Official thread περί adventure games

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
το χε καμει σιγουρα ρηβιού ο τσούρι, αλλά δεν θυμαμαι καθολου τι εγραφε. λογικα, του αρεζε... 😄

Εννοείται το είχε παρουσιάσει, μάλιστα αν δεν με απατά το Αλτσχάιμερ ήταν και στο εξώφυλλο του τεύχους, γιατί Απατσού είσαι αφού, ποιος να του πει τι. Νομίζω, πάντως, ότι δεν ενθουσιάστηκε, εκεί κοντά στο "φτωχό" 79% πρέπει να το βαθμολόγησε, που λέει κι ο Στεφ.

Πάντως την εμπλοκή του Ντε Νίρο τη θυμάμαι κι εγώ από το review, αρκετά πρωτοποριακή boomerοκίνηση για την εποχή (αθώα χρόνια ακόμα). Μου θυμίζει λίγο τους ταξιτζήδες κάπου στα τέλη 90s που έπαιρναν το εφάπαξ και επένδυαν σε net cafe γιατί "εκεί είναι το χρήμα, φίλε, όλα τα πιτσιρίκια εκεί ξημεροβραδιάζονται!". Δυστυχώς, όπως και οι εν λόγω επιχειρήσεις, έτσι και η Tribeca φαίνεται πως πήγε άκλαφτη μετά το Last Resort (προφητικό όνομα)...

Last edited:
το κομματι της που αφορουσε το πισι γκειμινγκ, σιγουρα εξαφανιστηκε μετα το 9.
αλλά απ οτι θυμαμαι η ονομασια tribeca entertainment ηταν κατι σαν ομπρελα για διαφορα προτζεκτς του μπομπυ. σιγουρα υπηρχε ενα φημισμενο ρεστωραν, το ομωνυμο φεστιβαλ κινηματογραφου που λογικα υπαρχει ακομα, κι επισης με το ονομα αυτο εκαναν παραγωγες σε ταινιες, σηριαλ κλπ.

μια που εβαλε αυτο το ομορφο λινκ ο νιτρος κι αναφερατε και το κολεξοτσέιμπε, ν αφηκω αλλο ενα σχετικο λινκ. θεωρω οτι εκει ειναι ξεκαθαρο το θεμα downloading απο ηθικης πλευρας, μιας που ο αδμιν γραφει οτι οποιο κειμ φυγει απο αμπαντονγουερ η ο δημιουργος δεν θελει για δικους του λογους να υπαρχει φρη, του στελνει ενα μειλ και το βγαζει απ την λιστα.

και βεβαια μην ξεχναμε πότε πότε να κανουμε και μια βολτα απ το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ archive.org για κρυμμενους θησαυρους...

μια που εβαλε αυτο το ομορφο λινκ ο νιτρος κι αναφερατε και το κολεξοτσέιμπε, ν αφηκω αλλο ενα σχετικο λινκ. θεωρω οτι εκει ειναι ξεκαθαρο το θεμα downloading απο ηθικης πλευρας, μιας που ο αδμιν γραφει οτι οποιο κειμ φυγει απο αμπαντονγουερ η ο δημιουργος δεν θελει για δικους του λογους να υπαρχει φρη, του στελνει ενα μειλ και το βγαζει απ την λιστα.

και βεβαια μην ξεχναμε πότε πότε να κανουμε και μια βολτα απ το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ archive.org για κρυμμενους θησαυρους...

και το abandonware έτσι δουλεύει, ότι πλέον είναι διαθέσιμο δίνει link για gog/steam το σέβομαι αυτό, έτσι πρέπει.

γκριζα και γκρίζα ζώνη, αν δε μπορώ να το βρω αλλού τι θα κάνω;

δεν κρινω, ο καθενας μπορει να το βλεπει διαφορετικα και καλα κανει, αλλά για παιχνιδια 25, 30 χρονων ειναι λιγο κωμικο να το συζηταμε.
και ευτυχως που υπαρχουν αυτα τα σαιτς, γιατι αλλιως καποια σημαντικα κειμς θα ειχαν εξαφανιστει απο προσωπου γης.

ω ρε φιλε, μπλακ νταλια, δε ριπερ, φρανκεσταιν, εβαλα μπελα στο κεφαλι μου... θα τρεχουνε στα 10άρια? θα την παλεψω με τα γραφικα?? χαμός θα γινει.

δεν κρινω, ο καθενας μπορει να το βλεπει διαφορετικα και καλα κανει, αλλά για παιχνιδια 25, 30 χρονων ειναι λιγο κωμικο να το συζηταμε.
και ευτυχως που υπαρχουν αυτα τα σαιτς, γιατι αλλιως καποια σημαντικα κειμς θα ειχαν εξαφανιστει απο προσωπου γης.

