What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Comic fans assemble!

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466


Vlasis_Borachos wrote:
καλα ρε δε ντρέπεστε μεγάλα παιδιά να διαβάζετε ακόμα μικιμάο;
Εγώ θα ντρεπόμουν να τα αγοράσω από το περίπτερο.
Δεν σας παίρνει στο ψιλό ο περιπτεράς;</blockquote>

Απαξιω....

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μια συνηθισμενη μερα στο ρεητζκουίτ:

- Απαξιω....
- Απαξιείς αλλά απαντάς όμως.
- Μα πως αλλιως θα ηξερες οτι απαξιω;

ψυχεδελεια. σουρεαλισμος. μπουνιουελ, νταλι και εμπειρικος μαζι.
ρεητζκουιτ και συντροφοι συμφορουμιτες: σάς ευχαριστω που υπαρχετε... μου φτιαχνετε τη μερα.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
@ Vlasis, υποθέτω ότι σαρκάζεις το topic . Δεν μπορεί να έχουμε 2013 και να σκέφτεσαι έτσι... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />

@Defex, Είναι η παλιά "αργκώ" όταν διαβάζαμε πράγματα χωρίς να ξέρουμε πώς και σου μένουν έτσι, αν δεν προσπαθήσεις να μάθεις πώς είναι το σωστό...
Κατά τα υπόλοιπα που γράφεις, συμφωνώ μαζί σου !
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991


Vlasis_Borachos wrote:
Απαξιείς κι εσύ;</blockquote>

Όχι, δεν απαξιώ κάτι που δεν έχει σημασία...

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
:lol: pwned...
<img src="http://cdn.smosh.com/sites/default/files/bloguploads/pwned-dog-punch.gif" alt="pwned-dog-punch.gif" class="bbcode_img" />
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Vlassis_Borrachos ΧΑΛΑΡΑ ο χρήστης της χρονιάς. Σε ό,τι θρεντ μπαίνει γίνεται ΚΑΜΟΣ!
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466


Brother Bruce wrote:
μια συνηθισμενη μερα στο ρεητζκουίτ:

- Απαξιω....
- Απαξιείς αλλά απαντάς όμως.
- Μα πως αλλιως θα ηξερες οτι απαξιω;

ψυχεδελεια. σουρεαλισμος. μπουνιουελ, νταλι και εμπειρικος μαζι.
ρεητζκουιτ και συντροφοι συμφορουμιτες: σάς ευχαριστω που υπαρχετε... μου φτιαχνετε τη μερα.</blockquote>

Θα το λαβω σαν κοπλιμεντο :cheer:

 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Η comicdon είναι στις 19-20-21/4/13 στο γνωστό μέρος.

Δεν θυμάμαι πραγματικά από πότε διαβάζω comics , το σίγουρο είναι ότι ξεκίνησα κοιτάζοντας τις εικόνες σε αυτά που διάβαζε ο αδερφός μου και όταν έμαθα να διαβάζω άρχισα να παίρνω τα δικά μου.
Η αρχή έγινε με την Disney με τα μίκυ μάους , μεγάλο μίκυ , ντόναλτ , αλμανάκο , κόμιξ . Στα 2 τελευταία είμαι συνδρομήτρια για πάνω από 10 χρόνια και έχω ιδιαίτερη αγάπη σε όλες τις ιστορίες με τον Φέθρυ.
Από ευρωπαϊκό κόμικ έχω διαβάσει Αστερίξ , Λούκι Λούκ , Τεν-Τεν , είχαν πέσει στα χέρια μου και κάποια τεύχη του Ιζνογκούντ .

