Epic Store : όταν o Gabe έφτιαχνε client, o Sweeney έτρωγε βελανίδια.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Από το παραπάνω λινκ:
<blockquote>Some of the new features coming to the Epic Games Store are:

Cloud Saves - They are scheduled to be arriving sometime in February.
Achievements - They are expected to be added by the end of this year.
Reviews - Developers/Publishers will have a choice to opt in for reviews for their games. No current ETA.
Download Speeds - Choice of download speeds are planned but there's no current ETA.
In Game Item Unlocking - Planned but no current ETA. (Possibly not tradeable)</blockquote>
Χεχ, έξυπνο αυτό με τα reviews. "Ααα, δεν φταίμε εμείς παιδγιά, εμείς προσφέρουμε τη δυνατότητα. Ο εκδότης/δημιουργός όμως..."

Αναμενόμενα πάντως, το Store εξελίσσεται. Το επιχείρημα πως "ναι αλλά το Steam μου προσφέρει τόσα features" σύντομα θα παύσει να υφίσταται, θαρρώ.

Το έργο είναι γνωστό. Όλα τα ονλάιν στόρς, σάπια ξεκίνησαν και προσθέσανε πράγματα. Φάκτς ο φλάιφ. Σε ένα χρόνο θα 'ναι γαμώ τις φασάρες το Έπικ.

Και που έχουμε τη δυνατότητα για reviews ρε Κώστα στο στημ ή στο μετακρίτικ ξέρουμε τι να την κάνουμε? Far Cry New Dawn. 75% στο steam, 34% στο metacritic. Άντε βγάλε άκρη. Δε λέω να μην μπουν, λέω πως και που έχουμε αυτή τη δυνατότητα, μαντάρα τα κάνουμε. Ή πιο σωστά τα κάνουν, μιας και δεν ασχολούμαι με το ευγενές σπορ τού user review.

Το cloud saving φυσικά είναι άλλη ιστορία και καλά κάνουν και το έχουν ως βασική προτεραιότητα απ' ότι φαίνεται.

Tα user-reviews, όταν χρησιμοποιούνται σωστά είναι πραγματικά πάρα πολύ ωφέλιμα. Δυστυχώς 'σωστά' χρησιμοποιούνται 1/10 και ούτε. Ως εκ τούτου και εγώ τα βλέπω περισσότερο ως εξτραδάκι/γαρνιτούρα σε ένα κατάστημα. Σε καμία περίπτωση καθοριστικής σημασίας.

Μήπως να ασχοληθείς τότε; Θα βοηθήσεις αν το κάνεις.

Το review αν περιέχει κείμενο έχει αξία, γιατί εξηγεί τι και πως, αν είναι ένα ξερό "δεν μου άρεσε" και 1/10 ε οκ δεν το κοιτάς καν.

Επίσης σημαντικό να ελέγχονται τα user reviews. Το review bombing για άσχετα πράγματα, είναι επαίσχυντη πρακτική για παράδειγμα. Όπως και το να επιτρέπονται τρολορηβιούζ από κόσμο που δεν έχει αγοράσει το παιχνίδι.

Ιδανικά ένα κατάστημα θα ζητούσε ένα μίνιμουμ χαρακτήρων κειμένου από τους χρήστες, προκειμένου να δεχτεί ένα user review. Μόνο τότε έχει αξία. Ξερά νούμερα ή μπεμπεδίστικες αντιδράσεις, δεν λένε κάτι.

Ναι, μου γύρισε το μυαλό που έκαναν τα γίδια review bombing τα άλλα metro όταν όλοι γκρινιάζαμε ότι το epic store δεν έχει review system...

Δηλαδή μιλάμε πυροβολάνε τα πόδια τους τα τυπάκια...

Κλασικό φαινόμενο παρακμής μόλις μπήκαν τα "politics" ακόμα και στα reviews, ακόμα και ξέχωρα από την όλη κόντρα για το Επικ. Αντί απλά να λες αν σου άρεσε ή όχι το τάδε γκεημ και γιατί, του βάζεις 1/10 επειδή ένας dev πόσταρε στο twitter κάτι που εκλαμβάνεις ως προσβλητικό ή 10/10 επειδή ένας άλλος dev υποστηρίζει τον Τραμπ. Ακτιβισμός του κώλου σε βάρος των καταναλωτών που ψάχνονται.

