Sith_Ari wrote:
Chronomancy wrote:
Εκανα τους εξής συλλογισμούς.
ΑΠΟΧΗ/ΑΚΥΡΟ: Αφήνει τους άλλους ξεροκέφαλους να αποφασίσουν. δεν το λεώ μειωτικά, αλλά όπως και να το κάνουμε μια μεγάλη μερίδα του λαού θα ψηφίσει με βάση την κομματική γραμμή.
</blockquote>
Παιδιά, πρέπει να καταλάβετε κάτι, ότι δεν έχουμε εκλογές, έχουμε δημοψήφισμα.
το Άκυρο/Αποχή, σε περίπτωση εκλογών, θα ήταν όντως μια ίσως και ανεύθυνη επιλογή από την άποψη ότι αφήνεις τους άλλους να αποφασίσουν για εσένα.
ΌΜΩΣ στο δημοψήφισμα, το Άκυρο/Αποχή συνεπάγεται πολιτική θέση, διότι το δημοψήφισμα για να θεωρηθεί έγκυρο πρέπει να έχει συμμετοχή 40%.
<blockquote>Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, στο μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι στο 40%</blockquote> ( http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1858100/pos-vgenoun-i-arithmi-gia-to-dimopsifisma-tis-kiriakis )
Συνεπώς η Αποχή συνεπάγεται πολιτική πράξη που θα έχει πολιτικές συνέπειες.
Υ.Γ. Τώρα που έγραφα τα παραπάνω μου γεννήθηκε η εξής απορία: Το Άκυρο ψηφοδέλτιο συνεπάγεται συμμετοχή; συνεπώς θα υπολογιστεί στο 40%; Αν ναι, τότε το Άκυρο και η Αποχή είναι 2 διαφορετικές επιλογές

</blockquote>
Πολιτικές συνέπειες θα έχει αν δεν συγκεντρωθεί το 40%. Αν όμως συγκεντρωθεί, ουσιαστικά κανείς δεν θα ασχοληθεί με την άποψη όσων απήχαν.
Προσωπικά βρίσκομαι σε δίλλημα: Να πάρω τη μηχανή, να ξοδέψω ~120ευρώ, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχω, σε βενζίνη και εισητήρια, να φάω 18 ώρες διαδρομής συνολικά μέσα στη ζέστη και να ψηφίσω στην Κέρκυρα ή να κάτσω εδώ και να τα δω όλα να παίρνουν τον κατήφορο. Δεν μου πάει η καρδιά ρε γαμώτο να μην ψηφίσω, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες.