο στον Feige που κράτησε τα γκεμια τόσο καιρό. Αν ήταν εύκολο, θα το είχαν κάνει και στην αντιπέρα όχθη οι της DC. Τα επιμέρους γρανάζια όμως κάπου χωλαίνουν. Δεν έχει πάντως σημασία τι νομίζω εγώ. Ακόμα και αν βγάλει αύριο η Marvel τον Hemsworth να χαιδευεται με τις γίδες 2 ώρες, πάλι θα κάνει 500 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Πάλι ο κόσμος θα ανοίξει το disney plus να το δει. Το πράγμα έχει ξεφύγει, είμαστε περικυκλωμενοι από παντού. Ο κόσμος θα το δει. Τώρα θα το δει γιατί του αρέσει? Θα το δει γιατί fomo? Θα το δει γιατί έλα μωρέ βάλε κάτι να παίζει? Εγώ πάντως θα παρακολουθώ από απόσταση διακριτικά, έχω χάσει πια την εμπιστοσύνη μου

τελικά που πετάμε πέτρες; στον σκηνοθέτη ή στον σεναριογράφο; ο τακα τακα πως είναι δυνατόν να του δίνουν όλες τις σαχλοκομεντί δηλαδή;

τελικά που πετάμε πέτρες; στον σκηνοθέτη ή στον σεναριογράφο; ο τακα τακα πως είναι δυνατόν να του δίνουν όλες τις σαχλοκομεντί δηλαδή;
Ο τάκα τάκα ήταν στην συγκεκριμένη περίπτωση και σκηνοθέτης και (συν) σεναριογράφος. Οπότε λιθοβολούμε ελεύθερα

Νίτρε από περιέργεια, μιλάς αποκλειστικά για τα MCU projects του Waititi ή και για την υπόλοιπη φιλμογραφία του;

Ακόμα και αν βγάλει αύριο η Marvel τον Hemsworth να χαιδευεται με τις γίδες 2 ώρες, πάλι θα κάνει 500 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Πάλι ο κόσμος θα ανοίξει το disney plus να το δει.

Εννοείται, εγώ θα ήμουν day one στο σινεμά. Και οι λόγοι που ο κόσμος πηγαίνει και βλέπει δεν είναι κανένα μεγάλο μυστήριο: Πρώτον, βλέπει ο θεατής το logo των Marvel Studios και ξέρει 100% ότι για 2 ώρες θα περάσει καλά. Και δεύτερον, η Marvel Studios έχει κάνει τόσο καλή δουλειά με τους χαρακτήρες της που ο κόσμος θέλει να τους βλέπει ξανά και ξανά.

Ειδικά στο δεύτερο η Marvel δεν έχει αντίπαλο, με άψογο casting και έξυπνο γράψιμο. Ακόμη και οι δευτερεύοντες ή τριτεύοντες χαρακτήρες σε ταινίες και σειρές γίνονται fan favorites. Ζούμε σε μια εποχή που χαρακτήρες όπως ο Thor και ο Dr Strange βγάζουν περισσότερα χρήματα στο box office από τον Batman. Και είμαστε ακόμα στην αρχή, πίσω από εμάς έρχεται μια ολόκληρη γενιά παιδιών για την οποία το MCU είναι το δικό της Star Wars.

Νίτρε από περιέργεια, μιλάς αποκλειστικά για τα MCU projects του Waititi ή και για την υπόλοιπη φιλμογραφία του;
για MCU λέμε εδώ, δεν ξέρω τι άλλο έχει κάνει, μπορεί να έχω δει κάτι δικό του και να μου άρεσε. Στο MCU ήταν αχρείαστα κωμικός όμως.

για MCU λέμε εδώ, δεν ξέρω τι άλλο έχει κάνει, μπορεί να έχω δει κάτι δικό του και να μου άρεσε. Στο MCU ήταν αχρείαστα κωμικός όμως.

Ε να το δω τότε το Love and Thunder, γιατί ο Τακά Τάκας μου χρωστάει λίγη κωμωδία από τότε που προσπάθησα να δω τις τηλεοπτικές "κωμωδίες" του.

Εννοείται, εγώ θα ήμουν day one στο σινεμά. Και οι λόγοι που ο κόσμος πηγαίνει και βλέπει δεν είναι κανένα μεγάλο μυστήριο: Πρώτον, βλέπει ο θεατής το logo των Marvel Studios και ξέρει 100% ότι για 2 ώρες θα περάσει καλά. Και δεύτερον, η Marvel Studios έχει κάνει τόσο καλή δουλειά με τους χαρακτήρες της που ο κόσμος θέλει να τους βλέπει ξανά και ξανά.

Ειδικά στο δεύτερο η Marvel δεν έχει αντίπαλο, με άψογο casting και έξυπνο γράψιμο. Ακόμη και οι δευτερεύοντες ή τριτεύοντες χαρακτήρες σε ταινίες και σειρές γίνονται fan favorites. Ζούμε σε μια εποχή που χαρακτήρες όπως ο Thor και ο Dr Strange βγάζουν περισσότερα χρήματα στο box office από τον Batman. Και είμαστε ακόμα στην αρχή, πίσω από εμάς έρχεται μια ολόκληρη γενιά παιδιών για την οποία το MCU είναι το δικό της Star Wars.
Το θέμα μου με την marvel είναι το ίδιο που έχω και με το rings of power, το wheel of time, το Obi-Wan, την τελευταία σαιζόν Game of thrones. Θέλω πιό καλό γράψιμο. Σταματάω εδώ γιατί νομίζω ακούγομαι σαν χαλασμένο γραμμόφωνο😂😂.

Back