Baldur's Gate 3

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Φαίνεται δυνατό μωρό. Δυνατό, αλλά νεκρό.
Γιατί δηλαδή? Έχεις κάποιο πρόβλημα με τα goblin? Δεν πιστεύω να είσαι κανένας από αυτούς τους ρατσιστές πράσινοφοβικούς? Μήπως γουστάρεις αρκούδες, ε?

Παίζω το 1.5 playthrough Dark Urge Monk Open Palm
Από το να stalkάρω achievements νόμιζα παίζεις Drunken Master και ήθελα να σε ρωτήσω αν έχει special dialogue options γιατί το παίζω καθαρά για flavor και όχι για combat mechanics.

Τα dialogue options περιορίζονται στο [Monk] και έχει ορισμένες επιλογές για επίλυση προβλημάτων που προσδίδουν στο flair (όπως θα ήταν αναμενόμενο). Υπάρχουν και τα intrusive thoughts του Dark Urge που για μένα όπως το βλέπω, θα έπρεπε να είναι καθαρά canon first-playthrough με παραλληλισμούς των vibes των 2 πρώτων παιχνιδιών. Όνειρο.

Έχω καταφέρει με τα πολλά και έχω καθαρίσει όλη την ανατολική περιοχή του Act 2 (με μία επιφύλαξη, διότι έτσι νόμιζα και για το Act 1 και τελικά είχε ένα σκασμό περιεχόμενο). Προχωράω σταθερά προς Moonrise Towers με μία σωρεία quests.

Edit: τώρα κατάλαβα τι εννοείς με τα achievements. Το "Punch Drunk" δεν μπορείς να το πάρεις με τον Drunken Master διότι δεν μπορεί ποτέ να μεθύσει. :D Απλώς πίνεις κρασιά και προσπαθείς να ρίξεις κόσμο. Υπήρξε ένα σημείο στο Act 2 που αυτό έγινε εύκολα (τσίμπησα και ένα inspiration point επειδή αφάνισα 5 εχθρούς με τη μία).

Ναι ισχύει ότι με το Durge είναι σαν να παίζεις Baalspawn. Θενξ, μπορεί και εγώ να το γυρίσω γιατί έκανα νάνο Drunken Master μόνο και μόνο γιαα τους διαλόγους, αλλά αφού δεν έχει extra τότε δεν αξίζει.

Αργά και σταθερά συνεχίζουμε, έχω καταφέρει και έχω μπει στην πόλη. Όπως γράφει και ο Κώστας στο review, τρέμω να επισκεφτώ κάποιο σπίτι διότι μπορεί να ανοίξει ολόκληρο κελάρι/άλλη διάσταση από κάτω του.

Μαγευτικό, νοσταλγικό, λίγο άνισο σε σημεία με βάση τις προτιμήσεις μου (κάποιες κλάσεις είναι λίγο αδύναμες αν ακολουθήσουμε το thematic lore). Θυμίζει όλες τις τοποθεσίες που επισκεφτηκαμε, αναφέρει αγαπημένους χαρακτήρες (έστω και αν ο Yoshimo πρωταγωνιστεί σε fan fic BDSM book lore - ay papi), και φυσικα ευθεία αναφορά με τις τοποθεσίες που είδαμε με το D&D group στο Descent into Avernus.

Πραγματικό όνειρο, αριστοτεχνική αφήγηση, πάντρεμα όλων των νημάτων πλοκής. Ακόμη και οι ανάλαφρες στιγμές του ταιριάζουν ταμάμ στο κλίμα και τους χαρακτήρες. Μακάρι να γυρνούσα το χρόνο πίσω να έβαζα τάπα στη νεότερη εκδοχή μου όταν αμφισβητούσα τη Larian μετά την ανακοίνωση ότι θα αναλάμβανε το project.

αριστοτεχνική αφήγηση, πάντρεμα όλων των νημάτων πλοκής. Ακόμη και οι ανάλαφρες στιγμές του ταιριάζουν ταμάμ στο κλίμα και τους χαρακτήρες.
Hold your beer για το Εκλερ 33

Eίναι διαφορετικά φρούτα εντελώς. Το εκλαιράκι είναι από Καλών Τεχνών μεριά (oχό, οχό ΧΟ), το BG3 είναι χρονομηχανή για επιστροφή στην Μιναροεφηβεία, υπεράρτια εκτελεσμένη.

Εκλεράκι είναι τάμα να ασχοληθώ μαζί με τη γυναίκα. Τερν-μπέι ιαπωνικής σχολής, μπορεί να την κρατήσει αρκετά στο gameplay ώστε να απολαύσει την ιστορία που καθομολογουμένως είναι πιο avant-garde πράγματα.

Έβαλα modάκι που μπορείς να τους μπηδήξεις όλους, αλλά τελικά τους χώρισα και έμεινα με Κάρλαχ, όπως είχα υποσχεθεί.
Επίσης είχα ξεχάσει πόσο όμορφο είναι το chapter με το shadow curse.

μενει να δουμε ποιος θα το φτιάξει αυτό το game

μενει να δουμε ποιος θα το φτιάξει αυτό το game
Με βάση το ότι δεν θα το κάνει η Larian και λαμβάνοντας υπόψη το σύγχρονο ιστορικό αποφάσεων της WotC, όχι μικρό καλάθι, ούτε καν προσμονή δεν έχω.
Αναμένεται μεγάλη αποτυχία που απλά θα πατήσει στην επιτυχία του BG3 για να πουλήσει.
Μοναδική ελπίδα εάν το κάνει καμία owlcat ή obsidian και πάλι έχω επιφυλάξεις λόγο WotC

Θαρρώ πως θα το δώσουν στη Chinese Room. Διότι όλοι ξέρουμε πως το Bloodlines 2 θα είναι μεγάλη επιτυχία!

