Baldur's Gate 3

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
"Act 1 is New Hope while Act 2 is Empire Strikes Back"



Αποθέωση και από φέξτρα. Τσεκάρετε το segment Final Thoughts στο τέλος.
🤷‍♂️
 
Έχω καταλάβει σωστά ότι τα τωρινά save games/χαρακτήρες δεν θα είναι compatible με το full release? Με εκνευρίζουν κάτι τέτοια να πάρει, αλλίως άνετα χωνόμουν από τώρα (καλά, χρωστάω κι ένα review, αλλά λέμε).
 
Μην το δέσεις και κόμπο, αλλά τι έχω καταλάβει εγώ, γιατί επικρατεί ένα πέπλο μυστηρίου γενικότερα.
Οι της EA, θα έχουν τρεις μέρες νωρίτερα το παιχνίδι. Αυτά τα saves θα μεταφερθούν, ναι. Πιο πριν, αν καταλαβαίνω καλά, όχι.
Με τις review builds/copies βέβαια, ιδέα δεν έχω.
 
Αντε να βγει και mod για πιο ρεαλιστικο ρουχισμο αντι για ολα καθαρα, γυαλισμενα και σιδερωμενα.
 
Οι της EA, θα έχουν τρεις μέρες νωρίτερα το παιχνίδι.
Νομίζω ότι είπαν για όσους τσιμπήσουν την κολεκτορς.
 
Περιμενω πως και πως το παιχνιδι. Καταφεραν με το τελευταιο trailer να με ξενερωσουν με τα σαλιαρισματα. Ο irenicus θα γελαγε - αυτος τουλαχιστον ηξερε απο ερωτες.
 
Τλδρ βερσιον
AAA devs: αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα μην περιμένετε από εμάς κάτι τέτοιο
Indie devs: οι περισσότεροι gamers είναι στοματοαναπνευστές (sic) και νομίζουνε ότι έχουμε το μπατζετ ή την εμπειρία για κάτι τέτοιο
 
Υπάρχει ένα περίεργο thread στο Twitter στο οποίο συμμετέχουν και πολύ γνωστοί game developers. Σε αυτό το thread εκφράζεται έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι η Larian ενδεχομένως να θέσει στάνταρ στο είδος των RPGs που να μην είναι ρεαλιστικά για πολλά άλλα studios:


Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να το δω και να το ερμηνεύσω το συγκεκριμένο θέμα. Σαφώς ένα μικρό indie studio δεν μπορεί να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα, όταν όμως στην κουβέντα συμμετέχουν developers από πολύ μεγάλα και φημισμένα studios, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να ανησυχούν για ενδεχόμενη αύξηση προσδοκιών του κοινού. Θεωρητικά αυτά τα studios έχουν τους απαραίτητους πόρους και εμπειρία να φτιάξουν κάτι ακόμα καλύτερο. Αν δεν το καταφέρουν δεν θα φταίνε οι προσδοκίες του κοινού ούτε η Larian.

Edit: Στο ίδιο θέμα αναφέρονται και τα videos που πόσταρε παραπάνω ο Bathory αν προτιματε την εικόνα αντί του κειμένου.
 
Last edited:
Αυτό ακριβώς θίγουν τα δύο βίντεο που πόσταρε ο Bathory. Είναι όντως θλιβερό ότι άτομα από Blizzard, Obsidian κ.ά. αισθάνονται την ανάγκη να βγουν και να γράψουν "ναι οκ μπράβο στη Larian, αλλά μας μάμησε ελαφρώς, τώρα όλοι θα θέλουν τα ίδια standards από εμάς τους ταπεινούς και καταφρονεμένους devs".
Ένα παρόμοιο ξεγύμνωμα έκανε κάποτε το Witcher 3 στα open-world RPGs με το copy-paste περιεχόμενο αλλά δυστυχώς οι παίκτες δεν σταμάτησαν να καταναλώνουν άνοστα Ubi-clones, οπότε δεν πιστεύω ότι το BG3 θα τους "φάει" όλη την πίτα. Απλά θα τρώνε το τρολάρισμα του αιώνα κάθε φορά που θα βγάζουν ρηχά, άψυχα, μισοτελειωμένα always online σκουπίδια, μετά θα σκουπίζουν τα δάκρυά τους με το παχυλό συμβόλαιο για το sequel και θα προχωρούν παρακάτω.
 
Συγκλονιστική ανωριμότητα να διαμαρτύρονται και να καταφέρονται ενάντια στο παιχνίδι με τέτοιο τρόπο. Τέρμα αντιεπαγγελματικό επίσης.

