What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ΑΜD CPUs - Νήμα συζήτησης

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Άλλο πάλι και τούτο! Τι γίνεται τελευταία, έχουν παρατήσει όλοι το quality control;

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Γιατί δεν πουλάνε οι ryzen? Ρώτησαν στην AMD καθώς χάνονταν στο ηλιοβασίλεμα.
Κάπου μακριά ακούγεται μια λυπημένη μπαλάντα, για το πως οι ΑΜ5 μητρικές είναι πανάκριβες και entry level ryzen 7XXX δεν υπάρχουν καν.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Πολύ χαίρομαι που οι πελάτες απαντούν στην πράξη στις γελοιότητες όλων τους. Αφού δεν καταδέχεστε να ρίξετε τις τιμές μην τυχόν και πάρει ο κοσμάκης κανένα καινούριο τσιπ, κρατήστε τα και βάλτε στο τέλος στον **** σας.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Είδα το δεύτερο τις προάλλες. Ευτυχώς υπάρχουν κανάλια ανεξάρτητα που ξεσκεπάζουν τέτοιες κουτοπονηριές.

shredder

Death Knight
Γιατί δεν πουλάνε οι ryzen? Ρώτησαν στην AMD καθώς χάνονταν στο ηλιοβασίλεμα.
Κάπου μακριά ακούγεται μια λυπημένη μπαλάντα, για το πως οι ΑΜ5 μητρικές είναι πανάκριβες και entry level ryzen 7XXX δεν υπάρχουν καν.
Oταν εγω με ryzen του 2017 ακομα τρεχω τα πανταm maxed 1440p 60fps επειδη πηρα καλη καρτα γραφικων και καλο ssd και το pc ειναι ταχυτατο σε ολα γενικκα ε τοτε καταλαβαινεις πως δεν χρειαζεται να αλλαξει καποιος επεξεργαστη ετκος απο αυτους που εχουν του 2016 η πιο παλιο.

Dark Archon

Mind-flayer

Όταν το κόστος των μηνύσεων ξεπερνάει το κόστος τήρησης της εγγύησης οι εταιρίες επιλέγουν να παραδεχτούν οτι κάτι πήγε στραβά και οτι θα τηρήσουν την εγγύηση.
Κλασική περίπτωση βλάβης. Στο νέο σύστημα κατά τα χριστούγεννα με το καλό (με τον 5800x3d) μάλλον θα πάω σε ashrock, ποιος να το πίστευε......

nitro912gr

Tarrasque

Όταν το κόστος των μηνύσεων ξεπερνάει το κόστος τήρησης της εγγύησης οι εταιρίες επιλέγουν να παραδεχτούν οτι κάτι πήγε στραβά και οτι θα τηρήσουν την εγγύηση.
Κλασική περίπτωση βλάβης. Στο νέο σύστημα κατά τα χριστούγεννα με το καλό (με τον 5800x3d) μάλλον θα πάω σε ashrock, ποιος να το πίστευε......

κανείς δεν θα το πίστευε, κανείς όμως... πάντα και παντού όλος ο κόσμος είχαμε την asus ως τον απόλυτο σωτήρα του hardware στις μητρικές... και ξαφνικά λες και ένα πρωί ξύπνησαν στραβά εκεί στην asus "fuck this shit, I wanna see the world burn" ή κάτι τέτοιο, ξέρω εγώ...

Δεν μπορώ να θυμηθώ να στήνω σύστημα μόνος μου ή με κάποιον φίλο και να μην μπαίνει πρώτο ερώτημα "asus επιλογή έχουμε;" και μετά όλες τις άλλες, για τις οποίες άλλες όλο και κάποιο "ναι αλλά διάβασα ότι η τάδε, παθαίνει το τάδε, είχα μια MSI και μου έμεινε στα χέρια" κτλ κτλ...

Κρίμα, αλλά και ευτυχώς.

Adhan

Horror addict
Staff member
Asus responds:

Kissus my Asus.

Σοβαρά πάντως, από μητρικές δεν ξέρω τι παίζει (ήμουν GB φανμπόι) αλλά κάρτες 2 πέρασαν από τα χέρια μου και ήταν σκυλιά. Η μία ακόμα ρολάρει στο pc του αδερφού μου.

Eaglos

Mind-flayer
Αντί να πηγαίνει μπροστά, αναμοχλεύει τεχνολογίες του 2016. Διακρίνω μια ηττοπάθεια από την AMD; Μια στασιμότητα;

nitro912gr

Tarrasque
Αντί να πηγαίνει μπροστά, αναμοχλεύει τεχνολογίες του 2016. Διακρίνω μια ηττοπάθεια από την AMD; Μια στασιμότητα;
Ναι η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε αυτό να ήταν 150€ (και όχι microcenter αποκλειστικό όπως είδα μετά) και να έχει βγάλει κιόλας ΑΜ5 entry levels...

Αλλά δεν θα κάνω πίσω τώρα στα πιστεύω μου για το longevity των sockets.

Great0ldOne

Kraken
Ελαττωματικοί 5800x3D που αλλιώς θα πήγαιναν για πέταμα είναι, δεν είναι ότι η AMD αφιερώνει πόρους στην παραγωγή τους. Τους μάζευε για μήνες, είδε ότι τελικά δεν μαζεύονται αρκετοί για κανονική κυκλοφορία, και από να τους ρίξει στην χωματερή, προτίμησε ένα launch που πρακτικά αφορά μόνο όσους μένουν κοντά σε 25 καταστήματα στις ΗΠΑ (δεν θα μπορείς καν να παραγγείλεις online, πρέπει να το αγοράσεις in-store).

Τα 230$ είναι αστεία, ειδικά όταν ο 5800x3D κάνει 280$ με παράδοση στην πόρτα σου - για τους περισσότερους, τη διαφορά τη γλυτώνεις και μόνο από τις βενζίνες για το πήγαινε-έλα σε physical store. Το πιθανότερο είναι πως η βασική τιμή είναι ψηλή, ώστε να προσπαθήσουν να τον σπρώξουν σε φαινομενικά συμφέροντα "εκπτωτικά bundles" πακέτο με όσες AM4 μητρικές και low frequency DDR4 RAM τους έχουν μείνει στα ράφια - μόνο που αυτό ακυρώνει το upgrade path που ενδιαφέρει τη συντριπτική πλειοψηφία όσων γυρεύουν AM4 CPU πλέον.

Φυσικά και θέλουμε platform longevity και η AMD, όσες κουτσουκέλες κι αν έκανε, είναι κλάσεις ανώτερη από την Intel σε αυτό το θέμα, αλλά ο 5600x3D δεν είναι platform support, είναι μαρκετίστικο πυροτέχνημα.

Eaglos

Mind-flayer

The Zenbleed vulnerability is filed as CVE-2023-20593 and allows data exfiltration (theft) at a rate of 30kb per core, per second, thus providing adequate throughput to steal sensitive information flowing through the processor. This attack works across all software running on the processor, including virtual machines, sandboxes, containers, and processes. The ability for this attack to read data across virtual machines is particularly threatening for cloud service providers and those who use cloud instances.

Κλαμα.

Top Bottom