What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Epic Store : όταν o Gabe έφτιαχνε client, o Sweeney έτρωγε βελανίδια.

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Γκου, για τις υπηρεσίες συμφωνώ, αλλά το ότι κάποτε το καπέλο ήταν ημίψηλο και τώρα είναι φεντόρα, το ότι η κατάσταση βελτιώθηκε, δε σημαίνει και ότι είναι καλή. Το ότι δε σε νοιάζει τι κάνει ο dev, είναι δικό σου θέμα, δε συμμερίζομαι τη θέση σου και διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια με λογικές περί διαθήκης.

Soad, zero f*cks given για το clickbait thumbnail του video και τον TLG, το ότι η Valve δε νοιάζεται για τα κάθε καρυδιάς καρύδια που υπάρχουν πια στο Steam είναι πολύ λογικό συμπέρασμα ωστόσο. Ούτε με έπιασε ο πόνος για την Epic ή την όποια Epic φορ δατ μάτερ. Χαλίφης στη θέση του χαλίφη θέλει να γίνει. Εγώ δε θέλω χαλίφηδες.

Αλλά τέτοιο rooting για την Google του gaming μου κάθεται στο λαιμό.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
[quote quote=510748]
<blockquote class="gdbbx-bbcode-quote">
<div class="gdbbx-quote-title">https://ragequit.gr/forums/topic/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%84%ce%bf-epic-store-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%ac%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf/page/6/#post-510588">nitro912gr wrote:
30% είναι στάνταρ ταρίφα στα e-stores, steam, gog, windows store, google play, apple store κτλ. Σαφώς όλο και κάποιο deal μπορεί να παίξει και να αλλάξει αυτό, αλλά δεν βγαίνουν παρα-έξω αυτά.</blockquote>
Αν είναι δυνατόν Νίτρε, δε μιλάμε για μπακάλικα ή δημόσια έργα, η πιθανότητα να αίρεται κατά περίπτωση το 30% είναι ανύπαρκτη. Καπέλο 30% στη δουλειά σου δεν είναι τίμιο deal σε κανένα κανάλι διανομής, καμίας αγοράς, έβερ. Αν είναι δυνατόν!

[/quote]

Μπερδεύεσαι νομίζω... δεν είναι καπέλο, είναι αποζημίωση για υπηρεσίες που σου παρέχει η πλατφόρμα.

Αν μια πλατφόρμα ήταν τόσο barebones όπως το epic και ζήταγε 30% ναι οκ το δέχομαι είναι καπέλο γιατί απλά δεν έχει αντίκρισμα το κόστος για ότι παίρνεις ως developer.

Όπως είπα το κόστος για να στήσεις βασικά πράγματα που σου παρέχει ένα σοβαρό store (δηλαδή όχι το epic για την ώρα) είναι ένα σεβαστό κόστος, το οποίο πρέπει να προκαταβάλεις μπροστά μάλιστα πουλήσεις δεν πουλήσεις. Ένα από τα σοβαρά stores έχουν μεν κάποιο entry fee αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το κόστος να έστηνες μόνος σου σελίδες, φόρουμ, καμπάνιες κτλ και όχι μόνο αυτό, αλλά πληρώνεις από εκεί και πέρα μόνο όταν και αν πουλήσεις!

Μιλάμε για λεφτά που ειδικά οι μικρότεροι devs δεν μπορούν να διαθέσουν την στιγμή που έχουν ματώσει να φτιάξουν το παιχνίδι καλά καλά.



edit2: Ξέρεις τι είναι καπέλο; Οι φόροι και οι εισφορές στον ΕΦΚΑ. Γιατί είναι καπέλο 50%+ και δεν έχουν αντίκρισμα στις υπηρεσίες που παίρνεις πίσω και είναι και υποχρεωτικά. Τα παραπάνω stores δεν είναι υποχρεωτικά και τουλάχιστον κάποια από αυτά σου δίνουν πίσω τα λεφτά σου σε υπηρεσίες.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,429
[quote quote=510769]Το ότι δε σε νοιάζει τι κάνει ο dev, είναι δικό σου θέμα, δε συμμερίζομαι τη θέση σου και διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια με λογικές περί διαθήκης.[/quote]

Αντίστοιχα κι εγώ μπορώ να σου πω ότι η κάθετη, οριζόντια και διαγώνια διαφωνία σου και το τι σου κάθεται στο λαιμό  είναι απλά δικό σου θέμα. Από εκεί και πέρα, πάμε στο πόσοι συμμερίζονται τα θέματά μας. Αν είμαι ο μόνος που θέλω κομματάκι από το 18% που μένει στον developer από το Epic Store να πάει υπέρ του καταναλωτή, μπορούν σαφώς να με αγνοήσουν. Θα δείξει. Με exclusives πάντως, ούτε μισοτιμής δεν τσιμπάω, δεν θα μου κάνουν το PC κονσόλα με τα λεφτά μου.

Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο Nitro.

 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Αντίστοιχα κι εγώ μπορώ να σου πω ότι η κάθετη, οριζόντια και διαγώνια διαφωνία σου και το τι σου κάθεται στο λαιμό είναι απλά δικό σου θέμα. Από εκεί και πέρα, πάμε στο πόσοι συμμερίζονται τα θέματά μας.

Νομίζω το πρώτο σκέλος εξυπακούεται σε οποιαδήποτε συζήτηση, ειδάλλως να συγχρωτιζόμαστε μόνο με κλώνους μας και να τη βρίσκουμε στην προσωπική μας φούσκα επαλήθευσης των απόψεών μας.

Όπως επίσης είναι εύλογο να πούμε πως το δεύτερο σκέλος δεν εγγυάται την ορθότητα, ή καλύτερα την ευστοχία, μιας τοποθέτησης. Προφανώς και ο καταναλωτής νοιάζεται πρωτίστως για το τι πληρώνει, όχι για το τι πληρώνεται αυτός που εργάζεται για το προϊόν που καταναλώνει. Βέβαια, τα προαναφερθέντα είναι αλληλένδετα, οπότε το να αδιαφορείς για το πώς παράγεται το προϊόν έχει επιπτώσεις στο πώς αυτό εξελίσσεται και στο τι θα καταναλώνεις σε μελλοντικά στάδια αυτής της εξέλιξης.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,429
Εργαζόμενοι δεν είναι μόνο όσοι δουλεύουν στην Frozenbyte, την Paradox και τη Ubisoft. Είναι και όσοι εργάζονται στο Steam, το GoG και το Epic Store. Αυτοί γιατί δεν σε νοιάζει τι θα πληρωθούν για την υπηρεσία που παρέχουν; Ή δεν είναι αλληλένδετο με την ποιότητα των υπηρεσιών που θα παρέχουν στο μέλλον;
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,331
<blockquote>Οι φόροι και οι εισφορές στον ΕΦΚΑ. Γιατί είναι καπέλο 50%+ και δεν έχουν αντίκρισμα στις υπηρεσίες που παίρνεις πίσω και είναι και υποχρεωτικά.</blockquote>
Και η μέγιστη (πανευρωπαϊκή) ανηθικότητα, της προκαταβολής όλων αυτών, για τον επόμενο χρόνο.

 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
[quote quote=510799]Εργαζόμενοι δεν είναι μόνο όσοι δουλεύουν στην Frozenbyte, την Paradox και τη Ubisoft. Είναι και όσοι εργάζονται στο Steam, το GoG και το Epic Store. Αυτοί γιατί δεν σε νοιάζει τι θα πληρωθούν για την υπηρεσία που παρέχουν; Ή δεν είναι αλληλένδετο με την ποιότητα των υπηρεσιών που θα παρέχουν στο μέλλον;

[/quote]

Όπως έγραψα παραπάνω, στο σκέλος των υπηρεσιών συμφωνώ.

Edit: Νίτρε καπέλα υπάρχουν πολλά :Ρ. Κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο!
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
[quote quote=510800]
<blockquote>Οι φόροι και οι εισφορές στον ΕΦΚΑ. Γιατί είναι καπέλο 50%+ και δεν έχουν αντίκρισμα στις υπηρεσίες που παίρνεις πίσω και είναι και υποχρεωτικά.</blockquote>
Και η μέγιστη (πανευρωπαϊκή) ανηθικότητα, της προκαταβολής όλων αυτών, για τον επόμενο χρόνο.

[/quote]
α ναι το ξέχασα αυτό το παγκόσμιο first... που ξέρεις ρε κερατά αν θα ζω του χρόνου; Πόσο μάλλον αν θα δουλέψω να βγάλω τα λεφτά που μου ζητάς;



edit και για να μην φεύγουμε εκτός, αν θέλουν να είναι σωστοί αλλά και μάγκες ας έλεγαν στο κάθε store κύριος εγώ θέλω να βγάλω 40€ από το κάθε παιχνίδι που πουλάω, εσείς μετά βάλτε την ταρίφα σας επιπλέον αυτού ή απλά να το έβαζαν σε αντίστοιχη τιμή οι ίδιοι, υπολογίζοντας το ποσοστό που τους κρατάει η πλατφόρμα.

