ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Να παρακαλάμε να βγάλει άκρη ο Τσίπρας ακόμα και έτσι και να κάνει το 1/10 των όσων έλεγε στις προγραμματικές του δηλώσεις, γιατί αν δεν βάλει πλάτη ο κόσμος και τον ρίξουν και αυτόν...

Παραφράζοντας το γνωστό ρητό, "<i>δεν ξέρω ποιος θα είναι η πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, αλλά ξέρω πως της μεθεπόμενης θα προέρχεται από την Χρυσή Αυγή</i>".

Μπρρρ...είναι αυτό που γράφει και ο Λαπαβίτσας στο blog του. Εάν δεν υπάρξει συντεταγμένο πλάνο εξόδου από την ΟΝΕ, η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί στην ίδια θέση πολύ σύντομα, με αληθινά πολιτικά τέρατα στο τιμόνι. Δεν πάει καλά το μαγαζί.

Το να ξαναέρθει στα πράγματα η μούργα της Πασοκονεοδημοκρατίας το θεωρώ σχεδόν εξίσου τερατώδες με τα ναζήδια πάντως. Το ότι ακόμα κυκλοφορούν στα παράθυρα οι μαέστροι της διαφθοράς, είναι απόδειξη της αγάπης μας για το BDSM στη θέση του δεμένου.

Τι να εφαρμόσει; Το χρέος μάλλον δεν θα κουρευθεί, το Ποτάμι έχει καταφέρει να πάρει την θέση ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, οπότε δεν θα πειραχθούν οι ολιγάρχες που κρύβονται πίσω από αυτό, η Χρυσή Αυγή θα βγει υπερκερδισμένη, και εμείς θα κλαίμε την μοίρα μας. Με πιο κριτήριο θα ξαναψηφίσει κάποιος ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, μετά από αυτό; Τα ίδια απ' ότι φαίνεται θα κάνουν, εκτός αν καταφέρουν τα αδύνατο Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου, που το βρίσκω απίθανο, απαιτούν ήδη το κεφάλι τους οι Ευρωγραικύλοι.

Admiral wrote:
τώρα το μόνο που έχει σημασία είναι να αναγεννηθούμε από τις στάχτες και να πατήσουμε σε πιο στέρεες βάσεις.</blockquote>

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/2/26/%CE%88%CE%BC%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CE%A7%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82_1967.jpg" class="bbcode_url">like dis?

Δεεν έχω να προσθέεσω κάτι άλλο. Με καλύψατε μια χαρά συνάδερφοι

Hellion wrote:
Να παρακαλάμε να βγάλει άκρη ο Τσίπρας ακόμα και έτσι και να κάνει το 1/10 των όσων έλεγε στις προγραμματικές του δηλώσεις, γιατί αν δεν βάλει πλάτη ο κόσμος και τον ρίξουν και αυτόν...

Παραφράζοντας το γνωστό ρητό, "<i>δεν ξέρω ποιος θα είναι η πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, αλλά ξέρω πως της μεθεπόμενης θα προέρχεται από την Χρυσή Αυγή</i>".</blockquote>

Όπως άφησα να εννοηθεί και το πρωί, πλέον πιστεύω πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι της χα.

Ο κόσμος σε τι να βάλει πλάτη? Για το 100% προκαταβολή φόρου? Για την πλήρη απελευθέρωση τών απολύσεων? Για το φπα στα νησιά? Για το κανονικότατο ξεπούλημα τής δημόσιας περιουσίας? Για την οριζόντια μείωση δαπανών όποτε δεν πιάνει η κυβέρνηση τα φιλόδοξα πρωτογενή πλεονάσματα? Και πόσα άλλα ακόμα που βαριέμαι να γράφω.

Έκανε ένα δημοψήφισμα και πλέον αποδεικνύεται ότι παρακαλούσε να βγει το "ναι". Δλδ αν όντως κέρδιζε το "ναι", με τι μέτρα θα ερχόταν πίσω?

Αυτό για το 100% της προκαταβολής σοβαρά πιστεύουν ότι θα φέρει έσοδα; Εδώ δεν υπάρχουν για την κανονική δόση θα βρει ο κόσμος για του χρόνου; Κι αν εγώ κλείσω το μαγαζί θα τα πάρω πίσω..nooooot :silly:

αν δεν βαριέται κάποιος ας κάνει μια σύνοψη τι παίχτηκε και εξηγείστε λίγο αυτό το εχθροί και φίλοι.

