Epic Store : όταν o Gabe έφτιαχνε client, o Sweeney έτρωγε βελανίδια.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
...και όλη αυτή η ιστορία δεν θα είχε συμβεί αν τα 12χρονα δεν πετούσαν τα λεφτά των γονιών τους για cosmetics στο Fortnite.

<blockquote>…και όλη αυτή η ιστορία δεν θα είχε συμβεί αν τα 12χρονα δεν πετούσαν τα λεφτά των γονιών τους για cosmetics στο Fortnite.</blockquote>
Και τα ανίψια, των θειών τους!!! :p :p :p

[quote quote=511762]…και όλη αυτή η ιστορία δεν θα είχε συμβεί αν τα 12χρονα δεν πετούσαν τα λεφτά των γονιών τους για cosmetics στο Fortnite.

[/quote]
Εχουν αρχισει οι χωρες και απαγορευουν τα lootboxes/microtransactions. Μολις πριν 1 μηνα απαγορευτηκαν στο Βελγιο και στις συντομα θα απαγορευτουν και στην Ιρλανδια ενω 10 χωρες απο την Ευρωπη επισης ετοιμαζονται να τα απαγορευσουν. Να δουμε με την Bethesda τι θα γινει αν σεπ εριπτωση που και το Rage 2 δεν πουλησει καλα αποφασισει να συνεχισει να βγαζει τα παιχνιδια της στο steam η αν ολα της τα παιχνιδια θα βγαινουν μονο στο Bethesda net. DOOM και wolfestein πρεπει να τα συνεχισει στο steam οπωσδηποτε .

Δεν απαγορεύουν τα κοσμετικς. Απαγορεύουν τα ms που δίνουν τυχαία upgrades που δίνουν προβάδισμα στον παίκτη, ως αφορμή πως αυτό ωθεί προς τον τζογο.

[quote quote=511814]Δεν απαγορεύουν τα κοσμετικς. Απαγορεύουν τα ms που δίνουν τυχαία upgrades που δίνουν προβάδισμα στον παίκτη, ως αφορμή πως αυτό ωθεί προς τον τζογο.

[/quote]
Θέλουν να απαγορεύσουν κάθε είδους reward που θα προέρχεται απο - επί πληρωμή - τυχαίο αλγόριθμο, ακόμα και cosmetics.
Αμήν και πότε λέω εγώ

Τα cosmetics δεν είναι πρόβλημα αν είναι f2p το παιχνίδι

Για μένα το πρόβλημα είναι ο γενικότερα αυθαίρετος τρόπος που μπορεί κάποιος να κάνει μικροσυναλλαγές και να χρεώνει την πιστωτική. Εκεί πρέπει να μπει ο περιορισμός. Δηλαδή αν ήμουν νομοθέτης θα έβαζα τον ακόλουθο κανόνα.

Ένα παιχνίδι θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει πακέτα «συνδρομών» τα οποία οποία οποία θα είναι καλά καθορισμένα και δεν θα επιτρέπεται οι πελάτες να αγοράζουν περισσότερες συνδρομές. Το παιχνίδι θα έχει το δικαίωμα να δίνει λεφτά παιχνιδιού τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα στο πλαίσιο τού παιχνιδιού.

Το ζήτημα για μένα είναι πώς θα εμποδίσεις τις «φάλαινες» να χρεώνονται πέρα από τις καλά καθορισμένες συνδρομές. Η ιδέα φυσικά έχει ένα πρόβλημα. Πώς θα εμποδίσεις κάποιον να πληρώνει τις συνδρομές άλλων (οπότε να παρακάμψει τον νόμο), αλλά νομίζω μπορούν να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις και για αυτό. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι λογικό να επιτρέπουμε αυθαίρετες αγορές για κάθε παπαριά με κανονικά λεφτά.

Εξαρτάται πώς τα αποκτάς, Νίτρε.

Το να αγοράζεις gaming advantage μπορεί να εξοργίζει πολλούς gamers, αλλά σε επίπεδο κυβέρνησης no one cares. Το θέμα είναι πώς σου το πουλάνε. Ντόμπρα, 5 ευρώ για ένα καπέλο ή xp boost, ή μέσα σε ένα lootbox με tiered τυχαίο αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία αν το lootbox έχει μέσα μόνο cosmetics ή αν τα lootbox κάνουν μόνο ένα ευρώ η κατοστάδα, το θέμα είναι η μέθοδος. Οι νομοθέτες παγκοσμίως πήραν χαμπάρι ότι κάτι παίζει μετά από το κράξιμο από gaming journalists, έφτιαξαν επιτροπές που όλες μα όλες απεφάνθησαν ότι τα lootboxes είναι τζόγος και πρέπει κατ' ελάχιστον να γίνουν regulated, αν όχι να απαγορευθούν δια νόμου.

