Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τον απάλευτη είχε κι αυτή, όπως και το The Dark βεβαίως βεβαίως. Η μόνη διαφορα είναι ότι αυτή φαινόταν να βγάζει περισσότερο νόημα, αν και ήταν δεδομένο ότι θα κατέληγε αχταρμάς προς το τέλος. Οι ίδιες πενες εγραφαν το σενάριο.

Λογικα την έκοψαν γιατί κουμάντο στο Νετφλιξ κάνουν κάτι χαρτογιακάδες που προσπαθούν να βγάλουν και από την μύγα ξύγκι και θέλουν να επιστρέψουν στα νούμερα (κέρδη μόνο), της πλατφόρμας όταν έπαιζε μπάλα μόνη της.
Αμ δεν γίνεται αυτό καρδιά μου, τόσο επειδή η πίτα μοιράστηκε αλλά κι επειδή σταματησατε να έχετε την ποιότητα και το περιεχόμενο του παρελθόντος. Άμα μας αλλάξουν και τα οικογενειακά πακέτα, ήτοι μοίρασμα κωδικών, επειδή παίζει exploit, χαιρετίσματα. Πάνε για κλείσιμο μετά. Έχει βρωμίσει ο τόπος από άρθρα για το ότι σκοπευουν να το εφαρμόσουν, ότι χάνουν λεφτά και συνδρομητές και γενικά πολλή μιρλα. Και μετά μπαίνεις στο Αμαζον και βλέπεις απίστευτο περιεχόμενο. Ε δεν θέλει και πολλή σκέψη για το τι πάει στραβά.

Δεν είδα ούτε δευτερόλεπτο απ'το 1899 αλλά είναι γνωστή η σχέση μου με το DARK, οπότε καληνύχτα παπατζήδες, δεν θα μας λείψετε.

Όσο για το Νέτφλιξ, περιμένω κι εγώ να δω τι ακριβώς θα κάνουν με το μοίρασμα λογαριασμών αλλά η γενικότερη φιλοσοφία/ποιότητα του περιεχομένου τους δεν θα έλεγα ότι έχει αλλάξει τόσο πολύ. Ουσιαστικά είναι η νέα τηλεόραση, μέχρι και σάπια reality έχει, ντοκιμαντέρ, παιδικά, τα πάντα όλα. Στόχος τους ήταν και παραμένει να το πληρώνεις απλά για να υπάρχει, σαν γλυκό συνοδευτικό της καθημερινότητας που μια στο τόσο θα κάτσεις να παρακολουθήσεις σοβαρά. Το υπόλοιπο διάστημα απλά γεμίζει τον χρόνο σου και τις συζητήσεις σου με τους άλλους αργόσχολους που επίσης είδαν τη νέα σεζόν της σαπουνοtruecrimeνεανικής μετριότητας που βγήκε αυτή την εβδομάδα.

Τα Amazon, HBO, Αpple TV, Disney+ παίζουν άλλη μπάλα. Βγάζουν 2-3 σειρές που συζητιούνται και μπαίνουν σε λίστες με τα must κάθε χρόνο αλλά απ'όσο ξέρω δεν έχουν αρκετές μετριότητες για να βλέπεις ενώ σιδερώνεις πουκάμισα ή χλαπακιάζεις στον καναπέ.

Το Νέτφλιξ έκανε τεράστιο άνοιγμα στη διάρκεια της καραντίνας που όλοι έκαναν λογαριασμούς για να έχουν να βλέπουν πράματα, και μπήκε στη νοοτροπία του να παράγει ό,τι νά'ναι υλικό κυριολεκτικά απλά για να γεμίζει τις βιβλιοθήκες του και τις λίστες με τα προτεινόμενα. Προφανώς θα αναδειχθούν 4-5 διαμάντια ή έστω συμπαθητικά στα 100, αλλά τα υπόλοιπα 95 είναι κυριολεκτικά σαβούρα. Και λόγω αυτού, σε συνδυασμό με το ότι ο κόσμος άρχισε πάλι να ψιλοπαρατάει την τηλεόραση για να βγει λίγο έξω μετά τις καραντίνες, τους έχουν ψιλοκαταστρέψει οικονομικά σε σχέση με τις προβλέψεις τους. Βλέπω πως η μετοχή της εταιρείας, που έφτασε στα 700 δολάρια μες στο 2021, έχει πλέον πέσει στα 280+, δηλαδή στα επίπεδα που ήταν ιστορικά μέχρι το 2018-19. Αλλά το οικονομικό άνοιγμά τους τα τελευταία 2 χρόνια ήταν τόσο τεράστιο που τώρα δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τη χασούρα, εξ ου και τα πλάνα για να κυνηγήσουν το password sharing.

