What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Εκλογές 2015 (Ντε τζα βου...)

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959


Brother Bruce wrote:
ανταν, πεφτεις στην παγιδα.
οπως κι ο βορειος. κι ο επιταφιος.
το λεω μαλακά εδω και πολλα ποστς. μα ειναι δυνατον να μου αποδομειτε με σοβαρα επιχειρηματα αυτο που βλεπουμε και ακουμε? χρειαζεται?
δε βλεπετε εναν αρωστο ανθρωπο, κουρασμενο, που εχει φτασει τοσο αργα στη ζωη του, τοσο κοντα στ ονειρο του και (ε ναι, θα το πω), εχει ξεφυγει τελειως??

μιλαμε για τον αλεφαντο της πολιτικης. ζει σε μια παραλληλη πραγματικοτητα. ξερετε ποσες φορες εχει πει οτι θα παρει 10%? κι οχι τωρα, που λογω των συνθηκων ειναι κοντα στο 3, μιλαω για τοτε που επαιρνε 0,6. το να μπει στη βουλη ειναι θαυμα αναλογο του γιουρο 2004. γι αυτο θελω να γινει.
ξερετε οτι μετα απο καποιες εκλογες στα ναιντις, που ειχε πει οτι θα παρει δεκα- δεκαπεντε %, σκηνοθετησε ατυχημα? πηγε στο νοσοκομειο, εβαλε κατι γαζες και κοιτωντας με το ματι μισοκλειστο την καμερα, ελεγε ιστοριες για το πως προσπαθησε να τον δολοφονησει καποιος, και καλα ειχε πει μετα, με προσωπικη εντολη του ανδρεα παπανδρεου? ειναι τρομερα σπανιο το βιντεο, ακομα και τοτε ηταν. τι μου λετε τωρα? απλα ειναι οντως ανθρωπινα και γνησια συγκινητικος οταν μιλαει στο αποσπασμα της ζουγκλας που ποσταρα, οτι προσπαθει 25 χρονια να μπει στη βουλη. και τωρα που ειναι κοντα, εχει χασει τη μπαλα.

σταματαω εδω. εχω κι αλλα, αλλά ειναι στο επιπεδο των προσωπικων δεδομενων. δεν λεω σε κανεναν να μην τον ψηφισει, το αντιθετο. απλα μην του το κανετε αυτο. μην τον θεωρειτε σοβαρο η εστω "σοβαρο" πολιτικο. το λεω για να μην τον σταυρωσετε μετα. αφου δειτε τα εργα και τα λογια του στη βουλη (hopefully). ειναι ευθραυστος και δε θα το αντεξει.


εντιτ: βρηκα το βιντεο. οχι, που δεν. διαβαζω οτι ηταν λεει η δευτερη δολοφονικη αποπειρα που ειχε καταγγειλει εναντιον του. τον εχετε ακουσει να λεει κατι γι αυτο?

https://www.youtube.com/watch?v=HmVPVyxe8XI</blockquote>

Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα το επίμαχο video γιατί δεν έχω χρόνο αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς προσπαθείς να αποδείξεις.
Το ότι ήταν καλτ μορφή πριν από μία εικοσαετία δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί και δεν το ξέρει έστω και στο περίπου. Προφανώς και για ένα διάστημα ήταν πασιφανές ότι έχανε λάδια όπως όμως είναι πασιφανές και το ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει καμία σχέση με παλιά, τόσο οπτικά όσο και στο πως μιλάει.

