What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Διχαστείτε ελεύθερα :dry:
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,655
Τι έγινε ρε παίδες? Είπα να κατέβω Ελλάδα και διοργανώνεται μαζικό riot party?
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,780
Γράψε 2 λόγια ρε Νίκο τι παίζει...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500008049
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Λες να ξυπνήσουν και να μη πάρουν χαμπάρι τίποτα; Δε θα δουν τις ουρές στα ΑΤΜ;

Χάσαμε και τη μπάλα γ@μώ τον ΣΚΑΙ μου.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το αστείο τής υπόθεσης είναι πως ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα ψηφίσει "Ναι" επειδή θα είναι χεσμένος, ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να υπογράψει τη συμφωνία και μετά θα αρχίσουν οι απεργίες από αυτούς που ψήφισαν "Ναι" για τα μέτρα που θα παρθούν.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287


JonIrenicus13 wrote:
Το αστείο τής υπόθεσης είναι πως ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα ψηφίσει "Ναι" επειδή θα είναι χεσμένος, ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να υπογράψει τη συμφωνία και μετά θα αρχίσουν οι απεργίες από αυτούς που ψήφισαν "Ναι" για τα μέτρα που θα παρθούν.</blockquote>

Ακριβώς έτσι. Ήδη πέφτει πανικός για το πόσο θα πεινάσουμε στην περίπτωση που απαντήσουμε όχι.
Δεν ξέρω αν θα γίνει δημοψήφισμα και τι αποτέλεσμα θα έχει. Αυτό που ξέρω είναι ότι βλέπω να καταρρέει το τραπεζικό σύστημα σύντομα μιας και όλοι θα τρέξουν να βγάλουν λεφτά από τα ATM.

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,471
ναι, θα βγαλουν τα λεφτα τους και θα πανε να αγορασουν ψωμι και τυρι. τωρα για το ναι, να σας πω δεν ειδα και πολυ κοσμο εξω απο την βουλη να απαιτει να μεινουμε στην ευρωπη. κατι photoshop ειδα και κατι χαρμανιασμενους με ζακετουλα στους ωμους.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,655
Αυτά τα σταλινικά του Σύριζα ποτέ δεν τα κατάλαβα.
 

castorsia

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Joined
Dec 9, 2012
Messages
810
Εγώ απορώ γιατί κάνουμε εκλογές και δημοψηφίσματα από την στιγμή που υπάρχει ο ο κ. Τούσκ και ο κύριος Σόιμπλε κλπ....
 

shodanas

Gelatinous Cube
Joined
Jun 10, 2015
Messages
67
Δεν έχω κοιμηθεί και φεύγω για δουλειά σε 1 ώρα. Λοιπόν, από όσα μπόρεσα να αλιεύσω στο web το πράγμα έχει ως εξής: οι τύποι της Ε.Ε και του IMF, κυρίως οι δεύτεροι, πρόσθεσαν άλλα ~ 3 δισ στο ήδη "βαρύ" πακέτο των 8 δισ που πρότεινε η κυβέρνηση και απαίτησαν, βασικά εκβίασαν, να το "πάρουμε" με μόνο αντάλλαγμα από τη μεριά τους κάτι ψιλά για να περάσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ 5 μήνες, υπολογισμένα μέχρι δεκάρας.

Δεν ξέρω τι θα προκύψει από το δημοψήφισμα, εάν τελικά φτάσουμε εκεί. Αυτό που ξέρω είναι πως υπάρχουν πολλοί οι οποίοι απαιτούν έξω από κάθε λογική να δεχθεί η κυβέρνηση αυτή τη "συμφωνία".

