Assassin's Creed: Odyssey

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
[quote quote=505775]Έπεσε και το τελευταίο φρούριο, μόνο ο Βόρειος με τον Πάθορι θα μας σώσουν, πιστοί ταγοί του ισομετρικού κλίκι-κλίκι μέχρι τελευταίας ανάσας.

[/quote]

Μην ανησυχείς Shredder, θα χρησιμοποιούμε ακόμη πληκτρολόγια ακόμη και αν ο Borracho πίνει ΟινόΠελφο στις ακτές της αρχαίες Μυκόνου με το παλιομοδίτικό του controller. Μέχρι να μας πέσουν τα δάχτυλα από τα αρθριτικά.

Ειπαμε μονο για fighting controller ολα τα αλλα πληκτρολογιο και ποντικι.

<blockquote>Ειπαμε μονο για fighting controller ολα τα αλλα πληκτρολογιο και ποντικι.</blockquote>
Δεν έχεις παίξει ποτέ flight/space sim,  γιαυτό!!!  :)

Εντάξει, η δουλειά που έχει γίνει στα Μυθικά Πλάσματα (Σφίγγα, Κύκλωπας, Μέδουσα, Μινώταυρος) είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Από τα μοναδικά μοντέλα, το animation, τις αλυσίδες quests που οδηγούν σε αυτά...κατ' εμέ, το συγκεκριμένο σενάριο είναι και το 'πραγματικό' του Odyssey και είναι φοβερό που ανοίγει μετά τις 45 πρώτες ώρες παιχνιδιού και μόνο εάν αποφασίσει κάποιος παίκτης να το ψάξει πραγματικά πολύ.

Ο δε τρόπος με τον οποίο υλοποίησαν τις συγκεκριμένες μονομαχίες προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εναρμονισμένες με τα μυθολογικά κείμενα, είναι να σε τρελαίνει.

Όλσο, το διαβάσατε εδώ πρώτοι, όλη η φάση με την Ατλαντίδα και τον Πυθαγόρα είναι Indiana Jones And The Fate of Atlantis εις την δεκάτη. Αγνές ανατριχίλες και το καλύτερο δυνατό διάλειμμα από την ανέμελη Καγκουρειάδα του Αλέξη μας.

Από τη στιγμή που είναι φάτσα φόρα περιγραφές των σχετικών achievements, δεν πιάνονται ως spoilers :)

[quote quote=505943]Εντάξει, η δουλειά που έχει γίνει στα Μυθικά Πλάσματα (Σφίγγα, Κύκλωπας, Μέδουσα, Μινώταυρος) είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Από τα μοναδικά μοντέλα, το animation, τις αλυσίδες quests που οδηγούν σε αυτά…κατ’ εμέ, το συγκεκριμένο σενάριο είναι και το ‘πραγματικό’ του Odyssey και είναι φοβερό που ανοίγει μετά τις 45 πρώτες ώρες παιχνιδιού και μόνο εάν αποφασίσει κάποιος παίκτης να το ψάξει πραγματικά πολύ.

Ο δε τρόπος με τον οποίο υλοποίησαν τις συγκεκριμένες μονομαχίες προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εναρμονισμένες με τα μυθολογικά κείμενα, είναι να σε τρελαίνει.

Όλσο, το διαβάσατε εδώ πρώτοι, όλη η φάση με την Ατλαντίδα και τον Πυθαγόρα είναι Indiana Jones And The Fate of Atlantis εις την δεκάτη. Αγνές ανατριχίλες και το καλύτερο δυνατό διάλειμμα από την ανέμελη Καγκουρειάδα του Αλέξη μας.

[/quote]
Γι αυτο και εγω θαα ανεβασω βιντεο που σφαζω το Μινωταυρο. Ισως και τα αλλα τερατα!

Για να βλέπω χέρια ψηλά τα παιδάκια που φάγαμε το Legendary Ship του Σαββατοκύριακου. Δεν είχε βέβαια Club Action/Reward και προφανώς λειτουργεί ως πρόβα τζενεράλε της φάσης, αλλά κερδίζουμε μαγικά πανιά με το λογότυπο της 'Καθημερινής' και αυτό πάντα μετρά.

