CYBERPUNK 2077: PHANTOM LIBERTY

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Το Phantom Liberty ΔΕΝ είναι ένα expansion το οποίο αλλάζει δραματικά την Cyberpunk 2077 εμπειρία σε σημείο που να γίνεται το αρχικό game… αγνώριστο. Αυτό οφείλει να γίνει σαφές από την αρχή, και αν κάποιος περιμένει πως θα αγοράσει το expansion και ξαφνικά θα βιώσει ένα εντελώς διαφορετικό game (όπως διατείνονται ορισμένα από τα reviews …

See full article...

Ωραίο κείμενο Γκουνελιόν, το διάβασα σα γνήσιος παππούς, με τον πρωϊνό καφέ και το ημερολόγιο του 2003 στον τοίχο.

Έχει αρχίσει να μου γαργαλάει λίγο την περιέργεια όλο αυτό το τζέρτζελο που γίνεται γύρω από την ολική ανακαίνιση που έχει πέσει στο CP. Καθώς ουδέποτε τρελάθηκα με τον αρχικό τίτλο -ούτε και έπεσα από τα σύννεφα, νομίζω ένα γενναίο 7.5-8/10 θα του έβαζα- ίσως δω το Phantom Liberty σε έκπτωση, μετά από κάποιο φοβερό θαύμα που θα ξεκλειδώσει το Free Daddy Time Perk Tree.

φωτογραφος δεν ημουν, φωτογραφο με εκανε το γκειμ. εχω γαμηθει να παιζω με το photomode.

Το expansion πρέπει να το παίξεις πριν τελειώσεις το main story;

Το expansion πρέπει να το παίξεις πριν τελειώσεις το main story;

Ναι. Μπορείς να πας στη νέα περιοχή οποιαδήποτε στιγμή μετά το λεβελ 10-15 περίπου, οπότε πρέπει να το ξεκινήσεις το αργότερο ακριβώς πριν το "point of no return" του main story.

Αν προχωρήσεις αρκετά το στόρι του expansion ώστε να πας μέχρι το φινάλε του, τότε μπορείς να επιλέξεις να ξεκινήσεις κατευθείαν το νέο φινάλε που προσφέρει, οπότε γενικά είναι καλή ιδέα το φινάλε του expansion να ψιλοσυμπέσει με τα τέλη του game. Εκτός αν κάποιος επιλέξει να μην ακολουθήσει το νέο φινάλε αλλά μια από τις άλλες δυνατές εκβάσεις, περίπτωση στην οποία μπορεί να ολοκληρώσει το story του expansion και μετά να συνεχίσει να παίζει. Όπως γράφω στο review, σε αυτήν την 2η περίπτωση έχουμε ακόμα μερικά εξτραδάκια μετά, τηλεφωνήματα, μικρά quests, και άλλα διάφορα που προσφέρουν closure.

Δεν είναι λίγο κουλό αυτό το στυλ expansions? Παραλίγο να την πατήσω με το Pillars που ήταν στο ίδιο στυλ, αλλά ευτυχώς είχα save λίγο πριν το point of no return.

30 εκατομμύρια πωλήσεις για το Cyberpunk 2077 και 8 εκατομμύρια για το Phantom Liberty:

Οι συντριπτικά περισσότερες πωλήσεις σε PC:

cyberpunk-1.png

Δεν τόλμησα να τσεκαρω path tracing (μόνο στο photo mode το έχω ενεργοποιημένο) αλλά ακόμα και ultra ray tracing ρίχνει σαγόνια. Και ξεκάθαρα το αγαπημένο μου γκειμ τα τελευταία χρόνια.

Λοιπόν, αυτές τις μέρες έκατσα κι ασχολήθηκα σοβαρά με το παιχνίδι, πρώτη φορά μετά τον τερματισμό του OG CP2077, το μακρινό και ξεχασμένο '21.

Κώστα, δίκιο σε όλα όσα έγραψες. Τεράστιες βελτιώσεις παντού, από το optimization ως το character development και τα skills/perks. Επιτέλους τα builds είναι διακριτά και μπορείς να φτιάξεις το χαρακτήρα σου όπως τον θες, δίχως μελέτη τριπλού wiki.

