What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dragon Age 3: Inquisition

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
<img src="https://31.media.tumblr.com/63855c92563dd346b16064e94c1db31d/tumblr_inline_n1hdzo2T6i1rcxlj5.gif" alt="tumblr_inline_n1hdzo2T6i1rcxlj5.gif" class="bbcode_img" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
<blockquote><br>Τόσο χάλια πια; <br></blockquote><br><br>Από πλευράς στόρυ,διαλόγων,κόσμου και γενικότερα φούγκας μια χαρά στέκεται. Δεν είναι δα και αριστούργημα, αλλά το είχα χαρεί θυμάμαι, υπήρχαν στιγμές που με είχε ρουφήξει, και έχει μερικούς καλογραμένους χαρακτήρες (με την ένοια ότι ήταν πολύ καλύτερα από ότι περίμενα). Από κει και πέρα κάνει τσούκες στο gameplay. Αρκετά χαοτικές αλλά πολύ εύκολες μάχες, πολύ λίγη στρατηγική, η κλασική κατάρα των άβολων UI (inventory, menus κτλ.) λόγο κονσολών κτλ. Ένα playthrough το αξίζει σίγουρα παρόλο αυτά κατά την γνώμη μου.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,655
Όπως λέω και στο ρηβιού και όπως γράφω σε όποιον το ξεκινάει τώρα, ισχύει πάντα το Disclaimer πως η πρώτη περιοχή του παιχνιδιού (και οι πρώτες 5-10 ώρες που θα αφιερώσει κάποιος για να την διαβεί) είναι και το πιο βαρετό instance σε όλο το παιχνίδι. Τόσο η πλοκή όσο και ο κόσμος ξανοίγονται αρκετά μετά την αργή εκκίνηση. Οπότε αν το αρχίσεις και σκεφτείς "ΠΩ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝ ΤΟΥΤΗ", υπέμεινε τον πόνο μέχρι να προχωρήσεις στοιχειωδώς.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Mου αρέσει που απαντάτε και σοβαρά, δηλαδή τι θέλετε να τα ακούσετε απο τον αγανακτισμένο gaiusbitor και μετά να αναγκαστεί να πάει σε αγνά και γνήσια rpg forum σαν το rpg codex;<br>
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
<blockquote><br>Παρόλο που γράφει 6 Οκτωβρίου, δεν.την πέτυχα πουθενά... Ούτε τιμή ξέρουμε; <br><br>Edit: με ένα σύντομο ψάξιμο βγήκε 6 Οκτωβρίου αλλά physical copy στα pc δεν πρέπει να βγήκε. <br>Το Origin το πουλάει στα 30 ευρώ.<br></blockquote><br><br>Όχι retail? φακ δατ. Αυτή περίμενα για αγορά. Στο δεκάρικο λοιπόν και καλά είναι.
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Συμφωνώ με Σάβαταρ. Μία φορά τουλάχιστον πρέπει να το παίξεις. Μέχρι δύο αν είσαι καμμένος με το Dragon Age lore.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
<blockquote>Πάντως με βλέπω να παίρνω την απλή τώρα που έχει πέσει η τιμή της και αργότερα το season pass σε καμιά έκπτωση. Έτσι κι αλλιώς  για τα dlc μόνο κωδικούς για register έχει μέσα η GOTY, πρέπει να τα κατεβάσεις όλα από το Origin...</blockquote><br><br>True dat, και αξίζει να ειπωθεί, το GOTY κουτάκι έχει μόνο το αρχικό παιχνίδι μέσα και τα άλλα είναι με download. Οπότε, αυτό που προτείνει ο Adhan είναι το καλύτερο, physical copy του αρχικού και αγορά season pass αργότερα !  :mosh: <br> :brofist:
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Δυστυχώς δεν θα βγει η retail GOTY για pc, είχε ανακοινωθεί στο twitter.  Το είχα ψάξει παντού όταν ανακοινώθηκε. <br>Επίσης, το Origin δεν έχει season passes... Πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
Πως είχα την εντύπωση ότι το είχα δει? Ναι δε βρίσκω κάτι τώρα που το κοίταξα, οπότε σε καλό sale τα dlc.  :whatever:
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,887
Τι ωραίο πακέτο κ εκείνο το Dragon Age Origins Ultimate Edition. Aαααχ εποχές.....