Γίνεται χωρίς φουλ χρυσή Αδρεστία, αλλά προσοχή, τρώτε μεθοδικά τους δυο κανάγιες της συνοδείας, boarding απαραίτητο ώστε να ξαναγεμίζετε ενέργεια και μόλις μείνει μοναχούλης του, ρίχνετε στ'αυτιά.

#ΚαγκουραλέξιοςΛάιφ #ΟΜινώταυροςΕφονεύθη

Φόνευσα σήμερα και την Μέδουσα και είδα το φινάλε του Πυθαγόρειου plotline, σαφώς πιο χορταστικό σε σχέση με τα της φαμίλιας, θα το θεωρούσε κανένας και το "αληθινό" στόρι του Odyssey.

Επίσης, wtf moment με το ποιος είναι τελικά ο supreme leader του Cult of Kosmos. Καήκαν τα μυαλά μας.

Πρώτη συνάντηση με τη Μέδουσα, Λέβελ 49, μου έκοψε πολύ σκληρά το ΓΚΩΛΟ. Σκέφτομαι να 50αρήσω και να χρησιμοποιώ full health on hit/critical engravings για να την παλαίψω.

Είναι "σχετικά" εύκολη η στρατηγική για την μεδουσα, αν και ίσως λίγο χρονοβόρα για μέγιστη σιγουριά. Στήνεσαι πίσω από κολώνες και της ρίχνεις βέλη όσο κάνει το πετρωτικό ατακ της, μόλις σταματήσει ορμάς αποφεύγοντας το ΑΟΕ ατακ της και ρίχνεις overpower attack συν όσες άλλες ψιλές προλαβεις πριν κάνει τελεπορτ, τρεχεις πίσω από κολωνα, επανάληψη μέχρι να πέσει. Τρώει σχετικά λίγο νταματζ και θέλει ώρα, αλλά μπορείς να την φας κυριολεκτικά χωρίς να σε χτυπήσει καθολου με λίγη μαεστρία.

Έπαιξα ζόρικο σύστημα. Λεβελάρισα 50αρης, κατέβηκα με full set χρυσά με σωστά engravings και μετά από μονομαχία σε μαρμαρένιο αλώνι (κυριολεκτικά) την έριξα μετά από 40 λεπτά. Χωρίς τόξο η μάχη είναι προφανώς αυτοκτονία. Εκπληκτική μάχη και το φινάλε με την Ατλαντίδα ίσως το καλύτερο που έχω δει σε Assassin's Creed μετά το δεύτερο της σειράς.Έλεγα ΓΟΥΑΟΥ και τράβαγα σκρίνσοτς ανά δευτερόλεπτο. Ίσως ανώτερο ατμοσφαιρικά και από το Fate of Atlantis στο ίδιο επίπεδο και θέμα. Ξέταξα και αρένα, έγινα και πρώτος μισθοφόρος, οπότε με βαριά καρδιά συνεχίζω το μέην στόρι στο έβδομο κεφάλαιο, γιατί ξέμεινα και από Κοσμοκαλτάκηδες για ξεκλήρισμα. Προφανώς έχουμε και το στοριλάιν των Ολυμπιακών, τα κυνήγια θησαυρών του Ξενακίου και τις υπόλοιπες υποβρύχιες τοποθεσίες μέχρι το 100% για παρηγοριά.

ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΟ ΓΚΟΤΥ 2018.

Tελικά λέει τίποτα, το έπαιξε κανείς;

Παιζουμε και δεν τελειωνει? Αν παιξαμε? Και τοσες σελιδες για αυτο δεν λεμε? Το origins σε 2 εβδομαδες και 3 μερες τελος. Αυτο κλεινει την κυριακη 4 εβδομαδες και ακομα!

