~300 euro αναβάθμιση σε pc

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
[quote quote=506901]Δεν έχω ξανά αγοράσει από skroutz..κοιτάζω τα reviews και ελπίζω απλά.[/quote]

Το skroutz είναι μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών προϊόντων τεχνολογίας (και όχι μόνο, πια). Δεν είναι κατάστημα.

[quote quote=506908]
<blockquote class="gdbbx-bbcode-quote">
<div class="gdbbx-quote-title">https://ragequit.gr/forums/topic/300-euro-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-pc/page/7/#post-506901">Niris wrote:
Δεν έχω ξανά αγοράσει από skroutz..κοιτάζω τα reviews και ελπίζω απλά.</blockquote>
Το skroutz είναι μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών προϊόντων τεχνολογίας (και όχι μόνο, πια). Δεν είναι κατάστημα.

[/quote]
Επέτρεψε μου να επαναδιατυπώσω,δεν έχω αγοράσει ποτέ από μικρό κατάστημα που βρήκα μέσω σκρούτζ...κοιτάζω τα reviews των καταστημάτων και ελπίζω απλά.

<code>Βγήκαν οι RX590 και τα reviews δείχνουν πως γενικά είναι καλύτερες από τις GTX1060 6gb. 5-30% καλύτερες ανάλογα το παιχνίδι. Στα μόνα παιχνίδια που χάνουν είναι το GTA V και το Total War Warhammer II. </code>

https://www.mindfactory.de/search_result.php?select_search=0&amp;search_query=rx+590

https://www.mindfactory.de/search_result.php/select_search/0/search_query/gtx+1060/listing_sort/6

και η XFX είναι 30 ευρώ παραπάνω από την πιο φθηνή GTX1060 6GB.

Στο skroutz βέβαια δεν υπάρχουν ακόμα.

Εννοείς το master race που πρέπει να πληρώσει 1.200 ευρώ για RTX 2080Ti ώστε να χει στο Low RT πάνω από 80 FPS και αν το βάλει σε Medium/High/Ultra να χει κάτω από 60FPS στα 1080p;

Ή το master race που θα δώσει 600  ευρώ για να χει 22-30 FPS @ 1080p με Low Raytracing;

https://www.guru3d.com/articles_pages/battlefield_v_pc_performance_benchmarks,7.html

Μπήκαν προσφορές στο σκρούτζ για black friday κάτι μέρες τώρα και περίμενα να δω μία 1060 σε προσφορά.Σήμερα βάλανε την παρακάτω από το Kaizer store https://www.skroutz.gr/s/10828813/Gainward-GeForce-GTX1060-6GB-Phoenix-GS-3736.html?from=price_drops#reviews

Τα reviews στο σκρούτζ με τρομάζουν αλλιώς θα την αγόραζα τώρα.Δύο τύποι λένε ότι τους έκανε θόρυβο και χάλασε ενώ ο τρίτος λέει ότι τρέχει μια χαρά.Δεν έχω βρει κάτι στο ίντερνετ που να λέει ότι είναι πολλές χαλασμένες ή κάτι παρόμοιο...Να την αγοράσω ή να ελπίζω ότι θα μπει άλλη και να περιμένω?

