Baldur's Gate 3

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ψιλο-ισχύει αυτό, όλοι στο καμπ είναι μαστουρωμένοι και καβλωμένοι. Πήγαινα δειλά-δειλά ως goodie-two-shoes χαρακτήρας να ρομανσάρω την Shadowheart να πούμε, σκάσαμε εκεί κάτι αγκαλίτσες και φιλάκια σε ένα γλέντι, και στα καλά καθούμενα στο επόμενο Long Rest με έχει καβαλήσει από το πουθενά η Lae'zel και έκτοτε δε λέει να με αφήσει. Σε σημείο που πριν λίγο ήρθε η Shadowheart και μου λέει "ντάξει οκ πήγαινε μαζί της, όλα καλά" κτλ κτλ.

Έρχονται οι Γκιθγιάνκι με τσαμπουκά και κλέβουν τους Rangers από τις χαμηλοβλεπούσες Sharίτισες. Σβεν σαρδανάπαλε.

Kαλά είπε ο Άντχαν σήκουελ της Νάντιας μυρίζει, τον κυρ Στέφανο κατηγορούσατε μετά.

800.000+, πραγματικά εκπληκτικό. Θα είχε ενδιαφέρον ίσως να συζητήσουμε αν η μεγάλη εμπορική επιτυχία κάποιων hardcore games όπως το Baldur's Gate 3 και το Elden Ring είναι σημάδι αντίδρασης του core κοινού απέναντι στο μαζικό dumbing down που επιχειρήθηκε από τη γενιά των 360/PS3 και μετά. Θυμηθείτε ότι γύρω στο 2010 είδαμε τα Fallout, Syndicate και εν μέρει XCOM ( The Bureau) να γίνονται FPS γιατί εάν έκανες pitch ένα mainstream turn-based RPG ή γενικά strategy game σε μεγάλο publisher μπορεί και να σε δέρνανε.

Όλο αυτό το hype που υπάρχει αυτη τη στιγμή είναι απίστευτο γιατί δείχνει ότι πολλοί gamers αναζητούσαν ένα τέτοιο παιχνίδι και αυτά που λάμβαναν ήταν half-assed προσπάθειες με κάργα monetization. Ούτε το Hogwarts Legacy δεν έπιασε αυτούς τους αριθμούς και είχε το τετραπλάσιο hype πριν το release.

Νταξ δεν αντεξα το τσιμπησα κ εγω. Αναμενομενο βεβαια, κατεβαινει σταθερα και ειναι στο 40%. Παμε μωρη παιχνιδαρα!!!

Βέβαια ωραία θα ήταν αυτά να τα έλεγε και την εποχή που simpαρε έκανε cheerleading στο 360, αλλά τεσπα.

Προφανώς και τον ζηλεύετε για να τα λέτε αυτά, αλλά ποιος είναι; Ανήκει τίποτα στην Τζάστις Ληγκ του κυρ Μάνου;

Τώρα για τους concurrent players σε ένα παιχνίδι που δεν είναι μούλτι, κομπέτιτιβ ή κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν τους λένε τίποτα αυτά τα νούμερα. Πόσες κόπιες θα πουληθούν είναι φαντάζομαι αυτό που θα ξυπνήσει το πουλάκι τους, όχι αν μπήκαν όλοι μαζί να το παίξουν με το που κυκλοφόρησε. Προφανώς και θα γινόταν αυτό για έναν από τους πιο αναμενόμενους τίτλους της χρονιάς. Όσο για τον Χάρι Πότερ που αναφέρθηκε δεν ξέρω τι φάση με τους concurrent, αλλά πήρε το μάτι μου ότι πρέπει να έχει πουλήσει κάπου 15-20 μύρια κόπιες. Έχει δρόμο το Μπαλντούρ υποθέτω για αυτό. Γιατί αν έμεναν με τις 800 χιλιάδες δεν.. Η Square Enix θα τους είχε στείλει ήδη στα γκούλαγκ.

Καλά ναι έβγαιναν τόσα χρόνια και έκαναν διαφημίσεις και giveaways και διαγωνισμούς για το Γερμανό κτλ αγκαλιά με τις κονσόλες τους, και ξαφνικά "το Πισή Δεν Πεθαίνει". Τέλος πάντων. Οι επαγγελματικές επιλογές του καθενός είναι δική του υπόθεση, αλλά επίσης όλοι κρίνονται.