Δεν υπάρχει σωτηρία.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Με κίνδυνο να αρχίσουν να ανάψουν τα αίματα -αλλά τι να κάνω, δεν μπορώ να το κρατήσω μέσα μου, με καίει-, έχω να πω τα εξής :

1) https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=n5VwmAoMIV8&app=desktop

Οκτώβρης 2011. Ήταν να κάνει ο ΓΑΠ δημοψήφισμα, και βγαίνει ο Τσίπρας τότε και λέει ρητά "Αν επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός να θέσει τέτοια διλήμματα, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας, θα ρθει πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη...Μόνο και μόνο να τεθεί αυτό το μήνυμα, και να πάρει απάντηση αρνητική".
Τι συνέβη σ'αυτά τα 4,5 χρόνια;
Κατανόησε ο Τσίπρας την σημασία που χουν τα δημοψηφίσματα στο πολίτευμα της Δημοκρατίας; Ότι δηλαδή δεν είναι πια ένα πυροτέχνημα για τον οποιοδήποτε λόγο, αλλά ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Έψαξα να βρω δηλώσεις άλλων μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τα τέλη του Οκτώβρη 2011... Κοίταξα 2 σελίδες και δεν βρήκα. Είναι πρωί ακόμα. Πάρτε αυτό :

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/230437-tsipras,-oktobrios-2011-otan-to-dimopsifisma-simaine-ptoxeisi-tis-xoras

Ήθελε να βάλει τον Ελληνικό λαό να πάρει αποφάσεις και θεωρούσε πως ένα απλό δημοψήφισμα θα ταν καταστροφικό;
Ας πήγαινε σε εκλογές τότε, μιας και οι εκλογές δεν θα καταστρέψουν τη χώρα!
Αυτά έλεγε το 2011. Δεν τα κάνει όμως το 2015.
Πέσαν οι μάσκες; (Είτε δηλαδή λέγαν ψέματα εξαρχής είτε ήταν ανίδεοι και μιλούσαν ενώ πετούσαν σε μπαφιάρικους ουρανούς...you pick the answer).

2) Σε έναν κατα γενική ομολογία τόπο, που ζει μέσα στην άγνοια, ειδικά όσον αφορά οικονομικά θέματα, δεν θα ταν λογικό, αφού η κυβέρνηση απαιτεί δημοψήφισμα, να βγάλει ένα διάγγελμα που να μιλάει για τα πιθανά πλεονεκτήματα της εκάστοτε απόφασης;
Παραμένουμε στο Ευρώ : Να τα θετικά, να τα αρνητικά. Να και οι πιθανοί κίνδυνοι.
Φεύγουμε απ το ευρώ. Θετικά, αρνητικά,πιθανοί κίνδυνοι.

Απλό δεν είναι;

<span class="bbcode_spoiler">Εγώ έχω κουραστεί να ακούω από αδαή άτομα που παίρνουν ακόμα σύνταξη πως "ε γιατί τώρα δεν είμαστε χρεοκοπημένοι;;; Πάλι στην ίδια κατάσταση θα μαστε!!!! Και θα χουμε και την αξιοπρέπεια μας!!!!!!!!!!!!!"
Φυσικά, γιατί άμα κυρήξει χρεοκοπία η χώρα και πάει σε άλλο νόμισμα, πάλι θα παίρνεις σύνταξη (κατευθείαν κιόλας) και όταν, όχι εσύ, αλλά περισσότεροι άνθρωποι πεινάσουν και πάνε στα σκουπίδια για φαγητό, θα χουνε βρει επιτέλους την αξιοπρέπεια τους. Φυσικά και οι καλοί Ευρωπαίοι όταν πάμε σε δραχμή, θα διαγράψουνε όλα τα χρέη μας και δεν θα τους χρωστάμε φράγκο.

