What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αμοιβές κτλ

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654
Κανένα πρόβλημα. Με το ρυθμό που τα ρίχνεις πάντως, οι οικοδόμοι σύντομα θα λύσουν το πρόβλημα εύρεσης δουλειάς. Headbanging on the wall, κιέτς. :kiss: :kiss:

Τώρα για τους τεχνικούς εγκατάστασης μητρικών καρτών το βλέπουμε.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736


grotenfrod wrote:
Δεν έχει να κάνει με το management το θέμα, εννοείται πως χρειάζονται οργανωτές, εκτός και αν είσαι αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο με καφέ από αυτονομιστές ζαπατίστας. Το θέμα της εκμετάλλευσης εργασίας έχει να κάνει με την δυσανάλογη κατανομή των κερδών. <b><span style="font-size:4">Όταν μια εταιρεία βγάζει τρισεκατομμύρια καθαρά κέρδη και αμείβει τους εργάτες με χάντρες τότε έχουμε πρόβλημα διανομής πλούτου</span></b>.</blockquote>

In short: Capitalism.

<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span>

 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Όχι και δω ρε Tom, αρκετή σφαγή έπεσε πέρσι στο αντίσοτιχο θρεντ που χες φτιάξει! <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Σιγά τη σφαγή. Μύτη δεν άνοιξε.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Ακολουθούν σκόρπιοι προβληματισμοί και wall of text με αφορμή το θέμα συζήτησης σας! Σε spoiler για ποιο νοικοκυρεμένο φόρουμ και σόρυ για το πλάτιασμα προκαταβολικά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

<span class="bbcode_spoiler">
Μιας και πιάσαμε τέτοια κουβέντα, σκεφτόμουν : αξίζει κάποιος άνθρωπος (ασχέτως δουλειάς, εξυπνάδας, τεχνογνωσίας κτλ.) να βγάζει εισοδήματα που απλά σε ένα χρόνο εξασφαλίζει την διαβίωση του για 50 ή και 100 χρόνια? Π.χ. ένας ιδιοκτήτης μέσων παραγωγής που πιθανόν να κερδοφορεί (άρα έχουμε αφαιρέσει ήδη τα έξοδα) εκατομμύρια σε ένα χρόνο, ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας με συμβόλαιο εκατομμυρίων, ένας ceo επιχείρησης που μπορεί σε ένα χρόνο να τσεπώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ή πάρτε τις λίστες των δισεκατομμυριούχων, μιλάμε για ανθρώπους που κατέχουν πλούτη που εξασφαλίζουν την (πολυτελή κιόλας) διαβίωση τους για 4-5 γενιές κτλ. κτλ. Είναι λοιπόν, για να επιστρέψω το ερώτημα, σωστό κάτι τέτοιο? <b>Αξίζει </b>πραγματικά ένα άτομο τέτοια πλούτη? Και αυτό πιστεύεται ότι δημιουργεί πρόβλημα στην "μεγάλη εικόνα", την δομή της ίδιας μας της οικονομίας (όπως έχει αυτήν την στιγμή) ? Ξέρω πως το πλατιάζω και ότι φαινομενικά δεν έχει και τόσο σχέση με το θέμα "αμοιβής" σε εμάς τους κοινούς θνητούς, αλλά μήπως (ειλικρινά τον βάζω τον προβληματισμό και όχι ειρωνικά) όλος αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος επηρεάζει άμεσα και τα απλά θνητά ζητήματα μας (αν θυμάμαι καλά το 1% των πλουσίων παγκοσμίως έχει περισσότερο πλούτο από ότι το 50% των φτωχότερων στρωμάτων, σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΗΕ).