Προφανώς βέβαια δεν μπορούν να καταλάβουν πως αν απαγορεύσουν τη μοιρασιά password, 9 στους 10 δεν πρόκειται να φτιάξουν δικό τους account και απλά θα σταματήσουν να βλέπουν netflix.

Επειδή το κόψιμο σειρών στη μέση ή πριν καν αρχίσουν εδώ που τα λέμε, έχει περάσει και τα όρια του κακού ανέκδοτου πλέον, καλή αρχή θα ήταν και όταν βγάζουν μία ορίτζιναλ σειρά να σου εγγυώνται ότι θα έχει μία-δύο-τρεις-γουατέβερ δε φακ σεζόν με αρχή, μέση και τέλος. Και μετά ας κάνουν ότι θέλουν. Μας πρήζουν τα μπομπόλια με τα ρεκόρ τηλεθέασης, τοπ 10 στα τσαρτς και λοιπές μλκς και στο καπάκι ακύρωση γιατί έτσι. Σε λίγο θα έχουμε και ως θετικό το ότι έχει περισσότερα σκουπίδια από τους άλλους και γεμίζει ευκολότερα τον χρόνο που έχουμε για πέταμα. Προφανώς και το αν μου αρέσει ή όχι μια σειρά που κόβεται δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτό που λέω.

μπορεί να μην ήταν για όλους το 1989 όπως δεν ήταν και το Dark, αλλά κόψιμο στην 1η σεζόν... παραπάει. Γενικά είχε πάει καλά και το είχε δει αρκετός κόσμος ενώ και οι κρητικές ήταν οκ.

Βέβαια μιλάμε για την εταιρία που έδιωξε τον Καβίλ...

Κάποια στιγμή, το χρέος του netflix, ήταν στα 14 δις δολάρια, καλά ξεμπερδέματα. Ανήκει πλέον στις too big to fail εταιρείες οπότε του ρίχνουν ακόμα λεφτά μην κλατάρει και τους παρασύρει όλους.

Για το d+ μου έκανε εντύπωση πως ενώ έχουν brand name και franchises τους έπιασε και αυτούς η πρεμούρα να βγάλουν γρήγορα νέο υλικό, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η amazon από την άλλη, έχει άλλο πορτοφόλι, βγάζει πολύ πράγμα και υπάρχει ένα πιό κυκλωτικο μάρκετινγκ. Την black Friday πήρα ένα fire stick για την βλαμμένη μου τηλεόραση αποκλειστικά για το netflix 😎 και μόλις εκείνη την στιγμή διαπίστωσα με έκπληξη πόσο πολύ υλικό amazon καταναλώνω (όλα από τον θείο).

Λέμε για το netflix αλλά και το HBO κάνει τους τελευταίους μήνες μεγάλο πετσόκομμα. Η αγορά δείχνει κομμένη και ραμμενη για δύο με το netflix να χαροπαλευει και μπόλικους με ποσοστά ΚΚΕ να την κουτσοβγάζουν σαν το paramount+ που θα μείνει με 12 τηλεθεατές να βλέπουν την άμπαλη να μυξοκλαίει σε κάθε επεισόδιο του Discovery.

Υγ, δεν έχετε καθόλου δίκιο για το Dark, έχω τις προσωπικές μου ενστάσεις για το τέλος αλλά η σειρά ήταν κορυφή και όλα έδεναν.