Το γιατί έχανε και γιατί κατάντησε καλτ φιγούρα πάντως έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από τα πλαίσια μίας κουβέντας για το αν ο Λεβέντης είναι για το Δαφνί. Σίγουρα χαζός δεν είναι γιατί αν ήταν χαζός δεν θα ήταν από τους πρώτους στο πολυτεχνείο. Αλέφαντος της πολιτικής επίσης σίγουρα δεν είναι γιατί για να πεις κάποια πράγματα πέρα από τα κλασσικά του πολιτικού ξύλινου λόγου, όπως η κουβέντα που είχε κάνει για το "μαζί τα φάγαμε" σημαίνει ότι άσχετα από όλα τα υπόλοιπα και του πόσο έχανε, είχε αντίληψη του τι γινόταν στο πολιτικό σκηνικό. Ντάξει τρελός αλλά άμα μπορούσες να δεις που πάει το πράγμα η κατάσταση ήταν όντως να τρελένεσαι. Καλά τα γέλια λοιπόν αλλά ας είμαστε και λίγο πιο συγκρατημένοι γιατί εμείς οι υπόλοιποι οι λογική σαν λαός και εκλογικό σώμα έχουμε κάνει πολύ χειρότερα από τα ξεσπάσματα του Λεβέντη. Και btw είναι φουλ υποκριτικό να καθόμαστε να ασχολούμαστε με ένα παραλλήρημα που είχε πριν 20+ χρόνια και μοίραζε καρκίνους σε λόγια, όταν κλείνουμε τα μάτια σε πρακτικές που ακολουθούσαν τα "λογικά" και "σοβαρά" πολιτικά κόμματα οι οποίες δεν μέναν μόνο στα λόγια...

Δεν ξέρω τι ακριβώς προσδοκά ο μέσος ψηφοφόρος του αλλά το είχα ξαναγράψει πριν 2-3 μέρες, ο Λεβέντης δεν είναι ο αντιμνημονιακός σωτήρας που θα μας απαλλάξει από τα κακά μνημόνια. Δεν έχει καμία σχέση με τον Σύριζα όπως διάβασα σε κάποιο πόστ πιο πάνω. Είναι δυνατόν να μπαίνουν έστω στην ίδια πρόταση ένας άνθρωπος που το πρώτο και κύριο που λέει είναι για το άρρωστο δημόσιο (που προφανώς επειδή αυτό είναι παρεξηγήσιμο, δεν είναι το πρόβλημα οι καθαρίστριες) με ένα κόμμα που ένα σημαντικό κομμάτι του είναι ξεκάθαρα κρατιστές και ήταν προφανές ότι κάποιες παθογένειες δεν υπήρχε περίπτωση να τις αγγίξουν;
Αυτό ότι θα καταργήσει το μνημόνιο δεν ξέρω σε τι πλαίσια το είπε και δεν θα σχολιάσω αλλά είναι δεδομένο ότι έχουμε εντελώς στρεβλή εικόνα σαν λαός για τον όρο "μνημόνιο". Αν εννοούσε ότι αντί π.χ για φπα στην εκπαίδευση και τα νησιά θα κυνηγήσει τους αργόμισθους και τους διπλό/τριπλοσυνταξιούχους τότε ορθώς το έθεσε. Άλλωστε όπως έχει φανεί και αυτά τα χρόνια αυτό που (κακώς) ζητάνε οι απέναντι είναι απλά μέτρα που θα αποφέρουν Χ έσοδα και εμείς κάνουμε πάρτι με τα ισοδύναμα για να συντηρούμε άρρωστες καταστάσεις. Ψιλά γράμματα βέβαια για ένα λαό χαβαλετζή που ακόμα και τώρα που σφίξαν τα γάλατα εξακολουθεί να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα και τις συνέπειες των πράξεών του.

Στην τελική πάντως, ακόμα και αν μπει ο Λεβέντης στη βουλή όπως φαίνεται η παρουσία του θα έχει περισσότερο διακοσμητικό ρόλο. 1) είναι ελάχιστος σαν παρουσία μπροστά στους μηχανισμούς που τρέχουν το πολιτικό σκηνικό 2) τα όσα σωστά λέει ελάχιστοι είναι αυτοί που θα τα δεχτούν και 3) πλέον προσωπικά πολύ αμφιβάλλω αν είναι και εφαρμόσιμα καθώς είναι μάλλον πολύ αργά, το 2010 ίσως δίναν λύση, τώρα δύσκολο να υπάρξει επιστροφή.

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,249
Για μπλακ μέταλ βίντεο κλιπ είναι και γαμω
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
εντωμεταξύ κάτι που δεν ξέρω αν παρατηρήσατε.

