What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Χορτοφάγοι

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Τι γνώμη έχετε για αυτούς που η διατροφή τους αποτελείτε αποκλειστικά και μόνο από λαχανικά κλπ; Είναι ο "βασανισμός" των ζώων κάτι το οποίο στηρίζετε ώστε να φτάσει κάποιος να μη τρώει κρέας; Η μήπως είναι άλλη μια χιπστερική μόδα για να κάνουν κάποιοι τον επαναστάτη χωρίς αιτία;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Τίποτα, όλη η "vegan" μπαρούφα στήθηκε και πουλήθηκε πρωτίστως σε νευρωτικές νιου-έητζ χίπισσες, απεγνωσμένες να "ξεχωρίσουν", όχι για κάτι ουσιώδες και δημιουργικό, αλλά για τα instagrams των φοβερών οργανικών μπιζελιών με φάβα από σεληνόχορτο που ειδικεύτηκαν να τραβάνε.

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει φτιαχτεί για να καταναλώνει ΟΛΕΣ τις τροφικές ομάδες. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και οι ταγμένοι vegetarians πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα διατροφής ώστε να έχουν ισορροπία στον οργανισμό τους, από τη στιγμή που διαλέγουν να πάνε ενάντια στη φύση τους.

Είναι μια επιλογή που μπορεί κάποιος να την κάνει ενσυνείδητα, χωρίς να είναι πρήχτης ή να ανεμίζει σημαιάκι "Είμαι καλύτερος από σας γιατί τρώω σόγια". Σε αυτές τις περιπτώσεις, με γεια του με χαρά του.

Και όσο για τα ζώα, στην διαδικασία της παραγωγής είναι ευρέως γνωστό ότι αν το ζώο υποφέρει κατά το σφάξιμο, το κρέας γεμίζει τοξίνες και αχρηστεύεται. Οπότε όσοι κλαίγονται περί "δικαιωμάτων των λάμα", έχουν απλά περάσει υπερβολικά πολύ χρόνο με το κεφάλι χωμένο ανάμεσα στα μπούτια τους και είναι οι ίδιοι που φωνάζουν ότι "σαν κόβεις ένα λουλούδι κλαίει η Γη" και λοιπές παπαριές με λουφίο.

Όπως το 'λεγε και ο κοντός που ήταν αστείος στο μπλόγκ και μετά τα 'κανε σαν τα μούτρα του : ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ.

Προσοχή, το ανωτέρω αναφέρεται μόνο σε όσους και όσες αποφασίζουν να κάνουν την χορτοφαγία Θέμα (με κεφαλαίο Θου) και πιστεύουν ότι όντως η επιλογή της σόγιας τους μετατρέπει αυτοδικαίως σε επαναστάτες κλάσης Κουφοντίνα και πάνω.

Άει σιχτίρ, τα είπα και ξέσκασα!
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
το θεμα για μενα ειναι να υπαρχει σεβασμος στην διαφορετικοτητα,ειτε λεγεται κονσολισμος ειτε χορτοφαγια.

τι παει να πει δηλαδη οτι "το κανουν για να ξεχωρισουν".
ολοι αυτο δεν κανουν?
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Borracho, my thoughts exactly.

Υπάρχει διαφορά στο να είσαι απλά "διαφορετικός" απ'το να φέρεσαι υπεροπτικά σε όποιον λογικό που καταναλώνει κρέας...

Επίσης το στομάχι μας περιέχει υδροχλωρικό οξύ το οποίο δεν υπάρχει στα χορτοφάγα ζώα (απ'ότι έχω διαβάσει). Όλοι το παίζουν ευαίσθητοι και μη μου απτού στη κρεατοφαγία αλλά δε καταλαβαίνουν ότι τα ζώα ΔΕ σφάζονται ΜΟΝΟ για το κρέας τους αλλά και για διάφορα καθημερινά πράγματα.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
σε λιγο θα μας γραψεις οτι σε καταπιεζουν οι χορτοφαγοι.
 