Αν αυτό που λέω είναι απλά φαντασία, πείτε μου, τι προοπτικές έχει αυτή την στιγμή η Ελλάδα να αναπτύξει ΑΜΕΣΑ τις βιομηχανίες της;
Γιατί για να φύγεις απο ένα νόμισμα και να τυπώσεις δικό σου, θα πρέπει να χεις κάτι πολύ δυνατό για να μην φας τα μούτρα σου.
Και ο Βαρουφάκης το χε πει ότι θες πολύ καιρό να οργανωθείς πριν αρχίσεις να τυπώνεις δικό σου νόμισμα...
Μαλακίες και τρομοκρατία;

Σε έναν τόπο, που δημοσιογράφοι, οι οποίοι είχανε πάει όλα τα λεφτά τους στο εξωτερικό, και οι ίδιοι κύρησσαν για χρόνια το λόγο του ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ (άρα άμα άλλαζε νόμισμα η Ελλάδα, θα φέρνανε τα λεφτάκια τους εδώ - ακόμα σε ευρώ, ενώ εμείς θα χαμε πληθωρισμό σε δραχμή, και θα ταν υποψήφιοι μεγιστάνες), επιβάλλεται ένα διάγγελμα που θα εξηγεί όλες τις περιπτώσεις. </span>

EDIT :
Τις 2 παραγράφους τις έβαλα σε σπόιλερ, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε άλλες κουβέντες. Εξηγεί τη θέση μου, αλλά δεν θέλω να αποφύγουμε αυτά τα 2 bullets.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,239
Ενα game της telltale αυτο το δημοψηφισμα :worship: .

Νοτια κορεα δεν παιζει να γινει (και δεν θα γινει ποτε!).
Οικονομια οτι να 'ναι και νεαντερνταλ διχως ψυχη ψαχνουν το παρελθον. Facepalm απο την αρχαια ελλαδα για τους ελληνες του σημερα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Τώρα διάβασα και το ποστ του Shodan για τα +3 δις που βάλανε.
Ε οκ τέρμα μαλάκες και οι Ευρωπαίοι. Δεν παίζει να ναι τόσο στόκοι. Δεν ξέρω τι προσπαθεί ο καθένας να καταφέρει....

Anyway, η πιο λογική πρόταση -θεωρώ- ακόμα είναι αυτή. Βγάλε 2 σελίδες που θα αναφέρουν τα συν και τα πλην των 2 περιπτώσεων.
Υποτίθεται για μια φορά ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ και χωρίς κομματικές παρωπίδες (Ευσεβής πόθος για τους Έλληνες αυτό, αλλά τουλάχιστον να προσπαθήσουν...να δώσουν κίνητρο για να ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ).
Αν το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ από μένα θα χει σεβασμό.
Υποτίθεται είσαι ενήλικας και αφού βάζεις, άλλους να πάρουν απόψαση, θα πρέπει να γνωρίζουν και την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ λεπτομέρεια μιας απόφασης.

Edgars Out.

Edit : @ Tony Crow, δεν ξέρω σε ποιους ακριβώς αναφέρεσαι. Όταν κάποιος επικαλείται έναν αρχαίο κάτι ψοφάει μέσα μου απ την σαπίλα που εκλύεται. Αυτό βεβαίως μόνο όταν το κάνει για ανυψώσει το εθνικό φρόνημα )

Anyway...
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,239
#επιταφ.
Σε καθε νεοελληνα (αχ ρε πανουση).
Αυτοι στα δεντρα και εμεις <u>ειχαμε</u> πολιτισμο.