Bασικά είναι μλκς στο στημ που επιτρέπουν ρηβιούζ σε άτομα που θα τρέξουν το γκέημ ακόμα και για 10 δευτερόλεπτα. Υπάρχουν ορδές που χεητάρουν μαζικά και στοχευμένα γκέημς, πάμπλισερς κτλ. Αγορά, ξεκίνημα, θάψιμο, ρηφούντ. Χρόνος παιξίματος, 0.1 ώρες. Έστω αυτούς να έκοβαν θα έστρωνε κάπως η φάση. Προσωπικά τα έχω ψιλογραμμένα στα @@ μου τα ρηβιούζ, μιας και δε μου λέει απολύτως τίποτα η άποψη ενός τελείως άγνωστου, ούτε ξέρω τα κριτήρια με τα οποία κρίνει. Ειδικά όταν έχει ξεφύγει έτσι η κατάσταση. Όχι όμως να θεωρούμε οκ να μην έχει κανείς δικαίωμα να εκφραστεί επειδή μια μειοψηφία τρώει εγκεφαλικά και γράφει ότι μλκ της κατέβει. Εσάς ας πούμε ξέρουμε λίγο-πολύ πόσο γεροπαράξενοι είστε, τα κουσούρια σας κτλ, βγάζουμε μια ασφαλή άποψη επί της άποψής σας για ένα γκέημ. Το θάψιμο των παλιών Μετρό έδειξε απλά πόσο καθυστερημένοι μπορούν να γίνουν κάποιοι, αλλά οκ δεν είναι ότι περιμέναμε και τίποτα άλλο.

Αυτά τα νέα φήτουρς πάντως που έλεγε στο λινκ που πόσταρα τα πήρε το μάτι μου και μου έκαναν εντύπωση, αλλά δεν έδωσα περισσότερη βάση επειδή το μόνο που φαίνεται να έρχεται εδώ και τώρα είναι το σύστημα κλάουντ. Το επόμενο με πλάνο είναι τα τσίβος σε κανά χρόνο από τώρα και όλα τα υπόλοιπα δε ξέρουμε θα δούμε, χωρίς ΕΤΑ ή κάτι.

Εταιρεία πάντως αφού αυτομόλησε πρόσφατα, έριξε και την τιμή του γκέημ της, θέλοντας λέει το καλύτερο ντηλ που έκλεισαν με το μαγαζάκι της Έπικ να μεταφραστεί και σε καλύτερο ντηλ για τον τελικό αγοραστή.

https://www.dsogaming.com/news/saber-interactive-drops-the-price-of-world-war-z-thanks-to-the-epic-store-exclusivity-deal/

Αν το κάνουν έτσι, οκ δύσκολο να τους τη πεις ότι άλλαξαν στορ την τελευταία στιγμή εφόσον σου προσφέρουν χαμηλότερη τιμή και ρηφούντ σε όσους προπαρήγγειλαν στην αρχική υψηλότερη. Βέβαια η τιμή παραμένει στο θεό και δεν ξέρεις πότε κι αν θα δεις ντηλς αντίστοιχα του ατμού, αλλά ήταν μια θετική σκέψη όπως και να 'χει.

Ας αρχισει και ο χοντρος να τους δινει 90% των πωλησεων για να μην φευγουν απο το steam! Εχει τα τριπλασια λεφτα απο την epic.

O χοντρός πρέπει να φάει κιόλας όμως για να συνεχίσει να είναι χοντρός. Ο Σουήνι με μία μπανάνα κι ένα γιαουρτάκι χορταίνει. Με το 10% απλά δε βγαίνει, λίγη ανθρωπιά πια.

[quote quote=511455]Όπως και το να επιτρέπονται τρολορηβιούζ από κόσμο που δεν έχει αγοράσει το παιχνίδι.
[/quote]

Στο Steam δε γίνεται αυτό (κι ευτυχώς δηλαδή γιατί θα βλέπαμε φαινόμενα metacritic ΜΕ3 και Alahu Akbar), μόνο στο GOG μπορείς να αφήσεις review κάτω από ένα παιχνίδι άσχετα αν το έχεις ή όχι.

