What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αμοιβές κτλ

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Τα άκρα δεν είναι ποτέ οκ αδελφέ. Απλά τονίζω πως ΔΕΝ κατηγόρησα κανέναν. Είτε είναι ΔΥ είτε βιομήχανος, είτε οτιδήποτε.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,235
Ποιος ειναι αυτος ρε χελλοουμποη; Εχει παρει τιποτες; Γιατι τον βλεπω καπως...

Οπως και να εχει. Χασιμο χρονου τα talk-talk σε τετοια θεματα. Αλματα λογικης παν και ερχονται με ταχυτατους ρυθμους, και στο τελος μενουμε σαν τους τρελους του χωριου να λεμε τα πραματα με το ονομα τους :silly:
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Σε διάφορες υπηρεσίες που έχω πάει κατά καιρούς έχω δει άτομα να λιώνουν στη δουλειά και άλλους να κάθονται και να παίζουν πασιέντζα. Το ίδιο έχω δει και στον ιδιωτικό τομέα φυσικά.. Για αυτό ακριβώς δε μπορώ και ούτε θέλω να γενικεύσω καταστάσεις βάση του προσωπικού μου βίου όσο και να συμφωνούν με εμπειρίες άλλων ανθρώπων (και στις 2 περιπτώσεις). Υπάρχουν και οι μεν όπως υπάρχουν και οι δε. Deal with it.


Απ'το να κράζουμε Δ.Υ και Ι.Υ ας κατανοήσουμε τουλάχιστον πως οι της μικρομεσαίας τάξης τρώμε περίπου τα ίδια σκατά.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326


nitro912gr wrote:
Το πόσα εξαρτάται από το πόσοι άλλοι κάνουν το ίδιο, προσφορά και ζήτηση είναι.</blockquote>

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες όπως η κατανόηση των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν, η "ανθρωπιά", το ιδεολογικό υπόβαθρο του καθενός κλπ. Για παράδειγμα πριν κάποιο καιρό ένας καθηγητής πολυτεχνείου (άρα θεωρητικά τουλάχιστον σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από εμένα) επικοινώνησε μαζί μου για να μου ζητήσει να μεταφέρω ένα paper προς δημοσίευση σε LaTeX. Μου είπε ο ίδιος πως ήταν έκτακτη ανάγκη, πως είμαι ο μόνος που βρήκε και πως θα με πληρώσει ο,τι και να ζητήσω. Σύμφωνα με τη λογική που περιγράφεις, αυτή τη στιγμή, μην έχοντας να ανταγωνιστώ κανέναν, θα έπρεπε να έχω αγοράσει νέο PC μόνο και μόνο με τα λεφτά από μία εργασία που μου ανέθεσε (ακολούθησαν και άλλες βέβαια γιατί έμεινε ευχαριστημένος): Λεφτά έχει, βρίσκεται σε ανάγκη, άλλον δεν βρίσκει.... ΑΣ ΤΟΝ ΓΔΑΡΩ.

Sry, αλλά αυτά που κράζω, έκραζα και θα κράζω μια ζωή δεν θα τα κάνω. Αρκετά άτομα και κυρίως αριστεροχαρούμενους (δεν απευθύνεται σε κανέναν εδώ μέσα ο χαρακτηρισμός) που με την πρώτη ευκαιρία ξεζουμίζουν τον εκάστοτε συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη τους έχω γνωρίσει, δεν χρειάζεται να γίνω και εγώ ένας από αυτούς. Συμφωνώ πως η εργασία πρέπει να αμείβετε, συμφωνώ πως υπάρχει και το άλλο άκρο των τζαμπατζίδων - και κυρίως γνωστών που θέλουν να αφιερώσεις ένα τρίωρο για να φτιάξεις το PC τους for free αλλά όταν πας εσύ στο μαγαζί τους σε χρεώνουν κανονικότατα ΑΛΛΑ το να βασιζόμαστε στο πότε θα βρούμε το θύμα που θα μας έχει ανάγκη είναι εντελώς εκτός των ηθικών "ορίων" που θέτω στη ζωή μου.

Φυσικά, όλα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Πιθανότατα οι δικές μου θα με αφήσουν βραχυπρόθεσμα λίγο πιο "πίσω" από τους υπολοίπους, τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα.