Brian O'Conner

Half-Ogre
Joined
Feb 22, 2013
Messages
537
Θα διαφωνήσω με τον φίλτατο Βορράκχο. Αυτοί που αποφασίζουν να τρωνε χορτοφαγικά το κάνουν ως επί το πλείστων για λόγους υγείας. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί κανείς να το κάνει απότομα. Δεν θα αντέξει ο οργανισμός. Και αν θα αντέξει για κάποιους μήνες/χρόνια θα έχει πρόβλημα μετά.

Το σημαντικό είναι να μην τρωμε κρέας κάθε μέρα. Κάθε 2η 3η μέρα είναι το νορμάλ για όλους. Και αν κάποιος αποφασίσει να μην τρωει καθόλου κρέας, χρειάζεται που και που το γάλα και τα γαλακτοκομικά. Καλό είναι να πηγαίνουμε σε γιατρό να εξετάζει αν έχει κάποια έλλειψη ο οργανισμός σου και σου λεει τι συγκεκριμένα πρέπει να φας.

Ο οργανισμός ΔΕΝ είναι σχεδιασμένος να τρωει όλα αλλά προσαρμόζεται αναλόγως των διατροφικών συνηθειών σου.

Δεν τρώει ο κόσμος κρέας από λογική αλλά από επιθυμία.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Ούτε γώ πολυχόνεψα το κόνσεπτ "δεν τρώω κρέας", αλλά δεκτές και σεβαστές οι όποιες αποφάσεις παίρνει κανείς στο τι θα τρώει (αρκεί να μην μας σκοτίζει). Αλλά επειδή το αρχικό ποστ αναφέρει και τον "βασανισμό" ζώων εκεί σίγουρα υπάρχει πρόβλημα! Δεν μιλάμε για εποχές που στα χωριά ο κόσμος σκότωνε τα ζώα του για να τα φάει (για αυτό τα έκτρεφε μεταξύ άλλων εξάλλου) αλλά για την σύγχρονη εποχή που οι ανθρώπινες κοινωνίες απαιτούν λόγο ανάγκης (τεράστιες πληθυσμιακά πόλεις) την μαζική παραγωγή του κρέατος (κοινώς μεγάλα σφαγεία - παραγωγικές μονάδες). Εκεί είναι κοινό μυστικό πως τα πράματα είναι σκατά! Ζώα θανατώνονται με άσχημο τρόπο αγνοώντας κανονισμούς (κυρίως λόγο οικονομικού κόστους), και αυτό έχει διπλό κακό : την ηθική διάσταση του θέματος (ε, αφού μπορείς ρε κανίβαλε να σκοτώσεις το ζωντανό γρήγορα και ανώδυνα!) και από ότι λένε επιστήμονες παίζει πρόβλημα και με την ποιότητα κρέατος (κάτι με τις τοξίνες παίζει που απελευθερώνει το ζωντανό αν υποφέρει), και όλα αυτά γιατί φυσικά έτσι μικραίνει το κόστος (π.χ. απαιτείτε άλλος εξοπλισμός για την θανάτωση με βάση τους κανονισμούς, άλλο κόστος απλά να πάρω την χατζάρα και να ανοίγω λαιμούς), και φυσικά να παρουσιάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση των κερδών ( εξάλλου αποτελεί επίσημα εμπορική δραστηριότητα). Καλά μην μπούμε στα λημέρια με τι τα τρέφουν, συνθήκες υγιεινής κτλ.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161


TomG wrote:
είναι άλλη μια χιπστερική μόδα για να κάνουν κάποιοι τον επαναστάτη χωρίς αιτία</blockquote>
This.

 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736


gaius germanicus wrote:
σε λιγο θα μας γραψεις οτι σε καταπιεζουν οι χορτοφαγοι.</blockquote>

Η αλήθεια είναι πως με "καταπίεσαν". Για αυτό άνοιξα και το θρεντ. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Edit: Το νήμα εξαρχής το δημιούργησα για να μοιραστούμε απόψεις. Ο χορτοφάγος που μιλούσα (ο οποίος στάθηκε αφορμή για αυτό το νήμα) το απόγευμα ήταν αρκετά κολλημένος και δε σήκωνε κουβέντα σε κανένα αντεπιχείρημα.