ΑΚΡΙΒΩΣ στο τελευταίο frame του video δείχνει μια όμορφη ΠΟΡΝΟκορασίδα με 090 τηλέφωνο από διαφήμιση του ΣΤΑΡ.
Το βίντεο είναι από το Επίσημο κανάλι της Ένωσης Κεντρώων.

Άρα, κάποιος είχε γράψει στην κασέτα (VHS) την συνέντευξη και μετά θα έγραψε τσόντες.
ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΕΜΕ.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,234
Ολοι τον βλεπαν μικροι με τα παγωτινια στο χερι στην τιβι.
30 χρονια μετα, θα κανει το μεγαλο βημα.
Καντε λοιπον αυτον τον γεροντα χαρουμενο (πριν κλεισει τα ματια του).

Γεννηθηκατε και μεγαλωσατε μαζι του. Του το χρωστατε....
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
τιποτα δεν προσπαθω ν αποδειξω. μιλανε τα λογια, τα βιντεο και τα γραπτα. ειναι αυταποδεικτα τα πραγματα. δεν τα "παω" εγω καπου.
δηλαδη εχανε λαδια πριν εικοσι χρονια και τωρα ξαφνικα εγινε σοβαρος και απεκτησε βαρυτητα, αποψη και σοφια? πως μπορει να γινει αυτη η μεταλλαξη, σ αυτην ειδικα την ηλικια?
επισης ξερω προσωπικα, πολλους, οχι απλα χαζους, αλλα ηλιθιους με περικεφαλαια που ηταν οι καλυτεροι φοιτητες στη σχολη τους. ή μαλλον φυτητές. (ειδες τι εκαμα εκει?). δεν λεει απολυτως τιποτα, πιστευω, η επιδοση καποιου ουτε στο πανεπιστημιο, ουτε στο σχολειο, ουτε πουθενα. ειδικα στην ελλαδα, ειδικα οπως ειναι η παιδεια σημερα (και παντα δηλαδη).

καταλαβαινω τελος, απ τα λογια σου οτι καλος και σωστος ειναι καποιος που λεει κατ αρχην για το αρωστο δημοσιο. ειναι το πάσο για την πολιτικη του ικανοτητα, αξια και προοπτικη. οπότε σταματαω εδω, οπως καταλαβαινετε. η κουβεντα γι αυτο το θεμα μου κανει τα μυαλά πουρε.

συνοψιζοντας, θελω να μπει στη βουλη, οχι γιατι πιστευω οτι θα προσφερει κατι, αλλά γιατι του το χρωσταει η πορεια του. ή πειτε το κι ετσι, απο "τυψεις" και συμπαθεια.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Δεν διαφώνησα ότι μιλάνε τα video, ξέρουμε τι ήταν ο Λεβέντης και τι προφίλ είχε. Βέβαια το ότι είχε ξεσπάσματα και νόμιζε ότι ήταν ο Ναπολέων ξέρω γω δεν αναιρεί ότι είχε άποψη και έλεγε και πράγματα που ήταν σωστά. Όταν το 92 και το 93 μιλούσε για ΔΝΤ και "μαζί τα φάγαμε" σημαίνει ότι προφανώς δεν ήταν ένας τύπος που απλά έβγαινε στις τηλεοράσεις και έβριζε, έβλεπε και καταλάβαινε κάποια πράγματα, πράγματα που όλοι οι "λογικοί" τα κοροϊδευαν και τα οπόα όμως τώρα τα λουζόμαστε.
Για την παιδεία στην Ελλάδα που μιλάς για "πάντα" ψάξε το λίγο καλύτερα. Ειδικά εκείνες τις εποχές (όχι ότι σήμερα δηλαδή είναι του πεταματού) το πολυτεχνείο ήταν μεγάλη υπόθεση. Βασικά ήταν τελείως αλλιώς δομημένο το σύστημα τόσο σε λογική όσο και σε εκτέλεση (προς το καλύτερο).