Μιας και δεν απαντάει κανένας άλλος, απλά να πω ότι δεν έχω ακούσει γενικότερα κάτι ιδιαίτερα άσχημο για ελαττωματικές GTX 10XX το οποίο δεν σημαίνει από μόνο του τίποτα αλλά για σειρά που κυκλοφορεί τόσο καιρό λογικά θα είχε γίνει βούκινο αν ήταν συχνά τέτοια προβλήματα. Οπότε μάλλον είναι τυχερά αυτά. Αντιθέτως έχει γίνει θέμα για πολλές ελαττωματικές RTX 20XX. Έχω όμως δει πολλούς να αναφέρουν ότι οι polaris RX 4XX, 5XX είναι γενικά πιο αξιόπιστες στην θερμική τους συμπεριφορά. Επίσης το θέμα τής θερμικής συμπεριφοράς μπορεί να εξαρτάται έντονα και από τον κάθε κατασκευαστή όχι μόνο από το τσιπ, και αν κανείς θέλει να συγκρίνει διαφορετικές υλοποιήσεις τής ίδιας gpu αυτό είναι για μένα μακράν σημαντικότερο κριτήριο από το OC το οποίο δεν προσφέρει τίποτα ή και μειώνει τις επιδόσεις αν θερμαίνεται η κάρτα και όταν προσφέρει κάτι δεν είναι ποτέ κάτι ιδιαίτερο. (Από την άλλη οι OC κάρτες είναι συχνότερα καλύτερα κατασκευασμένες και έχουν καλύτερη θερμική συμπεριφορά)

Δεν ξέρω ρε φίλος...Σκέφτομαι ότι αν δεν βρω κάτι πολύ καλό σε τιμή ,καλύτερα είναι να κρατήσω τα λεφτά που έχω τώρα και μετά τις γιορτές με ότι καταφέρω να βγάλω από την δουλειά να αγοράσω κάτι.Έτσι όπως το κόβω στην Ελλάδα μούφα black friday κάνουν,Gtx 1060 6gb έβρισκα και πριν τις προσφορές με 240€ οπότε αν δεν δω καμιά 1070ti κάτω από 320 δεν αξίζει αγορά..

Φίλοι μου χάκερς πολύ χαίρομαι γιατί γύρισα σπίτι σήμερα και έχω λεφτά από δουλειά οπότε σε 1-2 βδομάδες μπορώ να έχω το Pc έτοιμο και να τρέχει όλα τα games.Λοιπόν το budget είναι γύρω στα 400 ευρώ,έχω 500 ευρώ πάνω μου αλλά πρέπει να πάω σούπερ μάρκετ και μαλκίες για να βγάλω την βδομάδα . Αν χρειάζεται που δεν νομίζω μπορώ να φτάσω τα 450 ευρώ αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται(θα πεινάσω :'(  )

Λοιπόν τώρα ο υπολογιστής έχει, cpu ryzen 2600/mobo fatal1ty b450 gaming/ram Hyperx 8 gp ddr4 (~3k mhz)/storage ssd 120gb hdd 500gb

<span style="font-size: 14pt">Τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών</span> είναι αυτά που ψάχνουμε να βρούμε σήμερα αύριο μεθαύριο..Με απασχολεί το τι αγορά αξίζει να κάνω.Τι θέλω,1080p high(δεν κυνηγάω το ultra high)settings 60fps gaming σε βαριούς τίτλους.Το θέλω όμως και για τα επόμενα 2+ χρόνια,να μην ασχοληθώ δηλαδή ξανά μέχρι του χρόνου άντε για να βάλω έξτρα random access memory μόνο ή καναν ssd αν δω ότι δεν μου φτουράει ο 120gb

Είδα λίγο από ces 2019 λόγο δουλειάς και λίγου χρόνου δεν πρόλαβα να δω ολόκληρο το θέαμα οπότε μπορεί κάτι να μου διαφεύγει,αλλά από αυτά που είδα βγαίνει αύριο μεθαύριο η rtx 2060 και σε μήνα+ η radeon VII.Την amd VII δεν την κοιτάμε αλλά η 2060 είναι κάτι καλό πιστεύω και πρέπει να περιμένω να δω πως θα πάει η αγορά γιατί αν δίνει τα ίδια με την 1070 αλλά έχει και ray tracing τότε η 1070 δεν θα πέσει κάτω στα 300€.Από την άλλη οι τιμές που φαίνεται να έχουν οι φίλοι στο εξωτερικό είναι χαμηλότερες από Ελλάδα,να περιμένω η 2060 να βγει στα 420€ σε εμάς ή θα κυκλοφορήσει 350€ όπως λένε?Η amd θα βγάλει άλλες κάρτες μαζί με την VII ή θα συνεχίσει με τις 570 580 590 για πολύ ακόμα?Τέλος υπάρχει τρόπος να ξέρω αν ο ryzen 2600 μου θα κάνει bottleneck στην κάρτα που θα πάρω(δεν έχω το 2600Χ μοντέλο έχω το 2600).