Μετά θα πρέπει να σκεφτούμε θαρρώ λίγο ποιο αναλυτικά την αξία που δίνουμε σε ένα προϊόν ή σε μια υπηρεσία. Είναι πραγματική? Πρόχειρα, υποσυνείδητα θα έλεγα, με την μία την "τιμή" που βλέπουμε σε ένα προϊόν ή σε μια υπηρεσία την συγκρίνουμε με το κόστος διαβίωσης μας. Αν το μέσο μας εισόδημα ήταν 2000 το μήνα τα 35 ευρώ για μια αλλαγή motherboard θα μας φαινόταν αστεία, επειδή όμως ζούμε τις εποχές του 500αρικου (και αν τα πάρεις) μας φαίνεται ακριβό. Μα...η τεχνογνωσία που απαιτείτε είναι η ίδια και στις 2 περιπτώσεις, ο χρόνος που αφιερώνεις πάλι το ίδιο! Τι αλλάζει? Το πόσο "εύκολα" θα πάρω ψωμί για την οικογένεια μου (αλλά και τα υλικά για το ψωμί, η γνώση για το φτιάξεις, και ο χρόνος παραγωγής του πάλι τα ίδια μένουν!), το πόσο εύκολα θα καλύψω βασικές ανάγκες μου (ύδρευση, ενέργεια, internet, πολιτισμό, ψυχαγωγία κτλ. ) φυσικά όλα αυτά έχουν "τιμές" που αλλάζουν μέρα με την μέρα, αλλά η τεχνογνωσία, ο χρόνος, οι εργατοώρες κτλ. μένουν στα ίδια πλαίσια (εκτός αν μιλάμε για αλλαγή εποχής και έκρηξη τεχνολογίας!)! Τι ορίζει τελικά την αξία του κάθε προϊόντος (ή υπηρεσία φυσικά) ? Δεν έχω σπουδάσει οικονομικά, ούτε έχω διαβάσει ξέρω γω τίποτα τόμους, απλοί συλλογισμοί που προσπαθούν να λύσουν τον "γρίφο" είναι : Το ψωμί αντικειμενικά έχει ακριβύνει από τα τελευταία 5-10 χρόνια! Τι άλλαξε? Έγινε ποιο δύσκολο στο να το παράγουμε? Απαιτεί ποιο πολλά άτομα? Ποιο πολύ χρόνο? Ξεχάσαμε πως το φτιάχνουν? Ο φούρναρης την είδε μεγαλοκαπιτάλας? Είναι όλα αλυσίδα! Κάποιοι, μειοψηφία σε αυτήν την ομάδα που έχουμε φτιάξει και λέμε κοινωνία, κερδοφορούν εις βάρος μας. Κάποιος θα γκρινιάξει για τους δυσβάσταχτους φόρους που ακρίβυναν τις τιμές και ρήμαξαν στο παράλληλο τα εισοδήματα μας...μα αυτοί οι φόροι (που είναι πολιτικές αποφάσεις!) κάποιο σκοπό εξυπηρετούν! Μας το πλάσαραν σαν "κάλυψη του χρέους", και μάλιστα το βάφτισαν "δικό μας χρέος"! Όλοι γίναμε ιδιοκτήτες τραπεζών! Όλοι γίναμε βιομηχάνοι και εφοπλιστάδες που φάγαμε τις άπειρες επιδοτήσεις! Όλοι γίναμε μεγαλο-εργολάβοι που τσεπώσαμε υπερ-κοστολογημένα έργα! Όλοι γίναμε ιδιοκτήτες αμυντικών συστημάτων που τα κάναν πλακάκια με υπουργούς και υφυπουργούς! You got the point, μην το τραβάω. Η γκρίνια του "μα γιατί ρε φίλε 35 ευρώ για μια ωρίτσα δουλειά" από εκεί ξεκινά, γιατί κάποιοι, λίγοι, για να έχουν πλούτη που και να ήθελαν να τα χαλάσουν σε 10 χρόνια δεν προλαβαίνουν, και γιατί κάποιοι άλλοι, πολλοί, πρέπει να μετράν και τελευταίο ευρώ για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Και νομίζω πως αντικειμενικά, ούτε οι μεν ούτε οι δε το αξίζουν αυτό.
</span>
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737


TomG wrote:


grotenfrod wrote:
Δεν έχει να κάνει με το management το θέμα, εννοείται πως χρειάζονται οργανωτές, εκτός και αν είσαι αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο με καφέ από αυτονομιστές ζαπατίστας. Το θέμα της εκμετάλλευσης εργασίας έχει να κάνει με την δυσανάλογη κατανομή των κερδών. <b><span style="font-size:4">Όταν μια εταιρεία βγάζει τρισεκατομμύρια καθαρά κέρδη και αμείβει τους εργάτες με χάντρες τότε έχουμε πρόβλημα διανομής πλούτου</span></b>.</blockquote>

In short: Capitalism.