Την τελική συμφωνία την έχω μπροστά μου αλλά δεν βρίσκω την διαδρομή

Ο Τσακαλώτος νομίζω το δήλωσε κάπου τελευταία πως ουσιαστικά το δημοψήφισμα έγινε για να μην ρίξουν τον Τσίπρα οι Ευρωπαίοι. Και ως προς αυτό τουλάχιστον τα κατάφεραν υποθέτω. Ψάχνω να βρω την ακριβή δήλωση.

Πέραν τούτου, κάποια από αυτά που προβλέπει το 3ο μνημόνιο βρίσκονταν ουσιαστικά και στο πρώτο μνημόνιο και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Αποκρατικοποιήσεις της περιουσίας που σαπίζει σε αχρηστεία (και δεν αναφέρομαι προφανώς σε σύσταση fund στο Λουξεμφούργο, όπως ήθελε ο Σόμπλε), εξορθολόγιση του ασφαλιστικού και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (ήδη τσινάνε οι φαρμακοποιοί και η ΔΕΗ, οπότε πάμε καλά ως προς αυτό θεωρώ) μεταξύ άλλων. Αυτά δεν θα με χαλάσουν προσωπικά αν υλοποιηθούν. Μετά έχουμε και τις προγραμματικές δηλώσεις περί πάταξης φοροδιαφυγής (και κυνήγι όσων έζμπρωξαν τα χρήματά τους έξω), παραγωγική ανασυγκρότηση και ρήξη με τους "ολιγάρχες".

Θέλω να πω πως, όπως είχα γράψει και κάπου παραπίσω, ακόμα και εντός σκληρού μνημονίου ο Τσίπρας μπορεί να κάνει κάποια πράγματα ώστε να μπει τάξη σε αυτό το μπουρδέλο. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά αν κάποιος μπορεί να το κάνει είναι αυτός.

Για να γίνουν αυτά πρέπει να παρθούν ρίσκα και άντε πες ο Τσίπρας έχει τα ούμπαλα. Οι περισσότεροι όμως κιοτεύουν.
Που 'σαι ωρε Παπαφλέσσα;

ΓΙα το δημοψήφισμα
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=432549&catID=2

Αυτά, πάω να ακούσω Το Μεγάλο Μας Τσίρκο να σιγουρευτώ ότι δεν ζω σε λάθος εποχή. Ευτυχώς το δίδαξαν φέτος στο δημοτικό και το γυμνάσιο του χωριού κι αυτό δίνει ελπίδες για μια καλύτερη νέα γενιά

Συμφωνώ με Γκουνελιόν εδώ. *Κάποια* πράγματα του Μνημονίου 3 είναι λίαν ευπρόσδεκτα και αντικειμενικά χρήσιμα. Τώρα δυστυχώς η πρόσφατη ιστορία έχει διδάξει πως θα υλοποιηθούν (αν υλοποιηθούν) με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Μέχρι στιγμής, τα καρτέλ και η διαφθορά δεν έχουν παταχθεί *πουθενά* στον κόσμο (τουλάχιστον αποτελεσματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα) οπότε και τώρα είμαι μάλλον απαισιόδοξος απέναντι σε μια αίσια επίλυση.

Hellion wrote:
Αποκρατικοποιήσεις της περιουσίας που σαπίζει σε αχρηστεία (και δεν αναφέρομαι προφανώς σε σύσταση fund στο Λουξεμφούργο, όπως ήθελε ο Σόμπλε), εξορθολόγιση του ασφαλιστικού και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (ήδη τσινάνε οι φαρμακοποιοί και η ΔΕΗ, οπότε πάμε καλά ως προς αυτό θεωρώ) μεταξύ άλλων. Αυτά δεν θα με χαλάσουν προσωπικά αν υλοποιηθούν. .</blockquote>

Να ρωτήσω όμως κάτι? Η απελευθέρωση στα φαρμακεία πως ακριβώς θα βοηθήσει? Ήδη έχουμε και από ένα φαρμακείο σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο....
Πόσο παραπάνω θα ενισχυθεί λοιπόν ανταγωνισμός...?

Καλά τα φαρμακεία ας πούμε είναι ένα ατυχές παράδειγμα, αλλά στους συμβολαιογράφους φερ' ειπείν (το κατ'εξοχήν ίσως κλειστό επάγγελμα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή) ενδεχομένως θα δώσει μια ευκαιρία σε κάποια παιδιά που προσπαθούν να κάνουν κάτι δικό τους χωρίς να έχουν "τζάκι" από πίσω.

Δεν είναι η πανάκεια που θα λύσει τα πάντα, αλλά είναι τουλάχιστον μια αρχή. Το συγκεκριμένο μέτρο. Με πολλούς αστερίσκους.

grotenfrod wrote:
απόδειξη της αγάπης μας για το BDSM στη θέση του δεμένου.</blockquote>

:blush: :blush: :blush: :blush: :blush: .