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
<span style="color:red">Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.<br>Unless you&#039;re sure you want to reply, please consider starting a new topic.</span><br><br>Φακ -wait for it- οφφφφφ<br><br>Το ξεκινησα το λοιπον. Αφου εκανα super fast "playthroughs" στα προηγουμενα και κουμπωσα τις επιλογες στο keep, το αρχισα χθες αργα το βραδυ, παρεα με αστραπες και κεραυνους.<br><br>Για καποιο λογο, παρα το εντονο κονσολιζειν του με καθηλωσε στην οθονη και αν δεν ηταν στη μεση ο μορφεας δεν θα σταματουσα. Ευτυχως, ενα 3ωρακι ηταν υπεραρκετο για να γεμισω μπαταριες και να συνεχισω το πρωι. <br><br>Ακομα στο haven ειμαι, αλλα θελω να προχωρησω για να καταλαβω το λογο που μου αρεσει.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
737
<blockquote><br><span style="color:red">Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.<br>Unless you&#039;re sure you want to reply, please consider starting a new topic.</span><br><br>Φακ -wait for it- οφφφφφ<br><br>Το ξεκινησα το λοιπον. Αφου εκανα super fast "playthroughs" στα προηγουμενα και κουμπωσα τις επιλογες στο keep, το αρχισα χθες αργα το βραδυ, παρεα με αστραπες και κεραυνους.<br><br>Για καποιο λογο, παρα το εντονο κονσολιζειν του με καθηλωσε στην οθονη και αν δεν ηταν στη μεση ο μορφεας δεν θα σταματουσα. Ευτυχως, ενα 3ωρακι ηταν υπεραρκετο για να γεμισω μπαταριες και να συνεχισω το πρωι. <br><br>Ακομα στο haven ειμαι, αλλα θελω να προχωρησω για να καταλαβω το λογο που μου αρεσει.<br></blockquote><br><br>Ιncoming epic σκηνή της οποίας θα λινκάρω τη https://www.youtube.com/watch?v=xSrnLFU0598" class="bbcode_url">μουσική για να μην spoilάρω.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
<span class="bbcode_spoiler">Και ενω βρισκομαι στον east road στα hinterlands και εχω φτιαξει αλλο ενα campsite, αποφασιζω να προχωρησω μεσα απο ενα φαραγγι. Καθως φτανω στην αλλη ακρη του, βλεπω ενα dragonling με μια κοκκινη νεκροκεφαλη να με προειδοποιει πως δεν ειναι για το level μου. Απτοητα συνεχιζω και τελικα επικρατω. Μεχρι που κανει επιβλητικη εμφανιση πισω απο τα ερειπια ενος πυργου ενας δρακος. By far η καλυτερη εισαγωγη δρακου σε παιχνιδι.  :worshippy:</span><br><br>Το παιχνίδι μου αρεσει πολυ, αλλα συμβιβαστηκα στο οτι η μαχη ειναι εντελως κονσολαδικη και καμια σχεση με του origins, ακομα και με την tactical camera.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το ξανάπιασα επιτέλους και πλέον βρίσκομαι στο <span class="bbcode_spoiler">Skyhold</span>. Μεγάλος λαβύρινθος. Και αφού ξεφύτρωσαν και καμιά εκατοστή αποστολές, λέω που να πάω, που να πάω, ας κινήσω για <span class="bbcode_spoiler">deep roads</span>. Έλα όμως που όσο κατέβαινα το πράμα δυσκόλευε γεωμετρικά. Μια μάχη με έναν  <span class="bbcode_spoiler">emissary</span> και τα minions του πρέπει να κράτησε κάνα μισάωρο. Βρίσκω επιτέλους να κάνω camp και βγαίνω από το παιχνίδι. Και επειδή είχα κατέβει 3ο η 4ο επίπεδο και ήθελα άλλα 3, λέω ας γκουγκλάρω το suggested level γιατί κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Ε απ&#039; όλες τις αποστολές που θα μπορούσα να διαλέξω στο war room πήγα κι έπεσα πάνω στο dlc που είναι για αρκετά προχωρημένα levels, κι εγώ είμαι ακόμα 12. Άντε να τραβήξουμε το δρόμο τής επιστροφής τώρα και γυρίζουμε αργότερα εδώ.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,957