<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: </span></blockquote>

https://www.youtube.com/watch?v=cphNpqKpKc4



 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
Παιζει μεγαλυτερη μαλακια απο το να συνειδητοποιεις οτι εχασες τετοιο θρεντ-μαργαριταρι πριν την παρεμβαση της απο μηχανης σκουπας?
:trollface:

Να ρωτησω απλα θεω, για να μη βγαλω και λαθος συμπερασματα και παρω κανεναν στο λαιμο μου ή προσβαλω καποιον, το ΘΕΜΑ ποιο ειναι?
Ο τιτλος δεν περιγραφει τπτ παρα μονο φανερωνει τι ειχε στο μυαλο του αυτο ςπου τον εβαλε, και το πρωτο ποστ ειναι μια εριστικη ερωτηση του νιτρο.

Οκ. Απαντηθηκε απο ολους το ΛΟΓΙΚΟ.Μπορει να ειναι πολλα 35 ευρω(αναλογα και την οικονομικη δυνατοτητα παντα) , αλλα ελευθερη οικονομια εχουμε, οποιος θελει τα σκαει οποιος δε θελει δε τα σκαει.
Ολα τα υπολοιπα τι χρειαζοτναι ρε παιδες? Αυτη η εμμονη για να μη πω τπτ χειροτερο, με τους υπαλληλους και οι υπαλληλοι αυτο και οι υπαλληλοι εκεινο και εγω ειμαι επιχειρηματιας και σας γαμαω και εσεις ειστε υπαλληλοι ,φιλθι πεσαντς και εξ ορισμου κατωτεροι χαραμοφαηδες, που ακριβως χρειαζεται?
Οκ το καταλαβαμε.Γουσταρετε Τζιμερομανους ελευθερες οικονομιες κοκ. Αυτος ο αφτισμος να προσβαλετε αδιακριτως επειδη ετσι σας ειπαν εσας ,οτι οι δ.υπαλληλοι γενικα τα ξυνουν, θεωρειται σοβαρη πολιτικη σταση και αναλυση?

Και αυτες οι χαζοσοφιστιες τυπου "Τι να ειναι η υπεραξια? τυπαρχει ή ειναι ενας μυθος? Υπαρχει εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο ή αυτα ειναι διηγησεις που σκαρωνουν αργομισθοι δημοσιοι υπαλληλοι" που κανατε πολυ και στο εκλογικο θρεντ, με τον φασισμο, τι φαση ειναι?
Τα πραγματα ειναι οπως ειναι. Οι θεωριες και οι αναλυσεις ειναι εκει και οποιος γουσταρει τις διαβαζει κια καταληγει συμφωνα με την οπτικη του παντα αλλα και τις "προδιαγραφες".
Και τι εννοω προδιαγραφες? Εγω με τη Φυσικη δε το χω ασπουμε. Οσες φορες και να μου εξηγησει καποιος τι ειναι η Κβαντικη Φυσικη κτλ δε θα παρω χαμπαρι τπτ! Ε! Δε θα βγω μετα να πω "Μαλακιες λενε αυτοι οι Φυσικοι.αφου εγω δεν αντιλαμβανομαι τοτε εχουνε λαθος".
Και οποιος καταλαβε καταλαβε.
Οχι που θα κατσουμετωρα στο φορουμ του ρειτνκουιτ να καταρηψουμε ολοκληρες πολιτικες θεωριες με επιχειρηματα τυπου "Δικεμου εγω σπουδασα , σκαστα μου γιατι σπουδασα. Στα @@ μου αυτος που δεν σπουδασε γιατι απο τα 15 ηταν οικοδομη. Εγω σπουδασα."
Ελεος
Και στη τελικη αμα το 35ρι ενως τυπου που θα βαλει απλα μια μητρικη δικαιολογειται επειδη "σπουδασε" , Μια απλη εξεταση σε παιδιατρο πχ ποσο θα επρεπε ναταναι? κανα 250αρι? Γιατι εκει να δεις σπουδες....Ελεος παλι!
Εδω ο αλλος στην ουσια χαρακτηριζει σαν αργοσχολο εκ φυσεως καποιον που ειναι υπαλληλος, οσα ποστα και να καλυπτει ή πως και αργοσχολος να μην ειναι παλι παιρνει περισσοτερα απο οσα θαπρεπε γιατι , νταξ, δε πληρωνεις φορους κτλ, και μετα μας λεει οτι Αμα ο ελευθερος επαγγελματιας ο μαγκας παρει λιγοτερα απο αυτα που ζηταει εξαρχης θα θεωρηθει ΣΚΛΑΒΟΣ!!!! ε....Ε λ ε ο ς.
Τελος παντων επανερχομε στην αρχικη μου ερωτηση. Το θεμα του θρεντ ποιο ειναι?
Να βγαλουν τα σωψυχα τους ορισμενοι με τους υπαλληλους και το δημοσιο?
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
https://www.youtube.com/watch?v=D2_AiQLCb3U