Επιπλέον πολύ σημαντικό νομίζω, η οθόνη μου,samsung syncmaster t220, έχει input dvi-d και vga μόνο,είδα κάτι 2060 χωρίς dvi οπότε είπα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι θα αξίζει μια αλλαγή οθόνης κάποια μέρα στο άμεσο μέλλον ή να περιμένω να χαλάσει για να πάρω άλλη.Ναι το ξέρω ότι δεν είναι ούτε 1080p οθόνη αλλά νομίζω ότι έχει καλή ποιότητα απεικόνισης.

Ευχαριστώ.

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα και σου απαντώ στα γρήγορα.

Για τροφοδοτικό όποιο σε ενδιαφέρει να μπεις στη σελίδα του κατασκευαστή και να κοιτάξεις το +12V πόσα ampere έχει. Όσα ampere γράφει θα τα πολλαπλασιάσεις επί 12 και θα σου βγάλει τα καθαρά Watt. Όσο πιο κοντά στα ονομαστικά τόσο πιο ποιοτικό. Κοίτα και τα χαρακτηριστικά του και τι προστασίες έχει.

Για GPU RX570 ή RX580 και καλύτερα τις εκδόσεις με τα 8GB.

Bottleneck  ο 2600 σε καμία περίπτωση δεν θα σου κάνει.

Εγώ θα έβαζα άλλα 8GB RAM να γίνουν 16GB δηλαδή.

Για οθόνη οι επόμενοι παρακαλώ.. :)

Καλές αγορές.

Είμαι και εγώ της γνώμης ότι RX 570 ή RX 580 οι οποίες μια χαρά θα παίζουν τα πάντα 1080p 60fps για να την κρατήσεις για 2+ χρόνια.

ο ryzen 2600 δεν μού φαίνεται λογικό να είναι bottleneck σε καμμία περίπτωση εκτός ίσως αν θέλεις πολύ υψηλά fps σε dx11 παιχνίδια. Σε παιχνίδια που θα χρησιμοποιούν Vulkan δεν θα είναι bottleneck τελεία ακόμα και για 200+ fps ενώ σε οποιοδήποτε παιχνίδι δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα έχεις θέμα για 60fps

Από την AMD περιμένουμε την navi ίσως και να ανακοινωθεί φέτος.

<blockquote>Είμαι και εγώ της γνώμης ότι RX 570 ή RX 580 οι οποίες μια χαρά θα παίζουν τα πάντα 1080p 60fps για να την κρατήσεις για 2+ χρόνια.</blockquote>
Και δεν θα κουραστώ να λέω, για συγκρίσεις τιμών και αγορές από τα καταστήματα του εξωτερικού!!

Σε ποια καταστήματα του εξωτερικού να κοιτάζω?Δεν αξίζει να περιμένω να βγει η RTX2060?Άμα κυκλοφορήσει κάτω απο 400€ είναι μέσα στο budget μου οπότε το σκεφτόμουν λίγο.

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ, τα δύο Amazon (Amazon co.uk και Amazon.de ). Από εκεί μέχρι και monitor έχω φέρει Ελλάδα. Ξεκίνα από αυτά!!!

Το Vision Studio https://www.skroutz.gr/s/11721846/Gigabyte-Radeon-RX-580-8GB-GV-RX580GAMING-8GD.html#reviews

αξίζει τα λεφτά αυτή εδώ?