 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
ξυδι σε οσους διαβαζουν επανασταση και βγαζουν σπυρια.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Ο καθένας ας τρώει ό,τι γουστάρει, χόρτα βρύα λειχίνες βίδες και καστανόχωμα, χωρίς να πρήζει @@, και είμαστε όλοι κομπλέ. Ο κάθε άνθρωπος το βλέπει διαφορετικά, πχ είχα έναν γνωστό που μια φορά έφαγε γύρο σε ένα απαίσιο γυράδικο της Καβάλας και από το σοκ (και την γαστρεντερίτιδα) που έπαθε απλά δεν άντεχε μετά ούτε την μυρωδιά του κρέατος, οποιουδήποτε κρέατος, και έγινε χορτοφάγος.

Το πρόβλημα ξεκινάει ακριβώς όταν πρήζεις @@. "<i>Είμαι χορτοφάγος, γιατί, αντίθετα με εσάς, νοιάζομαι για το περιβάλλον και τα ζώα...</i>", "<i>Θα φας κρεας? γουάου, ΦΟΝΟΣ</i>", ε εκεί σάλτα και γαμήσου κιόλας κι εσύ και οι σαλάτες σου. Για κάθε ζώο που δεν τρως, εγώ θα τρώω 5.

Εξάλλου και ο Χίτλερ χορτοφάγος ήταν, πώς μπορούμε να είμαστε θυμωμένοι με την πάρτη τους γνωρίζοντας αυτό το χαριτωμένο στατιστικό?


ΥΓ. Ο κονσολισμός Γάιε παιδί μου είναι διαφορετικός γιατί αναπτύσσεται από τις εταιρίες σε βάρος του PCισμού, ως εκ τούτου δικαιούται την οργή μας. Όταν θα έρθει η ώρα που θα βγει ο Μιμίκος και η Creta Farm και θα πουν αντιστοίχως "παιδιά σταματάμε να παράγουμε κοτοπουλάκια ζουμερά και ωραία αλλαντικά, και το γυρνάμε στο πρασόριζο", ε εκεί θα γίνει πόλεμος τι να κάνουμε.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Οφ τόπικ: Καλωσόρισες τρολοβασιλιά Γάιε. Ελπίζω το τρολάρισμα σου να είναι αντάξιο του τίτλου που έχεις. Αν και αν κρίνω από τα λεγόμενα σου για τα παραστρατημένα κονσολόπαιδα, είσαι σε καλό δρόμο :lol:
Ον τόπικ: Ο καθένας ας τρώει ότι θέλει, αλλά εγώ είμαι της άποψης, τρώγε κάθε μέρα κρέας, αρκεί να χτυπάς και σαλάτα μαζί. Α, και όσοι λένε για τα δικαιώματα των ζώων, έχουν πάει ποτέ σε βιομηχανικό σφαγείο; Εγώ έχω βρεθεί σε τέτοιο, λόγω του ότι ο πατέρας ανέλαβε την ψυκτική εγκατάσταση σε ένα από αυτά. Τα ζώα αναισθητοποιούνται και πεθαίνουν ακαριαία. Δεν βασανίζονται. Για τις τοξίνες που λέτε, η γιαγιά μου "πέρναγε κόκκινη κορδέλα" όπως το έλεγε στiς κότες, με τον κλασσικό, και καλά βασανιστικό τρόπο. Νοστιμότατα ήταν. Και εμείς όταν σφάζουμε από τα δικά μας, δεν τα πάμε στο σφαγείο, σπίτι μας τα σφάζουμε. Μια χαρά κρέας έχουν.
Συμπέρασμα: Δεν πάνε να φάνε καμιά γλιστρίδα οι μακάκες οι χορτοφάγοι; Έχω κυνόδοντες; Τρώω κρέας. :vaultboy:
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Μα και φυσικά θα υπάρχουν σφαγεία που κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει και με τους κανονισμούς. Έχουν διαρρεύσει βίντεα κατά περιόδους με μονάδες (πολύ μεγάλες κυρίως) που δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Βέβαια εγώ δεν το ανέφερα αυτό σαν δικαιολογία για την χορτοφαγία, και εγώ φαν του κρέατος είμαι (είχα φίλη στην τελική που η χορτοφαγία την έστειλε νοσοκομείο), απλά αναφέρω πως λόγο κόστους και κερδοφορίας υπάρχουν πολλές παρατυπίες σε ζητήματα σφαγής ζώων για παραγωγή κρέατος, επειδή στο αρχικό ποστ αναφέρθηκε το ζήτημα "βασανισμός ζώων". Ε, δεν είναι ότι πέφτουμε και από τα σύννεφα (ζούμε σε υπέροχο κόσμο έτσι και αλλιώς) <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Για τις τοξίνες κτλ. δεν έχω προσωπική γνώμη, ότι έχω διαβάσει από άρθρα επιστημόνων αναφέρω, πάντως και εμένα η συχωρεμένη η γιαγιά μου όταν έσφαζε την κοτούλα να μας κάνει να φάμε ήταν εξπέρ, σε δευτερόλεπτα γινόταν, άλλο πράμα η προσωπική κατανάλωση στα χωριά που ζήσαμε και άλλο η μαζική παραγωγή!
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Λοιπόν, εγώ αρχικώς έτρωγα μόνο κοτόπουλο και πάριζες (χοιρινό) + Bacon.
Μετά το γύρισα σε Κοτόπουλο, αλλαντικά παντός είδους, μπριζόλες + κρέας χοιρινό και μοσχαρίΣΟ.
Μετά συνειδητοποίησα πόσο ΣΑΠΙΟ είναι το χοιρινό (εν γένει) και τώρα προσπαθώ να το ελαττώσω.
Σκέτο δεν θα το φάω ποτέ, αν είναι σε κάνα μπιφτέκι μαζί με μοσχάρι οκ.
Τα λουκανικάκια φρανκφούρτης (στη Θεσσαλονίκη τα λέμε ΠΑΣΣΙΑΣ) δεν μπορώ να σταματήσω, με κολάζουν.