Από υπερηρωικό Marvel και ξερό ψωμί . Επειδή ήμουνα μικρό παιδί στα 90s πρόλαβα τις σειρές Spiderman και X-men στο Star και κόλλησα με αυτούς. Ο Spidey είναι και ο αγαπημένος μου ήρωας και έχω φροντίσει να έχω και τα 700 ASM ( είτε σε έντυπη είτε σε digital μορφή ). Σε X-men μου άρεσε το House of M και αυτή την περίοδο διαβάζω το Avengers vs X-men. Ο Ironman είναι άλλος αγαπημένος (και πριν τον Robert Downey Jr) και προτιμώ την Ultimate μορφή του.

Και φυσικά τον υπέρτατο Αρκά , με αγαπημένες σειρές Ισοβίτη και Η Ζωή Μετά.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Από μικρός είχα κόλλημα με τα comics, πρόλαβα Σεραφίνο και Τιραμόλα, αλλά ποτέ δε τα συμπάθησα ιδιαίτερα, ο Μπλέικ κάτι μου έλεγε, αλλά μετά σταμάτησα να το βρίσκω στην επαρχία.
Από εκεί και πέρα διάβαζα Βαβούρα, που το ξενέρωτο χιούμορ του ήταν ΟΚ για την ηλικία μου, και κυρίως ήταν το φθηνότερο περιοδικό με κόμιξ που μπορούσα να πάρω, μέχρι που σταμάτησε να είναι ενδιαφέρον καθώς μεγάλωνα.
Μίκυ φυσικά, με κάθε παρακλάδι του Ντίσνεϊ , αγαπημένα και ακόμα και τώρα αν πέσει κάποιο στα χέρια μου το βρίσκω διασκεδαστικό αν και πλέον το κλισέ και το repeat είναι ξεκάθαρο στα ενήλικα μάτια μου.
Σε κάποια φάση είχαν πέσει μερικά με υπερήρωες στα χέρια μου, αλλά ποτέ δεν γούσταρα πραγματικά, όλα αυτά μου φαίνονταν μπούρδες και με γοήτευαν πιο πραγματικές ιστορίες (σε πλήρη αντίθεση με τις προτιμήσεις μου σε ταινίες και βιβλία).

Από τα αγαπημένα μου που έχω ακόμα είναι οι περιπέτειες του Κουστό εικονογραφημένες, διαχρονικά και υπέροχα.

Λούκι Λούκ, Αστερίξ & Οβελίξ αγαπημένα επίσης, αλλά στα χέρια μου έφταναν μόνο με τράμπα, αφού ήταν πανάκριβα για τα οικονομικά των γονιών μου τότε.

Όσο ήμουν στο Λύκειο άρχισα να διαβάζω το 9 που έδινε η Ελευθεροτυπία τότε, εκεί ουσιαστικά άρχισα να ανοίγω τους ορίζοντες μου στα κόμικς, αφού το περιοδικό πλάτιαζε πολύ σε θεματολογία και έμαθα από τις σελίδες του πολλές εικονογραφημένες νουβέλες* που θα μου διέφευγαν
(*γιατί το comics, κόμιξ και κομικς το είπα πολλές φορές σε ένα post <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />)

Μετά που τελείωσα το Λύκειο άρχισα να το ψάχνω περισσότερο το πράγμα, είχα περάσει σε ένα ΤΕΙ στην Λάρισα και είχα βρει ένα γαμάτο μαγαζί με κόμικς και άρχισα να έχω και επαφές με άτομα που συμμετείχαν ενεργά στην σκηνή κομικς στην Ελλάδα, αποκτώντας πρόσβαση σε διάφορα fanzines που κυκλοφορούσαν.

Όταν εν τέλη κατέβηκα Αθήνα, είχα μπροστά μου απλά τα πάντα, και ασχολήθηκα πηγαίνοντας και σε διάφορες εκθέσεις κτλ.

