Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τελικά είπα να συνεχίσω να τα βλέπω σε χρονολογική σειρά.
Οπότε είδα τις 2 season του Agent Carter. Τίποτα το ιδιαίτερο, αρκετά βαρετή η σειρά με την 1η season να είναι λίγο καλύτερη από τη 2η.

Είδα και το Captain Marvel. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε και πέρασα καλά βλέποντάς την, αλλά το Avengers παραμένει σίγουρα καλύτερο.

Τι να σου πω, εμένα δεν με κέρδισε, παρόλο που λόγω Loki/Tom Hiddleston μπήκα με μεγάλες προσδοκίες - ίσως εκεί να είναι και το λάθος μου, I bought the hype.

Για μένα δεν έχει αντίπαλο το Loki. Ότι καλύτερο έχει βγάλει η marvel ποτέ σε σειρά. Άλλαξε παντελως το πώς βλεπαμε το χαρακτήρα αλλά και όλο το mcu. Αδιανόητη πλοκή

Για μένα δεν έχει αντίπαλο το Loki. Ότι καλύτερο έχει βγάλει η marvel ποτέ σε σειρά. Άλλαξε παντελως το πώς βλεπαμε το χαρακτήρα αλλά και όλο το mcu. Αδιανόητη πλοκή
Η πλοκή του Loki ήταν αδιανόητη επειδή δεν υπήρχε, οπότε δεν μπορούσες καν να την διανοηθείς. Τεσπα, πέρασα καλά, απλά μου άρεσαν τα σκηνικά και οι διάλογοι, ελπίζω στην δεύτερη σαιζόν να κατασταλάξουν στο τι ιστορία θέλουν να πουν. Το Wandavision ήταν καταπληκτικό μέχρι που στα τελευταία 2 επεισόδια το κάνανε Marvel.

Είμαι στην μέση του Thor Love and Thunder αυτή την στιγμή. Κατανοώ τις κακές κριτικές. Στο 3,ο Taika είχε βρει, κατά την άποψή μου, κάποιες ισορροπίες ανάμεσα στο χιούμορ και την δράση. Εδώ το έχει ξεφτιλισει. Μου θυμίζει αυτές τις ταινίες στυλ airplane η τρελές σφαίρες.

Εμένα το Loki μου θύμισε έντονα σε φάσεις ντόκτορ χου, οπότε ήταν καταδικαζμένο να το λατρέψω.

Ολοκλήρωσα το Thor Love and Thunder. Είναι βέβαιο ότι ο Stan Lee στριφογυρίζει στον τάφο του. Το πρώτο μισό είναι γεμάτο αστεία και gags με ρυθμό πυροβόλου. Στο δεύτερο μισό τα πράγματα σοβαρεύουν (μην χαίρεστε) με την ανακοίνωση της ασθένειας της Jane στον Thor και με την κατάληξη στην τελική μάχη (κλασικός Marvel cgi αχταρμάς). Υπάρχει το δραματικό στοιχείο στα κίνητρα του Gorr και στην ιστορία της Jane, βέβαια όπως πάντα, φροντίζει το εργοστάσιο η Marvel να μην παρασοβαρέψουν τα πράγματα γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι όταν συγκινήστε δεν αγοράζετε ποπκόρν. Πολύ ευχάριστη έκπληξη ο Russel Crowe ο οποίος φάνηκε να το διασκεδάζει πολύ. Ο Bale θα έχει να λέει πια ότι το Exodus δεν είναι η χειρότερη του ταινία. Γέλασα με πολλά αστεία, μου αρέσει αυτό το στυλ, απλά κάτι δεν μου κολλάει καλά με την χρησιμοποιηση του στο σύμπαν της Marvel. Θυμάμαι ένα σχόλιο του @Admiral πριν μήνες, όταν βγήκε η ταινία και είχε χαμηλές βαθμολογίες και είχε πει ότι θα άφησαν τον Taika να κάνει τα δικά του, ε, αυτό ακριβώς συνέβη. Παρόλα αυτά, είναι η δεύτερη καλυτερη Thor ταινία μετά την bland πρώτη και την ανεκδιήγητη δεύτερη

Νομίζω το μεγαλύτερο παράπονό μου στο Love & Thunder ήταν πως μας κορόιδεψαν πως θα έπαιζαν οι Guardians. Κατα τ'αλλα μια χαρά πέρασα.