Τώρα από τους χορτοφάγους τα είπατε, όσοι πρήζουν τα @@ των άλλων είναι κουραστικοί, κομπλεξικοί και ψυχαναγκαστικοί (Βλέπε Γαιο με Φασισμό - κάτσε ρε φίλε δηλαδή, στην 7ετία και στην Κατοχή δεν πέρασες καλά; ΔΕΝ ΓΙΝΑΝ ΕΡΓΑ??).

Επίσης όμως υπάρχουν και οι ΑΚΥΡΟΙ κρεατοφάγοι...Η καλύτερη πρόταση που έχει ακουστεί από το στόμα πολλών εξ αυτών :
"ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΜΗΤΣΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΩΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΑΡΝΑΚΙ;;; Το κοτόπουλο τρώει ό,τι του δώσεις, ενω το αρνάκι τι τρώει;;; Μόνο χορταράκι! Το καλύτερο κρέας έχει το αρνί!
ΕΡΕ ΔΕΝΓΚΖΕΡΕΤΕ ΝΑΤΡΩΤΕΡΕ!"
ΛΟΛ ΡΟΦΛΜΑΟ για τον Bruce. OMG kai 3 LOL (να μαθαίνει κι αυτός).
"ΚΑΝΑΣ ΛΑΦΙΑΤΗΣ ΘΑ ΤΑΝΕ"

Αν τρώς 600 γραμμάρια λίπος από 1 κιλό κρέας, είσαι εντάξει, αρκεί να είναι ΑΡΝΑΚΙ.