Το Dark πριν το γυρίσει στο μελόδραμα και στα ανούσια μιξοκλάματα κάθε 2η σκηνή (περίπου στις αρχές της 2ης σεζόν δηλαδή) ήταν συγκλονιστική σειρά.

too big to fail εταιρείες οπότε του ρίχνουν ακόμα λεφτά μην κλατάρει και τους παρασύρει όλους

Kάτι σαν το μπάκλογκ μας, 2μπιγκ2φέηλ πλέον και θέλει διαρκή τροφοδότηση.

Σε λίγο θα έχουμε και ως θετικό το ότι έχει περισσότερα σκουπίδια από τους άλλους και γεμίζει ευκολότερα τον χρόνο που έχουμε για πέταμα.
Αυτό. Έχω κάποιες ώρες μεσα στην εβδομάδα που θέλω να κάτσω να δω κάτι ενδιαφέρον και να γουστάρω. Αν θέλω να παίζει κάτι από πίσω όση ώρα ισιωνω την φράντζα, την ποια;, στον καθρέπτη, έχω και το YouTube η κάτι από την κλασική τηλεόραση. Την δεδομένη στιγμή, με βάσει τα όσα έχω καταναλώσει, οι υπόλοιποι μεγάλοι για εμένα προσφέρουν το καλύτερο value for money. Δεν έχω κάνει την μεταβαση ακόμη επειδή κρατάω το Νετφλιξ για την φαμίλια κι επειδή δεν γουστάρω τα μούτρα ορισμένων.
Που και η λέξη μετάβαση, αν την δω ολιστικα είναι λάθος. Ο σκοπός είναι να παλινδρομούμε μεταξύ των εταιρειών και να βλέπουμε ότι μας αρέσει ή ακόμη καλύτερα, να μπορούσαμε να πληρώσουμε σαν ενοικίαση μονάχα για την ταινία/σειρά που θελουμε να δούμε, ώστε να μην ταΐζουμε και τα παράσιτα παράλληλα.

αδερφέ Καβίλ κάντα όλα όπως πρέπει και δείξε στους σκατάδες του netflix πως γίνεται!

Είδα το blood origin . Ήταν κακό. Ήξερα βέβαια ότι θα ήταν κακό. Βέβαια η χειρότερη σειρά Netflix συνεχίζει να είναι η resident evil.

Είδα το blood origin . Ήταν κακό. Ήξερα βέβαια ότι θα ήταν κακό. Βέβαια η χειρότερη σειρά Netflix συνεχίζει να είναι η resident evil.

Αυτο φιλαρακι, δεν ειναι αποψη. Ποιημα του Μπουκοφσκι ειναι.

εχω πει οτι μπορω να γραψω σεντονια αν λατρεψω κατι ή αν ειναι εντελως για τα μπαζα.
η εισαγωγη ηταν απαραιτητη, γιατι ειδα το μπλαντ οριτζιν.

κοιταξτε, καταναλωνω με βουλιμια οτιδηποτε φανταζυ εκει εξω, μιλατε μ εναν αθρωπο που (θα σεβεστε!) εχει δει ολους τους κυκλους λετζεντ οφ δε σήκερ, οπότε δεν υπηρχε περιπτωση να μην δω τουτο δω περα. η απορια που μου εμεινε ηταν γιατι να κατσει το νετφλιξ να φτιαξει μια τετοια σειρα. θελω να πω η λοου μπατζετιλα βγαζει ματι. οταν δεν εχεις μπατζετ, λεει η αποψαρα του χειρομαλαχτη, για να φτιαξεις κατι Καλό, πρεπει να εχεις πολυ καλους ηθοποιους ή πολυ καλο σεναριο η και τα δυό. στο bo εχουμε 0 στα 2.

