What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Baldur's Gate 3

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,832
το αγοράζεις, παίζεις, δεν σου αρέσει, refund. Αν έχεις κάτσει πάνω από 2 ώρες και δεν σου αρέσει, μάλλον θες βοήθεια.
Υπάρχουν παιχνίδια (ειδικά rpg) που σε δύο ώρες δεν έχεις τελειώσει ούτε το tutorial (και στο Pathfinder ούτε το character creation ;) ), Οπότε δεν θεωρώ ούτε τις δύο ώρες αρκετές για να αποκτήσεις άποψη. Ρεαλιστικά βοηθάνε κυρίως για να ελέγξεις την απόδοση και την κατάσταση ενός παιχνιδιού παρά το παιχνίδι το ίδιο.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
για την κοινη, καφενειακή ισως λογικη μου, demo θα επρεπε να εχουν ΟΛΑ τα παιγνιδια. και κακως η μεγαλη μαζα των κειμερς δεν πιεζει προς αυτη την κατευθυνση.

Κάποια παιχνίδια δεν γίνεται να έχουν demo, για το λόγο που περιέγραψε ο @The Nameless One. Τι θα μπορούσε να είναι αντιπροσωπευτικό του Witcher 3 πχ. Να παίξεις τον πρόλογο, ένα quest, να δεις δυο companions? Να δεις ένα spell ή potion? Βλέπεις πχ το skill tree αλλά αν δεν το δεις στη μάχη δεν λέει και πολλά πράγματα. Θες να πολεμήσεις 3 εχθρούς? Δεν βλέπεις τα boss fights. Δεν χωράει σε Demo. Strategy είδος μια από τα ίδια.

Αν μιλάμε για παιχνίδια τύπου FIFA, μπαίνεις παίζεις μισό ματς ξέρεις τι βλέπεις οκ.

ενταξει, δεν θα πηγαινα τοσο μακρια ωστε να πω οτι λυπαμαι αυτους που αγορασαν γουρουνι στο σακί

Δε συμφωνώ με το "γουρούνι στο σακί" την εποχή του Internet. Παλιά που πηγαίναμε στο μαγαζί και διαλέγαμε game με βάσει το εξώφυλλο ναι. Σήμερα το κάθε παιχνίδι γίνεται φύλλο και φτερό πολύ πριν βγει. Υπάρχουν συνεντεύξεις, previews, hands-ons. Αν περιμένεις και την πρώτη βδομάδα συνήθως θα υπάρχει και όλοκληρο στο Twitch/youtube.

Δεν λέω προφανώς να κάτσεις να το δεις όλο πριν αποφασίσεις να παίξεις το κάθετι αλλά είναι εύκολο να δεις τι έρχεται τις περισσότερες φορές, τι λένε οι devs, άλλοι παίκτες και συγκεκριμένοι reviewers που κάποιος ακολουθεί και σέβεται τη γνώμη τους. Τι ταιριάζει με τα γούστα σου και τι όχι, ιδίως αν έχεις πολύ συγκεκριμένα γούστα.

Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου okay, δεν τρέχει κάτι. Ορατότητα πάντως υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν είναι το ίδιο προφανώς με την προσωπική εμπειρία αλλά το "γουρούνι στο σακί" κάπου είναι και επιλογή-κατά τη γνώμη μου.
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
το ντεμο ειναι μια μικρη, ελαχιστη, καθετη φετα ενος παιχνιδιου. εννοειται οτι δεν μπορει να υποκαταστησει μια συνολικη εμπειρια, αλλά ωστοσο σου μεταφερει σπουδαια χαρακτηριστικα, οπως η ατμοσφαιρα, το μερακι του δημιουργου, και το γενικοτερο στησιμο του κειμ. ετσι κι αλλιως, εγω, και υποθετω το ενενηντατοσο % των γκειμερς εχουμε αναπτυξει μια εκτη αισθηση που μας λεει αν το παιχνιδι θα μας ρουφηξει η οχι στον κοσμο του απ το πρωτο πενταλεπτο. κι αυτη την αισθηση δεν στην δινουν ουτε τα τρειλερς, ουτε οι συνεντευξεις ουτε καν τα γκειμπλέις στο γιουτιού. πρεπει να εχεις το παιγνιδι μπροστα σου για να τα βιωσεις. αρα ντεμο = καλο πραμα, νομιζω.

