Χειριστηρια και παρεμφερη

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
αν είναι δυνατόν... σου κάνουν κουμάντο με την κονσόλα ΣΟΥ?

Αυτό είναι όλο το νόημα των walled gardens, να κάνουν κουμάντο σε όλα (και να βγάζουν χρήματα από όλα).

Αυτό είναι όλο το νόημα των walled gardens, να κάνουν κουμάντο σε όλα (και να βγάζουν χρήματα από όλα).
Αυτά έπρεπε να είναι παράνομα... ή τουλάχιστον να έτρωγαν μποικότ. Θέλω να πω ναι walled garden έχει και η apple αλλά ότι πληκτρολόγιο/ποντίκι θέλω βάζω δεν με αναγκάζει να αγοράσω 150€ πληκτρολόγιο.

Απέκτησα ένα pro controller για το switch. Ανώτερο του Xbox series x θεωρώ κατώτερο όμως του ps5 το οποίο είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από τα χέρια μου. Ειδικά ένα χειριστήριο το έχω κοντά 7 χρόνια και παραμένει σαν καινούργιο μετά από χιλιάδες εργατοώρες

Θέλω να πω ναι walled garden έχει και η apple αλλά ότι πληκτρολόγιο/ποντίκι θέλω βάζω δεν με αναγκάζει να αγοράσω 150€ πληκτρολόγιο.
Δώσε στην Apple πάνω από 50% τής αγοράς και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει.

Δώσε στην Apple πάνω από 50% τής αγοράς και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει.
αν κρατήσει η φάση με το neo και η φάση με τα windows, άνετα θα μάθουμε σε 5 χρόνια.

Απέκτησα ένα pro controller για το switch. Ανώτερο του Xbox series x θεωρώ κατώτερο όμως του ps5 το οποίο είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από τα χέρια μου. Ειδικά ένα χειριστήριο το έχω κοντά 7 χρόνια και παραμένει σαν καινούργιο μετά από χιλιάδες εργατοώρες
Με γειες. Το προ του σουιτς το θεωρώ και εγώ ένα από τα καλύτερα χειριστήρια που έχω πιάσει ποτέ ενώ για του ps5 δεν έχω δυστυχώς άποψη, αν και θα ήθελα να δοκιμάσω αυτό το περίφημο χαπτικ φιντμπακ ντουαλ σενς.

Το pro controller του 2 ειναι ο,τι καλυτερο εχω πιασει στα χερια μου προσωπικα

του ps5 το οποίο είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από τα χέρια μου
Είναι σίγουρα peak, όσον αφορά χειριστήρια της Sony. Και το λέω έχοντας πιάσει όλα τα προηγούμενα τους.

Ναι ισχύει. Τεράστια διαφορά από τα προηγούμενα. Πριν από αυτό θα σου έλεγα του Xbox 360 ή xbox one σαν καλύτερα

Μιας και τα Dualshock 4 δεν είναι ακριβώς fully supported από PC games (το hardware μια χαρά λειτουργεί σε Steam games, αλλά τα key mappings είναι προφανώς ABXY σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια εκεί έξω, και η ασυμφωνία με τρίγωνα κλπ με χαλάει), και μιας και θρόνιασα το PC στο σαλόνι και του βάζω χέρι έκτοτε, αναθάρρησα και πήρα αυτό εδώ το γλυκούλι της 8bitdo (Ultimate 2C):

1783525794952.png

Αναπάντεχα ποιοτικό για 30 ευρώ (όχι πως είναι λίγα, αλλά πλέον έχουν πάει όλα στον θεό), όλα πένα με Fedora 44 και Steam (steam input). Το δοκίμασα με 2.4GHz dongle, δεν μπήκα στον κόπο να δω τι παίζει με Bluetooth. Το βασικότερο όλων, το χρώμα δίνει πόνο.

Να κάνω μια χαζή ερώτηση;;

Θα την κάνω :p

Ποια είναι η διαφορά ενός dongle με ένα bluetooth usb stick??

Εγω έχω πάρει ένα usb bluetooth stick της tp-link (το οποίο έχει υποστήριξη για λινουξ), αλλά το x-box controller που έχω δεν δουλεύει πάντα σωστά. Κάνει συχνά αποσυνδέσεις. Και πρέπει οπως και δηποτε να περάσεις κάποιον driver (xpadneo) για να δουλέψει (το κονρτόλερ).

Οπότε ουσιστικά η ερώτηση μου είναι με το bluetooh stick που έχω και το κοντρόλλερ που δείχνει ο μιτσάκος επάνω υπάρχει περίπτωση να δουλέψει out of the box σε λινουξ? χωρις drivers και παπαριες;

O Steam client έχει πλήρες baked-in support για το Ultimate 2C, θεωρητικά δεν χρειάζεσαι τίποτα έξτρα για να παίξει σωστά με αυτό τουλάχιστον.

Έχω on-board Bluetooth στη μητρική, drivers για όλο το ασύρματο module της (WiFi + Bluetooth) υπάρχουν στον kernel, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα για να παίξουν σωστά διάφορες συσκευές (κυρίως headsets).

Τσέκαρε τι controller έχει το TP-Link και θα βρεις αν υπάρχει ήδη ο driver στον kernel (99% that's the case), δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να έχεις θέματα αν αυτό συμβαίνει, ΕΚΤΟΣ κι αν υπάρχει κανένα μυστήριο sleep/power saver setting στο firmware της συσκευής ή στον driver του BT controller.

Edit: τέσταρα μόλις μέσω BT, συνδέεται κανονικά και ανακαλύπτεται με το όνομά του, όχι κάποιο generic, που σημαίνει πως λογικά είσαι ΟΚ. Θα παίξω εκτεταμένα κανένα AC το ΣΚ για να τσεκάρω τι παίζει με τη δόνηση (με το 2.4GHz όλα ΟΚ) και θα επανέλθω. Fedora 44 με τελευταίο διαθέσιμο σε αυτή kernel (ξέχασα να τσεκάρω, νομίζω 6.19.z)

Last edited:
To bluetooth stick της tp-link που έχω αγοράσει έχει πλήρης υποστηριξη για λινουξ. Αλλες bluetooth μαλακίες δουλευουν μια χαρά. Το X-Box Series X Controller που έχω κάνει νερά. Για να δουλέψει πρέπει να περάσω τους xpadneo drivers. Αλλιώς δεν συνδέεται με τίποτα. Το αναγνωρίζει σαν συσκευή, αλλά δεν συνδέεται. Παρ' αυτά ακόμα και με αυτούε τους drivers κάνει πάρα πολύ συχνά αποσυνδέσεις που είναι σπαστικό. Δεν μπορείς να ευχαριστηθείς παιχνίδι.

O Steam client έχει πλήρες baked-in support για το Ultimate 2C, θεωρητικά δεν χρειάζεσαι τίποτα έξτρα για να παίξει σωστά με αυτό τουλάχιστον.

Εδώ σε έχασα. Τι είναι το ultimate 2c???

Όλα αυτά για ασύρματη λειτουργία μιλάμε έτσι. Αμα καρφώσω usb καλώδιο στο κοντόλερ και το πι-σι όλα δουλεύουν μια χαρά.

Back