Η Larian φτιάχνει συγκεκριμένα παιχνίδια για συγκεκριμένο κοινό, απ' όταν 'χίταρε΄ το Original Sin με τους παρθένους ανταφεύγα -Αδάνιε, μια έξοχη εναλλακτική για τους στοματοαερορουφηχτρούληδές σου- ουσιαστικά βελτιστοποιεί την φόρμουλά της σε κάθε κυκλοφορία και πολύ καλά κάνει. Όπως και η Bohemia έπιασε με το Άρμα όλους τους ανά τον κόσμο ΕΠΟΠ -και μερικούς γιωτάδες κατά φαντασίαν ΕΠΟΠ- έτσι κι αυτοί πιάνουν τους μινερτζίκουλες καριέρας και στοχεύουν να προσφέρουν το Υπερπαιχνίδι τους. Απόλυτα θεμιτό. Ένας έξυπνος ανταγωνιστής developer, θα τους επαινούσε, τονίζοντας ύπουλα το υπερεξειδικευμένο της φάσης τους.
 


7sylsv.jpg
 
...και προφανώς ρε παιδιά δεν θα 'χει '17.000 φινάλε', αυτά είναι μαρκετίστικες αηδίες. Στάνταρ αναφέρεται σε διαφορετικά script nodes που αλληλεπιδρούν και 'με κάποιο τρόπο' επηρεάζουν το φινάλε. Σε φάση ο τάδε κομπάνιον φοράει μώβ σώβρακο αντί για πράσινο όταν σου απονέμει τη χρυσή κορδέλα ο καστροδήμαρχος ή η Πριγκήπισσα Αφροξυλάνθη ή γουατέβς κάμετε εκεί στα επικά σας κάστρα.

Η Μπεθέσντα δεν άγχεται, γιατί ξέρει πως το Στάρφιλντ θα το αγοράσουν εκατομμύρια άσχετοι που όταν τους ρωτάς τί παίζουν, σου απαντάνε 'Α φίλε, γουστάρω πολύ RPG, όπως να, Ασάζινς Γκρίντ και το Χίτμαν' και ο Τόνταρος θα συνταξιοδοτηθεί στον Άγιο Μαυρίκιο με δόξα και τιμή.
 
...και προφανώς ρε παιδιά δεν θα 'χει '17.000 φινάλε', αυτά είναι μαρκετίστικες αηδίες. Στάνταρ αναφέρεται σε διαφορετικά script nodes που αλληλεπιδρούν και 'με κάποιο τρόπο' επηρεάζουν το φινάλε. Σε φάση ο τάδε κομπάνιον φοράει μώβ σώβρακο αντί για πράσινο όταν σου απονέμει τη χρυσή κορδέλα ο καστροδήμαρχος ή η Πριγκήπισσα Αφροξυλάνθη ή γουατέβς κάμετε εκεί στα επικά σας κάστρα.

Τα αναλύει όμορφα στο βίντεο, απαντά στο πόσο περίπου κρατάει ένα playthrough και το replayability του τίτλου. Μη τσιμπάς μόνο από το thumbnail ;)
 
Στο μεταξύ αυτά τα standards που λέγε γενικά τι είναι (συγνώμη αλλά ως απλός παίκτης, έχω δει όχι λίγες φορές το τι αντιλαμβάνομαι εγώ ως στάνταρ και τι ένας δημιουργός να διαφέρουν);
Μιλάμε για γραφικάρες, βελτιστοποίηση, ορχηστρικές μουσικάρες, voice talents;
Σε αυτά φαίνεται ήδη να διαπρέπει.
Αφορά σε world building, ιστορία, επιλογές, χαρακτήρες, σύστημα μάχης-υλοποίηση κανόνων κλπ.;
Remains to be seen, που λένε στο χωριό μου.
Το Wild Hunt τάραξε τα νερά, όπως σωστά είπε ο maladroid, γιατί μέσα στον ορυμαγδό των copy-paste open world με τα fetch quest και τις τάχα επιλογές, κατάφερε να δώσει χρώμα και ζωντάνια, όπου ακόμα και κυνήγι ασβών θα ήταν αξιομνημόνευτο, με χαρακτήρες σε ένα κόσμο που διαμορφωνόταν μαζί σου.
Πάντως νωρίς για ηττοπάθειες και μιζέρια από τους συναδέλφους του Σβαν. Συγχαίρεις, ζηλεύεις στα κρυφά και προσπαθείς να χτυπήσεις με το δικό σου ταλέντο, όσο σε παίρνει. Από τη στιγμή που δείχνεις να σε καίει, απ΄ ό,τι φαίνεται.
 
Back
Top