@munkinnousu Πως σου φαίνεται η εξέλιξη του Thor ως χαρακτήρα από το ντεμπούτο του ως σήμερα;

Το Ragnarok παραμένει στο χαλαρό το καλύτερο Thor, αλλά κι εγώ μια χαρά πέρασα με το Love and Thunder. Ήταν όαση μπροστά στο αστείο phase 4.

Εγώ όπως είπα και στην προηγούμενη σελίδα το ευχαριστήθηκα πολύ το Love and Thunder. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι κάπως πιο ισορροπημένο μεταξύ comedy και drama στο πρώτο μισό και ασφαλώς θα ήθελα περισσότερο Gorr αλλά δεν ένιωσα ποτέ ότι "εδώ κάτι δεν πήγε καλά" όπως στο Eternals, το Avengers: Age of Ultron ή το Guardians 2. Μου αρέσει πολύ ο Thor του Taika, απλώς αυτό που χρειάζεται (όπως και ο James Gunn) είναι κάποιον δίπλα του να τραβά λίγο το χαλινάρι όταν το παρακάνει.

Πως σου φαίνεται η εξέλιξη του Thor ως χαρακτήρα από το ντεμπούτο του ως σήμερα;
Δεν παρατηρώ ακριβώς εξέλιξη, ξεκίνησε ως ατομιστής, αυθάδης, επιπόλαιος τώρα έγινε πιό ζεν και κωμικός. Δεν το θεωρώ εξέλιξη. Απλά έχει limits ο Hemsworth ως ηθοποιός, το κωμικό του ταιριάζει πιο πολύ. Ήταν μια λογική στροφή στο γράψιμο του χαρακτήρα και κούμπωσε κάπου εκεί και ο Taika. νομίζω δεν είναι πολλοι οι χαρακτήρες στο mcu που έχουν εξέλιξη, η Wanda μου έρχεται πιό πολύ στο μυαλό, όλοι τους από όπου και αν ξεκινάνε καταλήγουν στο ίδιο μέρος, οικογένεια, αγάπη, φιλία. Είναι ένα σε γενικές γραμμές ομογενοποιημένο πράγμα που βγαίνει με εργοστασιακες προδιαγραφές και κάποιες φορές τυχαίνει και κάποιο ελαττωματικό κομμάτι. Αν δεν έκανε τόσες βουτιές ο Feige στην πισίνα με τα δολάρια ίσως είχε προλάβει να κόψει κάποιες σκηνές και να βγει η ταινία λίγο πιο ισορροπημένη. Σκέψου πόσα κακά του έχουν τύχει του Thor όλη αυτή την δεκαετία και αυτός πετάει ατάκα μετά την ατάκα. Ακόμα και τον θάνατο του αδερφού του τον γελοιοποιησαν με την σκηνή του τατουάζ. Εξέλιξη φέρνει ο πόνος, το χτύπημα της μοίρας, η οδύνη, η απώλεια, η καταστροφή και αυτά δεν φέρνουν συνδρομές στο disney plus.

Για τον Thor συγκεκριμένα τα είδαμε όλα αυτά.
Στο Ragnarok όταν έχασε τον κόσμο του, στους Avengers Endgame όταν κατηγόρησε τον εαυτό του που δεν νίκησε τον Θανάση, όταν γυρίζει και ξαναβλέπει την μάνα του.

