Windows 11 discussion thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ok, πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν πίσω από το account του shredder υπάρχει κάποιος πραγματικός άνθρωπος ή αν είναι απλά κάποιο κρυφό double account του Admiral και απλά μας τρολάρει

Last edited:
Πριν λιγες μερες εβγαλε για πρωτη φορα μηνυμα για τα windows 11 το laptop της μητερας μου. Ειναι αρχαιο του 2011 core i3 4 gb ddr3 ενσωματωμενη καρτα γραφικων ιntel και οθονη 14'' 1280x720. Το 2023 χαλασαν ο σκληρος δισκος και η οθονη και ετσι αλλαξα σκληρο δισκο του πηρα τον πιο φθηνο τον 500 gb/500 mb/s. θυμωσε παρα πολυ και μου ειπε οτι θα παρει την σκουπα και θα αρχισει να κυνηγαει τον διευθυντη της Microsoft!!:ROFLMAO:Και ο τεχνικος αλλαξε την οθονη. Επειδη οσο και να προσπαθω δεν μπορω να την πεισω να συμφωνησει να της παρω ενα καινουργιο και θελει να το κρατησει μεχρι να χαλασει εντελως θα πρεπει να βαλω τα windows 11 με το rufus. Το χρησιμοποιει μονο για ιντερνερτ οποτε δεν την νοιαζει να εχει καλα γραφικα και αποδοση. Λεει οτι δεν εχει την τρελα που εχουμε εμεις οι νεοι και θελουμε να αναβαθμιζουμε για να εχουμε καλο pc.
Αυτο λεει και ενας συναδελφος στο γραφειο που το συζητητουσαμε πριν απο εβδομαδες οτι αν δεν δουλευεις ηδ εν παιζεις παιχνιδια τοτε ακομα και το πιο φθηνο pc να εχεις η το πιο φθηνο laptop δεν εχεις προβλημα αν το χρησιμοποιες μονο για ιντερνετ.
Παντως στο steam διαβαζω καποιοι ειχαν προβλημα με την νεα μεγαλη ενημερωση 24 H2. των windows 11. Πλεον τα windows 11 καθονται 9 μηνες στο στικακι που τα εγραψα με το rufus απο τον Απριλιο. Να περιμενω και αλλο?

Εξαρτάται πότε ακριβώς τον Απρίλιο. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο ήταν ξηρός χωρίς πολλές βροχές κάτι που βοήθησε να αποδώσουν όλα τα αρώματά τους.

Αντιθέτως το πρώτο δεκαπενθήμερο έριξε κάποιες βροχές που δώσανε windows με λιγότερους βαθμούς, πιο αδύναμα αρώματα και χωρίς έντονη παρουσία τανίνων.

Αν ανήκεις στην δεύτερη περίπτωση καλύτερα να τα ξαναπεράσεις με κάποια έκδοση του πρώιμου Σεπτέμβρη.

γενικά πως την βλέπετε την φάση; έχετε περάσει στα 11άρια; θα στουμπώσετε στα 10; βάλατε Linux? :p

Παρόλο που δεν θέλω για κανένα λόγο να περάσω στα 11, είναι πιστεύω μονόδρομος σε μερικούς μήνες, καθώς χρησιμοποιώ τους υπολογιστές μου για ευαίσθητα πράγματα όπως ebanking και δεν θα ήθελα να βρεθώ με τα βρακιά κάτω λόγω κάποιας αδυναμίας που δεν έχει patchαριστεί.

Στο work laptop που δέχεται την αναβάθμιση θα τα βάλω, στο σπιτικό παλιότερο PC που είναι μόνο για browsing θα βάλω κάποιο linux.

Linux Mint είναι η ποιο λογική επιλογή.

Ευχαριστώ! Να ρωτήσω με την ευκαιρία, επειδή το PC αυτό θα το πάρει ο πατέρας μου για ιδία χρήση (απλό browsing), θα είχε νόημα να ψάξω κάποια διανομή με immutable σύστημα ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;

