μα γι αυτο το αναφερω κι εγω, για να δειξω οτι δεν ειμαι αμεσα θιγομενος. απλα οταν διαβαζω τερατα για τους δυ, αντιδρω γιατι βλεπω να βιαζεται η κοινη λογικη και δεν το αντεχω.
επισης οσο κι αν ειναι αλλη κουβεντα, εχει και μαλιστα μεγαλη σημασια το "για που ειναι ο Προεδρος". εσυ που τον εχεις δει απο τοτε, ξερεις...
ξαναλες οτι οι δρχ θα ηταν το 1/3 κλπ κλπ και μιλας και για τα iou, δηλαδη ενα υποθετικο σεναριο που εβαλε ο βαρου σαν πλαν μπι, ανεπισημα και απλα ειχε διαρρευσει σ ενα σαιτ. δεν ηταν ποτέ πιθανο ουτε πραγματοποιησιμο αυτο το σεναριο. γι αυτο σου γραφω οτι ολο το ερωτημα σου βασιζεται σε υποθεσεις. δε λεω οτι θα τρωγαμε με χρυσα κουταλια, αλλα αυτο το 1/3 π.χ. μου φαινεται κομματακι αυθαιρετο.
ας παρουμε ενα μονο απ τα σημεια, μην το ανοιξουμε πολυ. προφανως μιλας για το 6, ετσι? αυτο δηλαδη
( http://www.protothema.gr/politics/article/511562/i-epistoli-levedi-ston-tsipra/ ):
<b><i>6. Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπαλληλοι
</i></b>
ειναι δυνατον να διαφωνησει οποιοσδηποτε μ αυτο, ετσι σαν γενικη τοποθετηση? οχι βεβαια.
παμε και στο πρακτικο. εχμ, δε νομιζεις οτι θα επρεπε ο Προεδρος ν αναφερει λιγες κουβεντουλες παραπανω γι αυτο το ειδικο σχεδιο? και τι θα πει απολυση αργομισθων? υποθετω το ειδικο σχεδιο θα εχει ενα μαγικο ραβδι που μολις ακουμπαει τον αργομισθο θα γινεται σωμον, ενω στον καλο υπαλληλο θα παιρνει μια μπλε ρουαγιάλ αποχρωση... ειναι πρακτικο αυτο που σου λεω και πολυ σημαντικο. πως και ποιος θα ορισει και θα κρινει/απολυσει τον "αργομισθο"?
καλα, δε λεω κατι για την εκφραση "θα καθαρισει το δημοσιο".. μηπως να τους ντουφεκαμε κιολας?? α, θα επιβραβευσει και τους ευσυνειδητους, δηλαδη εμενα π.χ. σου λεω γω. με ποια κριτηρια? και μηπως ετσι, μιας και μιλαμε για οικονομια, αρα νουμερα, θα ισορροπηαει οσα θα εξοικονομησει με τις απολυσεις?? τοτε γιατι να το κανει ιν δε φερστ πλεις?
αυτα εννοουσα οταν ελεγα χτες οτι τωρα θ αντιμετωπιζεται αλλιως ο λεβε. αυτα τα καφενειακα, στο ποδι, χωρις νουμερα, χωρις αναλυση, τελειωσανε πια. οι "προφητειες" ειναι καλες για το γιουτιουμπ. η πολιτικη καθημερινοτητα και πρακτικη κι η πιεση οσων τον εχουν θεοποιησει, θα τον γονατισουν. γιατι το κομμα του ειναι απολυτα προσωποπαγες και γιατι δεν το χει ο ανθρωπος το συγκεκριμενο, το αναλυτικο, το μερικο.
και αν θες, διαβασε απο κατω τα σχολια. οκ, μπορει να λενε ψεματα και να ειναι αντιπαλοι του η τρολερς (αν και το πρωτο θεμα ειναι η κιτρινοφωλια των αντισυριζαιων).
δεν εχω στοιχεια ουτε μπορω να το αποδειξω, σαν εκτιμηση στο γραφω, οτι σ ενα μηνα θα τον εχουνε σταυρωσει με τον χειροτερο τροπο οι οψιμοι οπαδοι του.. μπορει να λεω αρλουμπες, μπορει να ειμαι 'προφητης " κι εγω... εδω ειμαστε και θα το δουμε....
σορυ για το σεντονι.