Οι κινέζοι τρώνε σκύλους φορ φαν.
Όταν έρχονται λέει τα ΤσίρκΑ σε μια περιοχή τότε από αυτήν εξαφανίζονται οι αδέσποτοι σκύλοι. Τους ταίζουν λέει στα άγρια ζώα που φέρνουνε μαζί τους (Λιοντάρια, Πούμες, Τίγρεις κλπ).
Επίσης κάτι πάκιζ είχαν σκοτώσει αδέσποτα για να τα μασήσουν.
DISCUSS

Edit : χοιρινό δεν τρώω πια λόγω αλλαγής γούστων στη γεύση. Αρνί δεν έτρωγα ποτέ (λόγω απαίσιας γεύσης - inbefore κλάψες του τύπου "ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΟΚ???").

Επίσης τι γνώμη έχετε για πατσάδες, λαρύγγια και ζελεδάκια κρεάτων;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
ειδα τον τιτλο και νομιζα οτι θα διαβασω αφιερωμα για τους cro mags, το χορτοφαγικο punk συγκροτημα.

το τσιτσι ειναι μια χαρα, ομως τα δυσαρεστα που βγαινουν κατα καιρους στο φως, δεν ειναι η εξαιρεση στον κανονα.
τα διατροφικα σκανδαλα ειναι εφιαλτες που υπαρχουν, αλλα που δεν μπορουν πλεον να μεινουν κρυφοι.
τρελες αγελαδες κτλ.

στην αμερικη πλενουν τα κρεατικα με ραδιενεργεια, για την προστασια απο μολυνσεις.
το video ειναι ψυχαγωγικο, επειδη το ρεπορταζ ειναι "αντικειμενικο".
η μασα ειναι μεγαλη φαμπρικα και τα συμφερωντα πολλα. αν βγει απο την φαμπρικα, πρεπει να το φας. ποιος θα πληρωσει την ζημια;

[video width=425 height=344 type=youtube]087JTrlRUfk[/video]

οτι και αν λενε οι "ειδικοι", εγω ξερω οτι η ακτινοβολια συσσωρευεται.
video δυο σε ενα. ενημερωση για το τσιτσι που φωσφοριζει και πως δουλευουν οι δημοσιογραφοι.

η καλυτερη διατροφη, ειναι η ισορροπημενη. λιγο απο ολα.
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
Ασφαλώς και όσο ο καθένας τρέφεται όπως του αρέσει χωρίς να κάνει φιγούρα και να σπάει μπάλες είμαστε όλοι οκ. Οι φανατικοί χορτοφάγοι ωστόσο έχουν μια έμφυτη τάση επιδειξιομανίας, σε αυτό νομίζω συμφωνούμε.

Εμείς στο σπίτι συνηθίζουμε κάθε σαρακοστή να νηστεύουμε. Δεν είμαστε τίποτα θρησκόληπτοι ή κάτι, περισσότερο για αποτοξίνωση και για να πέσει λίγο η μπάκα.
Πιστεύω πού και πού χρειάζεται.

Κάτι ακόμα γενικότερα όσον αφορά την διατροφή. Στην εποχή μας, και ειδικά για όσους από εμάς ζούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν έχουμε δυνατότητα ούτε της προσωπικής επαφής με τις μονάδες παραγωγής, ούτε μπορούμε να παράγουμε μόνοι μας την τροφή μας, αυτά που τρώμε είναι, κακα τα ψέματα, ως επί το πλείστον φτωχά σε διατροφική αξία, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία.
Υπό αυτό το πρίσμα, το να λές οτι είσαι χορτοφάγος και να τρώς την τομάτα που έχει ραντιστεί με 1000 φυτοφάρμακα και ψεκαστεί με αιθυλένιο για να ωριμάσει, δεν σε κάνει να τρέφεσαι πιό υγειινά απ' ότι εμείς οι υπόλοιποι.
Προτείνω σε όλους να δείτε, αν δεν το έχετε δεί, το πολύ καλό ντοκιμαντέρ Food Inc, που λέει μερικές σκληρές αλήθειες που οι πολυεθνικές των τροφίμων δεν θα'θελαν να ξερει ο κόσμος.

