What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Φημισμένα games που σας απογοήτευσαν

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης ώστε να διαβάσουμε και αντίθετες απόψεις για ορισμένα κατά γενικά ομολογία ποιοτικά games. Βρεθήκατε ποτέ στη θέση να παίξετε ένα game που όλος ο κόσμος να λέει τι παιχνιδάρα είναι αλλά εσάς σας απογοήτευσε; Παίξατε ποτέ ένα game of the year και αναρωτηθήκατε "αυτό είναι όλο;", Γυρίσατε σε κάποιο παλιό παιχνίδι-θρύλο για να καλύψετε κενά στο βιογραφικό σας ως gamer αλλά ανακαλύψατε ότι τελικά ο ντόρος δεν δικαιολογείται; Πείτε εδώ την ιστορία σας και αν θέλετε εξηγήστε τι ήταν αυτό που έριξε το παιχνίδι στα μάτια σας.
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Ωραίο νήμα Άλεξ!

Θα 'θελα να βάλουμε ένα caveat όμως : είναι άδικο να συμπεριλάβουμε εδώ 'παλιά παιχνίδια τα οποία θυμήθηκα να παίξω μετά από δέκα χρόνια και δεν μου γέμισαν το μάτι'. Αδικείται ο τεχνικός τομέας και η καινοτομία που μπορεί να προσέφεραν οι εν λόγω τίτλοι κατά το λανσάρισμά τους, ένα σημαντικό στοιχείο για κάθε μεγάλη κυκλοφορία.

Για παράδειγμα αν κάποιος έπαιξε το Valhalla και μετά γύρισε να παίξει το ACII, είναι λίγο τρελό να μας πει 'Εντάξει, δεν τρελάθηκα μωρέ με τον Ezio'.

Θα ξεκινήσω τη λίστα με το προφανές :

Cyberpunk 2077. Ξεκίνησα έτοιμος να το λατρέψω. Τις διαδοχικές μου ξενέρες τις έχω καταγράψει θαρρώ στο αντίστοιχο φορουμικό νήμα. Μια πλήρης απογοήτευση, τεχνικά, σε επίπεδο γραφής, σκηνοθεσίας, μηχανισμών, τα πάντα. Πιστεύω πως άδικα επισκίασε το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ από κάθε άποψη Valhalla, ένα παιχνίδι που ουδείς περίμενε ως την Δευτέρα Παρουσία, αλλά τελικά κατέληξε να ξεπερνά το CP2077 σε κάθε τομέα με κυριότερο εκείνο της αγνής, παραδοσιακής ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Φορτναητ
Λολ
Αμονγκ Ας
Ντοτα 2
Πασιέντζα
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272

Ήταν καιρός για το sequel :D
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Δίκασε η @kara. 😁

Δύο θυμάμαι εντονότερα απ' όλα.

Age of Mythology. Πρώτο και τελευταίο pre-order μου. Αμούστακος νεολαίος, έσκασα για αυτό 51,60 ευρά (ακόμα το θυμάμαι, ματωμένα χαρτζιλίκια γαρ) στον Παπασωτηρίου, νομίζω τα περισσότερα που είχα δει ποτέ να κοστίζει βασική έκδοση παιχνιδιού για PC μέχρι τότε. Από τα "βούλομαι" με τεξανή προφορά, μέχρι το σάουντρακ από κουδούνες αιγοπροβάτων, όλα ένα κολοσσιαίο ντεκαβλέ λάθος. Η ξενέρα και το αίσθημα προδοσίας που αισθάνθηκα με ακολουθούν ακόμα. Το χάρισα στον κολλητό μου 2-3 μέρες μετά, ο οποίος ωστόσο δεν καταδεχόταν να το πάρει τζάμπα και με τα χίλια ζόρια του πήρα ένα δεκάρικο. Μερικές μέρες μετά, το ζήτησε πίσω, μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