 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
Για πότε το 8ωρο γίνεται 6ωρο στο δημόσιο, με μονόωρο διάλειμμα για τοστάκι ε; Άνθρωποι παίρνουν επί πληρωμή διδακτορικά για να εξασφαλίσουν την θεσούλα τους και να αξιολογούνται ως χρήσιμοι, φυσικά εις βάρος των πραγματικά χρήσιμων. Άλλοι χρησιμοποιούν την δημόσια περιουσία για να κάνουν ιδιωτικές δουλειές, καταστρέφοντας τον εξοπλισμό. Άλλοι έρχονται στην δουλειά, δουλεύουν για 10 γαμολεπτά και μετά την αράζουν στο κυλικείο, άλλοι συνδικαλίζονται και ενοχλούν <u>τους λίγους</u> που πραγματικά θέλουν να δουλέψουν. κι όλα αυτά με αμοιβές εξωφρενικές για την εποχή.

Τα παραπάνω είναι από την μικρή μου εμπειρία σε δημόσιο οργανισμό, όπου έκανα την πρακτική μου, μέσα στην καρδιά της κρίσης και της υποτιθέμενης αξιολόγησης, η οποία ήταν πλήρως οριζόντια, βάση τυπικών χαρακτηριστικών και τίποτα παραπάνω.

Πραγματικά πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Προσωπικά έχω γονείς κι απο τις δύο πλευρές του φάσματος. Δεν λέω ότι όλοι στο δημόσιο είναι ίδιοι, αλλά να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, το ελληνικό δημόσιο είναι διεφθαρμένο και παρηκμασμένο και θέλει εξυγίανση.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
<blockquote>το ελληνικό δημόσιο είναι διεφθαρμένο και παρηκμασμένο και θέλει εξυγίανση.</blockquote>

Ενώ ο ιδιωτικός τομέας είναι καθαρός, αξιοκρατικός και δεν θέλει εξυγίανση. Το ότι μιλάμε για συγκοινωνούντα δοχεία δεν έχουμε καταλάβει, κομμάτι στο ίδιο παζλ, πίξελ στο ίδιο game είναι βρε αδερφέ! Όταν ο Χ υπουργός τσέπωνε μίζες από την Υ επιχείρηση γιατί πρέπει να κάνω διαχωρισμό στην "διαφθορά". Όταν ο Χ ΔΥ λαδώθηκε για να βγάλει ποιο "εύκολα" την άδεια λειτουργίας του Υ επιχειρηματία γιατί πρέπει να διαχωρίσω την "απάτη"? Όταν το ανιψάκι του Δημάρχου παίρνει πόστο συμβούλου και το ξύνει, αλλά και το ανιψάκι του μεγαλοεπιχειρηματία παίρνει θέση ceo στην εταιρία και το ξύνει επίσης, ποιο διαχωρισμό να κάνω? Όλη η φάση είναι αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα σε αυτήν την βάση, δεν έχει νόημα κατά την γνώμη μου. Τα πάντα ξεκινάν από τα θεμέλια, από την οργάνωση της Οικονομίας μας. Η διαφθορά είναι αποτέλεσμα, όχι αίτιο, δεν είναι υπεύθυνη για τα δεινά μας, απλό φυσιολογικότατο χαρακτηριστικό της οικονομίας μας είναι σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
η "τεχνικη" σ εναν διαλογο του στυλ: "ξεκιναω απ το τελειως συγκεκριμενο και μερικο και με βαση αυτο καταληγω σε γενικες αληθειες", με ξεπερναει.

λοιπον, εγω πηγα σε μια υπηρεσια και δε σηκωνε κανενας κεφαλι. γαμιοσαντε στη δουλεια απ τις 8 παρα μεχρι τις 3.30. αρα το ελληνικό δημόσιο δεν είναι διεφθαρμένο και παρηκμασμένο και δεν θέλει εξυγίανση.
καταλαβαινετε γιατι ετσι δεν παει πουθενα η κουβεντα?

ccwr, πολυ κακως δεν εκανες αναφορα... ακομα και ανωνυμα, ειδικα στο προηγουμενο καθεστως με τον κυριακουλη (αγιος αθρωπος, κριμας, δεν τον αφησαν να ολοκληρωσει το θεαρεστο εργο του...) σιγουρα θα το ψαχνανε το θεμα...
μονοωρο διαλειμμα, ε? 6ωρο, ε? πες μου σε πιμι ποια υπηρεσια ηταν, αν δε θες δημοσια και θα τους καταγγειλω εγω.
 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
<blockquote>Ενώ ο ιδιωτικός τομέας είναι καθαρός, αξιοκρατικός και δεν θέλει εξυγίανση. Το ότι μιλάμε για συγκοινωνούντα δοχεία δεν έχουμε καταλάβει</blockquote>