Ο πολιτικός το δημόσιο δεν καλείται να διοικήσει; Για τι θες να μιλάει δηλαδή; Άσε που από την έννοια δημόσιο και τη λειτουργία του εξαρτώνται πολλά περισσότερα πράγματα από όσα ενδεχομένως να φαντάζεσαι ή να θέλεις να δεις. Από τον μηχανικό που μπορεί να φάει στην πολεοδομία ένα πρωί για μία δουλειά της πλάκας μέχρι τα νοσοκομεία που γινόταν ΤΟ φαγοπότι και από τον ελεύθερο επαγγελματία που τον έχει ταράξει στους φόρους (που δεν αντέχει να πληρώσει) μέχρι την απίστευτη γραφειοκρατία. Αν αυτά σου κάνουν το μυαλό πουρέ τότε οκ πάω πάσο, εκτός και αν πιστεύεις ότι αυτά δεν είναι θέματα. Και προφανώς η παθογενεια του ελληνικού δημοσίου δεν είναι οι καθαρίστριες, αυτές ήταν τα εύκολα θύματα για να μην ξηλωθούν άλλα μαγαζάκια, δεν κυνηγήσαν τους επίορκους αλλά απολύσαν τις καθαρίστριες...

Το αν θα μπει γνώμη μου όπως είπα και πριν, μικρή σημασία έχει. Απλά για μένα έχει ενδιαφέρον η φιγούρα του σαν τροφή για πολιτικό προβληματισμό (π.χ δλδ ότι ακόμα και να μην ήταν τόσο υπερβολική η παρουσία του, με αυτά που έλεγε που δεν άρεσαν σε κανέναν τότε, και πάλι γραφική φιγούρα θα είχε καταλήξει).
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Adhan wrote:
Πως και έγινε τουμπεκί ως τώρα; Μήπως κάποιοι έχουν συμφέροντα; Πολύ θα στενοχωρηθώ αν έχουμε Λεβεντικούς Γαίους ανάμεσά μας...</blockquote>

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο περισσότερο τις παραπάνω φράσεις;

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Ο ΒΑ.ΛΕ. καπνίζει λέει και 4 πακέτα τσιγάρα την ημέρα (στο βιντεάκι με την Παλαιτσάκη).

και είναι 63... Ο Σημίτης όταν βγήκε ήταν 60.

Ύφος tony crow στο ποστ μου, γιατί θέλω να γίνω αινιγματικός.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
δε θα μπω σε συζητηση για τους ΔΥ. το εχουμε ξανακανει εδω, δεν εχει νοημα. ειναι κριμα να κανουμε derail αυτο το θρεντ. για να τελειωνουμε, νομιζω εχω ξανακανει την προταση, προτεινω να απολυθουν (-ούμε) ΟΛΟΙ οι ΔΥ ετσι ωστε το κρατος μας να παει μπροστα.

οντοπικ:
νομιζα οτι κατι δεν ακουσα καλα χτες βραδυ, αλλα σημερα βουιζει το ιντερνέ: «Βαγγέλη σέξι, σκίσε τον Αλέξη». το νεο συνθημα που δονει τις καρδιες μας.
επισης, σε λιγο στην ερτ1 ο Προεδρος, λαιβ στο στουντιο, αν καταλαβα καλα.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
διάβασα κάπου στο fb έναν που ρώταγε (ρητορικά) τον Βαγγέλα αν είναι σίγουρος για το τι κάνει.
Αν βγει η ΝΔ (που δεν είναι απίθανο με αυτά και με αυτά) θα πρέπει να εφαρμόσει και να λουστεί τις συνέπειες του αριστερού μνημονίου το Αλέξη, την στιγμή που ο Αλέξης θα μπορεί να το παίζει ξανά αντιμνημονιακός στην αντιπολίτευση...

Βασικά όπως το βλέπω τον Αλέξη τον συμφέρει να χάσει.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,234
επιταφ@ 63 ο λεβεν; Toν ειχα για 80!

