Basketball is Life

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
μεσα σε 6 (ολογραφως εξι) λεπτα καλυψαν 19 ποντους. απιστευτο.
καλα, οχι οτι ψαρωσαμε με το +4 απ το σουτ - προσευχη απ το κεντρο.
σε καμμια στιγμη δεν ημασταν στο τιμονι.

Πραγμάτικα ήταν τρελό πως με αυτά τα χάλια είμασταν μπροστά με 4 πόντους στο ημίχρονο

Εντάξει, δε λέω, είναι πολύ σπαστικό όταν η αντίπαλη ομάδα έχει τέτοια "κωλόχερα" και βάζει τρίποντα σχεδόν από παντού, αλλά κι εμείς το παραχέσαμε με την αστοχία μας και την κακή άμυνα. Βέβαια, αν δεν είχαν τέτοια ποσοστά οι Γερμανοί, δεν θα ήταν τόσο οφθαλμοφανείς και οι ελλείψεις της Ελλάδας.

Όταν ο Σλουκ έβαλε εκείνο το καλάθι από το κέντρο, αντίστοιχο του Φινλανδού (νομίζω στο τέλος της 1ης περιόδου ήταν εκείνο ή στο ημίχρονο κι αυτό;...), τότε άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια ότι θα έχουμε την ίδια κατάληξη...

Και κάτι που μου έκανε εντύπωση στον απογευματινό αγώνα Ισπανίας-Φινλανδίας (εκτός από τα προφανή): σε κάποια φάση έδειξε τον Καλάθη να παρακολουθεί τον αγώνα... Είναι λογικό κάποιος παίκτης να παίζει σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα μετά από 3 ώρες και να κάθεται να παρακολουθεί τον απογευματινό αγώνα; Μήπως είχαν παραιτηθεί ήδη; Λέω γω τώρα...

το αντιθετο, νομιζω.
ηταν κι ο ιτουδης.
ηταν τοσο σιγουροι που κατασκοπευαν τον επομενο αντιπαλο.

Α δεν τον είδα αυτόν.
Α ρε πστ... αυτή η σιγουριά μάς έφαγε... Κρίμα κρίμα

Τραγικο το σημερινο, εγκληματικη αδιαφορια και χαλαροτητα απο παικτες και Ιτουδη.

Το κωλοφαρδο +4 εγινε -γαματα με 20-2 σερι των γερμανων. Σε καποια φαση ξεχαστηκα και νομισα οτι ηταν 4η περιοδος ετσι παραιτημενους που τους εβλεπα.

Τραγικοι και στην 4η με +12 και κοντα 6-7 λεπτα να απομενουν. Καλα εκανε και ο Γιαννης και αποκεφαλισε τον αλλο για να αποσυρθει μια ωρα αρχιτερα.

Ας αποκεφάλιζε τον σρÖντερ τουλάχιστον μια ώρα αρχύτερα μπας και προλαβαίναμε να γυρίσουμε το ματς.

Δεν θα αλλαζε κατι, τετοια διαρροια καθιζηση μεταξυ ημιχρονου και 3ου δεκαλεπτου, δεν εχει ξαναγινει.

Ρε μήπως ήταν στημένο τελικά (επειδή οι Γερμανοί είναι, πάνω απ' όλα, φίλοι μας);

:trollface:

αυτο που λεει ο ηγκλος. πλερεζες παντου, αντι να σκυλιασουνε. συμπεριφορα νεοπλουτης, αφυψηλου ομαδας. λες και τους χρωσταγανε οι γερμανοι να κατσουν να χασουν. κριμα, γιατι νομιζα οτι τις ειχαν περασει αυτες τις παιδικες ασθενειες.

με στεναχωρησε κι ο γιαννης, γιατι κι εγω νομιζω οτι το εκανε επιτηδες. πιστευα οτι θα ειναι ο μονος που θα παλεψει μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο. οκ, δεν γουσταρε να του τσαλακωνει το εγω ο καθε σρεντερ, αλλά νομιζα οτι θ αντιδρουσε με αλλο τροπο και οχι με φυγή.

με τον κωστα παιχτηκε κατι? ειχα την εντυπωση οτι τον εμπιστευοταν ο ιτουδης. και σημερα θα μπορουσε να παιξει ξυλο με τους γερμανους και δε θα τους αφηνε να πεσουν ολοι πανω στον γιαννη.

γιατι κι εγω νομιζω οτι το εκανε επιτηδες.
Στα ματια μου ηταν καραμπινατο cheap-shot λογω ξενερωματος. Εκτος χρονου η αντιδραση σε φαση που την ειχε καθαρισει ο αντιπαλος. Ειχε πηδηξει, ειχε παρει τη μπαλα, ειχε κατεβασει χερια και τοτε θυμηθηκε ο Γιαννης το Aikido.

Λίγη από την ευστοχία και τη μαχητικότητα του Λαρεντζάκη να είχαν όλοι τους σήμερα, και θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει.