Το δημοψήφισμα έγινε -σύμφωνα με το αφεντικό, και μιας και ο νέος υπάλληλος δεν το διέψευσε στη συνέχεια- για "να διατρανώσουν οι Έλληνες την επιθυμία τους να παραμείνουν μέλος τής ευρωζώνης. Έτσι μας διαβεβαίωσε ο [strike]Έλληνας πρωθυμπουργός[/strike]" νέος μας υπάλληλος.

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/merkel-to-sxedio-a-exei-petuxei-den-xreiazomaste-sxedio-v.3572382.html" class="bbcode_url">Εδώ και η συνέντευξή της. Αν βαριέστε να την ακούσετε όλη πηγαίντε στο 9.13

EDIT: Τα κάγκελα τώρα θα επανέλθουν στο Σύνταγμα?

<span class="bbcode_spoiler">Το thread έχει διαλυθεί. Τρελάθηκε από τα συνεχόμενα ban;</span>

Βασικά, αν έχω καταλάβει καλά τη νέα του λειτουργία, αν υπάρχουν περισσότερα από ένα σχόλια, τότε τα βλέπεις κανονικά. Αν υπάρχει μόνο ένα, τότε σε πετάει σε επόμενη σελίδα, χωρίς περιεχόμενο. :lol:

Αναρωτιέμαι το εξής. Ποιος κλάδος μηχανικών είναι κλειστό επάγγελμα; Απ όσο ξέρω, πτυχίο θέλει μόνο, δεν υπάρχει πλαφόν για κάποια ειδικότητα μηχανικού.

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11255083_1328906487153786_3347706348991738727_n.jpg?oh=446c7f7bdfcf4cda399eff05f9ea962e&oe=5652746C

vtheofilis wrote:
Αναρωτιέμαι το εξής. Ποιος κλάδος μηχανικών είναι κλειστό επάγγελμα; Απ όσο ξέρω, πτυχίο θέλει μόνο, δεν υπάρχει πλαφόν για κάποια ειδικότητα μηχανικού.</blockquote>
Για πολλά από τα επαγγέλματα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι μόνο άνοιγμα με την έννοια της άδειας άσκησης αλλά και το τι μπορούν να "υπογράψουν", για να το πούμε χοντρικά ή π.χ. τις απαιτήσεις που υπάρχουν για να πάρουν την άδεια. Ένας γεωπόνος για παράδειγμα δε μπορεί να κάνει έναρξη σε ένα χωριό νομίζω πρέπει να έχει 5000 κατοίκους, κάτι τέτοιο.
Άλλο ένα είναι κάποια "τεχνικά επαγγέλματα" που για να υπογράφεις χρειάζεσαι κάποιο είδους παλαιότητας, οπότε κάθε νέος στο χώρο θα πρέπει πρώτα να πιάσει δουλειά αλλού αντί να ξεκινήσει μόνος. Η παλαιότητα εκεί θα αντικατασταθεί από σεμινάρια κλπ.
Δε τα διάβασα όλα τα επαγγέλματα αλλά εμένα μου φαίνεται καλό.

Όντως μερικά από αυτά περιλαμβάνονταν και στα προηγούμενα μνημόνια αλλά δεν έγινε τίποτα, υπάρχει πολιτικό κόστος σε αυτά και κανείς δε θέλει να το αναλάβει μια που ρίχνει την αξία του πελατειακού κράτους, που είμαστε.
Το θέμα είναι πως τα μέτρα είναι αρκούντως σκληρά, π.χ. βλέπω το 100% προκαταβολή φόρου και με πιάνει κρύος ιδρώτας, ενώ η μη διευκρίνηση για το ΦΠΑ και ποιά θεωρούν "βασικά αγαθά" δεν βοηθάει.

Τώρα για τις δημόσιες παροχές δεν ξέρω αλλά κρίνοντας από το φαγοπότι στη ΔΕΗ κλπ δεν μου κάνει εντύπωση μεγάλη. Θα ήθελα να δώ όμως πως θα εφαρμοστεί γιατί π.χ. το δίκτυο θα ήθελα να παραμείνει δημόσια περιουσία. Τα καλώδια μόνο να βάλεις (το χαλκό) είναι κάτι πληρωμένο από εμάς και η αξία του κατ'εμέ ανυπολόγιστη. Δυστυχώςη ΔΕΗ ήταν μαύρη τρύπα χρημάτων.

Δε το διάβασα ολόκληρο αλλά θα το διαβάσω και θα επανέλθω.

Back