http://vimeo.com/40856402


Δυστυχώς ψωνίζοντας από τα super markets έχουμε ξεχάσει και τις αυθεντικές γεύσεις των τροφίμων. Πιστευω όσοι έχετε δοκιμάσει ζυμωτό ψωμί, τομάτες από τον κήπο σας ή γάλα που μόλις αρμέχτηκε θα συμφωνήσετε: δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μας ταϊζουν. Τί μπορείς να κάνεις όμως; Να ψωνίζεις από τα μαγαζιά με τα βιολογικά; Είναι 3 φορές ακριβότερα (ενδεικτικά 1 πακέτο μακαρόνια κάνει 3 ευρώ - στο super market 80 λεπτά) και πάλι δεν είσαι σίγουρος για την αυθεντικότητα και την ποιότητά τους.
Δεν έχει και πολύ νόημα να καλλιεργείς βιολογικά στο χωράφι σου, όταν στο διπλανό χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


headless wrote:
<span class="bbcode_spoiler">Ασφαλώς και όσο ο καθένας τρέφεται όπως του αρέσει χωρίς να κάνει φιγούρα και να σπάει μπάλες είμαστε όλοι οκ. Οι φανατικοί χορτοφάγοι ωστόσο έχουν μια έμφυτη τάση επιδειξιομανίας, σε αυτό νομίζω συμφωνούμε.

Εμείς στο σπίτι συνηθίζουμε κάθε σαρακοστή να νηστεύουμε. Δεν είμαστε τίποτα θρησκόληπτοι ή κάτι, περισσότερο για αποτοξίνωση και για να πέσει λίγο η μπάκα.
Πιστεύω πού και πού χρειάζεται.

Κάτι ακόμα γενικότερα όσον αφορά την διατροφή. Στην εποχή μας, και ειδικά για όσους από εμάς ζούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν έχουμε δυνατότητα ούτε της προσωπικής επαφής με τις μονάδες παραγωγής, ούτε μπορούμε να παράγουμε μόνοι μας την τροφή μας, αυτά που τρώμε είναι, κακα τα ψέματα, ως επί το πλείστον φτωχά σε διατροφική αξία, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία.
Υπό αυτό το πρίσμα, το να λές οτι είσαι χορτοφάγος και να τρώς την τομάτα που έχει ραντιστεί με 1000 φυτοφάρμακα και ψεκαστεί με αιθυλένιο για να ωριμάσει, δεν σε κάνει να τρέφεσαι πιό υγειινά απ' ότι εμείς οι υπόλοιποι.
Προτείνω σε όλους να δείτε, αν δεν το έχετε δεί, το πολύ καλό ντοκιμαντέρ Food Inc, που λέει μερικές σκληρές αλήθειες που οι πολυεθνικές των τροφίμων δεν θα'θελαν να ξερει ο κόσμος.

http://vimeo.com/40856402


Δυστυχώς ψωνίζοντας από τα super markets έχουμε ξεχάσει και τις αυθεντικές γεύσεις των τροφίμων. Πιστευω όσοι έχετε δοκιμάσει ζυμωτό ψωμί, τομάτες από τον κήπο σας ή γάλα που μόλις αρμέχτηκε θα συμφωνήσετε: δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μας ταϊζουν. Τί μπορείς να κάνεις όμως; Να ψωνίζεις από τα μαγαζιά με τα βιολογικά; Είναι 3 φορές ακριβότερα (ενδεικτικά 1 πακέτο μακαρόνια κάνει 3 ευρώ - στο super market 80 λεπτά) και πάλι δεν είσαι σίγουρος για την αυθεντικότητα και την ποιότητά τους.
Δεν έχει και πολύ νόημα να καλλιεργείς βιολογικά στο χωράφι σου, όταν στο διπλανό χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα.</span></blockquote>

Στο μυαλό μου είσαι. 1000%. :salute:

Ας μην ξεχνάμε πως αν υπάρχει κάτι που μας έφερε βήματα μπροστά στην εξελικτική μας πορεία ως είδος, αυτό είναι η πρωτείνη από το κρέας, που βοήθησε στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Ο οργανισμός χρειάζεται ουσίες που βρίσκονται στα φρούτα, στα λαχανικά, στα γαλακτοκομικά, στο κρέας, κλπκλπ. Ισορροπία είναι το κλειδί, μέτρον άριστον.