Με τα ιδια μυαλα στον ιδιο βουρκο με τα τοξικα....
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Δε ξέρω αν θα πάω για το δημοψήφισμα γιατί θα μαι από ξενύχτι (έχει παρτάρα στο Ακρωτήρι) και μετά φεύγω για διακοπές για μια βδομάδα. Μπορεί να πάω αμέσως μετά το μαγαζί. Απλά το καράβι για Σαντορίνη φεύγει στις 5 το απόγευμα και είχαμε κανονίσει πριν το ταξίδι να πάμε για μπανάκι. Ντάξει, θα δείξει βέβαια δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα. Θαρρώ πως θα προλάβουμε.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Επιταφ, αυτά που λες δεν στέκουν. Μόνο αν πάρει τις άδειες από τα κανάλια μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Μέχρι την Κυριακη ο Μπάμπης, ο Γιάννης και οι λοιποί θα ξεσκίσουν τα μυαλά του κόσμου τόσο πολύ που θα πάνε σαν ζόμπι να ψηφίσουν. Τα γραψα και στο οφφ τοπικ. Πολύ καλά έκανε, μην σου πω ότι έπρεπε να σηκωθεί να φύγει την ίδια στιγμή και με τόσους προδότες που έχουμε στην Ελλάδα και με αυτά που έγιναν στις Βρυξέλες.
και ναι επιτάφιε θα πεινάσεις με αξιοπρέπεια. Τώρα είσαι ο χαμάλης των ευρωπαίων που σε περιπέζουν, μετά θα είσαι για την πάρτη. ότι ξέρω γω τώρα περνάς καλά και κολυμπάς στα λεφτά οπότε μετά θα έχεις πρόβλημα. Η αξιοπρέπειαα δεν σταματά σε έναν κάδο σκουπιδιών....


Επειδή πάντα οι Έλληνες αγχώνονται με κάτι τέτοια και μπορεί να αρχίσουν μέχρι και το πλιάτσικο αν χρειαστείτε περιφρούρηση Who ya gonna call?

ΕΝΤΙΤ: Επίσης, λένε όλοι ότι δεν έχουμε παραγωγή. Αφού μου θέλατε όλοι θέση σε γραφείοή γενικά στον τομέα των υπηρεσιών. Έλα στο χωράφι να δεις πως βγαίνει το ψωμί να δεις μετά τι παραγωγή θα έχεις
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Δε στέκει να βγάλει ένα 4σέλιδο υπόμνημα η κυβέρνηση, γιατί δεν θα το προβάλλει ο Μπομπος και ο Αντένας...Οκ να το δεχτώ...
λλά υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται ίντερνετ και εκεί μπορείς να βρεις ένα οποιοδήποτε έγγραφο αν ρίξει σήμα (έστω και αν κάνει την παραμικρή νύξη) ο Τσίπρας.

Χθες π.χ. βρήκα πανεύκολα το νομοσχέδιο και το επεξεργασμένο απ τους Ευρωπαίους νομοσχέδιο για την φορολογηση στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (που τελικά δεν ήταν σε ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΛΟΤΤΟ , ΤΖΟΚΕΡ κλ.π, αλλά στα καινούργια VLT μηχανήματα που θα βάλουν σε λίγο καιρό... Κουλοχέρηδες FTW!!!).
Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα μαθευτεί.

Επίσης αυτό που λες, δεν είναι λογικό, γιατί άμα είχε τόση επιρροή η τηλεόραση, δεν θα χε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Απ 'όλους αυτούς που ανέφερες, κανένας δεν τον ήθελε στην κυβέρνηση. Κάνω λάθος; Κι όμως πήρε 36%.
Τα υπόλοιπα κόμματα που τα χουνε υποτίθεται "κάνει πλακάκια" με τα κανάλια, μαζέψανε (σου βάζω ΝΔ, ΠΑΣΟΚ <b><u>και </u></b> ΠΟΤΑΜΙ), πήρανε 39%. Μαζεμένα έτσι; Φυσικά δεν βάζω Χρυση Αυγή, ΚΚΕ, γιατί κανείς δεν τους συμπαθεί απ τα κανάλια. Τέλος πάντων για ΑΝΕΛ, ΜΛ-ΚΚΕ, κ.λπ. δεν χρειάζεται να μιλήσω.
Το ξέχασες ότι "ο λαός έχει ξυπνήσει" και δεν "μασάει κουτόχορτο" πια; Δεν "τρώει πια το παραμυθάκι των Media", γι'αυτό άλλωστε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα πράγμα δεν κατάλαβα όμως. Πιστεύεις ότι η Ευρώπη θα διαγράψει το χρέος και δεν θα σε πιέσουν ως Ελλάδα να τους δώσεις πίσω λεφτά;