Σίγουρα καλό είναι να υπάρχουν κάποια στάνταρ όπως είπες (όσο είναι αυτό δυνατό, τώρα εντάξει αστυνόμευση στα reviews λίγο δύσκολο, εδώ δεν το έκαναν με τα παιχνίδια και μαζί με διαμάντια πέρναγαν και πατάτες), αλλά νομίζω είμαστε σε θέση και μόνοι μας να ξεχωρίσουμε αυτόν που έχει γράψει λετζίτ άποψη από τα ASCII κωλοδάχτυλα και "μπουχου δεν υποστηρίζει 21:9 και 200 frames REEEEEEEEEfund" κι εκείνους που έπαιξαν λιγότερο από ώρα κι ένιωθαν πως κάτι έπρεπε να γράψουν. Για μένα καλό είναι να συνεχίσουν να υφίστανται τα reviews στα ψηφιακά καταστήματα, ακόμα και τα αρνητικά υπό προϋποθέσεις μπορούν να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες από αντικειμενικά πράγματα π.χ. τεχνικά θέματα, bugs κτλ. μέχρι πιο υποκειμενικά όπως δυσκολία βλ.reviews του Pathfinder.

Δωρεάν το Thimbleweed Park σε λίγες ώρες

Αλάνια ΣΠΕΥΣΑΤΕ γιατί είναι ΚΑΡΑΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ.

Γενικά δεν έχω καταλάβει πλήρως την όλη γκρίνια (εντός κι εκτός εισαγωγικών). Βλακεία αυτό που παίχτηκε με το Metro (δηλαδή φανφάρες τόσο καιρό στο Steam για να φτιάξουν hype, και μετά αντίο), αλλά από 'κει και πέρα τι; Πρακτικά και το Steam τόσα χρόνια δεν είχε/έχει exclusively τα περισσότερα games; Έχει κάποια deals το Steam, αλλά στην τελική τα κλειδάδικα έχουν καλύτερα (αρκετές φορές).

[quote quote=511511]Πρακτικά και το Steam τόσα χρόνια δεν είχε/έχει exclusively τα περισσότερα games;[/quote]
Όχι, η Valve ποτέ δεν "ανάγκασε"/κλείδωσε/πλήρωσε κάποιον developer για αποκλειστικότητα στο κατάστημά της. Για τα παιχνίδια που <strong>έφτιαξε η ίδια</strong> (π.χ. Portal, Half-Life, Left4Dead κτλ.) έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, όπως είχε κάνει (για λίγο έστω) η CD Projekt με το Thronebreaker.

Το επόμενο φρη γκέημ πάντως είναι το Σλάιμ Ράντσερ, οκ το χοντραίνουν το παιχνίδι άσχημα.

Στα ψιλά έχει περάσει για την ώρα και το γεγονός ότι αλλαξοπίστησε η Tripwire, με το Maneater να γίνεται Epic Store timed exclusive στο παρά πέντε. Εντάξει, δεν είναι developer και τίτλος εμβέλειας 4A/Metro Exodus, αλλά μαζί με την Hidden Path είναι από τους πιο παλιούς "συμμάχους" της Valve, από τις εποχές που έψαχνε με το κιάλι third-party developers να βάλουν κάνα παιχνιδάκι στο παράξενο φασούλι που λεγόταν Steam.

Αν εξαιρέσεις το Μετρό, το Μανήτερ ήταν το άλλο τάιμντ εξκλούσιβ που μου έκατσε στραβά. Επειδή ανήκω στην ελίτ που γούσταρε άσχημα το Τζώους Ανλήσντ, πάντα είχα απωθημένο να δω κάτι παρόμοιο ξανά. Και η ανακοίνωση του Μανήτερ πέρσι, μπορεί και πρόπερσι, το καλοκαίρι μου ήρθε κατακούτελα. Χωρίς να έχω ιδιαίτερες ελπίδες, τσέκαρα συχνά πυκνά να δω τι διάολο έχουν σκοπό να φτιάξουν. Και φαίνεται να βγαίνει μεγάλο έπος. Θα κοντραριστεί άσχημα με το Μετρό για γκότι 2020, το κόβω.

EDIT: Επίσης τα Οπερένσια και Σούπερ Μήτμποϊ για Πάντα, αλλά οκ, μπορεί να επιβιώσει ο οργανισμός μου και χωρίς αυτά τα δύο.

ωωωωω!!! Πως δεν το είχα πάρει είδηση αυτό το παιχνιδιιιιιιιιι;;;;;

Το είχα καταφχαριστηθεί το Jaws!!! Γνήσια καφρίλα . Το παιζα καλοκαιράκι και γούσταρα!!!Το είχα πειρατικό και πάντα ήθελα να το αγοράσω ώστε να επιστρέψω στα νερά και να συνεχίσω το φαγοπότι , αλλά δεν το είχε κανένα Online store να το τσιμπήσω, οπότε πάντα έπαιρνε αναβολή.

Back