What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Brexit και τι σημαίνει για την geekοκουλτούρα μας

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
τλκ να ξαναφερω ποπκορν η οχι?
Πολυ

pop.jpg
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
Αφήστε τα μίση και πιάστε...

...το ποπ κορν!
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
260
Κοιτα πως εχει η φαση, δωσε βαση στην πενια.

1. Μπορω να κανονισω ομαδικη διεθνη βιντεοκληση για να στα πουν αυτοι που ξερουν τις φασεις απο πρωτο χερι. Η αληθεια ειναι οτι για τον εναν θα δυσκολευτω λιγο, επειδη εχουμε να μιλησουμε χρονια και πρεπει να κανω ερευνα/χτυπησω αριθμους. δευτερο χαλικι ειναι το διαφορετικο time zone.
Εαν γινει η ομαδικη "απολογια" και ακουσεις τα ιδια, θα μου δωσεις 300€ για την καθε περιπτωση που θεωρεις παπατζα.
Θα βγεις και στο φορουμ και θα ομολογησεις οτι εκανες λαθος.

Τωρα μπορεις να πεις οτι θα το εχω κανονισει απο πριν για να τσιμπησω τα φραγκα.

2. Αυτη την περιοδο ειμαι σε πολυ ασχημη κατασταση και εγκλωβισμενος. Οταν ανοιξει η κατασταση και παρω ανασα (αμην), θα σου βγαλω εισιτηρια για να παμε σε μερικα κρατη. Θα πληρωσω την διαμονη και τα παντα ολα. Εκει που θα παμε θα μπορεις να ρωτησεις ατομα που θα σου δειξω και ατομα που παρατηρεις οτι με γνωριζουν, γιατι ο κουνελος δεν μπαινει ευκολα στην αμνησια, θα εχεις την ευκαιρια να μαθεις και πραγματα για τα οποια δεν μπορω να τα γραψω εδω.

Εαν γινει αυτο και δεις με τα ιδια σου τα ματια, γιατι θα σου δειξω και πραγματα, οτι δεν παιζει καμια παπατζα.
Θα μου επιστρεψεις ολα τα εξοδα του ταξιδιου +1.000€ για καθε χωρα που θα παμε και θα βγεις στο φορουμ για να πεις οτι εκανες λαθος.

Δεν πρεπει να φερεις ως δικαιολογια οτι δεν γινεται να μου δωσεις τοσα χρηματα επειδη ειμαι παπατζης και δεν θα μπορω να σου αποδειξω τιποτα.

Αν θεωρεις οτι ειμαι υπερβολικος, να εξηγησω.
α. Θα πρεπει να βγω στην γυρα για να βρω πολλα ατομα και να τους ζητησω κατι ασυνηθιστο. Λιγο ρομπα, θα γινω.
β. κινδυνεψε η ζωη μου, πραγματικα και με πολλους τροπους. Απο πιστολιδια στην Ταυλανδη μεχρι αρρωστιες που κατεστρεψαν την υγεια μου και τριημερο κυνηγητο απο την αστυνομια στην Αφρικη και τα ισοβια να αναπνεουν στον σβερκο μου.
Καποτε ειχα ποσταρει (photo) τα φαρμακα που επαιρνα. Οχι φιλε μου, δεν θα αφησω καποιον να λεει οτι ειμαι παπατζης, απο την ασφαλεια του καναπεκαρεκλοκρεβατου.

Τα ισοβια που ηταν στο κατοπι μου, μπορω να το αποδειξω υπερβολικα ευκολα και δεν θα σε χρεωσω καν. κερναει το μαγαζι.
Μια ομαδικη βιντεοκληση θα κανουμε. Θα σου δωσω και το τηλεφωνο του επιθεωρητη που με επαιρνε τηλεφωνο και μου ελεγε να παραδοθω. Μπορεις να τον ρωτησεις, εσυ ο ιδιος και να βρεις πληροφοριες για αυτον, εαν του ελεγα, οχι τωρα γιατι ειμαι λιγο μπιζι, παρε με αργοτερα. Να τον καλεσεις και να ρωτησεις αν θυμαται ενα περιστατικο με ενα κουνελι. Λιγο χλωμο να το εχει ξεχασει και πολυ χλωμο να παρω επιθεωρητη της αστυνομιας και να του πω να παιξει θεατρακι.