Πλέον έχω ξεκόψει, αλλά δεν χάνω ευκαιρία να ακροβολίσω οτιδήποτε μου τραβήξει το ενδιαφέρον.
Έχω στην συλλογή μου (εκτός από τα Κουστό) όλα τα απίστευτα Blacksad και τώρα που βγήκε η Αγγλική μετάφραση του Skydoll, σκοπεύω να την παραγγείλω από έξω ή αν την βρω σε λογική τιμή εδώ.
Θέλω κάποια φάση να προσθέσω στην συλλογή μου τα Αρπαχτικά και ότι βρω από Joe Bar Team (έχω δυστυχώς μόνο την Σαλταρισμένη Εγκυκλοπαίδεια Μοτοσυκλέτας), όπως και την Χωματερή του Λέανδρου, ενώ έχω και το Manifesto του Κυριαζή που πραγματικά σε κάποια φάση της ζωής μου ήταν πραγματικός καθρέφτης για μένα, ενώ το Blood Opera του ιδίου, αν και καράκλισέ του κερατά με ζόμπια και τα ρέστα, το απολαμβάνω για την σπλατεριά.

edit: Ντροπή, ξέχασα φυσικά τον υπέρτατο Αρκά και τους Αντιρίξ και Συμφωνίξ, όπως και το περιοδικό MAD.
Είναι και άλλα Ελληνικά που γούσταρα πάντως, από Λόλο, Παπαϊωάννου και άλλους που δε θυμάμαι τώρα, μπορεί να μην έχει το support που της αξίζει η Ελληνική σκηνή (είπαμε, Μικιμάου...) αλλά από ταλέντα άλλο τίποτα.

Για όσους γουστάρουν σφηνάκια κόμικς
http://www.socomic.gr/
Αγαπημένο μου : http://www.socomic.gr/2012/05/ola-einai-comix-voukoliko-punk/
<img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231263255
Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα μόνο τα περιοδικά για video games...
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Κριμα, πολυ κριμα. Η αληθεια ειναι πως φαινοτανε με τη γενικοτερη κριση που υπαρχει στον Τυπο θα τους επαιρνε και αυτους η μπαλα. Ηδη το αλμανακο ειχε γινει διμηνιαιο τον τελευταιο καιρο. Προλαβε κι εβγαλε 5 τευχη πριν την ανακοινωση με το τελευταιο 30 σελιδες μικροτερο σε σχεση με το προηγουμενο. Κριμα και για το μικυ μαους μετα απο τοσα χρονια. Καπου στο πατρικο σπιτι της μητερας μου υπαρχουν λιγα τευχη του '70 που τοτε κοστιζαν 3 δρχ. Γενιες και γενιες εχουν μεγαλωσει με αυτα...
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Κρίμα πραγματικά... Ήμουν φανατικός αναγνώστης μέχρι και πριν μερικά χρόνια. Σταμάτησα όμως γιατί το Μίκυ Μάους έβαζε τις ίδιες ιστορίες και το Κόμιξ "χάλασε" κάπως...
θα μου λείψει όμως η εικόνα τους στα περίπτερα και το δίλημμα "να πάρω ένα ή να μην πάρω"...
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466
Θυμαμαι οταν πηγαινα δευτερα-τριτη δημοτικου περιμενα πως και πως το σαββατο να παω με τον μπαμπα στο ψιλικατζιδικο και να παρω το μικυ της εβδομδας και οποιο αλλο μηνιαιο ειχε βγει (ντοναλντ, κλασσικα, κομιξ, αλμανακο κλπ.) Τωρα τελευταια επαιρνα μονο το κομιξ μια φορα τον μηνα και αυτο αν καθοταν. Παντως οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω θα μου λειψουν ειδικα τα μικυ μυστηριο και τα μεγαλα σηριαλ :cry: Πολλες αναμνησεις απο παραλια οπου τα αλλα παιδια επαιζαν κι εγω καθομουν με ενα κομικ στα χερια...πωπω πρεπει να ξεκινησω διαβασμα του στοκ που εχω κανει με τα χρονια τωρα!
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Πωω, τι θλίψη είναι αυτή... Αφού όμως κλείνει μόνο της Ελλάδας, θα υπάρχει στο εξωτερικό?
 
Top Bottom