Ευχαριστώ! Να ρωτήσω με την ευκαιρία, επειδή το PC αυτό θα το πάρει ο πατέρας μου για ιδία χρήση (απλό browsing), θα είχε νόημα να ψάξω κάποια διανομή με immutable σύστημα ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;
όχι καθόλου. Φτιάξε έναν δικό σου χρήστη όταν κάνεις την εγκατάσταση και μετά την εγκατάσταση φτιάξε τον δικό του χρήστη. Εγκατέστησε να έχει όσα χρειάζεται και είσαι μια χαρά. Για εμένα το immutable δεν προσφέρει τίποτα στον τελικό χρήστη, ούτε περισσότερη ασφάλεια αντίθετα με όσα επαναλαμβάνουν χωρίς να το σκέφτονται. Είναι όμως χρήσιμο για δύο λόγους. Πρώτων για την Valve που όταν θέλει να λύνει προβλήματα ειδικά για το steam deck είναι λογικό να θέλει όλοι οι χρήστες να έχουν την ίδια εικόνα. Και δεύτερον είναι πολύ θετικό για την κοινότητα τού λίνουξ που επιτέλους εξαναγκάζεται να δίνει οδηγίες που δεν πειράζουν το σύστημα (αλλιώς δεν μπορούν να δουλέψουν στο SteamOS. Αλλά για σένα και τον πατέρα σου δεν έχει καμμία απολύτως αξία.

γιατί είναι τόσο δημοφιλή το mint? Έχω παρατηρήσει γενικότερα μια τάση προς αυτό αυτές τις μέρες.

Τι περισσότερο ή καλύτερο έχει πχ σε σχέση με το elementary OS?

γιατί είναι τόσο δημοφιλή το mint? Έχω παρατηρήσει γενικότερα μια τάση προς αυτό αυτές τις μέρες.

Τι περισσότερο ή καλύτερο έχει πχ σε σχέση με το elementary OS?
Το mint στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την nvidia GTX 1050 η οποία δεν είναι RTX άρα δεν έχεις τούς τελευταίους οδηγούς και ξεχνάς τα τελευταία καλούδια και wayland κλπ, αλλά επίσης δεν είναι και υπερβολικά αρχαία ώστε να έχει χάσει την υποστήριξη.

Τι περισσότερο ή καλύτερο έχει από το elementary; Πιθανότατα τίποτα εκτός ότι το mint είναι πολύ δημοφιλέστερο και ήταν πάντα πολύ δημοφιλέστερο. Η βασική πρακτική διαφορά είναι το γραφικό περιβάλλον. Το Mint έχει το Cinnamon ενώ το Elementary έχει το Pantheon. To Cinnamon θυμίζει περισσότερο windows. To Pantheon δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά αν δεν κάνω λάθος θυμίζει περισσότερο mac. Ότι το mint είναι δημοφιλέστερο φαίνεται και από τα στατιστικά στο steam όπου δίνει το παρόν ενώ το elementary όχι και επίσης από τα στατιστικά στο gamingonlinux που επίσης το mint είναι πολύ ψηλότερα.

Κι εγώ στους γονείς μου mint έχω βάλει @Admiral ακριβώς για τον λόγο που λέει ο lucinos. Η μετάβαση από windows ήταν εντελώς αναίμακτη. Βέβαια το PC τους είναι εντελώς σαπίλα, αλλά το mint ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις τους.

Κι εγώ Mint έχω περάσει στους δικούς μου εδώ και χρόνια, παρέα με ένα Windows theme. Set and forget.

Κι εγώ Mint έχω περάσει στους δικούς μου εδώ και χρόνια, παρέα με ένα Windows theme. Set and forget.
πλάκα μου κάνεις... που ήταν αυτό όταν προσπαθούσα να επιβάλω ubuntu στην μάνα μου και στην μικρή αδερφή μου; :p

Δεν θα καταλάβαιναν ΤΙΠΟΤΑ!

εν τω μεταξύ ο Αλγόριθμος μού έβγαλε αυτό:

Ακολουθεί την εντελώς ασφαλή μέθοδο. Εναλλακτικά η εγκατάσταση στον ίδιο δίσκο δεν είναι δύσκολη αλλά αν κάποιος θέλει να είναι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα πειραχτεί ο δίσκος με τα windows, η προσωρινή αφαίρεση τού δίσκου τον εξασφαλίζει.

edit από λάθος έβαλα αρχικά

άσχετο αλλά το αφήνω

Εγώ σε όποιον μου φέρνει προϊστορικό χρέπι που δεν τραβάει πλέον windows βάζω πάντα mint με cinnamon.
Για απλές δουλειές ακόμη και τελείως νουμπάδες απο linux τα καταφέρνουν να το δουλέψουν.

Back