Commandos III. Η σχέση μου με το Commandos II είναι meme στη σχολική παρέα μου. Όλες οι πληροφορίες που είχα για αυτό, προέρχονταν από ένα preview 1/4 σελίδας στο PC Master, με μια screenshot ενός 3D rendered ελέφαντα σε ζαφειρογάλαζα νερά. Έκτοτε, πήγαινα κυριολεκτικά κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μετά το σχολείο (πάλι στον Παπασωτηρίου) και ρωτούσα αν έχουν μάθει πότε θα φέρουν το Commandos II. Νομίζω γλίτωσα τον ξυλοδαρμό από τον τυπάκο που δούλευε στο τμήμα με τα games, καθαρά γιατί ήμουν ανήλικος. Το λάτρευα και διατηρεί ακόμα και σήμερα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Συνεπώς, μπορεί κανείς να φανταστεί πώς περίμενα το ΙΙΙ. Το οποίο με απογοήτευσε οικτρά από το πρώτο μόλις mission. Η απουσία keyboard hotkeys ήταν σχεδόν εγκληματική, το UI με ξένιζε, μου φάνηκε γενικότερα πετσοκομένο. Τραγική ειρωνεία, αυτή τη στιγμή το ΙΙ είναι το μοναδικό game του οποίου η τύχη αγνοείται, το ΙΙΙ βρίσκεται στο ράφι μου... :(
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Νταξ, το παρόν thread είναι πιο niche ούτως ή άλλως, μιλάει στοχευμένα για απογοήτευση.

ΥΓ.

Τα adventures.
Eιδικά αυτά στο στύλ του MYST.

Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
είναι άδικο να συμπεριλάβουμε εδώ 'παλιά παιχνίδια τα οποία θυμήθηκα να παίξω μετά από δέκα χρόνια και δεν μου γέμισαν το μάτι'. Αδικείται ο τεχνικός τομέας και η καινοτομία που μπορεί να προσέφεραν οι εν λόγω τίτλοι κατά το λανσάρισμά τους, ένα σημαντικό στοιχείο για κάθε μεγάλη κυκλοφορία.
Ωραία πάσα και αυτό ακριβώς θα κάνω. Νίνζα Καητέν Σίγμα (Σ φορ Σιχαμάρα ορ σαμ σατς). Δεν είναι ο τεχνικός τομέας αλλά το ρημάδι το gameplay το οποίο δε γέρασε καθόλου καλά, κι απορώ τι έπιναν και του έδιναν pass έγραφαν παιάνες ακόμη και πίσω το 2005-06.

Περισσότερα στο review...
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Εκεί πρέπει να δεις με τί συγκρινόταν αυτό το gameplay εν έτει '05-'06, να διαβάσεις ρηβιούζ της εποχής (και δη κονσολορηβιούζ) μπας και λυθεί το μυστήριο.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
το dragon age 2 μετραει σαν φημισμενο? παιζει να ειχε καλες κριτηκες. δεν θυμαμαι. παντως μια φορα το dropαρα (ενω ειχα φτασει στο τελευταιο chapter οταν εψαξα και ειδα το σημειο που το παρατησα). ειχα φτασει απλα εκει και ειπα μεσα μου "τι μαλακια παιζω" και uninstall καρφι.

watch dogs 2. ακομα και τζαμπα δεν.

gta v. καπου στις 40 ωρες drop. απολαυστικο open world (βεβαια κλασσικα τα mini games μια φορα και ποτε ξανα) αλλα μου φανηκε πολυ κατωτερο απο προηγουμενους gta τιτλους που μου θυμησε απλα hollywood. και παλι δεν θεωρουσα τα gta την επιτομη του gaming παντα τα θεωρουσα λιγο υπερεκτιμημενα. και 20 χρονια η rockstar πρεπει να μαθει να δουλεψει λιγο στα mouse/keyboard controls. τα πετουμενα ειναι απλα unplayable χωρις controller. μεχρι και η ubi την εχει σκισει σε αυτο τον τομεα.


ps. valhalla οχι δεν εχω να πω κατι. εχω παιξει πολυ λιγο στο ξαδερφο μου και μου φανηκε μετριο αλλα σιγουρα κατι που θελω να παιξω αλλα καθε φορα που αρχιζει την γκρινια για το γκειμ με αποθαρρύνει οποτε σε πια εκπτωση να επενδυσω? στα 20% στα 30% η τπτ στα 50%?
 

