What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Browser wars, δυστυχώς χάσαμε(;)

What are we? Browsers!

• Chrome

• Firefox

• Edge

• Opera

• Tor

• 5min later... IE "Browser!"

• something else

Results are only viewable after voting.

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral

Οσα ατομα εχετε chrome με εξτεσιος, σιγουρευτειτε οτι εμπιστευεστε τους δημιουργους τους

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral

Tl:dr άρθρου από ΑΙ ρεζουμε

Google's Chrome browser has rolled out its invasive new ad platform, known as the 'Privacy Sandbox,' which tracks users and generates a list of advertising topics to share with web pages. Despite opposition, Google is implementing this feature as it owns Chrome and is a major advertising company. The ad platform launch announcement was not prominently featured, indicating that Google knows it won't be popular. The argument for this platform is that it is a step towards a more private web, as it promises to turn off third-party tracking cookies in the future. However, this platform only affects Chrome users, as Apple and Firefox have been blocking third-party cookies for years. Chrome does have controls to disable the ad platform, but Google plans to block third-party cookies in 2024.

Tldr: σχολιασμων για το άρθρο από ΑΙ ρεζουμε

Google's new 'Privacy Sandbox' feature in Chrome is being criticized for tracking users and sharing a 'topic' list with advertisers. However, there is confusion surrounding the claims made in the article, with some pointing out that Privacy Sandbox is a project consisting of multiple proposals, and FLoC and Topics are separate entities within the project. While Topics can be implemented using third-party cookies, it utilizes the entire browser history, making it different from traditional tracking methods. Some argue that Chrome's new ad platform is anti-competitive, giving Google a monopoly on this form of tracking. Others believe that the focus on cookies and Topics is a diversion from more complex tracking methods like browser fingerprinting. Overall, there are mixed opinions on the impact of Chrome's new tracking features on user privacy.

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Να δούμε αν θα αντιδράσει η ΕΕ γιατί Google και άλλοι παρακολουθούν τα πάντα.

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Μια που το ειπες

Αυτο καλυπτει την μια οψη του νομισματος βεβαια, καθως υπαρχει και η αλλη οψη:

vlad

Half-Ogre
Approval of the Admiral
Έχω απορία. Προσπαθώ να ανοίξω από τη σελίδα της κομπιουπρες τα παλιά τεύχη του πιτσι μαστερ για να τα κατεβασω σε pdf.

Ωστόσο δεν μπορώ να ανοίξω κανένα λόγω flash player. Δοκίμασα να αλλάξω περμισιονς, να εγκαταστήσω άλλα πλαγκινς, να ανοίξω τη σελίδα σε edge-chrome-opera one-firefox-vivaldi και σε όλα να παίρνω το ίδιο μήνυμα:

Access Denied​

You don't have permission to access "http://get.adobe.com/flashplayer/" on this server.
Reference #18.8dc3c117.1698408993.3555253e

Κάποια ιδέα ρε πάλουκαρς;;;

Edit: Ανοίγει κανονικά στο iphone.

Last edited:

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Έχω απορία. Προσπαθώ να ανοίξω από τη σελίδα της κομπιουπρες τα παλιά τεύχη του πιτσι μαστερ για να τα κατεβασω σε pdf.

Ωστόσο δεν μπορώ να ανοίξω κανένα λόγω flash player. Δοκίμασα να αλλάξω περμισιονς, να εγκαταστήσω άλλα πλαγκινς, να ανοίξω τη σελίδα σε edge-chrome-opera one-firefox-vivaldi και σε όλα να παίρνω το ίδιο μήνυμα:

Access Denied​

You don't have permission to access "http://get.adobe.com/flashplayer/" on this server.
Reference #18.8dc3c117.1698408993.3555253e

Edit: Ανοίγει κανονικά στο iphone.
flash is dead εδώ και πολλά χρόνια. Λογικό να μην δουλεύει.
Στο ιφον ανοίγει γιατί κάτω από το get flash έχει ένα λινκ για συσκευές χωρίς φλας

lucinos

Death Knight
Σε μένα (firefox/linux) βγάζει επιλογή

Besides, it's possible to view the content by choosing one of these options.

View simplified version of the book for any device.

και δουλεύει

σημείωση: θυμάμαι ότι υπάρχει ένας χακερικός τρόπος που μπορείς να βάλεις φλας αλλά αφενός βαριέμαι να το ξαναψάξω και να το κάνω και αφετέρου είναι τεραστίου μεγέθους τρύπα ασφαλείας οπότε δεν είναι από τα πράγματα που είναι καλή ιδέα να πειράζεις απερίσκεπτα.

Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Υπάρχει κάποια επιλογή στον Firefox να μου ανοίγει το all bookmarks σε νέα καρτέλα/webpage (όπως σε Chrome και Edge δηλ), αντί για αυτή τη μλκ το drop down από την κορδέλα; Καθόλου βολικό από τη στιγμή που σε κάποιες κατηγορίες έχω αρκετούς σελιδοδείκτες και μπορεί να θέλω επιλεκτικά να ανοίξω περισσότερους από ένα.
Ναι ξέρω για το "manage bookmarks" που ανοίγει το παράθυρο της εφαρμογής, αλλά έλεγα μήπως γίνεται με λιγότερα clicks...

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Υπάρχει κάποια επιλογή στον Firefox να μου ανοίγει το all bookmarks σε νέα καρτέλα/webpage (όπως σε Chrome και Edge δηλ), αντί για αυτή τη μλκ το drop down από την κορδέλα; Καθόλου βολικό από τη στιγμή που σε κάποιες κατηγορίες έχω αρκετούς σελιδοδείκτες και μπορεί να θέλω επιλεκτικά να ανοίξω περισσότερους από ένα.
Ναι ξέρω για το "manage bookmarks" που ανοίγει το παράθυρο της εφαρμογής, αλλά έλεγα μήπως γίνεται με λιγότερα clicks...

Μπορεις να βαλεις συντομευση "Show your Bookmarks" στο toolbar, απο 3 κλικ-> 1 η 2 αναλογα το στησιμο σου

1699793447391.png

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Υπάρχει κάποια επιλογή στον Firefox να μου ανοίγει το all bookmarks σε νέα καρτέλα/webpage (όπως σε Chrome και Edge δηλ),

στο βιβαλντι παντως υπαρχει. :p
οσα λινκς περιεχει ενας φολντερ, επιλεγεις: "open in new tab", και τ ανοιγει ολα μαζι, αν εννοεις αυτο.

βαλτε οπερα η βιβαλντι βρε βαζιβουζούκοι. λιγη κουλτουρα στην ζωη σας δε βλαφτει, ορκς.
αληθεια τωρα, εξαιρετικοι μπραουζερς.

Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Αν εχεις φτιαξει φακελο με bookmark. Θα βρεις αναλογη επιλογη μετα το τελευταιο bookmark. Θα ελεγα στον πατο αλλα πρεπει να προσεχουμε τι λεμε.

all.png

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral

Tldr φύγετε από τον chrome

lelos kounelos

Tarrasque
Αυτοι οι 16 να τα βλεπουν αυτα, εκτος κι αν ψηφισαν 16 μποτ. Καποτε, δεν ξερω τι με επιασε, ειχα δοκιμασει τον Chrome και οπως μπηκε βγηκε. Εκτος των αλλων, ειναι ενας αβγανισμος και μισος.
Στην θεωρια, αυτο το αρθρο δεν λεει τιποτα καινουργιο. Αυτα τα πραγματα λεγονται, αυτονοητα, απο τοτε που ανακοινωθηκε η γεννηση του.

lucinos

Death Knight
Tldr φύγετε από τον chrome
Οι κύριες επιλογές που πρέπει να κοιτάει ο κόσμος είναι Chromium και Firefox (πάντα τούς έχω εγκατεστημένους και τούς δύο). Μεταξύ Chrome και Edge εγώ τουλάχιστον δεν έχω προτίμηση.

Πιο εξωτικές ενδιαφέρουσες επιλογές είναι Thorium και Librewolf.

Last edited:

Robin Hood

Hobgoblin Captain
Approval of the Admiral
Εσείς καλά τα λέτε αλλά το Email της δουλειάς μου δουλεύει μόνο στον chrome γιατί μόνο εκεί μπορεί να συνδεθεί με τη βάση δεδομένων μέσω του extension που έχει φτιάξει το it της εταιρείας. Οπότε.... Για το προσωπικό σερφάρισμα χρησιμοποιώ Firefox.

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Εσείς καλά τα λέτε αλλά το Email της δουλειάς μου δουλεύει μόνο στον chrome γιατί μόνο εκεί μπορεί να συνδεθεί με τη βάση δεδομένων μέσω του extension που έχει φτιάξει το it της εταιρείας. Οπότε.... Για το προσωπικό σερφάρισμα χρησιμοποιώ Firefox.
τι εννοείς δεν έχετε exchange server ή όπως σκατά το λένε για να συνδεθείς με email client?

lucinos

Death Knight
Λογικά θα πρέπει να δουλεύει σε όλους τούς browser που σχετίζονται με τον chrome, αυτό περιλαμβάνει και τον Chromium (και επίσης τον σημερινό Edge και τον Opera)

Top Bottom