ω ρε φιλε, μπλακ νταλια, δε ριπερ, φρανκεσταιν, εβαλα μπελα στο κεφαλι μου... θα τρεχουνε στα 10άρια? θα την παλεψω με τα γραφικα?? χαμός θα γινει.
αυτό το "θα την παλέψω με τα γραφικά θα διαπιστώσω και εγώ μόλις δοκιμάσω κανένα παλιό παιχνίδι στο crt monitor, ήταν άραγε η ιδέα μας ή η εξομάλυνση που προσφέρει μια παλιά CRT αρκεί για να φαίνεται ΟΚ ένα παλιό παιχνίδι;

σε 15ιντση να τα παιξεις και θα φαινονται μια χαρούλα...

κοψε κατι, δεν ειναι το μεγεθος το μονο που μετραει
(η κλασικ δικαιολογια του μικροιντσά.... για τις οθονες παντα)

Το γνωρίζετε ότι όλα αυτά βρίσκονται στο The Collection Chamber έτοιμα για install & play; Ακόμα και το Black Dahlia υπάρχει έτοιμο, το οποίο είναι πάρα πολύ ζόρικο να εγκατασταθεί σε σύγχρονο λειτουργικό.

Last edited:
αμέ.
και στο ζόμπι λέαρ ετοιμα ειναι τα πακετα. ξεζιπαρεις και τρεχει, ετοιμο λεει για τα μοντερνα συστηματα.
θα δειξει.

Αυτό δείχνει κουκλί, κατεβάζω το ντέμο και θα παιχθεί προσεχώς. Λίγο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ομοιότητες με το Thimbleweed Park αλλά παραμένω αισιόδοξος.

Λοιπόν, άριστες οι εντυπώσεις από το ντέμο του Shadows of the Afterland, αν και το φοβόμουν αρχικά. Άψογες ηθοποιίες (νευραλγικός παράγοντας προκειμένου να 'ζωντανέψει' σωστά μια τέτοια ρετροπιξελούμπα), ενδιαφέρον και άμεσα αντιληπτό το σεναριακό διακύβευμα -η περιγραφή το κάνει να φαίνεται απίστευτα φλού, μα η εισαγωγή του παιχνιδιού σε βάζει μαεστρικά στα πράγματα- και έχει ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ έναν πιο ενήλικο και 'σκοτεινό' τόνο από το Thimbleweed Park.

Προχωράω σιγά σιγά και το Earth Must Die, έχει μπόλικα καλαμπούρια εντελώς ακατάλληλα για παιδιά και παίζω μόνο όταν είναι σχολείο γαμώτο. Άψογα δυσσαδερή Βρεττανίλα, η χαρά του Βρεττανοτραφή σαραντάρη είναι. Μπλάκ Άντερ από Άλλο Πλανήτη ένα κάτι.

Πωπω, το θυμάμαι αμυδρά το review του Dark Eye. Νομίζω δεν ήταν από τα adventures που ενθουσίασαν τον Απατσού (ήτοι το 85% όσων παρουσίαζε..) αλλά είχε επαινέσει τη γκροτέσκα διαφορετικότητα και φυσικά τη θεματολογία του.

Ένα άλλο περίεργο adventur-άκι που θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια και νομίζω πήγε άπατο, ενώ πλέον χάθηκε (οριστικά?) στις ψηφιακές ομίχλες του χρόνου είναι τούτο εδώ. Το θυμάται/έχει παίξει κανείς;
Το 9 το χω πλεον στο κουτί του μετά την τελευταία συνάντηση adventure advocate που αγαπητό μέλος μοίρασε την συλλογή του. Παραγωγός ήταν ο Ντε Νίρο. Πάντα το ζαχάρωνα, ακόμα δεν έχω αξιωθεί να παιξω. Γενικά ότι έχει κάνει review ο ΑΠΤ, ειδικά την περίοδο 95-99 στο PCM, το εφηβικό μυαλό μου τα έχει "θεοποιήσει" για πάντα.

Black Dahlia και Frankenstein έπαιξα πρόπερσυ από το Collection Chamber. Μια χαρά τρέξανε, τα ευχαριστήθηκα!

Black Dahlia και Frankenstein έπαιξα πρόπερσυ από το Collection Chamber. Μια χαρά τρέξανε, τα ευχαριστήθηκα!
Με το Frankenstein θέλω κι εγώ κάποια στιγμή να ασχοληθώ μαζί του. Το Black Dahlia το είχα πάρει αυθεντικό (κι ακόμα το έχω) και το είχα παίξει τότε. Ήταν πολύ ζόρικο.

Ripper-Black Dahlia δεν νομίζω να τα είχε βγάλει άνθρωπος χωρίς walkthrough, πραγματικά. Έμειναν για τις ηθοποίες, τους χαρακτήρες και την ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ τους. Ειδικά το Ripper σε συνδυασμό με το ρηβιού του Τσουρινάκη πρέπει να ήταν η κύρια αφορμή που μάθαμε οι σημερινοί σαραντάρηδες σπασίκλες τους Blue Oyster Cult στην Ελλάδα :D

Back