ΥΓ. Είμαι καθαρός από τις 4μιση το απόγευμα, νομίζω πως πλέον δεν σκέφτομαι turn-based μάχες όλη την ώρα.

Βέβαια ωραία θα ήταν αυτά να τα έλεγε και την εποχή που simpαρε έκανε cheerleading στο 360, αλλά τεσπα.
Καλά ναι έβγαιναν τόσα χρόνια και έκαναν διαφημίσεις και giveaways και διαγωνισμούς για το Γερμανό κτλ αγκαλιά με τις κονσόλες τους, και ξαφνικά "το Πισή Δεν Πεθαίνει". Τέλος πάντων. Οι επαγγελματικές επιλογές του καθενός είναι δική του υπόθεση, αλλά επίσης όλοι κρίνονται.

ΥΓ. Είμαι καθαρός από τις 4μιση το απόγευμα, νομίζω πως πλέον δεν σκέφτομαι turn-based μάχες όλη την ώρα.
Η πλάκα είναι ότι το "μαλάκωσα" λίγο το ποστ γιατί δεν ήθελα να φανώ επιθετικός λέγοντας ότι προσπαθεί να ψαρέψει κοινό σε καινούργια νερά. Χαίρομαι που με κάλυψαν οι επόμενοι. :LOL:

Παίζει αυτό που ποσταρε ο Σάκης να το τσίμπησε από κάνα ξένο σαητ και να το πέρασε από Google Translate, όπως συνηθίζουν άλλωστε...

Δεν βλέπω το λόγο που μας πειράζει κονσόλας να παραδέχεται ότι το PC gaming δεν έχει πεθάνει. Μάλλον θα φταίει που για χρόνια gaming press media και φανμπογια μας πεθαίνουν.

Δεν βλέπω το λόγο που μας πειράζει κονσόλας να παραδέχεται ότι το PC gaming δεν έχει πεθάνει. Μάλλον θα φταίει που για χρόνια gaming press media και φανμπογια μας πεθαίνουν.

Εμένα προσωπικά μου κάνουν εντύπωση δύο πράγματα, ένα που το βρίσκω αστείο και ένα που πραγματικά με ενοχλεί. Πρώτο και ελάσσον, αυτά τα "εγώ πάντα σας τα έλεγα για το μεγαλείο του PC gaming". Και εγώ προσωπικά και τα άλλα παιδιά του site που έχουν στηρίξει έμπρακτα τόσα χρόνια το PC gaming ξέρουμε απο πρώτο χέρι, εκ των έσω, ποια ήταν η στάση του 95% των εγχώριων και διεθνών media για την πλατφόρμα. Οπότε αυτού του τύπου οι κωλοτούμπες έχουν για μένα την πλάκα τους, σαν του Σουίνι που το 2009 έλεγε ότι "τα PCs δεν κάνουν για gaming" και το 2019 ήρθε σε άσπρο άλογο να σώσει το PC gaming από τον κακό Gabe. Έκανα ένα search και το συγκεκριμένο tweet του Κάρπα είναι το μοναδικό που έχει γράψει για το PC gaming τόσα χρόνια. Άρα, μπράβο του που μετανόησε και είδε το φως το αληθινό αλλά του πήρε μερικές δεκαετίες μέχρι να το καταφέρει.

Το δεύτερο και μείζον, αυτό που με ενοχλεί, είναι ότι εφόσον έχεις σκοπό να καλύψεις πλέον το PC gaming και μπράβο σου, κάνε σωστή δουλειά. Είχα αναφέρει με αφορμή το review του Unboxholics για το Steam Deck ότι ήταν πραγματικά πολύ κακό, γεμάτο με λάθη και ανακρίβειες. Δεν μιλάμε για πληροφορίες που μπορεί να ήξερε μόνο κάποιος με εμπειρία, μιλάμε για πράγματα που αναφέρονταν κυριολεκτικά στο επίσημο site του Steam Deck. Άρα, καλώς ήρθες στο PC gaming, δείξε τον ανάλογο σεβασμό και επαγγελματισμό και κάλυψε τον χώρο όπως του αξίζει.

στηρίξει έμπρακτα και αποκλειστικά τόσα χρόνια το PC gaming ξέρουμε απο πρώτο χέρι
FTFY, διότι ήταν συνειδητή στάση αντιμετώπισης του χόμπι και της πλατφόρμας με αντίστοιχο κόστος.

Όπως τα λέει ο Αλέξανδρος, βλέπει ο κάθε influencer πού πάνε τα νούμερα και για να είναι σχετικός πετάει μια ατάκα ως "γνώμη". Ναρκισσισμός και αυτοακυρωση για τα νούμερα.

@Admiral η αλήθεια είναι ότι γέλασα με την όλη στάση του σουινη. Υπερτεραστια η κωλοτουμπα του.

Θεωρώ πως αυτό που παρατηρείται με το BG3 είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν με εκπλήσσει σε καμία περίπτωση.

-Ακόμα και να δεχτούμε πως 800Κ-1Μ είναι ΟΛΑ καθαρές Day 1 πωλήσεις, είτε από Early Access ήταν από Full Release και αγοράστηκαν έναντι 50Ε έκαστη, μιλάμε για 50Μ σύνολο. Βγάλε κόστη ανάπτυξης, βγάλε κόστη διαφήμισης, δεν μένει τίποτε φοβερό στο ταμείο. Το Alan Wake 2 είχε μπάτζετ ανάπτυξης 35Μ χώρια την σεμνή διαφήμιση. Δεν συντελείται κανένα θαύμα αυτή τη στιγμή.

-Το Μιναροέθνος (παίκτες D &D, οπαδοί Manowar/Blind Guardian, πέτσακες στόκερς της Βασούλας) είναι γνωστό πως αριθμεί ορισμένες δεκάδες εκατομμύρια παρθένους, δυνητικό τάργκετ γκρουπ για κάθε ποιοτικό προϊόν που απευθύνεται σε κείνους.

- Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη μεγάλη gaming κυκλοφορία αυτή τη στιγμή (Σόρι Σρε, το Ράτσετ εντ Μπουλόνι δεν μετράει) και το Ντιάμπλο 4 απέτυχε παταγωδώς να αιχμαλωτίσει το χάρντκορ κοινό.

-Μην ξεχνάτε πως το Wasteland 3 είχε 2 μύρια να παίζουν στο λανσάρισμα. Αναγνωρίζεται ως ποιότητα στο χώρο αλλά πάω στοίχημα πως κι από εδώ μέσα, τη σκληρή Πηγή της Μιναριάς, ανάθεμα να το 'χετε τελειώσει 10. (Να το τελειώσετε μπερδεγουέι, είναι το Fallout 5 που αξίζαμε και ποτέ δε λάβαμε.)

Θέλω να πω είναι εντελώς νορμάλ αυτό που γίνεται. Δεν υπήρχε αμφιβολία πως θα γνώριζε επιτυχία κατ'ελάχιστον αντίστοιχη του D:OS2 ειδικά μέσα στην ψευδοχαρντκοροποιημένη παρθενοκοινότητα. Ο Σβέν είναι εγγύηση στο είδος του. Τώρα έχει μπει ο κάθε ηλίθιος 'ίνφλουενσερ' που νομίζει πως RPG είναι το Dragon Age: Inquisition και λέει τη μαλακία του για να φάει από την πίτα.

Φούσκα είναι όλο αυτό, μην τσιμπάτε. Οι μύστες απολαύστε Σάντοχαρτ ρομαντζάδες, ρολάρετε τα ζάρια σας, μεταμορφωθείτε σε Άμπερ Χούλξ στον ύπνο σας και τα σχετικά.

Πάω να χαϊδέψω την προπαραγγελία AW2 μου στο ράφι τώρα, σαν γνήσιος edgelord. Είπε η μαμά θ'αργήσει να γυρίσει και μπορεί να βάλω να δω και τσοντούλα από Φίλμνετ. #Νέρντι_Αλήτιζ #Θάγκ_Λάιφ #Βλάσης_Μποράτσος_FL

Back