<blockquote>Το Vision Studio https://www.skroutz.gr/s/11721846/Gigabyte-Radeon-RX-580-8GB-GV-RX580GAMING-8GD.html#reviews

αξίζει τα λεφτά αυτή εδώ?</blockquote>
To κατάστημα δεν το γνωρίζω, οπότε δεν έχω άποψη. Η GPU θεωρώ ότι είναι πολύ καλή τόσο σε 1080p, όσο και 1440p (με μερικές παραχωρίσεις!!!) . Ήταν η δεύτερη επιλογή μου, μετά την Vega 56!!

Σίγουρα έχει πολύ καλή απόδοση προς τιμή, με άριστες 1080p επιδόσεις. Και με 1440p μια χαρά τα πάει άλλωστε.

Για πες και πoιο τροφοδοτικό έχεις, γιατί αν δεν είναι μάρκα KABOOM, ίσως να είναι καλύτερα να δώσεις τα 150 ευρώ που περισσεύουν για οθόνη πρώτα, καλή χρυσή η t220 για την εποχή της... που ήταν πριν 11 χρόνια.

Λοιπόν είμαι ανάμεσα σε 2 κάρτες από την gigabyte και οι 2 που την εμπιστεύομαι αρκετά,

https://www.skroutz.gr/s/11721846/Gigabyte-Radeon-RX-580-8GB-GV-RX580GAMING-8GD.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/9643036/Gigabyte-GeForce-GTX1060-6GB-Windforce-GV-N1060WF2OC-6GD.html

Δύο ερωτήσεις έχω,πρώτον σε πόσο καιρό η αξία σε κατανάλωση ρεύματος περίπου θα αξίζει την διαφορά που πληρώνω στην τιμή της κάρτας?Η 1060 έχει κατανάλωση περίπου 120w ενώ η 580 έχει 200w.Η διαφορά της τιμής τους είναι περίπου 60€.Δεύτερη ερώτηση είναι αν αξίζει να περιμένω κάνα μήνα δύο,γιατί αν η 2060 πέσει στα 400€ την αγοράζω και αν κυκλοφορήσει gtx 1160 όπως λένε θα αξίζει λογικά,σκέφτομαι μήπως δεν αξίζει να αγοράσω κάρτα γραφικών τριετίας,παιχνίδια να παίξω θα έχω πολλά αλλά με το metro exodus να έρχεται τώρα κοντά θέλω να είμαι καλυμμένος και εκεί οπωσδήποτε.

Επίσης βλέπω και εδώ αλλά βλέπω τιμές στα βίντεο που ανεβάζουν τα αμερικανάκια και τις αγοράζουν με 350€ :https://www.bestprice.gr/item/2155493207/gainward-geforce-rtx-2060-6gb-phoenix-gs.html

[quote quote=509676]

Για πες και πoιο τροφοδοτικό έχεις, γιατί αν δεν είναι μάρκα KABOOM, ίσως να είναι καλύτερα να δώσεις τα 150 ευρώ που περισσεύουν για οθόνη πρώτα, καλή χρυσή η t220 για την εποχή της… που ήταν πριν 11 χρόνια.

[/quote]

Φίλε δεν είπα τίποτα για να μην με κράξουν.Τροφοδοτώ τον 2600 με 4 pin αντί για 8pin οπότε νομίζω πρέπει σύντομα να το αλλάξω και το τροφοδοτικό πριν γίνει τίποτα περίεργο..Γενικά είναι παλιό και δεν είναι καλό πρέπει να φύγει..

[quote quote=509752]
Δύο ερωτήσεις έχω,πρώτον σε πόσο καιρό η αξία σε κατανάλωση ρεύματος περίπου θα αξίζει την διαφορά που πληρώνω στην τιμή της κάρτας?
[/quote]

έκανα έναν υπολογισμό και βγαίνει κάπου 7 χρόνια. (βάζοντας μια λογική καθημερινή χρήση)

Back