Τέλος, η ουσία είναι ότι δεν έχουμε παραγωγή. Ο Τσίπρας όντας παιδί του λαού και κατανοώντας ότι ο τριτογενής τομέας δεν αποτελεί "υγιή παραγωγή", τι ακριβώς έκανε για αυτό;
Ξέχασα! Του πρότειναν κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από Ιούλιο το 2015, και αυτός αντιπρότεινε σταδιακή κατάργηση μέχρι το 2025. Αυτό το μέτρο είναι καλό για την αγροτική παραγωγή και όχι ρουσφετοσχέδιο για τους γραφειοκράτες; Τι ακριβώς έκανε για την "Αγροτιά" που να τον κάνει Μεσσία;

Απ ότι καταλαβαίνω όταν είσαι υποψήφιος για να κυβερνήσεις και είσαι αντιμνημονιακός μπορείς να λες ό,τι γουστάρεις.
"Θα σκίσυμε μνημόνια" , "το δημοψήφισμα δεν είναι ορθή επιλογή, γιατί οδηγεί σε χρεοκοπία...Εκλογές είναι η λύση" και πολλά ακόμα ωραία.
Όταν άλλα λες πριν βγεις, και άλλα λες μετά, τι σε κάνει αυτό; Κωλοτούμπα!
Αλλά δεν πειράζει. Καθίστε να γλείψετε το μόριο του κάθε Τσίπρα, επειδή είναι αντιμνημονιακός και υπόσχεται πράγματα. :lol:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Από τα λεγόμενά σου είναι σα να μου λες ότι είμαι Τσιπραίος <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Τέλος πάντων. Μου λες δηλαδή ότι ξαφνικά μια μέρα σηκώθηκε ο λαός και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι συντεταγμένοι. Τα μίντια τον έβγαλαν κι αυτόν κι ας μην φάνηκε τόσο. Όπως τα μίντια ανέβασαν την ΧΑ, μόνο οι ΑΝΕΛ τους ξέφυγαν. Και όσο να μου λες ότι όλα υπάρχουν στο ιντερνέτ το 99% δεν ξέρει πως να το κάνει.

Και καρφί στην τελευταία παράγραφο, και οι άλλοι κωλοτούμπες ήσαν, αλλά δεν είδα κανέναν να κόπτεται. Α ναι γιατί τότε τρώγανε καλά, ενώ τώρα που δεν θα φάνε δεν τους αρέσει. Και σου ξαναλέω την παραγωγή εσύ την ορίζεις, όχι ο Τσίπρας. Τι έκανες εσύ και ο κάθε εσύ για να υπάρξει παραγωγή; Θα σου πω εγώ. Κάθονται όλη μέρα στις καφετέρειες, μετά πάνε για μπάνιο και το βράδυ κλαμπάρουμε μέχρι να φέξει. Δεν τους φταίει ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο ΓΑΠ. Το ξερό τους το κεφάλι φταίει κι όσο δεν το καταλαβαίνει αυτό ο λαός δεν αλλάζει το πράμα και συνεχίζει να κοιμάται με τα τσαρούχια.

Κι επειδή παντού λένε ότι ο Τσίπρας κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, ας τα πάρουμε με μια σειρά. Μας βάλανε στην Ευρώπη των Ισχυρών, μας βάλανε στο ΕΥΡΟ, στο ΝΑΤΟ και σε πόσα άλλα και πάντα έλεγε ο λαουτζίκος ότι δεν μας ρώτησαν. Ε τώρα που σε ρωτάνε ρε μπετόστοκε τι διαμαρτύρεσαι....

Σταματημένε, θέλει 151 ψήφους με 40% της ολομέλειας να είναι μέσα στο κοινοβούλιο, άρα έχει περάσει από τώρα
 
Top Bottom