ειδικα το κριντζαρισμα που συμβαινει λογω της υποκριτικης "δεινοτητας" των ηθοποιων δεν εχει προηγουμενο. χωρια τα woke καλτσιουρ, πως τα λετε αυτα, που βγαζουνε ματι σε σχεδον καθε σκηνη. γελαω δυνατα απο μεσα μου, γιατι ΗΔΗ εχουμε αντικαταστησει τα "τοξικα", "παλιακα" στερεοτυπα με καινουρια, που σχωρεστε με, τα βρισκω πολυ πιο γελοια και ηλιθια. το γκει ζευγος, η αναμιξη των φυλών και των χρωματων, οι αμεα συμμετοχες.. (με μια κωφαλαλη και μια καπως αναπηρη, που δεν εξυπηρετουσαν ουτε την πλοκη, ουτε με καποιο τροπο προωθουσαν ας πουμε το μηνυμα για ισα δικαιωματα και τις διεκδικησεις τους, αλλά απλα υπηρχαν σαν φοντο, γιατι ετσι).

εν τω μεταξυ μηπως θελανε στην αρχη να το κανουν μιουζικαλ? καπως ετσι τους βγηκε, με την πρωταγωνιστρια να εχει σε καθε επεισοδιο ενα πενταλεπτο που τραγουδουσε κατι σαν σοουλ - μπλουζ. η μπιγιονσέ του μπλαβικεν, θα λεγαμε ενδεχομενως (λειπεις, διακογιαννη).

ασχετο. δηλαδη τωρα δεν θα ξαναδουμε στις οθονες ποτέ πια γυμνο κρεας? δεν ειμαι τοξικοαρεννωπός, βαλε μου αν θες και αντρικο, δεν κρινω, μαζι με το γυναικειο. δειξε ομως ενα ζυβί, δειξε ρε αθρωπε λιγο κολαρίνο, κατι. δεν θες γυμνο? ας φοραει ενα στρινγκ, ας φοραει εναν διαφανο χιτωνα, κατι να ξεκουραστει το ματι μας. εχουμε γυρισει στα 50s παλι. κανουνε σεχ 2 αθρωποι στην οθονη, και τους βλεπουμε μπουστο και πανω, εχουμε ενοχοποιησει καθε γωνια του αθρωπινου σωματος. ελεος καπου, ειναι λιγο του γιατρου ολο αυτο.

κλεινοντας, το συνολο ηταν ενας αχταρμας. ακομα κι αν θες να εισαι επιεικης, μια γελοια εκφραση ηθοποιου, ή μια εντελως κριντζυ ατακα σε πετανε εξω και σου χαριζουν τρελλα φεισπαλμς. βανω φωτορεπορταζ για να κατανοησετε περι τινος προκειται.

α, απ οτι προκυπτει απτην τελευταια σκηνη, υπαρχει προθεση να το συνεχισουν οι τσομπανηδες του νετφλιξ. βεβαια, εδω εχουν κοπει αλλες κι αλλες σειρες, νομιζω τελικα οτι η "υποδοχη" του κοινου στο bo θα τους γλυτωσει απ τον κοπο και τα εξοδα.

2,5/10 γιατι ειμαι στις καλες μου.

bo03.jpg
μα γιατι μπηκες σε κοπο?... εχω τσιμπησει

bo06.jpg
ειμαι η στέλλα, δεν φευγω και κραταω μαχαιρι

bo07.jpg
ταιλερ ντόρσει και φινλανδεζα τουριστρια

bo09.jpg
φινλανδεζα τουριστρια που χωρισε στο καμπινγκ

bo5.jpg
σνουπ ντογκυ ντογκ, γιου γουερ ον φαιαρ, μαι μαν

και λαστ μπατ νοτ ληστ, δεν ειναι meme, υπαρχει αυτη η στιγμη οντως. μετα απο μαχη, γυριζει η κουκλιτσα και ρωταει:

bo08.jpg
ναι, μωρο μου, τους πηρατε τα σωβρακα.

Φάνταζι για όσους μετά από θέαση Ηρακλής και Ζήνα και ακρόαση Χάμερφολ και Ράψοδι (οβ φάιρ) εξακολουθούσαν να έχουν χνούδι στο μάγουλο.

Οκ σοβαρά, δεν ήταν κακογυρισμένο ή κάτι τέτοιο, απλά too little too late και generic af. Λίγα επεισόδια που είδα τυχαία, δεν την πάλεψα για περισσότερο.

Back