για τα σακια και τα γουρουνια συμφωνουμε απολυτως. δεν εχω γραψει κατι αντιθετο. παλιοτερα, εχω ψωνισει πολλη σαβουρα απ την αγαπημενη στουρναρη, οπως τα λες, απ το εξωφυλλο και μονο. βεβαια ειχε κι αυτο την γοητεια του, να μην εχεις ιδεα τι αγορασες παλι, αλλά συνηθως το αποτελεσμα ηταν τρελλη απογοητευση. εννοειται οτι την σημερον ημερα δεν υπαρχει δικαιολογια για καποιον να ψωνισει ετσι στο σκοταδι, ακομα κι αν εχει φοβερη εμπιστοσυνη στην εταιρεια. εχει αποδειχτει πολλες φορες.
αυτο που λεω ειναι οτι δεν θεωρω τοσο κακο πια να κατεβασεις ολοκληρο το παιχνιδι αν ειναι να σιγουρευτεις για το αν σου κανει η οχι. αρκει μετα ή πιο μετα ή πολυ πιο μετα αναλογα με τις προτιμησεις σου να το αγορασεις. ή εστω να το παρεις τσαμπα απ την Μεγιστη γκέιμινγκ ζεστη φωλιτσα μας, το αξεπεραστο επικστώρ!!!!!
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Μια χαρά demo θα ήταν ο πρόλογος του Witcher 3. Μειώνεις και τα ? του map (δε τα βγάζεις όλα, νταξ' σαν είπαμε) και όλα good. Και για potions κτλ, ε βγάζεις το demo με χαρακτήρα ανεβασμένο σε level και "ντυμένο", σα να έκανε ο παίχτης New Game+
Άσε που με το demo είσαι και σίγουρος αν τρέχει το γκέμι στο πισί σου.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Αυτά σου δίνει ο πρόλογος


Είσαι okay με White Orchide μόνο χάρτη? Ο υπολοιπός χάρτης είναι κλειδωμένος Velen και έπειτα.

βγάζεις το demo με χαρακτήρα ανεβασμένο σε level και "ντυμένο", σα να έκανε ο παίχτης New Game+

Για να πολεμήσεις Drowners ή ό,τι low life πολεμούσαμε; Πως είναι αυτό αντιπροσωπευτικό;

 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
Συμφωνώ με το παράδειγμα του Witcher. Το κομμάτι του White Orchard είναι ίσως το πιο υποτονικό και παραπλανητικό για το τι θα ακολουθήσει. Πραγματικά όταν βρισκόμουν εκεί φοβόμουν ότι το hype που ακολουθούσε το παιχνίδι δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα.
Γενικά μιλώντας πάντως σε rpg που δεν είναι open world, μπορείς να πάρεις μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, αρκεί το demo να έχει αρκετές περιοχές όπως π.χ. σε αυτό εδώ.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Για το Baldur's Gate 3 πάντως ήδη είναι public κάπου 25-35 ώρες παιχνιδιού και lvl cap 5.

Δεν κρύβουν κάτι, αντίθετα όποιος παρακολουθεί την ανάπτυξή του βλέπει πως οι devs αντιδρούν στο feedback των παικτών.
Δεν θα προτείνω σε κάποιον να αγοράσει κάτι σε EA ή να γίνει Beta Tester (όποιος κάποιοι πιστεύουν), όμως σε κάθε περίπτωση το game που θα έρθει τον Αύγουτο είναι σχεδόν εδώ για όλους, δεν θα αλλάξει δραστικά.

Όποιος ακόμα περιμένει DOS3 μάλλον δεν έχει ασχοληθεί καθόλου και ούτε πρόκειται.
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
411
Ειναι κριμα που αναφερεστε σε ντεμο του witcher και οχι του cyberpunk. Θα ειχα γλιτωσει τη μανουρα του "σου στελνω πισω τα χρηματα σου αν σου φαινεται τοσο χαλια και οχι απλα χαλια."