<blockquote>η "τεχνικη" σ εναν διαλογο του στυλ: "ξεκιναω απ το τελειως συγκεκριμενο και μερικο και με βαση αυτο καταληγω σε γενικες αληθειες", με ξεπερναει.
</blockquote>

Ακριβως!
Επισης ειναι ζητημα να εχω ακουσει για ΕΝΑΝ οχι δυο, διαγωνισμους με ιδιωτικες εταιριες που να εγινε με διαφανεια χωρις μεσο...
Οποτε ας βαλω στο ιδιο τσουβαλι τον ιδιωτη που εχει ψιλικατζιδικο, αυτον που εχει ιατρειο και αυτον που εχει πετρελοεταιρια.
Ναι. Σωστα.
:thumbsup:
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Aς συμφωνήσουμε λοιπόν ότι υπάρχουν και στους 2 τομείς "καλοί" και "κακοί". Αν δεν ήμασταν ανήθικοι-εαυτούληδες μια χαρά θα δούλευε ο καπιταλισμός, τα χω ξαναπεί.

Και νορθ, μην πεταχτείς πάλι πλζ και αρχίσεις τα γνωστά ότι ο καπιταλισμός φταίει που είμαστε όργια (εκ φύσεως το χουμε αυτο), γιατί το θρεντ θα πάει για φούντο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507


pitsinius wrote:
Aς συμφωνήσουμε λοιπόν ότι υπάρχουν και στους 2 τομείς "καλοί" και "κακοί". Αν δεν ήμασταν ανήθικοι-εαυτούληδες μια χαρά θα δούλευε ο καπιταλισμός, τα χω ξαναπεί.

Και νορθ, μην πεταχτείς πάλι πλζ και αρχίσεις τα γνωστά ότι ο καπιταλισμός φταίει που είμαστε όργια (εκ φύσεως το χουμε αυτο), γιατί το θρεντ θα πάει για φούντο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Όσο δουλεύει μια χύτρα χωρίς βαλβίδα. Το φαϊ παίζει να στο μαγειρέψει πάντως.

 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Γιατί δηλαδή που βρίσκεις το παράλογο? Αν ενδιαφερόμασταν για το κοινό καλό, γιατί να μη δούλευε το υπάρχον σύστημα?
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
Το γενικόλογο συμπέρασμα αποτελείτε απο πολλά "μικρά" ειδικά. Απλή επαγωγική σκέψη. Το παραπάνω συμπέρασμα μου περι διαφθοράς, φυσικά δεν προέκυψε μόνο από την προσωπική μου εμπειρία. Δεν υπάρχει λόγος να απορυθμίσω ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις διαφθοράς που γνωρίζω για το δημόσιο, που είναι λίγο πολύ γνωστές.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει διαφθορά, φυσικά και θα υπάρχει, ό,τι πολιτικοκοινωνικό σύστημα και να πάρεις. Το πρόβλημα δεν είναι η ταμπέλα του οργανισμού ή τα συμφέροντα που εξυπηρετεί(δημόσια ή ιδιωτικά). Το πρόβλημα είναι στην φύση του ανθρώπου. Η διαφθορά δεν θα ήταν πρώτο θέμα συζήτησης αν δεν υπήρξε αυτή η έκταση.

Φυσικά και ο ιδιωτικός τομέας είναι διεφθαρμένος. Φυσικά και οι διαγωνισμοί έργων στήνονται. Ποιος όμως είναι αυτός, που με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον καλείται να ελέγξει ή να αναθέσει; Δεν με ενοχλεί η διαφθορά στον ιδιωτικό τομέα, γιατί μου είναι πλήρως αναμενόμενο αυτός που εξυπηρετεί το ΙΔΙΩΤΙΚΌ του συμφέρον, να μην ενδιαφέρεται για το δημόσιο όφελος. Όταν όμως ο ίδιος ο ελεγκτής αποκτά την νοοτροπία του ελεγχόμενου χάνεται παντελώς η όποια ελπίδα διόρθωσης.

Δεν υπάρχει θέμα αγιοποίησις των με ή των δε. Απλά το δημόσιο λόγο του ρόλου του γεννά περισσότερες απαιτήσεις.