Οποιος αλλος θελει να ακολουθησει τα βηματα του Κουνελου, ειναι παραπανω απο καλοδεχουμενος να παρει μερος στην χρηματοδοτηση μου.

Υπενθυμιση. Το κουνελι δεν πηγε στην Γερμανια και την Σουηδια για να παρει κανενα επιδομα, πηγε σε πολυ ζορικα μερη.
Η περιοδος που ημουν στο Udon Thani.

Σημειωση
εγω δεν μιλησα για συστημα στο χρηματιστηριο αλλα οτι ο τυπος εκανε αγοραπωλησιες μετοχων και τα πηγαινε καλα.
Κανε ενα googling για να δεις ποσοι μισθοφορικοι στρατοι παιζουν στην Αφρικη, οι οποιοι εκτος των αλλων αναλαμβανουν και φυλαξεις προσωπων. ΙΣΩΣ να εκπλαγεις. Ναι, και στρατηγους ξερω και μισθοφορους ξερω και εκπαιδευτες μισθοφορων ξερω, δεν ειναι κατι ιδιαιτερο για την Αφρικανικη ηπειρο.
Οχι, δεν μπορω να πληρωσω εισιτηρια για 3-4 κρατη με διαμονη κτλ για 5-10 ατομα. βιντεοκληση ομως μπορω.
Η εκκινηση της επιχειρησης golden bunny απαιτει και εγγραφη συμφωνια, μη μου τα γυρισετε μετα.


Ευχαριστω για το σεντονι ρε Λελο, δεν μπορω να φανταστω ποση ωρα εκατσες να ασχοληθεις. Παντως οχι τοση οσο εγω προκειται να ασχοληθω με τα στοιχηματακια σου, lmao. Η σημαντικη για εσενα φημη σε αυτη την μικρη γωνια του νετ θα παραμεινει ακεραιη ;)
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
Το κουνελι δεν παλευει για καμια φημη, ειναι θεμα τιμης
Οσο για το σεντονι, πληκτρολογω και με τα αυτια μου 4x4 πληκτρολογηση.
Η λογικη που βγαινει απο τον μικροκοσμο του καθενος ειναι λαθος . και -
Οταν λεω οτι γνωρισα καποια μελη φημισμενης συμμοριας, δεν το λεω για να κανω τον καμποσο. Εξηγω οτι αυτοι οι ανθρωποι κανουν και πραγματα που δεν εχουν σχεση με αυτα που βλεπουμε στις ταινιες πχ γκανια και ντρογκια. Φορανε γραβατα, με το tatoo να βγαινει εκτος πουκαμισου και κανουν meeting με excel και powerpoint παρουσιασεις.
FYI φαση οτι δεν ειναι ολοι σαν τον Toecutter.

Οταν λεω εμπλεξα ασχημα, δεν το λεω γιατι ειμαι ο indiana jones που τα καταφερνει ολα. Εξηγω οτι οι ασχημες καταστασεις θελουν ψυχραιμια και οτι πρεπει να εχουμε σχεδιο επιβιωσης, ειδικα σε μυστηρια κρατη. Προτεραιοτητα ειναι η ευρεση πραγματικων φιλων και αυτο ειναι κατι που το χτιζεις και το επιβλεπεις.

Να εξηγησω τι παει στραβα με τον μικροκοσμο. Οταν καποιος λεει ειμαι/ειναι τρελος. Αυτο που εννοουν ειναι οτι δεν μπορουν να συγκρατησουν τα νευρα τους και θα χτυπησουν/κανουν ζημιες. Αυτο γιατι δεν ξερουν τι παει να πει τρελα.
Τρελα ειναι να σε παιρνει τηλεφωνο ενας αγνωστος, για να σε ρωτησει αν θελεις να πας Αφρικη και να λες ναι, ποτε;
Εκτος απο καποια αρθρα με τον Ελληνα που εμαθε τους κινεζους, ιαπωνες κ.α να τρωνε σουβλακι και εκτος απο τις ταξιδιωτικες εκπομπες, ποσα ατομα γνωριζετε που σηκωθηκαν μια μερα και ειπαν, παω Αφρικη. Αυτο φιλτατοι ειναι τρελα και δεν σημαινει οτι ειναι καλο γιατι δεν πηγα σε μια ηπειρο οπου το 10% του πληθυσμου πεθαινει απο φυματιωση και το 7% απο διαρροια, για να σας πω ειμαι μαγκας.
Το κουνελι κουβαλαει πολυ τρελα και δεν εχει σπασει τιποτα.

Αυτο το σεντονακι ειναι για να σας πω οτι αυτο που εχει χαθει ειναι η εννοια των πραγματων και η γενικη εικονα. Η ριζα των περισοτερων προβληματων που μας θεριζουν.
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,178
Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο αυτό λέει κάτι διαφορετικό?
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
δηλαδή θα δίνουμε διπλό ΦΠΑ; μια του UK και μια το δικό μας; ε με 24% δασμό το λες...
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Όχι δεν πληρώνεις διπλό φπα. Μόνο το δικό μας. Ήδη το amazon uk έχει αφαιρέσει το vat από τα προϊόντα του, θα το δεις μόλις πας στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της συναλλαγής πως δεν υπάρχει. Βέβαια με αφορμή αυτό, κάποιοι γερολαδάδες ανέβασαν τις τιμές πολύ, περισσότερο απ΄ όσο χρειάζεται για το "ισοφάρισμα" της απώλειας αυτής (βλ. Book Depository - κρίμα μιας και τους είχα σε υπόληψη και μιλάμε για βιβλία FFS, όχι τίποτα προϊόντα πολυτελείας). Πέταγμα αυγών και ζαρζαβατικών μόνο σε τέτοιες κουναβένιες πρακτικές.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
α ωραία τότε, να ξανά αρχίσω να κοιτάζω και amazon.co.uk γιατί τα Γερμανικά μου είναι επίπεδο, φράνκεν φουρτεν, σφαχτεν αμερικανεν.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
α ωραία τότε, να ξανά αρχίσω να κοιτάζω και amazon.co.uk γιατί τα Γερμανικά μου είναι επίπεδο, φράνκεν φουρτεν, σφαχτεν αμερικανεν.
du kannst gut deutsch
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
yeap αλλά αν ο πωλητής δεν έχει βάλει EN στην σελίδα του προϊόντος δεν βοηθάει και πολύ.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Στο UK δεν υπάρχει VAT στα dead tree editions για τα βιβλία. 0, nada, zero, τίποτα. Πλέον για εμάς θα προστίθεται ο ελληνικός ΦΠΑ, τα βιβλία όμως υπάγονται στον υπερμειωμένο συντελεστή του 6%. Τυχόν μεγαλύτερες αυξήσεις, ψάχνουν για μαλάκες.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Ό,τι μπαίνει ως αύξηση, υποστηρίζεται ότι είναι στα πλαίσια τελών εκτελωνισμού. Αν ισχύει ή όχι αυτό, είναι άλλου παπά ευαγγέλιον.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Τέλη εκτελωνισμού όσο κι αν είναι η αξία του αντικειμένου; Από 1 Ιουλίου και μετά θα είχε νόημα...
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Customer Query:

Hello,

I have noticed that your prices have gone up after Brexit. Is there any specific reason for that? Are import/custom fees included and if that's the case, why books that cost below €22 were affected?

Best regards,
Panos

Hi Panos,

Thank you for contacting Book Depository. I hope you are well. My name is Ismail and I'll be assisting you today.


The prices on our website and what you pay at checkout is the final price, you will not be subject to any additional charges or fees at delivery.

Kind regards,
Ismail Hendricks
Customer Advisor

Μισή απάντηση. Καλύτερη από το τίποτα :/
 

DylanDog

Awakened Shrub
Joined
Jan 24, 2021
Messages
2
Γεια χαρά σε όλους. Νέος στο forum.