Kαλημέρα, καλή βδομάδα, καλό κουράγιο σε ότι και αν κάνετε.

Έχετε πλάκα ρε. Μαζεύεστε στην μια πλευρά οι μεν, στην άλλη πλευρά οι δε, και αντί να κάνετε χαλαρή κουβεντούλα πετάτε πέτρες και τσεκούρια ο ένας στον άλλο επειδή ο αγαπητός Μάβερικ έχει/είχε πρόβλημα με την μητρική του. Φανταστείτε να ήθελε να αγοράσει καινούριο σύστημα τι θα γινόταν. Σύρραξη.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω στα όσα έχουν ήδη ειπωθεί, μόνο μια παρατήρηση. Στις μέρες που ζούμε, ο λεφτόπονος είναι βασικό πρόβλημα όλων, και δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος. Βάλτε στην εξίσωση χαμηλούς μισθούς σε συνδιασμό με ανελαστικά έξοδα (φόροι, λογαριασμοί τηλ, νερού, ΔΕΗ, φαγητό, γάλα για τον μπέμπη, φάρμακα για την πίεση της γιαγιάς κλπκλπ μπλαμπλα), Capital Controls, και έχετε ένα κοκτέιλ ΤΝΤ με δυναμίτη. Παίρνω χ μισθό και αμέσως πρέπει να πληρώσω χ+επιπλέον.

Βάλτε στην παραπάνω εξίσωση και την λογική "είμαστε ελεύθερη αγορά, άρα κοστολογώ την υπηρεσία ή το αγαθό που προσφέρω τόσο, και στα τέτοια μου αν έχεις". Ως εγαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα (στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε. ) ξέρω πολύ καλά τι εστί μονοπώλιο. Όπως και πόσες εταιρίες πήγανε στην Κων/πολη ως ενδιάμεσο σταθμό για τις πτήσεις τους λόγω των υπερβολικών χρεώσεων που υπήρχαν εδώ.

Point is, χρειάζεται ρεαλισμός. Ο "αμόρφωτος" είναι αυτός που έχει χτίσει το σπίτι του πτυχιούχου (με πτυχία που στην Ελλάδα αξίζουν μόνο ως στόχοι για βελάκια συνήθως), ο πτυχιούχος έχει φάει τα νιάτα του στο διάβασμα, και αξίζει να πληρώνεται παραπάνω. Από τον μαρμαρά που θα πεθάνει από καρκίνο στα 40 του με την σκόνη που αναπνέει. Σωστά; Μάλλον όχι; Ίσως; Μπορεί; Ναι; Όχι; Όλες οι γνώμες παίζουν, και με διαφορετικά επιχειρήματα για την καθεμία, καταλαβαινόμαστε νομίζω.