Εξέλιξη φέρνει ο πόνος, το χτύπημα της μοίρας, η οδύνη, η απώλεια, η καταστροφή και αυτά δεν φέρνουν συνδρομές στο disney plus.

Μόνο αυτή η σκηνή έχει όλα όσα αναφέρεις

Είναι εύκολο να θυμόμαστε την κωμωδία και την σαχλαμάρα (ειδικά όταν οδηγούν τις ταινίες), όμως υπάρχει και δράμα ενδιάμεσα.

νομίζω δεν είναι πολλοι οι χαρακτήρες στο mcu που έχουν εξέλιξη, η Wanda μου έρχεται πιό πολύ στο μυαλό, όλοι τους από όπου και αν ξεκινάνε καταλήγουν στο ίδιο μέρος, οικογένεια, αγάπη, φιλία. Είναι ένα σε γενικές γραμμές ομογενοποιημένο πράγμα που βγαίνει με εργοστασιακες προδιαγραφές και κάποιες φορές τυχαίνει και κάποιο ελαττωματικό κομμάτι.

Τυχαίοι χαρ/ρες γιατί είναι και πολλοί

"καταλήγουν στο ίδιο μέρος, οικογένεια, αγάπη, φιλία"

-Captain America yes, yes, yes
-Hawkeye yes, yes, yes
-IronMan yes, yes, yes but dead
-Black Window nope and dead
-Thor dead, dead, yes
-Dr Stange nope
-Spiderman forgotten by all of them

Last edited:
Δεν λείπουν οι δραματικές στιγμές εδώ και εκεί αλλά η αίσθηση που σου αφήνει η παρακολούθηση ενός μέσου προϊόντος Marvel είναι ανάλαφρη. Είχαν πολλές ευκαιρίες να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Το Wandavision και το Moon Knight ήταν ευκαιριάρες και πότε δεν το τόλμησαν. Σέβομαι αν οποιοσδήποτε λαμβάνει κάτι άλλο αλλά για μένα το παίζουν safe. Είναι πολύ σημαντικό για την Marvel να δουν την ταινία της τόσο ένας 8χρονος όσο και ένας 38χρονος ταυτόχρονα οπότε πρέπει την ίδια στιγμή να βγάλει ένα τελικό προϊόν που να απευθύνεται και στους δύο. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, απλά δεν αφήνει περιθώρια για υψηλές συγκινήσεις.

όταν έλεγα εγώ ότι ο τακα τακα είναι σαχλαμάρας και έκανε μια τραγική ιστορία όπως η καταστροφή του Ασγκαρντ τσίρκο, πέσατε να με φάτε...
Φάτε τον τώρα που πήρε φόρα.

Αυτό που λέω και ίσως δεν το εξηγώ καλά, είναι ότι ο τύπος στην διάρκεια του MCU έχασε τον έρωτα της ζωής του (2 φορές), τον πατέρα του, την μητέρα του, τον αδερφό του (7-8 φορές), προσπάθησε να τον σκοτώσει η αδερφή του (για την οποία δεν ήξερε τίποτα), καταστράφηκε ο κόσμος του, του έβγαλαν το μάτι, πέθανε στα χέρια του ο καλύτερος του φίλος, τον απαρνήθηκε το σφυρί του. Όλα αυτά παρουσιάστηκαν δραματικά. Βγήκαμε ποτέ από το σινεμά και είπαμε πω πω ρε φιλε, με τσάκισε αυτή η σκηνή? Εγώ σίγουρα όχι, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι πάντα κάποιον από την παρέα τον παίρνει ο ύπνος και του εξηγούμε τι έχασε. Εγώ είχα κοιμηθεί στο Captain Marvel.