Για το BG3 δε περιμενω πολλα για να καταληξω να μου αρεσει. Τωρα οτι δε θα εχει καμια σχεση με το dos2, ε, δε το πολυπιστευω.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,546
- εννοειται οτι οταν προκειται για οπεν γουωρλντ γκειμ διαρκειας 200 ωρων, 100 περιοχων και 3000 κουεστς ξερωγω, το ντεμο οπως ξαναγραψα θα ειναι μια πολυ λεπτη φετα γκειμπλει που θα δειχνει μονο μηχανισμους και μια τζουρα ατμοσφαιρας. λογικο ειναι.

- το ντεμο ειναι δωρεαν. η ΕΑ οχι. δεν εχει ολος ο κοζμος λεφτα να δινει για να γινει βητα η γαμα τεστερ στο πονημα της λαριαν. ας κανει ο σβεν ενα ψυχικο και για μας τους φτωχους για να κατανοησωμε ποσο Σημαντικο ειναι το γκεημ και ποσο διαφορετικο απ τα dos.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Για το BG3 δε περιμενω πολλα για να καταληξω να μου αρεσει. Τωρα οτι δε θα εχει καμια σχεση με το dos2, ε, δε το πολυπιστευω.

Εδω θα ηθελα να μεινουμε λιγο, καθως πιστευω οτι υπαρχει ενα flavor του dos2 στο coop κομματι.

Βεβαια λυνεται ευκολα, καθως παιζοντας το ΕΑ κομματι, εχω καταληξει πως θα ηταν καλυτερα το πρωτο playthrough να παιχτει σολο αφου υπαρχουν παρα πολλες περιπτωσεις που το μουλτι συστημα θα μπορουσε να χαλασει το immersion...περα απο το οτι σπανε τα κομματια του lore στα 2-3-4.

Τρανταχτο παραδειγμα ειναι πως υπαρχει επιλογη switch character στις ομιλιες ωστε να κανεις κατι αλλο με δευτεροτριτο χαρακτηρα που εχει ως αποτελεσμα η δραση να μπορει να διαδραματιστει σε πολλα μερη ταυτοχρονα, με DOS vibes.

Κατι τετοια πραγματα προσθετουν τρελα στο replayability, ειδικα αν θες να δοκιμασεις με φιλους, αλλα κοστιζουν στη παρουσιαση του κοσμου, κατι που ηταν σημαντικοτατο στα BG.
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,179
Καλά μιλάμε για demo για drm free παιχνίδι που ακόμα και την early access μπορεί να την βρει κάποιος με μια απλή αναζήτηση?
Σε λίγο θα ζητάμε από την Larian να μας το δώσει και τζάμπα να το παίξουμε.
Επίσης το μόνο που έχει μείνει κοινό με τα DOS είναι η μηχανή πάνω στην οποία φτιάχνεται το παιχνίδι.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εγώ απάντησα πάνω σε αυτό

για την κοινη, καφενειακή ισως λογικη μου, demo θα επρεπε να εχουν ΟΛΑ τα παιγνιδια. και κακως η μεγαλη μαζα των κειμερς δεν πιεζει προς αυτη την κατευθυνση.

λέγοντας πως δεν χωράνε όλα τα παιχνίδια σε demo και αυτό το "αντιπροσωπευτικό κάθετο κομμάτι και τζούρα ατμόσφαιρας" δεν είναι εφικτό. Όσο και να τα ζητάει η μάζα των παικτών. Ανέφερα και ολόκληρο το strategy είδος, το Witcher ήταν για να δώσω μια εικόνα σε αυτό που λέω.

Disco Elysium άλλο παράδειγμα πως δείχνεις τα διαφορετικά μονοπάτια και τις διαφορετικές περσόνες που μπορείς να παίξεις από τον πρόλογο; Την γραφή, τον κόσμο και την φιλοσοφία όταν μαζεύεις τα συντρίμμια σου στην αρχή;
 
Last edited:

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086
Για το Baldur's Gate 3 πάντως ήδη είναι public κάπου 25-35 ώρες παιχνιδιού και lvl cap 5.