Ιδιωτικοί vs Δημόσιοι. Καθένας έχει τα ζόρια του, τα λαμόγια πάντα θα βρούν τρόπο να έχουν κέρδος ώπου και να εργάζονται, απλά στο Δημόσιο δουλεύει ένας και κάθονται 3. Ποιός φταίει; Ο πολιτικός που έβαλε με μέσο το ανηψάκι του μπατζανάκη του; Ο μπατζανάκης που αντί να πλακώσει στις σφαλιαρες το ανήψι του το έχει στα ώπα ώπα και λέει "μην σε νοιάζει, θα το κανονίσω εγώ;" Ο ψηφοφόρος που ψηφίζει με την λογική "έχω τον τάδε για βύσμα;"

Το οποίο βύσμα είναι απαραίτητο και για τον ιδιωτικό τομέα, με την ανεργία να έχει χτυπήσει ταβάνι. Και το μόνο που βλέπω είναι οι μεν να θεωρούν τους δε ως βασικούς υπεύθυνους. Διαίρει και βασίλευε στα καλύτερα του.

Συνεχίστε. Βαριέμαι να γράφω. :popcorn: :popcorn: :popcorn:
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507


heLLboy wrote:
</blockquote>

Ίσα ίσα, επειδή κανένας μας δεν στελεχώνει κυβερνητική θέση υψηλής ευθύνης, νομίζω πως απλά στοχαζόμαστε σε φιλοσοφικό επίπεδο, για τη λειτουργία της αγοράς και της κοινωνίας. Θα χαιρόμουν πολύ να γνωρίσω τον κάτοχο της Απόλυτης Αλήθειας ΤΜ αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι θνητοί και φυλακισμένοι στα βιώματά μας.

 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,235
Tα ιδια συμβαινουν και με τις ομαδες, οπου κερδιζουν "αλλοι" απο τον καθε αγωνα. Τα ιδια και στα της πολιτικης, οπου τα εκλογικα κεντρα κανουν παρτι με την μ@λακ*&* του κοσμου, και του λουπου και του λουπου και του λουπου.....
Ωρε τι τις εχετε τις αντιπαραθεσεις, γιαυτο το σαπιο-βρωμικο συστημα που περνιεται για αληθινο!;


Ενα λουπαρισμα γεγονοτων απο την ιστορια του τοπου...
<span class="bbcode_spoiler"> https://www.youtube.com/watch?v=3yEqZ8pkMHQ

https://www.youtube.com/watch?v=sMO3NYWufU0 </span>
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
κι εγω φιλε μαντνε βαριεμαι να γραφω. και δεν εχει και νοημα μαλλον. αλλά οταν βλεπω κατι τετοιο, δεν μπορω να μην γραψω 2 γραμμες:

"απλα στο δημοσιο δουλευει ενας και καθονται 3."

δεν ξερω αν εχεις καποια στοιχεια γι αυτο που εγραψες. γιατι καθονται 3? κι οχι 2 ή 6 ας πουμε? μου θυμιζει το: "οι πατρινοι ειναι ταδε" και "οι αιγοκεροι ειναι ζηλιαρηδες" ξερω γω.
δεν ειναι απλα λαθος, ειναι εντελως αδικη απλουστευση. και το να υιοθετησει καποιος μια τετοια παραδοχη, ειναι το πρωτο βημα που οδηγει στο συμπερασμα που καταληγεις κι εσυ: "Διαίρει και βασίλευε στα καλύτερα του"

καταλαβαινω τι λες, δεν κατεβηκα απ το κοκινο φεγγαρι (και κοκινο να ηταν, δε φαινοτανε με τοσα συννεφα, και τσαμπα ξυπνησατε ολες οι ρομαντικες ψυχες αξημερωτα να ρεμβασετε.. :lol: ). προφανως θα υπαρχουν καπου καποιοι που θα μπορουν να πανε σε αναλογη θεση, εκει που υπαρχουν αναγκες. (αλλά οχι να στειλουν καποιον που δουλευει στην κορινθο να καλυψει θεση δασκαλου στην βεροια π.χ., ουτε να γινει ο κλητηρας τραυματιοφορεας. μονο καλο δε θα ειναι αυτο για τον τραυματια...)
αλλο αυτο ομως κι αλλο οι γενικευσεις - μυθοι που βαζουν εκατονταδες χιλιαδες ανθρωπους σ ενα σακουλι.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Xολαργό που μένω, σε ΔΟΥ, ΙΚΑ αυτή είναι η αναλογία, δυστυχώς. Δεν έχω πρόβλημα με τους ΔΥ, ούτε είπα πως είναι κακοί. Απλά αναφορά γεγονότος. Θυμάμαι και την πάλαι ποτέ ΟΑ, κρατική, 7 άτομα μετρημένα να λένε σε έναν πως να κουβαλάει τις βαλίτσες, τρου στορυ αδελφέ. Σεε καθημερινή βάση.