Το να μου λέει κάποιος πως δεν τρώει κρέας επειδή υποφέρουν τα ζωάκια είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Δηλαδή τα ψάρια δεν πονάνε όταν τους καρφώνεται ένα αγκίστρι στον ουρανίσκο; Μήπως βασανίζονται λιγότερο όταν πεθαίνουν από ασφυξία πάνω στην βάρκα; Α, ναί, σωστά. Δεν έχουν φωνή, οπότε δεν τα ακούμε... Άρα δεν πονάνε...

 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Για τα φυτοφάρμακα που λέει ο headless συμφωνώ 1000% (και σε όσα είπε βασικά).

Είχαν πάει οι δικοί μου σε ένα χωριό με ένα άλλο ζευγάρι και εκεί είδαν έναν γνωστό. Αυτός είχε χωράφια με ντομάτες και έβγαζε καλά φράγκα απ'ότι έλεγε. Πάει ο πατέρας μου να κόψει μια ντομάτα να δοκιμάσει και αμέσως ο τύπος τον σταματάει και του λέει: " Άσε αυτές τις ντομάτες, μη τις τρως. Είναι για τσι Αθηναίους". Κοντολογίς είναι ποτισμένες με φυτοφάρμακα. Ναι οκ, αυτό το περιστατικό δεν είναι και η ανακάλυψη του τροχού αλλά στα αστικά κέντρα φέρνουν τη σαβούρα.
 

headless

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester Klika Member
Joined
Nov 30, 2012
Messages
336
Το καλό για μάς είναι οτι στην Ευρώπη και ειδικότερα στην χώρα μας, δεν έχουν (ακόμα) αλωθεί τα πάντα από τις πολυεθνικές όπως στην Αμερική όπoυ μια χούφτα εταιρείες (π.χ. Monsanto) ελέγχουν τα πάντα και παίζουν στα δάχτυλα υπουργεία,γερουσία και επιτροπές.
Eδώ υπάρχουν ακόμα θεσμοί όπως π.χ. η λαϊκή αγορά, που μπορεί κανείς να βρεί αρκετά καλά μη βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Πολλοί από τους πωλητές είναι οι ίδιοι παραγωγοί.

Το κακό είναι οτι, παρά τις λογικές φωνές μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, σιγά σιγά οι γίγαντες της βιομηχανίας επιβάλλουν και στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού το δίκαιο του ισχυρού, με τα μεταλλαγμένα και τις πατέντες τους.
Είναι επικίνδυνα τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα; Μεγάλη συζήτηση αυτή.
Χωρίς να είμαι ειδικός θα πώ, όχι απαραίτητα.
Ωστόσο, το καθεστώς με τις πατέντες σίγουρα ΕΙΝΑΙ επικίνδυνο. Στο μέλλον - και μιλάω για το άμεσο μέλλον και όχι κάποιον οργουελιανό εφιάλτη - με αυτές τις τακτικές θα είναι παράνομο αλλά και αδύνατον θα παράξει κάποιος μόνος την τροφή του.
Πιστεύω πώς οι ιστορικοί του μέλλοντος όταν θα καταγράψουν την ιστορία των καιρών μας, θα απορήσουν μπροστά στο γεγονός οτι αφήναμε ανθρώπους να πεθαίνουν από την πείνα ή τις αρώστιες, για να μην χάσει τις πατέντες και τα κέρδη του κάποιος πολυεθνικός κολοσσός.