:giankos:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Στο Witcher 3 θα διάλεγα το White Orchard με κάνα 30άρι Witcher για demo, παρόλες τις αδυναμίες της περιοχής. Και διάλογο έχει, και exploration, και "bossάκι". Δεν είναι Velen, από τη μία, αλλά από την άλλη είναι ήδη "έτοιμο", δε θα χρειαζόταν να πάρουν κάποιο κομμάτι του Velen και να βάλουν invisible walls κτλ και γενικά να "παιδευτούν παραπάνω". Είναι ΉΔΗ κομμάτι του γκέιμ, οπότε γιατί να μην το δώσουν σαν demo και τελειώνουν, πάνε για netflix? Και είναι και θέμα γούστου, φυσικά. Εμένα μου άρεσε πολύ o πρόλογος, η μουσική που έδενε της σκηνές, οι αργοί ρυθμοί, η "ηρεμία πριν τη καταιγίδα" συγκριτικά με το "χάος" μετά.

Στο Disco Elysium θα έβαζα όλη τη πρώτη μέρα σαν demo, αλλά πάει καιρός και δε ξέρω, ίσως κατέληγε να είναι λίγο "μεγάλο". Πάντως παίρνεις χαμπάρι του τι γκέιμ θα παίξεις αν το αγοράσεις.

Και στο φινάλε, τα demos δε χρειάζεται να είναι 100% αντιπροσωπευτικά της συνολικής εμπειρίας του παιχνιδιού. Είναι και για να teasάρουν, να σε κάνουν να θέλεις κιάλλο. Να θέλεις να δεις τη συνέχεια, κτλ.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Στο Disco Elysium θα έβαζα όλη τη πρώτη μέρα σαν demo, αλλά πάει καιρός και δε ξέρω, ίσως κατέληγε να είναι λίγο "μεγάλο". Πάντως παίρνεις χαμπάρι του τι γκέιμ θα παίξεις αν το αγοράσεις.

Μιλώντας εκ του ασφαλούς, έχοντας τερματίσει την Final Cut με το full voice over, αν έπαιζα το demo που περιγράφεις θα το παρατούσα στα μισά της μέρας.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,379
Καταλαβαίνω την δυσκολία του να έχεις την αρχή του παιχνιδιού ως demo διότι είναι άλλη η λογική του εναρκτήριου κομματιού σε ένα πλήρες παιχνίδι και άλλη ως demo. Π.χ. αν ο παίκτης αγόρασε ήδη το παιχνίδι, δεν σε πειράζει να έχεις το αρχικό κομμάτι ως αργή εισαγωγή και tutorial. Το ίδιο πράγμα ως demo θα ήταν ολέθριο γιατί ο υποψήφιος πελάτης θα βαριόταν και θα το παρατούσε.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
Από ό,τι κατάλαβα, εννοεί ότι υπάρχει κάποιο BG3 (εμείς γιατί δεν το έχουμε δει ακόμα;; ) που μπορούμε να πούμε στο θείο του Σρε να φέρει και ένα άλλο BG3 που φτιάχνει η Larian και πρέπει να πληρώσεις τον άλλο θείο του Σρε που συνεργάζεται με τον Γκέημπ.
Κάτι σαν τους Queensryche με Tate και Queensryche με ΝΔ.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@Adhan Δεν κατάλαβες :(

Με το public εννοώ την ΕΑ. O Bathory πρέπει να ξεπερνάει ήδη τις τριψήφιες ώρες, χαλαρά.

Εγώ έχω παίξει ελάχιστα τον πρόλογο (κι αυτό γιατί μου το σέρβηραν στο πιάτο και ήθελαν να δουν τις αντιδράσεις μου) και μου έφτασε για να δω πόσο διαφορετικό είναι το combat system από το DOS 2. Δεν μιλάω για ατμόσφαιρα, ύφος, ιστορία γιατί σκόπιμα προσπαθώ να απεχω. Πήγα να κλέψω και να παίξω blind το act 3 αλλά δεν έκατσε.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
η αληθεια ειναι μετα απο τοσες φορες που εχει ειπωθει σταματαει να ειναι αστειο.
 
Top Bottom