@nitro912gr Γκρίνιαξε, τζάμπα είναι
.
Πέρα από την πλάκα, έχεις απόλυτο δίκιο, το price point των 200 ευρώ είναι κοροϊδία αυτή τη στιγμή, και εγώ τουλάχιστον δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα αλλάξει. Θεωρώ δεδομένο ότι τα 300 είναι τα νέα 200 σε ότι αφορά τις GPU και τέρμα και τελείωσε, όχι μόνο επειδή οι εταιρίες είναι άπληστες (που είναι), αλλά επειδή όλος ο ντουνιάς πάει κόντρα στο πραγματικά budget-oriented οτιδήποτε. Για εμάς εδώ στην Ευρώπη, ακριβώς πάνω που τελείωσε το mining rush, γύρισε τ' ανάποδα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου και μας τον φόρεσε ασάλιωτα, χωρίς να ευθύνονται Nvidia/AMD.
Οι αυξομειώσεις είναι έντονες. Πριν δύο βδομάδες έβρισκες Ryzen 5600 130 ευρώ και τώρα κάνει 160, Radeon 6600 290 ευρώ και τώρα πήγε στα 340, τεράστια διαφορά. Αν κάποιος θέλει να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ, πρέπει να είναι μέσα στο skroutz 24/7 για κάνα μήνα, μπας και πετύχει την καλή τιμή.
Don't shoot the messenger, αλλά ειλικρινά πιστεύω πρέπει να επαναπροσδιορίσεις προς τα πάνω το ψυχολογικό σου όριο. Θα μου πεις, ο λόγος που υπάρχει το ψυχολογικό όριο, είναι πως υπάρχει και όριο οικονομικής δυνατότητας. Τι να σου πω, και εγώ στα γεράματα το έριξα στις μεταχειρισμένες GPU (ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕ ΜΠΟΡΑΤΣΟ).
@vtheofilis, από το "δεν θέλω" μέχρι το "δεν υπάρχουν επιλογές" (όπως ίσχυε για σχεδόν δύο χρόνια), η απόσταση είναι τεράστια. Τα γούστα πληρώνονται.
Δεν με απασχολεί τι μπορούν να κάνουν οι κονσόλες, και τζάμπα να μου την δώσεις, δεν έχω πού να την βάλω, πέρα από τον κώλο μου, όπου χάνει σε value for money σε σχέση με ένα καλό buttplug.
Και αν προσθέσεις στην εξίσωση τι δεν μπορούν να κάνουν, και τι χρεώνουν για online δυνατότητες που στο PC είναι δωρεάν, μάλλον πρέπει να σε πληρώσουν για να τις πάρεις για να συμφέρουν σε σχέση με ένα PC των χιλίων ευρώ, και ας είναι προηγούμενης γενιάς.
EDIT: Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν APU, αλλά αυτή τη στιγμή οι καλύτερες desktop APU για το κομμάτι των γραφικών βασίζονται σε Vega architecture, ούτε καν RDNA1. Πόσες γενιές πίσω είναι αυτό σε σχέση με το current gen? Η πλατφόρμα παραμένει AM4, ενώ για desktop APU σε AM5 δεν υπάρχει ούτε ψίθυρος.
Το Steamdeck είναι φοβερό μηχανάκι, εγώ δεν μπορώ να το δω ως desktop replacement αλλά δέχομαι ότι ίσως απλά μπουμερίζω σε αυτό το θέμα.