Είμαι στην αρχή ακόμη, αλλά καραγουστάρω με τα κινηματογραφικά setpieces που σκάνε με καταιγιστικό ρυθμό. Σκυλίσια η δουλειά της CDPR για να το σώσει και νομίζω θα με τουμπάρουν και θα πάρω το CP2 τελικά.

Είναι αυτό που λέγαμε και στο θρεντ του βασικού παιχνιδιού, εκεί που πριν την κυκλοφορία του PL το κλίμα ήταν "άντε τελειώνετε με αυτήν την ιστορία όπως-όπως και δουλέψτε το Witcher 4 για εξιλέωση", κατάφεραν να μας κάνουν να ευχόμαστε να βγάλουν κι άλλο DLC για το CP. Πολύ χαλαρά θα χανόμουν για 20-30 ώρες ακόμα σε νέο υλικό μέσα και γύρω από την Night City, αλλά φευ.

Και το βοήθησε νομίζω και η σφιχτή του δομή.

Το πρωτότυπο θυμάμαι έμπαινε πολύ δυναμικά με την επιλογή Corpo/Street Kid/Nomad και την αρχική αποστολή με τον Jackie. Με το που τελείωνε το μέλι, έμενες στο απόλυτα 'σπασμένο' χάος της Night City και δεν ήξερες αν έπρεπε να το παίξεις σαν GTA, να ασχοληθείς μόνο με το μέην κουέστ, αν θα 'ταν Witcher ή όχι, μου έμεινε η εντύπωση πως έφαγα τις πρώτες 10-12 ώρες να προσπαθώ να καταλάβω τί ακριβώς ήθελε το παιχνίδι από εμένα.

Στο Phantom Liberty σε παίρνει απευθείας από τα μούτρα και επειδή είναι τόσο σφιχτοδεμένη και καλοκουρδισμένη η πλοκή, νιώθεις ΟΝΤΩΣ πως ζεις διήγημα του Gibson. Πως ό,τι κάνεις, μετράει.

Αναμονή για όταν φτάσεις στο κομβικό σημείο και διεκπεραιώσεις. Το πάντρεμα OST με setpieces για μένα είναι από τις καλύτερες στιγμές στο gaming, full immersive sim.

επειδη ειδα στο gog ενα συγκεκριμενο achievement που εκανε ο κυρ στεφανος ας ξαναθυμησουμε την εμπευση πισω απο τη chimera

καυλωσα λεμε. το cyberpunk για εμενα ηταν το ghost in the shell game που ηθελα χωρις να ειναι ghost in the shell.

Έχει όντως πάμπολλες καλλιτεχνικές αναφορές, τόσο σε Ghost in the Shell/Akira όσο και σε Gibson και Snow Crash. Και τώρα που το gameplay είναι της προκοπής, το ζεις το όνειρο, δε σε κρατάει τίποτα.

YΓ Είδα το βίντεο, Ghost In The Shell μετά από 22 χρόνια, μου σκάσαν όλα. ΑΥΤΟΥΣΙΑ την ξεσηκώσαν τη σεκάνς οι κανάγιες. Καραγούσταρα τη μονομαχία με την Chimera, υποδειγματικό boss fight και με ανάγκασε τρόπο τινά να θυμηθώ το combat system ΣΒΕΛΤΑ.

Last edited:
Θυμησε μου να σου δείξω πραμάτεια που έχω.

@Chosen Undead

Πόσο το πήρες το Hot Wheels αν επιτρέπεται;
Για ένα φίλο--- οκ, για τον μικρό που τα παίζει ρωτ--- ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΟ ΠΟΘΩ, ΕΝΤΑΞΕΙ;;

Επίσης είδα ότι κυκλοφόρησε και η Porsche του Silverhand από την ίδια σειρά της Hot Wheels, αντίο χαρτζιλίκι, καλώς ήρθες παντόφλα.

Back