Last edited:
Είναι πολύ σημαντικό για την Marvel να δουν την ταινία της τόσο ένας 8χρονος όσο και ένας 38χρονος ταυτόχρονα
Ο 38χρονος συνηθως συνοδευει το 8χρονο παιδι/ανηψακι οποτε δεν το λες και επιλογη :p

Υπάρχει πάντα και ο 38χρονος που ήξερε την Marvel πριν το MCU, που μεγάλωσε με διαβάζοντας κόμιξ και είναι πολύ πιο τρελαμένος από το 8χρονο παιδί/ανήψακι να δει τους ήρωες του σε άλλο μέσα. Σίγουρα το MCU έκανε την Marvel mainstream και την εισάγαγε σε ευρύτερο κοινό, υπάρχει όμως και μεγάλο ποσοστό των φανς που πάνε πολύ συνηδητοποιημένα στις ταινίες.

Βγήκαμε ποτέ από το σινεμά και είπαμε πω πω ρε φιλε, με τσάκισε αυτή η σκηνή?
Υπαρχουν αλλες ταινιες και ηρωες για αυτα τα συναισθηματα. Δε νομιζω να ζηταμε απο Marvel να δειξει δραμα τυπου Requiem for a dream. Οριακα φτανει μεχρι τη θυσια καποιου ηρωα.

Εξέλιξη φέρνει ο πόνος, το χτύπημα της μοίρας, η οδύνη, η απώλεια, η καταστροφή

Φαν του Zach Snyder να υποθέσω; :D

Πέρα από την πλάκα, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά όπως είπε και ο @Eaglos πιο πάνω, ο στόχος των ταινιών είναι διαφορετικός. Οι ταινίες της Marvel είναι blockbuster action/adventure, η βασική επιδίωξη είναι η ψυχαγωγία του θεατή. Θα έχεις και στιγμές πιο σκοτεινές και σοβαρές γιατί και αυτό ε_ναι κομμάτι της συνταγής του είδους αλλά εάν θέλεις κάτι που εξερευνά σε βάθος τον ανθρώπινο ψυχισμό θα πρέπει να ψάξεις αλλού. Δεν πρόκειται ποτέ οι ταινίες να πλησιάσουν σε αυτό που θέλεις γιατί ο στόχος τους είναι άλλος. Εσύ θέλεις dramas, η Marvel δεν φτιάχνει τέτοια.

Δεν λείπουν οι δραματικές στιγμές εδώ και εκεί αλλά η αίσθηση που σου αφήνει η παρακολούθηση ενός μέσου προϊόντος Marvel είναι ανάλαφρη. Είχαν πολλές ευκαιρίες να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Το Wandavision και το Moon Knight ήταν ευκαιριάρες και πότε δεν το τόλμησαν. Σέβομαι αν οποιοσδήποτε λαμβάνει κάτι άλλο αλλά για μένα το παίζουν safe. Είναι πολύ σημαντικό για την Marvel να δουν την ταινία της τόσο ένας 8χρονος όσο και ένας 38χρονος ταυτόχρονα οπότε πρέπει την ίδια στιγμή να βγάλει ένα τελικό προϊόν που να απευθύνεται και στους δύο. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, απλά δεν αφήνει περιθώρια για υψηλές συγκινήσεις.

Εξαρτάται πώς εννοείς τις υψηλές συγκινήσεις. Στα Infinity War και Endgame ο μισός πλανήτης είχε πλαντάξει στο κλάμα. Το έχω πει και άλλες φορές και θα το πω ξανά: Στα πλαίσια του είδους της η Marvel είναι αν όχι κορυφή τότε πολύ κοντά σε αυτή. Οι ταινίες είναι πολύ καλές ποιοτικά αν συγκριθούν με άλλες της ίδιας κατηγορίας. Υπάρχει όμως ένα κομμάτι του κοινού που στις superhero movies δεν θέλει το στυλ και ύφος των Avengers αλλά του Dark Knight και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Ο αδελφός μου έχει αυτή ακριβώς την προτίμηση, δεν βλέπει Marvel γιατί θέλει πιο σοβαρή προσέγγιση.

Back