Horror στιγμές, ειδικά όταν αυτό που βιώνω αυτήν τη στιγμή είναι σημείο αναφοράς για τα RPGs σε όλα τα επίπεδα (environmental storytelling, personal quests, δομή ιστορίας, gameplay design).

Ας ελπίσουμε ότι θα αντιληφθούν πως το δυνατό χαρτί του BG3 είναι οι writers και δεν δώσουν λευκή επιταγή για ένα αφηγηματικό κουφάρι με σκέτους μηχανισμούς.

Τα λέω όλα αυτά διότι έφτασα σε σημείο που εξερεύνησα όλο το κάστρο (Wyrm's Crossing) και έδεσαν πάρα πολλά πράγματα στην πλοκή ακόμη και πίσω στο αρχικό trailer του παιχνιδιού. Σεφς κιςς.

Καλή φάση το μπιτζιθράκι, είμαι 4,5 ώρες μόνο και με έχει κιόλας κερδίσει.
Ήθελα μόνο να πω το κοντό μου, γιατί είχε γίνει πολύ ντόρος για τα voice overs σε βαθμό να λένε άλλα στούντιο και πως θα αντεπεξέλθουμε με τέτοιο ανταγωνισμό και ψηλά στάνταρς και κάτι τέτοια. (γεια σου κουκουβαγιόγατα)

Δεν τα είχε ανάγκη. Λόγω του παιδιού έπαιξα καμιά ωρίτσα χωρίς ήχο και δεν έχασε καθόλου το παιχνίδι στο μουγκό ολότελα.
Αν το παιχνίδι είναι καλό, και με λιγότερα voice overs καλό θα παραμείνει.

edit: αχναιεκει

Last edited:
@nitro912gr Έλα στην αγκαλιά μου νιτρε. Παρομοίως και εγώ πολλά παιχνίδια τα έχω παίξει ή στο μουγκό ή ίσα που να ακούγονται για να μην ξυπνήσει ο μικρός, αλλά τώρα πλέον κοιμάται πιο βαριά και από εμένα οπότε έχει επανέλθει η κανονικότητα. Τα ακουστικά άλλωστε ποτέ δεν τα αγάπησα. Πομονή.

Ελάτε στην αγκαλιά μου συναγωνιστές.

Θυμάμαι, επειδή τα 'σαλονάτα' παιχνίδια τα παίζουμε με την κυρά στην τηλεόραση (Sunshine/Moonlight streaming από το PC), είχα κουμπώσει Κινέζικη πατέντα να βγάζει η TV ήχο μόνο σε Bluetooth ακουστικά. Κοιμόταν η μικρή μέσα και εμείς κατακαιγόμασταν στο Red Dead Redemption 2 σε σάιλεντ ντίσκο μόουντ.

Ευτυχώς όπως έγραψε κι ο Βλάντ τα παιδιά μεγαλώνουν και η ανακούφιση που νιώθεις όταν αρχίζεις να ξεπουλάς/χαρίζεις καρότσια, κούνιες, bluetooth ακουστικά για την τηλεόραση και άλλα σύνεργα καταπίεσης, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Τώρα όσον αφορά την Owlcat και όποιον άλλο 'μικρό' κάθεται και κλαίγεται προκειμένου να δικαιολογήσει την τεμπελιά του, κρίμα, μπού-χου, κράι μι α ρίβερ μπρο (#GioKay). Αυτό που καταλαβαίνω, είναι να μου πεις, είμαστε μικροί ρε μεγάλε, δεν περισσεύουν 100Κ για επαγγελματικά voice overs, ΜΠΡΑΒΟ στη Λάριαν που το έκανε ελπίζουμε κι εμείς μια μέρα να.

Πάντως ειδικά σε τέτοια RPG's-εγκυκλοπαίδειες από θέμα κειμένου, βοηθάνε τα voice overs στο να ζωντανεύουν οι χαρακτήρες και να προσέχεις περισσότερο κάποιους διαλόγους. Έχω πρόσφατο παράδειγμα το Esoteric Ebb που έπαιζα στο πέρμα-σκιπ των μιναροκατεβατών του. Εν αντιθέσει, το ντέμο του Zero Parades με γοήτευσε και με κράτησε λόγω των κάργα πειραγμένων voice overs και έδινα περισσότερη προσοχή στους διαλόγους.

Εγώ τα αγαπάω τα ακουστικά μου, αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω μόνιτορ για τον μικρό, μόνο ηχητικό πομπτό με οπτική ένδειξη ήχου που ΑΜΑ θέλει, μπορεί να δείξει ότι κλαίει ο μικρός. Οπότε αν η κυρά κάνει μπάνιο και εγώ παίζω πριν μου κάνει έξωση να δουλέψει στο PC, δεν έχω πολλές επιλογές.

Πέρα από αυτά δεν λέω ότι είναι κάτι κακό τα voiceovers, απλά τελικά είναι good to have, και εμένα μου αρέσουν να τα ακούω και με δένουν παραπάνω στο παιχνίδι και κάποια για κάποιο λόγο μένουν καμένα στο μυαλό μου για πάντα, πχ voice over Lady Aribeth, ή Durance από Pillars (fun fact, για κάποιο λόγο μου ερχόταν συνεχώς στο μυαλό ο @Borracho με τον Durance) αλλά αν το παιχνίδι είναι καλό με απορροφά με τον ίδιο τρόπο που με απορροφά ένα βιβλίο. Σιωπηλά και αφήνει εμένα να φανταστώ.

Back