Είμαστε δυστυχώς σε πόλεμο παιδιά, και ο εχθρός μας έχει πρόσωπο και είναι αμείλικτος. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε στον CEO της Nestle να προσπαθεί να μας πείσει οτι το νερό δεν είναι αγαθό στο οποίο πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση ο καθένας, αλλά τρόφιμο που πρέπει να βιομηχανοποιηθεί όπως όλα τα άλλα.
<span class="bbcode_spoiler">ίσως βέβαια έχει κάποια σχέση το οτι η Nestle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός εμφιαλωμένου νερού παγκοσμίως</span>

http://www.youtube.com/watch?v=SEFL8ElXHaU


Συγνώμη για το μεγάλο και semi-off topic post αλλά δεν έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε συχνά τέτοια θέματα εδώ.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


headless wrote:
<span class="bbcode_spoiler">Το καλό για μάς είναι οτι στην Ευρώπη και ειδικότερα στην χώρα μας, δεν έχουν (ακόμα) αλωθεί τα πάντα από τις πολυεθνικές όπως στην Αμερική όπoυ μια χούφτα εταιρείες (π.χ. Monsanto) ελέγχουν τα πάντα και παίζουν στα δάχτυλα υπουργεία,γερουσία και επιτροπές.
Eδώ υπάρχουν ακόμα θεσμοί όπως π.χ. η λαϊκή αγορά, που μπορεί κανείς να βρεί αρκετά καλά μη βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Πολλοί από τους πωλητές είναι οι ίδιοι παραγωγοί.

Το κακό είναι οτι, παρά τις λογικές φωνές μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, σιγά σιγά οι γίγαντες της βιομηχανίας επιβάλλουν και στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού το δίκαιο του ισχυρού, με τα μεταλλαγμένα και τις πατέντες τους.
Είναι επικίνδυνα τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα; Μεγάλη συζήτηση αυτή.
Χωρίς να είμαι ειδικός θα πώ, όχι απαραίτητα.
Ωστόσο, το καθεστώς με τις πατέντες σίγουρα ΕΙΝΑΙ επικίνδυνο. Στο μέλλον - και μιλάω για το άμεσο μέλλον και όχι κάποιον οργουελιανό εφιάλτη - με αυτές τις τακτικές θα είναι παράνομο αλλά και αδύνατον θα παράξει κάποιος μόνος την τροφή του.
Πιστεύω πώς οι ιστορικοί του μέλλοντος όταν θα καταγράψουν την ιστορία των καιρών μας, θα απορήσουν μπροστά στο γεγονός οτι αφήναμε ανθρώπους να πεθαίνουν από την πείνα ή τις αρώστιες, για να μην χάσει τις πατέντες και τα κέρδη του κάποιος πολυεθνικός κολοσσός.

Είμαστε δυστυχώς σε πόλεμο παιδιά, και ο εχθρός μας έχει πρόσωπο και είναι αμείλικτος. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε στον CEO της Nestle να προσπαθεί να μας πείσει οτι το νερό δεν είναι αγαθό στο οποίο πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση ο καθένας, αλλά τρόφιμο που πρέπει να βιομηχανοποιηθεί όπως όλα τα άλλα.
<span class="bbcode_spoiler">ίσως βέβαια έχει κάποια σχέση το οτι η Nestle είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός εμφιαλωμένου νερού παγκοσμίως</span>

http://www.youtube.com/watch?v=SEFL8ElXHaU


Συγνώμη για το μεγάλο και semi-off topic post αλλά δεν έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε συχνά τέτοια θέματα εδώ.</span></blockquote>

Once again, 100% μαζί σου.

Όσο για τον οχτρό, αυτή είναι και η βασική διαφορά. Αυτοί δεν βλέπουν ανθρώπους, βλέπουν καταναλωτές και μελλοντικές ευκαιρίες για νέες αγορές. Το νερό είναι πρακτικά μια ανεξάντλητη πηγή κέρδους με μηδενικό κόστος παραγωγής (άντε, βάζω τα έξοδα για τους ταμιευτήρες που θα συλλέγεται). Μηδενικά έξοδα συντήρησης/καθαρισμού. Και -βασικότατο- κάτι που χρειάζεται ο καθένας. Η χαρά του κερδοσκόπου.

EDIT

Και δεν ξέρω πολλές χώρες τόσο ευλογημένες όπως η Ελλάδα, που απλά βάζω νερό από την βρύση και πίνω...

 
Top Bottom