Lucinos, στο παρόν χρηματοοικονομικό σύστημα, δεν μπορείς να πεις σε κανέναν, είτε μαρίδα είτε φάλαινα, πόσα νόμιμα λεφτά να δίνει για να αγοράσει μια νόμιμη υπηρεσία. Αν μπορείς να βρεις ένα επιχείρημα που να δείχνει ότι η υπηρεσία δεν είναι νόμιμη, ή χρειάζεται regulation για να γίνει νόμιμη, όπως γίνεται με τα lootboxes, καλώς, αλλιώς αυτό που λες δεν πρόκειται να περάσει από κανένα στοιχειωδώς φιλελεύθερο κοινοβούλιο.

[quote quote=511839]
Lucinos, στο παρόν χρηματοοικονομικό σύστημα, δεν μπορείς να πεις σε κανέναν, είτε μαρίδα είτε φάλαινα, πόσα νόμιμα λεφτά να δίνει για να αγοράσει μια νόμιμη υπηρεσία. Αν μπορείς να βρεις ένα επιχείρημα που να δείχνει ότι η υπηρεσία δεν είναι νόμιμη, ή χρειάζεται regulation για να γίνει νόμιμη, όπως γίνεται με τα lootboxes, καλώς, αλλιώς αυτό που λες δεν πρόκειται να περάσει από κανένα στοιχειωδώς φιλελεύθερο κοινοβούλιο.
[/quote]

Δεν καταλαβαίνω την θέση σου. Αυτό που λέω είναι ένα είδος "regulation". Και η θέση μου είναι αρκετά απλή. Οι «μικροσυναλλαγές» για υπηρεσίες δεν θα έπρεπε να είναι νόμιμες καθόλου. Συνδρομές για υπηρεσίες θα έπρεπε να είναι νόμιμες. Αν ένα παιχνίδι δίνει εικονικά λεφτά για την συνδρομή δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά θα πρέπει να βάλεις περιορισμούς (regulation) ώστε να μην επιτρέπεται οι χρήστες να βγουν έξω από τα πλαίσια της συνδρομής για ώστε να παραβιάσουν ουσιαστικά τον νόμο.

Τα lootboxes, ασχέτως περιεχομένου (Κοσμέτικς ή Κανονικά) είναι τζόγος ξεκάθαρα, ακολουθούν φιλοσοφία 'κουλοχέρη'. Εκεί χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Τώρα όσον αφορά τις σαφώς καθορισμένες αγορές (π.χ 200 κόινς για 2 ευρώ) δεν υπάρχει καπέλο χωρίς να πεις π.χ 'Βάζω καπέλο στις αγορές ζαχαρώδων ή οινοπνευματώδων γιατί ο κόσμος είναι ανεύθυνος'.

Πάνω σε αυτή την οικονομική ανευθυνότητα έχει στηθεί ολόκληρος ο νεότερος καπιταλισμός, δεν ξεπατώνεται με τίποτα.

[quote quote=511841]Αυτό που λέω είναι ένα είδος “regulation”.[/quote]

Προφανώς.

[quote quote=511841]Οι «μικροσυναλλαγές» για υπηρεσίες δεν θα έπρεπε να είναι νόμιμες καθόλου.[/quote]

Αυτό όμως χρειάζεται αιτιολόγηση. Η θέση σου μπορεί να είναι απλή, αλλά πρέπει να βρεις καλύτερο επιχείρημα από το "δεν είναι λογικό να επιτρέπονται". Εμένα μου φαίνεται λογικό να επιτρέπονται στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς. Μπορείς να βρεις κάποιο λόγο να απαγορευτούν που να στέκει εντός αυτού του πλαισίου;

Κι αν εγώ θέλω να αγοράσω ένα καπέλο/φτερά/whatever, πρέπει αναγκαστικά να πληρώνω συνδρομή;

Τα lootboxes καλώς θεωρούνται τζόγος και θέλουν έλεγχο. Γιατί όμως να μην μπορώ να αγοράσω ένα/δύο/χίλια cosmetics (για τους δικούς μου λόγους) έχοντας γνώση του τι παίρνω; Γιατί να μπει regulation στα λεφτά μου, όταν πρόκειται για αγορές που δεν ενέχουν τζόγο;

Όσον αφορά τον ελεύθερο καπιταλισμό, πίστευα ότι ο κόσμος έχει μάθει τι μπορεί να επιτραπεί μετά τα κάπιταλ κοντρόλς.