Ερώτηση προς όσους έχουν προχωρήσει αρκετά το παίγνιο:

Αξίζει να "τρέξει" κανείς το main campaign και μετά να πιάσει όλα τα side quests (και ίσως να απολαύσει τον χάρτη όπως πρέπει) ή χάνεις κάτι στην πορεία; Ρωτάω, γιατί εγώ προς το παρόν το πάω (κάπως) παράλληλα, αλλά διαπιστώνω ότι υπάρχουν αποστολές που για να τις καταφέρεις, πρέπει να είσαι 1-2 level παραπάνω, που σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσεις στο main και να επιστρέψεις να καθαρίσεις τα δύσκολα side quests αργότερα (εκτός κι αν έχω "σκουριάσει" τόσο πολύ πια :Ρ).

Βασικά, το ζητούμενό μου είναι να έχω την καλύτερη δυνατή εμπειρία από το παιχνίδι (γι' αυτό άλλωστε το παίζω και στο Exploration mode).

Τέλος, κάτι που παρατήρησα καθ' όλη τη διάρκεια ενασχόλησής μου με το παίγνιο (30 ώρες περίπου) είναι ότι αν εξαιρέσουμε την Κεφαλλονιά, όπου αρκετοί διάλογοι ήταν ιδιαίτερα γραφικοί, οι διάλογοι πλέον στέκουν μια χαρά στο παιχνίδι. ΟΚ, δεν παίρνουν κάνα Όσκαρ αλλά δεν φταίει κι ο Αλεξάκος μας. Απλώς, πολλοί NPC είναι malάkes και τους απαντάει όπως πρέπει. :Ρ

Δεν ξέρω, βέβαια, αν παίζει ρόλο και το γεγονός ότι επιλέγω πάντα τις πιο "σοβαρές" απαντήσεις, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται διαφορετικά και ο χαρακτήρας μου. "Παίζει" να ισχύει κάτι τέτοιο;...

Κοίτα, το παιχνίδι δεν έχει απλώς "ένα main quest", καθώς τρέχουν τουλάχιστον τρία παράλληλα, οπότε η κατάληξη ενός φαινομενικά αδιάφορου side quest, μπορεί να οδηγήσει σε κάτι ενδιαφέρον, όπως π.χ. στα ίχνη κάποιου cultist.

Κατ' εμέ, μη βιαστείς, ολοκλήρωσε με την ησυχία σου όσα περισσότερα quests μπορείς σε κάθε περιοχή και αρκετές φορές θα εκπλαγείς με αυτά που θα δεις. Άλλωστε με το level scaling, ποτέ κάποιο quest δεν θα μείνει πίσω για να το αγνοήσεις (το μέγιστο είναι δύο levels).

Όσον αφορά το θέμα των σοβαρών ή μη απαντήσεων: κάποιες αποφάσεις που θα πάρεις παίζουν ρόλο στο αν θα δεις το "καλό" ή το "κακό" τέλος, αλλά συνολικά οι επιλογές σου δεν έχουν ΤΟΣΟ δραματική επίπτωση στο χαρακτήρα σου.

Για να μην χάσεις κάτι, παίξε ως εξής :

-Ακολούθησε το μέην στόρι κάνοντας ανά περιοχή που σε πάει και τα 'χρυσά' κύρια κουέστς που βρίσκεις τριγύρω. Αν διαπιστώνεις πως κάπου είσαι ένα έστω λέβελ κάτω από το ζητούμενο, λιώνε side quests και στη χειρότερη contracts/activities μέχρι να φτάνεις το αντίστοιχο επίπεδο και συνέχιζε. Κάλτιστς αν και όταν εμφανίζονται και είναι στο επίπεδό σου, σφάζε στο γόνα.

-Περίπου στο έβδομο κεφάλαιο της περιπέτειας, θα ανοίξουν και οι άλλες 2 'Οδύσσειες' πέραν της κεντρικής. Εκεί είναι ένα καλό σημείο, πριν κατέβεις Σπάρτη για να θέσεις σε κίνηση ζόρικα σεναριακά γεγονότα να αράξεις και να αρχίσεις να καθαρίζεις ό,τι γουστάρεις στο χάρτη (σίγουρα όλη την σπέσιαλ Οδύσσεια) και φυσικά να 50αρήσεις τον #Καγκουραλέξιος.