Πλακα εχει να βλεπω τουμπες απο ψηφορους.
Παιδια ψηφος στον συριζα!
Μετα απο 7 μηνες ερχεται η τουμπα του ψηφοφορου...(ονοματα δεν λεμε :whistle: )
Τελικα παιδια θα το παω σε λεβεν
Οταν ερθει η τουμπα του λεβεν, θα αρχησουν τα δεν το ξερα.
Βριζεις τα αφεντικα σου, τους πολιτικους και τον αγιο επιταφιο.
Τι εγινε; Κανεις ξανα τον κυκλο των προβατων..

2@επιταφ@ Με λεμονια

Κανεις ντου
Στης (βαρβαρας),.,
Το αμπαζου
Αινιγμα και Τιμωρια..
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,427


Epitaph wrote:
θα πάω να κάνω έρωτα στην ΜΙΛΦαρα Πορνοστάρ και θα δω....</blockquote>

Τραβέλι και ΜΙΛΦ ταυτόχρονα δεν γίνεται, γίνεται;

 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,234
^ Ζωη Κωνσταντοπουλου
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Σόρυ ρε συνgamers, αλλά τι ενοείτε ότι ο Λεβέντης "τα έλεγε από το '92" για την διαφθορά? Εδώ τα έλεγε ο Κωσταντάρας το '65 (Μαυρογιαλούρος ντε!) Οποιοδήποτε τυχαίο πολίτη να έπερνες από ένα καφενείο και να τον ρωτούσες θα σου έλεγε ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις "τρώγανε" με διπλές μασέλες. Δεν λέω, βγάζει μια συμπάθια ο "τρελός των παιδικών μας χρόνων" αλλά δεν ήταν δα και προφήτης. Αν είναι να το ρίξουμε στις "προφητείες" κάτι Κεφάλαια του Μαρξ θα έπρεπε να τα προσκυνάμε καθημερινά <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
εγω νομιζω θελουν να χασουν κι οι 2.
και βεβαια ο ελληνικος λαος για να τους τιμωρησει, θα τους βαλει να κυβερνησουν μαζι. ή με τους 30 βουλευτες του Προεδρου. :evil:

βγηκε και το προγραμμα της λαε. εννοειται οτι πρεπει να διαβασουμε ολα τα προγραμματα. ειναι η στοιχειωδης προσωπικη ευθυνη.

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21947:programmatikh-diakhryjh-laikis-enotitas&catid=83:aristera&Itemid=200

αν εχετε βρει και των αλλων κομματων, ποσταρετε λινκς μην ψαχνω δεξια κι αριστερα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,638
Όπως και να το κάνουμε, για το μεγαλύτερο μέρος των επίδοξων ψηφοφόρων του Λεβέντη, το 80% της ψήφου οφείλεται στο περίφημο βιντεάκι με το κανάλι 67 και το υπόλοιπο 20% στο "τα έλεγε από τότε, λέει σωστά πράγματα".

Δηλαδή, πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γιατί κόπτωνται ξαφνικά τόσο κάποιοι ανά τα ίντερνετς να αποδομήσουν τον πολιτικό λόγο του Λεβέντη. Και δώστου βίντεα, και δώστου φώτοσοπς, και δώστου ενοχοποιητικά στοιχεία για να "ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ" κτλ. Με Χρυσή Αυγή και Ποτάμι στο 6%, με πολιτικά απολιθώματα όπως τον Λαφαζάνη να διατείνεται πως είναι ο ΕΑΜ, με Αριστερά Μνημόνια, βρήκαμε το πρόβλημα κι αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

Η ψήφος στον Λεβέντη είναι για αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού ένα ύστατο κωλοδάχτυλο προς το κατεστραμμένο πολιτικό σύστημα. Θα τον ψηφίσουμε για το ρωκ κυρίως, και μετά για τα όσα "σωστά λέει και τα έλεγε από το 1993". Δεν το λες και την απόλυτα υγιή πολιτική νοοτροπία, αλλά αυτό το πράγμα απ'ότι φαίνεται ούτως ή άλλως είναι νεκρό στην χώρα. Πραγματικά, δεν έχει νόημα η επιχειρηματολογία επ'αυτού.


