<blockquote>μα γι αυτο το αναφερω κι εγω, για να δειξω οτι δεν ειμαι αμεσα θιγομενος. απλα οταν διαβαζω τερατα για τους δυ, αντιδρω γιατι βλεπω να βιαζεται η κοινη λογικη και δεν το αντεχω.
επισης οσο κι αν ειναι αλλη κουβεντα, εχει και μαλιστα μεγαλη σημασια το "για που ειναι ο Προεδρος". εσυ που τον εχεις δει απο τοτε, ξερεις...</blockquote>
Τα όσα λέω και θα γράψω και παρακάτω δεν σχετίζονται με τον πρόεδρο οπότε μην τον μπλέκεις τόσο πολύ στην κουβέντα. Για να το λήξουμε πάντως με τον πρόεδρο νομίζω συμφωνούμε στο ότι κάπου χάνει/έχανε αλλά το ερμηνεύουμε διαφορετικά το όλο σκηνικό. Όπως και να χει, ίσως και για διαφορετικούς λόγους καταλήγουμε λίγο πολύ στο ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή δεν είναι μεσσίας.
<blockquote>ξαναλες οτι οι δρχ θα ηταν το 1/3 κλπ κλπ και μιλας και για τα iou, δηλαδη ενα υποθετικο σεναριο που εβαλε ο βαρου σαν πλαν μπι, ανεπισημα και απλα ειχε διαρρευσει σ ενα σαιτ. δεν ηταν ποτέ πιθανο ουτε πραγματοποιησιμο αυτο το σεναριο. γι αυτο σου γραφω οτι ολο το ερωτημα σου βασιζεται σε υποθεσεις. δε λεω οτι θα τρωγαμε με χρυσα κουταλια, αλλα αυτο το 1/3 π.χ. μου φαινεται κομματακι αυθαιρετο.</blockquote>
Υπάρχει άλλο σενάριο δηλαδή; Ευρώ δεν υπάρχουν συνεπώς τι; Εκτός και αν το πρόβλημα σου είναι την ισοτιμία που λέω για τη νέα δραχμή που προφανώς είναι ως ένα βαθμό αυθαίρετο αλλά με την παραγωγή που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι δεδομένο ότι κάπου εκεί θα έπαιζε. Και ακόμα και αν δεν σου αρέσει το 1/3, και το 1/2 ακόμα είναι τεράστιο πλήγμα για να μην συζητήσουμε καν το ενδεχόμενο να είναι και χειρότερη η κατάσταση από αυτό.
<blockquote>αυτα εννοουσα οταν ελεγα χτες οτι τωρα θ αντιμετωπιζεται αλλιως ο λεβε. αυτα τα καφενειακα, στο ποδι, χωρις νουμερα, χωρις αναλυση, τελειωσανε πια. οι "προφητειες" ειναι καλες για το γιουτιουμπ. η πολιτικη καθημερινοτητα και πρακτικη κι η πιεση οσων τον εχουν θεοποιησει, θα τον γονατισουν.</blockquote>
Ως ένα βαθμό συμφωνώ μαζί σου. Σαν συνέχεια των από πάνω όμως ξέρεις τι δεν δέχομαι; Να λες για καφενειακά και αοριστίες και από την άλλη να αποδέχεσαι (αν έχω καταλάβει λάθος συγχώρεσε με αλλά δεν κρατάω αναλυτικό μπλοκάκι με το τι γράφει ο καθένας) τις θεωρίες του Λαφαζάνη για τη δραχμή. Το θα ανακάμψουμε σε 2-3 χρόνια είναι εξίσου αυθαίρετο και καφενειακό σαν κουβέντα από τη στιγμή που δεν έχει παρουσιαστεί ούτε υποψία οργανωμένου σχεδίου. Γιατί στην τελική κιόλας στο 3% σε παίρνει να πουλάς και λίγο θεωρεία-ιδεολογία ή έστω να δίνεις απλά κάποιες γραμμές, όταν είσαι κυβέρνηση το να μιλάς για 2-3 χρόνια που εύκολα στον πραγματικό κόσμο μπορεί να είναι και 20 εκεί το πράγμα είναι αλλιώς.
<blockquote>6. Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπαλληλοι
ειναι δυνατον να διαφωνησει οποιοσδηποτε μ αυτο, ετσι σαν γενικη τοποθετηση? οχι βεβαια.</blockquote>
Αν δεν διαφωνεί κανείς πως έχουμε φτάσει εδώ;
<blockquote>παμε και στο πρακτικο. εχμ, δε νομιζεις οτι θα επρεπε ο Προεδρος ν αναφερει λιγες κουβεντουλες παραπανω γι αυτο το ειδικο σχεδιο? και τι θα πει απολυση αργομισθων? υποθετω το ειδικο σχεδιο θα εχει ενα μαγικο ραβδι που μολις ακουμπαει τον αργομισθο θα γινεται σωμον, ενω στον καλο υπαλληλο θα παιρνει μια μπλε ρουαγιάλ αποχρωση... ειναι πρακτικο αυτο που σου λεω και πολυ σημαντικο. πως και ποιος θα ορισει και θα κρινει/απολυσει τον "αργομισθο"?
καλα, δε λεω κατι για την εκφραση "θα καθαρισει το δημοσιο".. μηπως να τους ντουφεκαμε κιολας?? α, θα επιβραβευσει και τους ευσυνειδητους, δηλαδη εμενα π.χ. σου λεω γω. με ποια κριτηρια? και μηπως ετσι, μιας και μιλαμε για οικονομια, αρα νουμερα, θα ισορροπηαει οσα θα εξοικονομησει με τις απολυσεις?? τοτε γιατι να το κανει ιν δε φερστ πλεις?</blockquote>
Μα με είδες ποτέ εμένα να τον αντιμετωπίζω σαν μεσσία τον πρόεδρο. Ίσα ίσα που έχω αναφέρει ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει το παραμικρό γιατί ακόμα και αν δεχτούμε ότι λέει τα πάντα σωστά και το σχέδιο του είναι καλό, είναι πολύ λίγος για να μπορέσει να αλλάξει κάτι.
Για μένα το ζητούμενο είναι εξέλθει το δημόσιο από την φάση "ιερή αγελάδα" στην οποία βρίσκεται. Μην το πας τόσο μακριά για επιβραβεύσεις κρίσεις κτλ, ας συμφωνήσουμε πρώτα στα απλά ότι οι επίορκοι π.χ θα πρέπει να παίρνουν πόδι με συνοπτικές διαδικασίες. Ας συμφωνήσουμε ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος με ευρεία συμμετοχή και διάθεση για συμφωνία ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο ο τρόπος λειτουργίας του δημοσίου. Ας γίνουν αυτά και οι προτάσεις του προέδρου να πάνε στα σκουπίδια.
Έχω γράψει αρκετές φορές τη γνώμη μου και δεν θα το ξανακάνω αναλυτικά, αλλά πραγματικά όσο αναβάλλουμε αυτή τη διαδικασία, τόσο περισσότερο τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν θα είναι όλο και περισσότερο οριζόντια και όλο και περισσότερο άδικα και για τους εργαζομένους και για το κοινωνικό σύνολο.