Προσωπικά διαπίστωσα ότι τα μεγάλα κατστήματα της Αγγλίας χρησιμοποιούν πλεον προπληρωμένες μεθόδους αποστολής. Μέαα στην τιμή είναι είναι και τα τέλη εκτελωνισμού και το τοπικό ΦΠΑ. Η λογική είναι ότι σε χρεώνουν αυτοί ένα ποσό το οποίο είναι πιο μικρό από ότι θα σε χρέωνε η χώρα παραλαβής και κάνουν εκείνοι τον εκτελωνισμό. Στην πράξη τα περνάνε στην EU (συνήθως Γερμανία και Ολλανδία) τα εκτελωνίζουν εκεί και μετά στα στέλνουν από μέσα από την Ευρωπαϊκή ένωση. Έτσι πχ το Ελληνικό δημόσιο και τα τελωνεία δεν μπορούν να αναμειχθούν και να χρεώσουν το παραμικρό. Αυτό θα ισχύει και μετά την 1η Ιουλόυ που θα καταργηθεί το όριο των 22 ευρώ.

Αν δείτε στο checkout του Amazon.co.uk έχει προστεθεί το Import Fees Deposit όπως ακριβώς ισχύει και με το Αμερικάνικο Amazon. Δηλαδή προπληρώνεις τον εκτελωνισμό κατά το checkout και δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις όταν το πακέτο φτάσει εδώ. Το Book Depository έχει αγοραστεί από την Amazon και λογικά ακολουθεί την ίδια πολιτική απλά δεν την έχει κάνει σαφή στους πελάτες του. Το Zavvi που επίσης συνηθίζει να στένει τα πακέτα ένα-ένα επίσης ακολουθεί την ίδια τακτική με τα προπληρωμένα τέλη και αποθήκες εντός EU (Zavvi UK)

Επειδή ασχολούμαι με αγορές anime Blu-Ray απο Αγγλία στα διάφορα forums γίνεται πολύ συζήτηση και δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε το πρόβλημα αυτό. Πριν 10 λεπτά πχ διάβαζα αυτό το thread How to buy blu rays post-Brexit outside of the UK?

Όσο για τον φίλο πιο πάνω που ρωτάει γιατί το Book Depository αύξησε τις τιμές και στα βιβλία κάτω των 22 ευρώ η απάντηση είναι ότι πολλά κράτη δεν εφαρμόζουν την συγκεκριμένη μη-υποχρωτική οδηγία, πχ η Γαλλία που το όριο της είναι το 1 ευρώ μόνο. Οπότε προφανώς δεν μπορούν να έχουν άλλες τιμές για κάθε χώρα της EU και αποφασίσαν να τα αυξήσουν όλα. Οι τιμές στα manga πχ αυξήθηκαν κατά 60% και καταργήθηκαν όλες οι προσφορές. Αλλά αν προσέξεις οι τιμές μειώνονται πάλι σιγά σιγά και όταν επανέλθουν οι προσφορές (αυτές που κρατάνε όλο τον χρόνο εννοώ) οι τιμές θα είναι μόνο γύρω στο 5-10% πιο ακριβά.

Στην πράξη Amazon, Book Depository και Zavvi αυτή την στιγμή είναι όπως πριν από πλευράς τελωνείων και δασμών και δεν θα μπορεί να σε χρεώσει τίποτα παραπάνω το Ελληνικό δημόσιο απλά έχουν ένα έξτρα κόστος που σιγά σιγά θα το καταπιούν οι εταιρίες και θα έρθουν στις προηγούμενες τιμές τους. Τα υπόλοιπα καταστήματα απλά πιστεύω είναι θέμα χρόνουν να προσαρμοστούν.

Επίσης οπτικά μέσα και τυπωμένα βιβλία δεν έχουν ταρίφες και οι μόνοι δασμοί που θα μπορούσαν να μπουν από το Ελληνικό δημόσιο είναι τα τέλη εκτελωνισμού και το ΦΠΑ τα οποία καλύπτει πλήρως το κατάστημα όταν προσφέρει αποστολή με προπληρωμένο εκτελωνισμό.

Για να μην παρεξηγηθώ να τονίσω ότι δεν έχω κάνει κάποια αγορά και δεν τα έχω δοκιμάσει στην πράξη, απλά έχω στείλει και εγώ μηνύματα σε εταιρίες και έχω διαβάσει πολλά σχετικά forums, αλλά αν πέσετε σε κανα τρελό τελωνειακό που δεν καταλαβαίνει από νόμους μην με κράζετε μετά.
 
Top Bottom