BB wrote:
ccwr, πολυ κακως δεν εκανες αναφορα... ακομα και ανωνυμα, ειδικα στο προηγουμενο καθεστως με τον κυριακουλη (αγιος αθρωπος, κριμας, δεν τον αφησαν να ολοκληρωσει το θεαρεστο εργο του...) σιγουρα θα το ψαχνανε το θεμα...
μονοωρο διαλειμμα, ε? 6ωρο, ε? πες μου σε πιμι ποια υπηρεσια ηταν, αν δε θες δημοσια και θα τους καταγγειλω εγω.</blockquote>

Επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου, για το αν η καταγγελία θα λειτουργήσει θετικά.

 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
Γιατι καπιταλισμος και κοινο καλο δεν πανε και πολυ μαζι.... :pinch:
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Μήπως γιατί εκεί θέλουμε να ξεσπάμε για να μη βλέπουμε τα λάθη μας? <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,235
@χελμποη
Πεστο αυτο στο 65% των ελληνων... :pope:
 

hellboy

Hobgoblin Captain
Joined
Apr 7, 2014
Messages
232
Ισως να εχεις δικιο. Ξεσπαω στον καπιταλισμο γιατι δε θελω να παραδεχτω τα τραγικα λαθη που εκανα ως εμβρυο ισως και με οδηγησαν να γεννηθω στο Αγρινιο, και οχι να ειμαι ο Τrump πχ και ναμαι να γινω πλανηταρχης επειδη εχω τα φραγκα, ετσι, στη ψυχρα.

Αλλα ναι ξεχασα. Ο καπιταλισμος , σαν καλος θειος, μου προσφερει τις ευκαιριες , με ιδρωτα και προσπαθεια να φταζω και γω μια μερα σε αυτο το επιπεδο.
Δλδ να γινω πλανηταρχης επειδη απλα ο πατερας μου ειχε απειρα φραγκα. oh...wait...
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Success stories:

<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://vignette1.wikia.nocookie.net/avp/images/0/02/Burke_suit.jpg" alt="Burke_suit.jpg" class="bbcode_img" />

<img src="http://www.globalnerdy.com/wordpress/wp-content/uploads/2015/08/umbrella-corporation.jpg" alt="umbrella-corporation.jpg" class="bbcode_img" />

<img src="http://worldtruth.tv/wp-content/uploads/2012/04/bp-oil-new-logo1.jpg" alt="bp-oil-new-logo1.jpg" class="bbcode_img" />

<img src="http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/78/590x/Martin-Shkreli-608164.jpg" alt="Martin-Shkreli-608164.jpg" class="bbcode_img" />

<img src="http://i1288.photobucket.com/albums/b487/flashback27/WALL-E-Buy-N-Large_zpsvkgcfrwy.jpg" alt="WALL-E-Buy-N-Large_zpsvkgcfrwy.jpg" class="bbcode_img" /></span>

Σταματήστε τον παρεμβατισμό του κράτους, λύστε τα χέρια στην ανάπτυξη.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ccwr, η καταγγελια ειναι η δυναμη σου και το καθηκον σου ως πολιτη και προσωπικοτητας. αν το απεμπολείς, τοτε οι (παρα πολλοι λες εσυ, ελαχιστοι λεω εγω) κακοι υπαλληλοι θα συνεχισουν να τα ξυνουν, κι εσυ να τους κατακεραυνωνεις στο ρεηκουί. και δε θ αλλαξει ποτε και τιποτα.

ο αλλος τροπος ειναι του κυριακουλη. διωχνω ραντομ σχεδον, οποιον ναναι.

νομιζω ο πρωτος ειναι καλυτερος.
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792


tony crow wrote:
@χελμποη
Πεστο αυτο στο 65% των ελληνων... :pope:</blockquote>

LOL με μπέρδεψες που δεν έβαλες quote <img src="/surprise.gif" width="" height="" alt=":O" title=":O" class="bbcode_smiley" />

 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,235
Μονοι μας τα λεμε και μονοι μας τα ακουμε. Δεν αλλαζει τιποτα στον κοσμο.... Το 65% και βαλε του λαου Θελει καπιταλισμο, θελει καποιον πανω απο το κεφαλι του! Ουρες στα μαγαζια για να αγορασει το ιφον 3432ς. Ενα σπιρτοκουτο για να βγαλει την βραδια... Αλλα παντα εκει στην ελπιδα του ψεματος για μια νεα αρχη.. Λιγοι εχουν την ανοσια; Τσου! Ολοι την εχουν αρκει να την βρουν...
Τα πολιτευματα υπαρχουν για να υπαρχουν. Στο τελος ομως η αισχροκερδεια επικρατει....
 
Top Bottom