[quote quote=511847]Όσον αφορά τον ελεύθερο καπιταλισμό, πίστευα ότι ο κόσμος έχει μάθει τι μπορεί να επιτραπεί μετά τα κάπιταλ κοντρόλς.

[/quote]

Ρε Lucine, κανείς εδώ δεν είναι νομοθέτης, οπότε μιλάμε στον αέρα. Τελικά, το επιχείρημά σου είναι ότι "άμα είχα την νομοθετική εξουσία, θα περνούσα ότι νόμο μου φαίνεται εμένα λογικός, χωρίς να χρειάζεται να αιτιολογήσω τίποτα. Άλλωστε, και οι φιλελέδες τα ίδια κάνανε με τα κάπιταλ κοντρόλς όταν τους συνέφερε";

Καλώς, μπορεί κι εγώ έτσι να έκανα. Αν φτάσουμε όμως εκεί, μην παριστάνουμε ότι οι θέσεις μας είναι απλές και όσοι δεν συμφωνούν στερούνται λογικής.

Η κουβέντα τότε πάει αλλού. Αλλά πραγματικά, το να περιορίσεις το εμπόριο και να πεις στον Βασίλη, ξέρεις Βασίλη, μέχρι δυο οκάδες ψωμί την ημέρα θα αγοράζεις κι ένα λίτρο γάλα, παραπέμπει σε πολύ μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Και βαμμένες κόκκινες, πάλι μαύρες είναι.

Από 'κει και πέρα, αν δε φροντίσω να 'κλειδώσω' την κάρτα μου και αφήσω το πιτσιρίκι μου με το κινητό, μόνο εγώ φταίω που δεν ήμουν προσεκτικός. Δεν μπορώ να ζητάω τα ρέστα σαν άμοιρος ευθυνών επειδή 'με παρασύρατε και αγόρασα τα πάντα αλλά τώρα έχασα και μπουχουχού ήρθα στα σύγκαλά μου.'.

Ενήλικος βίος λέγεται αυτό. Αναλαμβάνουμε ευθύνες και τις πληρώνουμε ανάλογα. Ειδικά όταν μιλάμε για εντελώς άχρηστα αγαθά υπερ-πολυτελείας όπως τα video-games, νομίζω είναι εντελώς παράλογο να μιλάμε για αγοραστικούς περιορισμούς.

Θα συμφωνήσω με την εξουσία. Έλεγχος να μπει μόνο από τον φτωχό πλην τίμιο καταναλωτάκο στο τι κάνει με τα λεφτά του, ο ίδιος θα το αποφασίσει. Αν μαλακίζονται τα παιδάκια του με την κάρτα του, τα λεφτά του ή οτιδήποτε, δίκο του θέμα είναι επίσης. Ελεύθερη αγορά είναι, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ο καθένας δίνει τα λεφτά του όπου διάολο θέλει. Να επιθυμούμε τον περιορισμό αυτού απλά επειδή δεν μας αρέσει, σόρρυ αλλά μόνο κόμπλεξ βγάζει κάτι τέτοιο.

Γι αυτό μόνο πιτκόιν ρε, βίβα λα ρεβολουσιο, χαστα λα βικτόρια σιέπρε ιμπεριαλιστ σκαμς

[quote quote=511858]Γι αυτό μόνο πιτκόιν ρε, βίβα λα ρεβολουσιο, χαστα λα βικτόρια σιέπρε ιμπεριαλιστ σκαμς

[/quote]

viva tropico!

Τουλαχισιτον τα 4 επομενα μεγαλα παιχνιδια που βγαινουν συντομα Dead or alive 6 Mortal kombat 11 Devil may cry 5 Sekiro shadows die twice βγαινουν και τα 4 στο steam. Αντε να δειρω τις γιαπωνεζες και τις κινεζες απο αυριο λοιπον!!!

<blockquote> Αντε να δειρω τις γιαπωνεζες και τις κινεζες απο αυριο λοιπον!!!</blockquote>
Αγνή, ρομαντική προσωπικότητα αυτό το παιδί!!!!!!! :p :p :p

Back