Στο ΙΚΑ να γίνεται ο κακός χαμός, 1 ταμείο να εξυπηρετεί τους πάντες μέχρι τις 1.30, 2 άτομα πίσω στο γραφειάκι να κουβεντιάζουν ατάραχοι πίνωντας καφέ, φτιάχνοντας νύχια κλπκλπ, στις 1.31 με το ρολόι άνοιγαν άλλα 2 γκισέ για να φύγει η ουρά και να σχολάσουν. Αυτό για χρόνια. Οπότε πήγαινα 1.25 και έκανα την δουλίτσα μου δίχως εντάσεις, άγχος, κλπκλπ

Θα μπορούσα να σου πω πολλά παραδείγματα, αλλά θα έβγαινε εντελώς εκτός το νήμα, και δεν υπάρχει λόγος. Δεν στοχοποιώ, το αντίθετο. Η τυπική ελληνική λογική είναι "θέλω αυτό επειδή το έχει ο δίπλα μου". Η δική μου λογική είναι "θέλω αυτό επειδή το χρειάζομαι".

Με αγάπη εγώ. :cheers: <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Η επαφή με τον Δ.Υ. πρώτης γραμμής είναι έντονα βιωματική για όλους μας. Πάντως μόνο τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε πολιτικά γραφεία (ξέρω τσίμα τσίμα μπόλικους παλιούς συμμαθητές μου) και τους λοχίες...πυροβολικού ως γραμματεία υπουργών να κόψουν, μιλάμε για εργατοώρες που βγάζουν και διαστημικό πρόγραμμα.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,654


Brother Bruce wrote:
ειναι το πρωτο βημα που οδηγει στο συμπερασμα που καταληγεις κι εσυ: "Διαίρει και βασίλευε στα καλύτερα του"</blockquote>

Πρόσεχε τι λες, μη σου πούνε να σαλτάρεις. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
<blockquote>νομίζω πως απλά στοχαζόμαστε σε φιλοσοφικό επίπεδο, για τη λειτουργία της αγοράς και της κοινωνίας.</blockquote>

Αν οι προηγουμενες σελιδες ειναι "στοχασμος σε φιλοσοφικο επιπεδο" τοτε μαλλον εχουμε αλλη γνωμη για το τι σημαινει η καθεμια απο αυτες τις τρεις λεξεις. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
Εγω αυτο π καταλαβα ειναι οτι για ακομα μια φορα, καποιοι_δε λεω τωρα ονοματα για να μη ξαναρχισει το φλειμ γτ δεν εχει νοημα κανενα_ ηθελαν ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ποσο προβληματικο κατα τη γνωμη τους ειναι το δημοσιο αλλα και η φιλοσοφια του υπαλληλου γενικοτερα, και ποσο γαμαει η ελευθερη αγορα και η ιδιωτικη πρωτοβουλια.....
Δλδ ελεος ρε μαγκες.....
Και γκροτεφρυδιε, σορρυ μαν αλλα "φυλακισμενη στα βιωματα της" εμεινε η γιαγια μου στο χωριο που δεν εμαθε ποτε της ουτε αναγνωση και πιστευε μονο τον παπα του χωριου.
Παιζουν ανθρωποι εδω που καθονται και προσπαθουν να αναπτυξουν ενα επιχειρημα σειρες επι σειρων, και μπαινει μετ ενας και το γαμαει ολομε ενα "εκει που μενω εγω, αυτο παιζει, δε ξερω τι μου λες." και " 1 δουλευει και 3 καθονται". Και αυτο ηταν . Καμια αιτιολογηση. Η μονη που θα σου πει ειναι "ε αυτο εχω δει εγω"
ΟΚ. Εχει και το βιωμα την αξιατου σε μια συζητηση "στοχαστικη σε φιλοσοφικο επιπεδο", αλλα μεχρι ενος σημειου. Καταλαβαινομαστε ελπιζω.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,235
Ok.. Ξεχασα οτι ειχα να κανω με καφενειο. Εναν μπεκρη μεζε στο 4 παρακαλω!
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Αυτή η ικανότητα που έχετε ορισμένοι να κάνετε την τρίχα τριχιά, πραγματικά με ξεπερνάει. Όλη η Ελλάδα μιλάει για τους ΔΥ, όχι με τα καλύτερα λόγια, εγώ είμαι μετριοπαθής, αναφέρω απλά γεγονότα, δεν κρίνω, και στοχοποιούμαι. I rest my case.

