Great0ldOne
Kraken
Ας βγάλω και εγώ τον καημό μου ; Σε περίοδο καραντίνας (και καλά...με βιομηχανίες, βιοτεχνίες, χονδρεμπόριο, εταιρείες εποικινωνίας, τράπεζες, μεταφορές και ελεύθερους επαγγελματές ανοικτά δεν το λές και τόσο καραντίνα, αρκεί να μην πας για τσιγάρα τις 10 το βράδυ ξέρω γω) για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία σκάει το πρόγραμμα Εξοικονόμω - Αυτονομώ (πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σπιτιών). Όλοι οι φορείς Μηχανικών (ΤΕΕ, ΕΕΤΕΜ, Σύλογος Ενεργειακών Επιθεωρητών κτλ.) ζητάν το αυτονόητο "ρε παιδιά, ας το αφήσουμε τώρα εν μέσω πανδημίας και το πάμε για μετά". Η απάντηση του Υπουργείου ξεκάθαρη : " Όχι, θα τρέξει κανονικά, πρέπει να τονωθεί η αγορά!" . Και κάθομαι εγώ 2-3 βδομάδες τώρα να μπαίνω σε δεκάδες σπίτια για μετρήσεις και μελέτες, εν μέσω πανδημίας (και αυτό γίνετε πανελλαδικά από χιλιάδες Μηχανικούς), για να "τονωθεί η αγορά". Είναι από τις φορές που θέλω να τα παρατήσω όλα και να πάω ξυλοκόπος στον Καναδά, δεν υπάρχει καμία λογική...
Εγώ σκεφτόμουν ξυλοκόπος στη Σουηδία, συνάδελφε, έχω και μια άκρη έναν RPGά να με μπάσει στο συνάφι. Κατά τα άλλα, πρωσυπογράφω.
Νitro, ακόμα και το "τώρα τους ήρθε" είναι σχετικό, για ένα πρόγραμμα που είναι στα σκαριά πάνω από χρόνο και που η τελική ημερομηνία έναρξης γράφει-ξεγράφει στα κιτάπια του Υπουργείου από την αρχή της πανδημίας τουλάχιστον. Άλλοι δυο μήνες θα έριχναν την αγορά έξω...
Τρανσφοβικό EDIT:
Last edited: