Raz
Mind-flayer
Sith_Ari wrote:
Raz wrote:
Λέω η συνεργασία αυτή καθ'εαυτή (ως έννοια δηλαδή) και συνεχίζω γράφοντας κι άλλα (μεταξύ των οποίων και την άποψή μου για την κυβέρνηση).Μην απομονώνεις φράσεις και αλλοιώνεις το νόημα.
Την κυβέρνηση την ψήφισε ο λαός.Ή κάνω λάθος;Αν δε μας αρέσει,ας ψηφίσουμε κάτι άλλο και (το κυριότερο) ας μην απέχουμε.Και την απόφαση για προσφυγή στο μηχανισμό εκλεγμένη κυβέρνηση την πήρε και μάλιστα με τεράστιο ποσοστό.
Δε σου αρέσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία;Σε πολλά δε μου αρέσει ούτε κι εμένα.Αλλά δεν έχω να προτείνω κάτι καλύτερο.Εσύ έχεις στο νου σου κάτι άλλο;
Βασικά ο ΟΗΕ ως οργανισμός δεν έχει καμία απολύτως ισχύ λόγω ακριβώς της δομής του.Είναι οργανισμός-μαριονέτα κατά τη γνώμη μου,αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.Άσε που ένας οργανισμός δεν μπορεί να συγκριθεί ευθέως με μία χώρα.
Όσο για τους πολιτικούς ηγέτες που κατακρίνεις δε διαφωνώ κάπου.Αλλά νομίζω είναι πολύ απλό το τι πρέπει να κάνεις (εσύ και όλοι μας).Να σκεφτείς (-ούμε) πολύ καλά την επόμενη φορά που θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη.Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι η ψήφος μας έχει δύναμη.Το να τους κατακρίνουμε και να τους ξαναβγάζουμε τι νόημα έχει ακριβώς;</blockquote>
Κατ'αρχάς ο Ο.Η.Ε μόνο οργανισμός μαριονέτα δεν είναι.<u>Με την κάλυψη και τα ψηφίσματα αυτουνού γίνονται όλοι οι σύγχρονοι πόλεμοι</u>. Τι να σου πω, για την Σερβία παλαιότερα;, για την Λιβύη τώρα; για το Ιράν στο μέλλον; Όλες οι χώρες έχουν πατήσει στα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε για να "νομιμοποιήσουν" τους πολέμους τους, οπότε το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στον Ο.Η.Ε είναι ύψιστης προτεραιότητας.
Σε ότι μου λες ότι την κυβέρνηση την ψήφισε ο λαός η απάντηση είναι <u>ΟΧΙ </u>! Ο λαός έβγαλε την ΝΔ ως πρώτο κόμμα με ελάχιστη πλειοψηφία, όμως δεν ήταν αυτός που ψήφισε για τρικομματική κυβέρνηση, αυτό το αποφάσισαν μόνοι τους εκ των υστέρων. Προεκλογικά μήπως τους άκουγες να λένε ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν μεταξύ τους; Από την στιγμή που δεν το έλεγαν ξεκάθαρα, τότε αυτό σημαίνει <u>παραπλάνηση του εκλογικού σώματος</u> (*όχι πως είναι η πρώτη φορά βέβαια).
Τέλος, σε αυτό που με ρωτάς αν έχω να προτείνω κάποια λύση, η απάντηση είναι πως έχουν φτιάξει έτσι το σύστημα που λύση για να μας σώσει δεν υπάρχει. Όποιος δρόμος και να ακολουθηθεί είτε με αυτούς είτε χωρίς αυτούς, θα υποφέρουμε και πολύ φοβάμαι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.</blockquote>
Δηλαδή υπήρχε κάποιος λογικός άνθρωπος που δεν περίμενε την τρικομματική κυβέρνηση;Έκανε μπαμ από χιλιόμετρα.ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήδη συγκυβερνούσαν και η ΔΗΜΑΡ δεν αντιτάχθηκε ποτέ κάθετα στο μνημόνιο,αλλά μιλούσε για απαγκίστρωση (ότι κι αν σημαίνει αυτό).Εγώ είχα εκπλαγεί που δεν έγινε από τις πρώτες εκλογές.
Μόνος σου είπες ότι στον ΟΗΕ κάνουν στην ουσία κουμάντο 5 κράτη.Πρόκειται για πλήρως ελεγχόμενο οργανισμό.
Λες,ότι δεν υπάρχει λύση.Προσωπικά αρνούμαι να το δεχτώ.Σε όλα υπάρχει λύση αρκεί να το πιστέψουμε.Και για αρχή πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που μας δίνεται μέσω της ψήφου.Αν δεν το καταλάβουμε αυτό η κατάσταση θα διαιωνίζεται.