Κι εγώ το λιώνω αυτή την εποχή (προδόθηκα νομίζω ήδη από το άλλο thread) και σε γενικές γραμμές είναι αξιοπρεπέστατο αλλά τίποτα το mindblowing. Εμφανισιακά το βρίσκω πανέμορφο, υπάρχουν τοποθεσίες και vistas που βάζουν κάτω ακόμα και τιτάνες όπως το Wild Hunt (blesphemy!), κυρίως επειδή το DA:I δεν πολυσκοτίζεται για "ρεαλισμό" στο art direction αλλά ακολουθεί κατά κάτοιο τρόπο την αισθητική του WoW στο πιο προσγειωμένο και high-res. Το Storm Coast με την αγριεμένη θάλασσα που σκάει στους βράχους εντυπωσιακό, καλύτερο κι από αληθινό. Κρίμα που οι πόλεις δεν έχουν πολλή ζωή αλλά μόνο μερικά στατικά puppets που στέκονται εδώ κι εκεί σε "πηγαδάκια" και κουτσομπολεύουν <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" /><br><br>Όσον αφορά το gameplay, τείνω τελικά να συμφωνήσω με Hellion και JonIrenicus ότι οι μάχες περισσότερο θυμίζουν DA2 παρά Origins αλλά γι&#039; αυτό πιστεύω ευθύνεται η χαμηλή δυσκολία των περισσότερων που σου επιτρέπει να τις βγάλεις στον αυτόματο πιλότο (ειδικά αν χειρίζεσαι κάποιον ranged χαρακτήρα που δεν χρειάζεται να κυνηγάει τα mobs). Προσωπικά δεν τις βαριέμαι και οι abilities είναι αρκετά cool αλλά από τακτική λίγα πράγματα. Δυστυχώς ο πρώτος μεγάλος χάρτης είναι εντελώς ΜΜΟ-ish, με άχαρα objectives, ένα σκασμό collectibles και ψιλοαδιάφορα περιβάλλοντα. Συμφωνώ και πάλι με Hellion ότι μόλις ξεπεράσεις τα Hinterlands τα πράγματα βελτιώνονται σημαντικά (οι αρκούδες πάντως δεν με τραυμάτισαν ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά...ως τώρα). Επίσης ο πρασινοκίτρινος δράκος των Hinterlands οργασμικός - με καθάρισε ήδη δύο φορές, αλλά θα επανέλθω σε 1-2 levels και με καλύτερο gear.<br><br>Εκείνο που περιέργως βρίσκω να απουσιάζει από το παιχνίδι είναι η κινηματογραφρικότητα της εμπειρίας στην οποία μας είχε κάποτε καλομάθει η Bioware. Θυμάμαι τα όσα (σωστά) έλεγε ο BrotherBruce για την εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Witcher 3 και συγκριτικά το DA:I είναι η μέρα με τη νύχτα: στατικοί διάλογοι, αποστασιωποιημένη κάμερα, ψόφιες δραματικές κορυφώσεις. Βάλε και την εντελώς άχρωμη ερμηνεία του πρωταγωνιστή (υποψιάζομαι εν μέρει εσκεμμένη επιλογή για να του προσδίδει νοητά ο παίκτης ό,τι προσωπικότητα θέλει) και το αποτέλεσμα είναι πολύ "λίγο" δραματουργικά, τουλάχιστον ως το σημείο που είμαι (lvl 12, μόλις συνάντησα τον μουστοφόρο μάγο companion μετά την επίσκεψη στο Redcliffe).<br><br>Συνολικά, πάντως, το παιχνίδι είναι πολύ πλούσιο σε περιεχόμενο και καλοφτιαγμένο, απλά ο ανταγωνισμός (βλ. Witcher 3) σε νευραλγικούς τομείς που αφορούν το immersion και το γενικότερο impact της εμπειρίας, το έχει ξεπεράσει κατά πολύ. Εκτός κι αν αργότερα το στόρι απογειώνεται...