Εκεί ναι είστε μάγκες και να δούμε ποιος θα ψηφίσει με το πορτοφόλι του και το παιχνίδι αλλά και την πλατφόρμα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Κλασική περίπτωση όπου θέλετε να κάνετε copy-paste με ctrl+C και ctrl+V, αλλά κάτι πάει στραβά:

Epic Store version of Axiom Verge briefly crashed because it was missing file Steam.xnb

https://www.pcgamer.com/epic-store-version-of-axiom-verge-briefly-crashed-because-it-was-missing-file-steamxnb/

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Τους είπαν να εξαφανίσουν οποιαδήποτε αναφορά στον ανταγωνισμό κι έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
[quote quote=510844]Epic Store version of Axiom Verge briefly crashed because it was missing file Steam.xnb[/quote]

<img src="https://i.imgur.com/fAvch62.gif" />
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,356
Άμα ακούσω έναν ακόμα κονσολά να μου λέει ότι το Epic Store είναι καλό γιατί "ο ανταγωνισμός κάνει καλό" θα πάρω τα βουνά. Αλήθεια.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,082
^20:15 Για να μαθαίνετε, κύριοι.

https://www.youtube.com/watch?v=shiUi4An_nc
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,825
[quote quote=510907]Άμα ακούσω έναν ακόμα κονσολά να μου λέει ότι το Epic Store είναι καλό γιατί “ο ανταγωνισμός κάνει καλό” θα πάρω τα βουνά. Αλήθεια.

[/quote]

ο ανταγωνισμός κάνει καλό

- Ο Κονσολάς της γειτονιάς σας
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον τύπο με τα μούσια τι σημαίνουν απλές έννοιες όπως μονοπώλιο. Αναμασάει τις καραμέλες που λένε όσοι δεν μπορούν να δουν τα αυτονόητα και γιατί κράζουν όσοι κράζουν. Πλήρωσε λέει και πήρε την αποκλειστικότητα, μαγκιά τους. Και μετά κράζει την Βαλβ για μονοπώλιο. Δεν την παλεύει καθόλου όμως, λολ. Είδα 7-8 λεπτά και είπα φτάνει. Το μελαχρινό παλικάρι στα αριστερά φάνηκε να σκαμπάζει πάντως, αλλά εξηγούσε τα προφανή μόνο για να φάει δούλεμα.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,412
Ταυτοχρονα με το metro βγαινει το far cry και το crackdown. Το far cry βγαινει στο steam και το crackdown επειδη το εκδιδει η microsoft βγαινει στο windows store .Ειναι απλα τα πραγματα. Αγοραστε ολοι το far cry new dawn στο steam με το που θα βγουν(ταυτοχρονα κυκλοφορουν και τα 3) αλλα οχι το metro. Να δει μετα η ubisoft και η deep silver τι κερδη θα εχει σε μια εβδομαδα η μια απο το steam και η αλλη απο epic store. Ξερουμε τι θα γινει. Το far cry θα πουλησει τα τριπλασια και ακομα παραπανω. Αυτο πρεπει να κανουμε. Τοσο απλο!
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,532
Αν κάτι πρέπει να πάει άπατο είναι το Rockstar Games Social Club. Εχω αγανακτήσει την ώρα και τη στιγμή που πήρα το GTA από αυτούς και όχι από το steam. Servers από τα Lidl...μια βδομάδα και ακόμα να κατέβει το παιχνίδι με τα συνεχή connection error του server τους. Κάτι που προσωπικά δεν έχω ξαναδεί σε κανέναν άλλο client.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Λολ έπεσα στη σελίδα του Σούπερ Μητ Μπόι Φορέβερ και βλέπω ρηλήζ 2020. Καλά λέω τόσο πολύ έχει ακόμα; Και νόμιζα κατά Απρίλιο μεριά. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, ήταν και νωρίς για να το επεξεργαστώ περισσότερο. Στο καπάκι είδα μία λίστα στο στήμγκιφτς που γενικά τα καμενιά εκεί κάνουν σοβαρές κι εμπεριστατωμένες έρευνες με όλα τα εξκλούσιβς, χρονικά ή μη. Και ο Υπερκρεατούλης ήταν ανάμεσά τους. Γενικά είχε ψωμάκι η λίστα η οποία ανανεώνεται συνεχώς, οπότε αν θέλετε να την τσεκάρετε..

https://www.steamgifts.com/discussion/twuvQ/epic-games-store-updates-news-vampyr-and-oxygen-not-included-are-now-available-for-purchase

 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,422
Με τσούζει το Journey, μακάρι να βγει και αλλού στην πορεία.
 
Top Bottom