. Επειδή όμως κάναμε τις λέξεις ψωμοτύρι και τις έννοιες λάστιχο,
Κραταμε αυτο ως ενα απο τα λιγα σιγουρα.
παρτε σεντοναρα γιατι ξυπνησα ορεξατος για τζετζερλε.
Για να μην γινει off topic πολεμος, θα ξεκινησω με το πρωτο lockdown οπου ειχαν βγει
αρκετοι πολλοι και ελεγαν οτι ειναι αντισυνταγματικο και φασιστικο. Εχοντας επιστρεψει απο περιοχη οπου οι επιδημιες και τα lockdown ειναι ρουτινα, το σοκ που εφαγα απο τα βιντεο/δηλωσεις/κινητοποιησεις για τον φασισμο του lockdown ηταν επικινδυνο για την τριχοφυια μου.
Μια επιδημια ειναι πολυ επικινδυνη, σε πολλα επιπεδα, για την κοινωνια. Οταν θελεις να αφησεις αυτον τον κινδυνο να απειλησει μια δημοκρατικη κοινωνια εισαι φασιστας, οχι; Οι ακροδεξιοι που εγιναν μπροσταρηδες αυτων των γραφικων πιθηκων, δεν το εκαναν μονο για τον προσηλυτισμο. Ο φασισμος ξεπηδαει δυνατος απο το κοινωνικο χαος και μια ανεξελεγκτη επιδημια μπορει να κανει ακριβως αυτο.
Οταν δεν θελεις να φορας μασκα, να κρατας αποστασεις και να μην εμβολιαστεις αλλα θελεις να στεκεσαι σαν μπαστουνι διπλα στους αλλους που θελουν να τελειωνουν με αυτη την ιστορια, που μεχρι στιγμης ειναι η πλειοψηφια, εισαι εναντια στην κοινωνια που τυχαινει να ειναι δημοκρατικη. Ναι, ο Κυργιακος τα εκανε μουσκεμα και ειδαμε το μεγαλειο της ανικανοτητας του αλλα δεν παυει να ειναι δημοκρατικα εκλεγμενος. Σιγουρα, πολλοι απο τους ψηφοφορους του ειναι αυτοι που ηθελαν να στριμωχτουν στις εκκλησιες και ειναι οι ιδιοι που θα τον ξαναψηφισουν.
Ο φασισμος δεν εχει χρωμα. εαν η αγαπη μου για την πατριδα ειναι φασισμος τοτε ειμαι φασιστας. ο φασιστας που ντυθηκε γαλανολευκος.
Ετσι εχουμε δει τον φασισμο να ντυνεται και με ορθοδοξια, πραγμα κωμικο εαν αναλογιστουμε οτι η εκκλησια ειναι χαλικι στην μποτα του φασιστα. Ο φασισμος ειναι χαμελαιοντας.
Ολοι αυτοι οι παραξενοι που βγαινουν στους δρομους για να διαμαρτυρηθουν για την διαφορετικοτητα τους για καποιες λεξεις/καταστασεις που τους ενοχλουν, δεν ειναι φασιστες.
Η διαμαρτυρια ειναι προνομιο της δημοκρατιας. Εαν οι απαιτησεις τους γινουν δεκτες, δεν θα γινουν επειδη τις επεβαλαν με το ζορι αλλα επειδη τις εκαναν δεκτες τα δημοκρατικα οργανα. Εαν σου σπανε τα @@ μπορεις να βαλεις κερι στα αυτια σου. Στον φασισμο δεν μπορεις να το κανεις αυτο γιατι θα σου βαλουν καυτο μολυβι στα αυτια και αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα, ο φασισμος σκοτωνει. Το ειδαμε και με την χρυση παρακμη. Εγω δεν ειδα γκει να πανε σε λαικες αγορες και να χτυπανε κοσμο και ουτε να μαχαιρωνουν straight επειδη δεν σηκωνουν το σακακι. Το ασταματητο σπασιμο των @@ με μικρο σφυρακι δεν ειναι φασισμος.
Το πολυτεχνειο ηταν ενας αγωνας εναντια στον φασισμο και οποιος ηταν στην περιοχη μπορει να εχει αποψη για τον φασισμο. Τα τελευταια χρονια η επετειος του αγωνα εναντια στον φασισμο ξεφτιζει αλλα ταυτοχρονα οτιδηποτε ενοχλει τα "οτι θελω θα κανω" το αποκαλουμε φασισμο. Θυμα του φασισμου ηταν αυτος που εβαζε στο σπιτι του Θεοδωρακη και ξυπναγε σε ξερνονησι εξοριστος. Κανενας δεν μας επεβαλε να φοραμε μασκες μεσα στο σπιτι μας αλλα η μασκα ειναι φασισμος.