Αν ποστάρω ξανά στο off topic, να με χε...

Καλημέρες.

Για το τυπικό, όλοι λένε αυτό που έχουν ζήσει στις υπέροχες δημόσιες υπηρεσίες αγαπητέ Hellboy. Όλοι...
 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
http://www.koutipandoras.gr/article/151544/o-georgioy-apekrypse-pleonasmata-500-dimosion-organismon-gia-na-foyskosei-elleimma

:cheers:

Hidden content
You need to reply to this thread in order to see this content.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
γι αυτο δε συμμετειχα μεχρι τωρα στην κουβεντα, μαντνε.
δεν μπορω να τα βαλω με την προσωπικη εμπειρια του καθενος. δεν αμφισβητω κανεναν, μονο που μια τετοια θεωρηση ειναι πολυ περιορισμενης κλιμακας για να παμε ενα βημα παρακατω την συζητηση.

απλα, διαπιστωνω οτι το "Δημοσιο" ειναι πολυ συγκεκριμενο πραγμα στο μυαλο των περισσοτερων που το κατηγορουν. 9 στους 10 που θα συζητησω, μου αναφερουν περιστατικα με υπηρεσιες συναλλαγης με το κοινο, σαν αυτα που ανεφερες. δηλαδη, αν βαζανε στα ικα και τις δου της αθηνας ξερω γω 100 ατομα που δε θα σηκωνανε κεφαλι ή αν κρυβανε την κοπελα που εφτιαχνε νυχι πισω απο κλειστους τοιχους, ολα θα ηταν οκ?
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Φυσικά και καταλαβαινόμαστε. Από τη στιγμή που δεν πλακωνόμαστε και δεν κοπανάμε με ψάρια ο ένας τη μάπα του άλλου σα να διαφωνούμε για τη φρεσκάδα του Αλφαβητίξ, ε, σε στοχασμό νομίζω βρισκόμαστε. Παρότι κρίνεις την γιαγιά του χωριού ως εγκλωβισμένη στα βιώματά της, σε ένα άλλο επίπεδο και εμείς συχνά δεν κοιτάμε πέρα από την πραγματικότητά μας. Ένας επιχειρηματίας (ας πούμε κάποιος που παράγει λάδι και το συσκευάζει, πουλώντας στην Ελλάδα και έξω) που έρχεται αντιμέτωπος με το ελληνικό δημόσιο, χάνει πραγματικά λεφτά εξαιτίας της ολιγωρίας του και του αναχρονισμού του και τελικά αναγκάζεται να κλείσει και να απολύσει και τους λίγους εργαζόμενούς του, δεν πρόκειται να δει με καλό μάτι τον κρατισμό πλέον. Αντίθετα ένας υπάλληλος, έρμαιο στην επέλαση της ελεύθερης αγοράς και την "ευελιξία" του ωραρίου, δεν πρόκειται να δει με καλό μάτι οποιοδήποτε νεοφιλελεύθερο ρεύμα.
Αν όμως έβλεπες έναν μεγαλοεπιχειρηματία να μάχεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων του και για την δίκαιη αμοιβή τους, τότε θα είχες κάποιον έξω από το αυστηρό του συμφέρον. Ο Κροπότκιν πχ που τα βρόντηξε όλα, ή ο Τολστόι που έδινε εκπαίδευση στους χωρικούς του, ήταν άτομα επαναστατικά όσον αφορά το συμφέρον τους. Εγώ που είμαι δημόσιος υπάλληλος και μάχομαι για τα δικαιώματα των Δ.Υ. μονάχα, κάνω κάτι πάρα πολύ αναμενόμενο και κάπως κοντόφθαλμο.
 
Top Bottom