Παίζοντας έτσι, έχω ρίξει αισίως 71 ώρες στο παιχνίδι, έχω ανοίξει ολόκληρο το χάρτη πλην της Αχαϊας (περιμένω να με πάει το σενάριο εκεί) και μπορώ πλέον να αφοσιωθώ στην 'βασική' κορύφωση του απλού στόρι. Μπορείς να χρησιμοποιείς και τα ατσίβμεντς του παιχνιδιού ως μπούσουλα ή σηματοδότες της προόδου σου.

99% μετά από 90 περίπου ώρες παιχνιδιού, με το τελευταίο λιθαράκι να μπαίνει σήμερα. Μοναδικό επίτευγμα, αν η γραφή υπερέβαινε το επίπεδο φαρσοκωμωδίας με Φωσκολικές εξάρσεις, θα μιλούσαμε για τον διάδοχο του Άγριου Κυνηγιού.

Ο κόσμος του, είναι με διαφορά ο ομορφότερος και πλουσιότερος που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε video game. Προφανώς και το γεγονός πως διαδραματίζεται στην Ελλάδα παίζει τον ρόλο του σε αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο απέδωσαν τα χρώματα στις διαφορετικές περιοχές της χώρας, είναι απίστευτος πραγματικά. 90 ώρες μετά και ακόμα δε χόρτασα να ροβολάω στις πλαγιές καβάλα στο Φόβο.

'Πραγματικό' φινάλε του παιχνιδιού μπορεί να λογιστεί μονάχα η Ατλαντίδα, με το 'Cult Ending' να προσθέτει το υστερόγραφο και το φινάλε της 'κεντρικής' περιπέτειας (Προσωπικά πέτυχα το 'βέλτιστο γούτσου' φινάλε) να είναι τόσο χαμηλών τόνων που σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις.

Προφανώς θα ακολουθήσει λιώσιμο κάθε πιθανού DLC/Weekly Event/Πρόσθετου Κουέστ. Το παιχνίδι είναι αγνή ψυχαγωγία και τόσο διαβολεμένα όμορφο, που μονάχα το RDR2 θα μας κάνει να το ξεχάσουμε. Ας ελπίσουμε μόνο το τελευταίο να μην μαστίζεται από τους χρόνους φόρτωσης του GTAV...

YΓ Παιδιά τα forts, conquest battles και η όλη φάση "Σπάρτη εναντίον Αθήνας" σεναριακά δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο. Η περιπέτεια ακολουθεί προδιαγεγραμμένη πορεία, οι μόνες αποφάσεις που διαφοροποιούν τα φινάλε, είναι οι πολύ προσωπικές, σχετικά με συγκεκριμένους χαρακτήρες. Οπότε αν ψηθείτε να χωθείτε στα επιμέρους, το κάνετε μόνο για το φαρμάρισμα των αμοιβών.

ΥΓ2 Αρκετοί κάλτιστς από τους 'μικρούς' που έχουν ένα μόνο κλου, θέλουν ντετεκτιβιλίκι προκειμένου να αποκαλυφθούν, δεν ανοίγουν στον αυτόματο πιλότο. Διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο και κατόπιν τους αναζητάτε στην ενδεικνυόμενη τοποθεσία. Όμορφη πινελιά και μου άρεσε πολύ που έσπασε τον 'αυτόματο' που με είχε συνηθίσει για το μεγαλύτερο μέρος του κυνηγιού τους.

<blockquote>Ο κόσμος του, είναι με διαφορά ο ομορφότερος και πλουσιότερος που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε video game. Προφανώς και το γεγονός πως διαδραματίζεται στην Ελλάδα παίζει τον ρόλο του σε αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο απέδωσαν τα χρώματα στις διαφορετικές περιοχές της χώρας, είναι απίστευτος πραγματικά. 90 ώρες μετά και ακόμα δε χόρτασα να ροβολάω στις πλαγιές καβάλα στο Φόβο.</blockquote>
Βασικά με έχεις πείσει, αλλά κάτι οι γαλαξιακού επιπέδου διαχρονικές αφραγκίες μου, και το τεράστιο backlog που συμπεριλαμβάνει AC1, 2 και Black Flag, και καμιά πενηνταριά RPG's και Strategy, με φρενάρουν λίγο!!

Back