 

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Οι (main) στόρυ αποστολές έχουν τον κινηματογραφικό χαρακτήρα της Bioware και είναι και πιο προσεγμένες. <br>Γενικά τα hinterlands είναι από τις πιο αδιάφορες περιοχές, το redcliffe σώζει λίγο την κατάσταση λόγω νοσταλγίας.<br>Πάντως, η Bioware κατάφερε να φτιάξει rpg σχεδόν χωρίς πόλεις, αν εξαιρέσουμε την Val Royal.<br>
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ίσως είναι ενδεικτικό των όσων ήθελα να γράψω εδώ, πως δεν έχουμε νήμα αποκλειστικά αφιερωμένο στο Dragon Age, εδώ στο RQ.<br><br>Όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το Origins, το 2009, διανύαμε περίοδο τεράστιας RPG-ικής λειψυδρίας. Είχαμε λυσσάξει και για Baldur&#039;s Gate-o-ειδή old schoolιά, δεν ήθελε πολύ να αγαπηθεί το συμπαθές-αλλά-όχι-φοβερό-Origins. Για την πλήρη απογοήτευση του II, τα έχουμε πει. Το Inquisition τώρα, αυτό το ΜΜΟ που έγινε με το ζόρι "single player", μόλις χθες αξιώθηκα να το ακουμπήσω, έχοντας αγοράσει την Game of the Year Edition στα Χριστουγεννιάτικα sales του Origin.<br><br>Ρε παιδιά...20 λεπτά άντεξα. Μιλάμε για ένα κόσμο όπου έχω παίξει Wild Hunt, Pillars of Eternity + White March και Mankind Divided. Πείτε μου εσείς, με τί καρδιά, με τί σθένος μπορεί ένας άνθρωπος μετά από αυτές τις gaming ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, να αρκεστεί στη φαιδρή χάι φάνταζι καρατρανσαβανγκάρντ τζενερικίλα που βγάζει το DA:I; Ειδικά οι μάχες με Mage, με έκαναν να νομίζω πως έπαιζα WoW για πρώτη φορά μετά το 2006. Οι διάλογοι παιδικοί, μηδαμινές επιλογές σε αυτούς...φώναζε κονσόλα όλη η κατάσταση από χιλιόμετρα.Και διαβάζω πως μαζί με τα DLC άνετα "καις" 120 ώρες για να το τελειώσεις.<br><br>Είμεθα σοβαροί κύριοι; Υπάρχει σοβαρός, ψευδοχαρντκόρ γκέημερ που θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο τίτλο για τέτοιο χρονικό διάστημα; Γίνεται μήπως ΤΟΣΟ καλύτερο μετά και απλά με τυφλώνει η λατρεία μου για το Απόλυτο; Τοποθετηθείτε!
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το "search" δεν σε βοήθησε?<br><br>http://ragequit.gr/Forum/index.php/topic,3756.0.html
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,655
Όπως λέω στον καθένα που βρίσκεται σε παρόμοια θέση με εσένα: βγάλε έστω την πρώτη περιοχή του γκεημ. Είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ η χειρότερη και πιο τζενέρικ περιοχή όλου του πακέτου από ΟΛΕΣ τις απόψεις, και το παιχνίδι βελτιώνεται αισθητά μετά.<br><br>Προφανώς δεν φτάνουμε μεγαλεία Pillars ή Γουίτσορα (καλά εδώ γελάμε) αλλά είναι καθ&#039;όλα αξιοπρεπές, αν παρακάμψεις τις τυπικές Biowarιές που σου πετάνε gay υπονοούμενα από το πουθενά επειδή Πολιτική Ορθότητα.<br><br>(μεταφέρω τα θέματα τώρα)
 
Top Bottom