Αυτή η αίσθηση "παραίτησης" που έδωσε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο με ξεπερνάει κι εμένα και με εκνευρίζει κάθε φορά που συμβαίνει. Λείπει η "ψυχή" ρε γμτ και αυτό με στενοχωρεί πολύ. Τουλάχιστον είχα την τύχη να ζήσω εκείνες τις στιγμές του Eurobasket του 1987...

αλλα κι οι διαιτητες μπορουσαν να το κανουν γαργαρα, αφου σιγουρα ειχε γινει κατι πριν με θαναση - ταις, οπότε να το θεωρουσαν ως μη γενομενο. αλλά ηθελαν να δειξουν πυγμη και καλα.

Απλά ξεφτίλα. Όχι για το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά για τα αναμενόμενα σχόλια που ρίχνουν "οχετό" δίχως αύριο.
Αυτή η υπερβολική σιγουριά και η έλλειψη ταπεινότητας φάγανε το όλο στορυ. (πράγμα που τόνιζε εξαρχής ο Γιάννης, αλλά χαμπάρι οι γνωστοί-άγνωστοι)
Κακές στιγμές υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Οπότε ας προχωρήσουμε και μην ψάχνουμε για δράκους στον ορίζοντα.

Πάντως κακά τα ψέματα, αν δε μάθεις να δέχεσαι την αποτυχία ακόμα και την "ταπείνωση" χωρίς εξωραϊσμούς και φθηνές δικαιολογίες δε θα μάθεις να νικάς όταν πραγματικά μετράει. Και εδώ είναι που φαίνεται η νοοτροπία μιας ολόκληρης κοινωνίας, ενός ολόκληρου συστήματος. Βλέπεις τίτλους και δικαιολογίες του στυλ <<χάσαμε, αλλά καψουρετήκαμε ξανά την εθνική και αυτή είναι μεγάλη νίκη>>, <<Αν παίζαμε 5 φορές τις 4 θα νικούσαμε>>, <<Το ποσοστό στα τρίποντα ήταν εξωπραγματικό δε θα το ξανακάνουν>>, <<Ο θανάσης έκλαψε. Λύγισε από την πίεση>>.
Ο πήχης στήθηκε ψηλά και όλοι, παίκτες και προπονητές, πέρασαν από κάτω.-
Deal with it, μάθε και προχώρα. Έχω ειλικρινά βαρεθεί τους επικολυρισμούς, τους παιάνες και τα μελοδράματα.
Σε μόνιμο mood γραφικού Σκουντή είμαστε πάντα.

Κρίμα πραγματικά σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι να είναι εκτός τόπου και χρόνου όλοι τους. Μαχητής ξανά ο Γιάννης αλλά πόσο να κουβαλήσει πια όλη την ομάδα μόνος του. Συγκινητικός ο Λαρεντζάκης, φοβισμένοι όλοι οι υπόλοιποι και τραγικός ο Ακαλάθης.

Μια πσυχή θα έλεγε "Αχ και να είχαμε κάνα ΗΓΕΤΗ με ειδίκευση στα ΣΟΥΤ"

τωνη μου, νομιζω οτι τοτε θα τον σταματουσαν πολυ πιο ευκολα.

αντιθετα χαιρομαι που εχουμε ηγετη που οταν βλεπει να τον κλεινουν 3, μπορει και βγαζει πασα στον ελευθερο συμπαικτη του.
το θεμα ειναι οτι ισως ειμαστε η μονη ομαδα στο τουρνουά με τοσα αστοχα αμαρκαριστα, εντελως ανοιχτα τριποντα. αυτο δεν μπορω να πιστεψω οτι οφειλεται καπου αλλου, πέραν της ελλειψης διαθεσης για προπονηση.

Εγώ δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια, οι Γερμανοί ήταν πολύ καλοί, ίσως αφύσικα καλοί, αλλά νομίζω ότι η ήττα ήρθε επειδή στην αρχή της τρίτης περιόδου που είχαμε ήδη κλείσει τη διαφορά υστερήσαμε πολύ επιθετικά. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες να πάρουμε προβάδισμα και να κάνουμε κάποιο σερί αλλά η αστοχία μας κράτησε τους Γερμανούς στη θέση του οδηγού.

Πολύ μεγάλο κομμάτι στον κάθε αγώνα είναι η ψυχολογία και εμείς δεν καταφέραμε να βάλουμε τους Γερμανούς ποτέ σε θέση πίεσης. Στο δικό μας +4 αμέσως μετά είχε ημίχρονο οπότε ξεκουράστηκαν, ενώ στην αρχή της τρίτης περιόδου που δεν σκόραραν με τον ίδιο ρυθμό δεν βάλαμε 2-3 επιθέσεις σερί για να τους αφήσουμε έστω 5-6 πόντους πίσω. Αν το είχαμε κάνει δεν θα είχαν την ψυχολογία να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι.

Last edited:
Back