ΥΓ. Προφανώς υπάρχει και ένα μικρό μέρος του πληθυσμού που πραγματικά φανατίζεται υπέρ του Λεβέντη και δεν δέχεται κουβέντα στο σπαθί του για αυτόν. Αυτούς λογικά τους εξηγώ ως γενίτσαρους, απογοητευμένους ΝΔ-πασόκους-Συριζαίους που ψάχνουν ένα αποκούμπι πολιτικά, οπότε βρήκαν τον Λεβέντη και τον υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια γιατί είναι το τελευταίο καταφύγιό τους. Τι να κάνουμε, γίνεται και αυτό.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Όπως και για το δημοψήφισμα, ένα είναι σίγουρο για αυτές τις εκλογές: Θα έχει γέλιο. Κλασικά πάντως τα ΜΜΕ κατάφεραν το σκοπό τους: Μας έβαλαν για άλλη μια φορά να ασχολούμαστε και να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το αν ο εκάστοτε πολιτικός/cult μορφή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή όχι.

Ίσως να έπρεπε να κλείσουμε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και να τραβήξουμε και το καλώδιο από το router για 2 εβδομάδες, να πάρουμε από ένα όπλο ο καθένας και να μπούμε στη Βουλή. Ριζικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει 30 χρόνια τώρα, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Αλλά...
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,234
Δεν ειναι ποναει χερι, κοβει χερι.
Το νετ δεν ειναι μονο λαμογια.
Η τηλεοραση δεν σου λεει μονο για την ψευτεια.
Αν θες τα βλεπεις..
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
@pitsinius: Αυτό που θα άλλαζε θα ήταν πως από εκείνη τη στιγμή και στο εξής, οι πολιτικοί που θα έπαιρναν τη θέση αυτών που θα απομακρύνονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα καταλάβαιναν πλέον πως ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ το λαό, δεν τον διαφεντεύουν προωθώντας τα δικά τους συμφέρονται. Θα γνώριζαν επίσης πως ό,τι κάνουν, έχει και τις αντίστοιχες συνέπειες στους ίδιους τους, και όχι μόνο στους "υποτελείς" τους.

Όταν το σύστημα παιδείας προωθεί τη λαμογιά και ο καθένας γνωρίζει πως ακόμα και αν τελικά κάτω από προϋποθέσεις κατηγορηθεί η τιμωρία δεν θα είναι ιδιαιτέρως σφοδρή, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλίδα. Είσαι στο έλεος της ιδιοσυγκρασίας του καθενός που κατάφερε να αναρριχηθεί στο σωρό πτωμάτων και να αποκτήσει την εξουσία. Αν ξαφνικά αρχίσει να φοβάται για την ίδια του τη ζωή (όχι απαραίτητα για την αφαίρεσή της) δε νομίζω πως θα προσπαθήσει να υπεξαιρέσει χρήματα με τόση ευκολία. Το ζητούμενο φυσικά είναι να μην επιθυμεί να διαπράξει κάποιο αδίκημα χάρη στην αρχές που θα του δώσει η ίδια η κοινωνία. Αλλά επειδή όλα είναι ένας κύκλος, όσο η κοινωνία είναι σκατά, δίνει σκατά αρχές, και όσο είναι σκατά οι αρχές, τόσο θα είναι σκατά και η κοινωνία, για να το θέσω "ξερά, λιτά και απέριττα". Επομένως κάπου πρέπει να "σπάσει" ο κύκλος έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει και κάποια αλλαγή.

@tony: Εγώ, εσύ και πολλοί άλλοι μπορούμε να θέλουμε και να τα βλέπουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως η δημοκρατία δίνει σημασία στην ανεγκέφαλη μάζα των ανθρώπων που θα ψηφίσουν οτιδήποτε ψηφίσουν μόνο και μόνο γιατί τους βολεύει, γιατί είναι οικογενειακή παράδοση ή γιατί απλά παρασύρονται από δημαγωγικά πυροτεχνήματα...

Edit: Shit, αρχίζω και ακούγομαι σαν κομμουνιστής. ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ!?!??!
 
Top Bottom