Nobody

Gelatinous Cube
Joined
May 12, 2021
Messages
174
Χαρά στο κουράγιο σου με το DA2. Απ 'όσο θυμάμαι το τελείωσα σέρνωντας, μόνο και μόνο επειδή δεν είχα κάποιο άλλο παιχνίδι ν'ασχοληθώ τον καιρό της κυκλοφορίας του. Ειδικά όσο πλησίαζες στο φινάλε και η ανακύκλωση βάραγε κόκκινο, ήταν άστα.

Το Watch Dogs 2 το τελείωσα όταν το έδωσε τσάμπα η Ubisoft πέρσι, απερίγραπτα βαρετό και ανούσιο, με πέτυχε σε νεκρή περίοδο επίσης.

Το GTAV πάλι, το είχα χαρεί. Δεν πλησίαζε ούτε κατά διάνοια το 'σκληρό' vibe του IV και δεν το έχω στο μυαλό μου ως κάποιο μνημειώδες κεφάλαιο του gaming, αλλά με είχε διασκεδάσει θυμάμαι. Η αληθινή σειρά της Rockstar είναι τα Ρετ Τέτ Ρητέμψιο, το γνωρίζουμε όλοι εκτός από το Σόδα.

Valhalla επενδύεις στη μείωση που σου φαίνεται λογική. Αφού δε σε κόβει να το παίξεις, περιμένεις και 3-4 χρόνια και το χτυπάς στα 10Ε στη Γκότι του.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Η αληθινή σειρά της Rockstar είναι τα Ρετ Τέτ Ρητέμψιο
συμφωνω. το 2 ηταν απιστευτο. ωραιος χαρακτηρας ο αρθουρ.
Valhalla επενδύεις στη μείωση που σου φαίνεται λογική. Αφού δε σε κόβει να το παίξεις, περιμένεις και 3-4 χρόνια και το χτυπάς στα 10Ε στη Γκότι του.
το κοβω για αγορα οταν θα εχουν βγει ολα τα dlc. μιας και σε μερικα παιχνιδια καταλληγω να μη ασχολουμαι αν δεν τα παιξω στο καπακι (ετσι εγινε με pillar 2 ετσι βλεπω να γινεται και με wasteland 3 πχ)
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Ποια σειρά; Ένα έχει βγει. Κι όταν έλεγα εγώ ότι το ρεντερεντέψιο ρίχνει στα αυτιά του κάθε γκέημ εκεί έξω, δεν είχες γεννηθεί ακόμα κανενάκο. Άκα πριν τις 11 του περασμένου μήνα. Το τζιτιέι5 οκ πλακίτσα είχε, αν και το παράτησα πριν καν φτάσω τις 700 ώρες.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Με έχει μπερδέψει λίγο η φάση ρε σεις, Μιλάμε για περιπτώσεις όπου είχαμε hype-αριστεί για δικούς μας λόγους ΠΡΙΝ την κυκλοφορία και τελικά φάγαμε χλαπάτσα ή για παιχνίδια που αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς ΜΕΤΑ την κυκλοφορία τους και τελικά βρήκαμε meh όταν τα παίξαμε; Το post του Admiral μου λέει κουρτίνα 2, αλλά οι περισσότερες απαντήσεις ως τώρα κρύβονται πίσω από την κουρτίνα 1 :unsure:

Anyway, για μένα στην πρώτη κατηγορία ανήκει σίγουρα το Afterparty, το δεύτερο project της ομάδας που έφτιαξε το φοβερό διαμαντάκι Oxenfree. Μιλάμε για ένα εκνευριστικά φλύαρο, σαχλό, tryhard χιπστεροindie της κακιάς ώρας. Αλάτι στην πληγή ότι το έκανα preorder από τυφλή πίστη στο στούντιο κι επειδή πίστευα ότι τα παιδιά αξίζουν ένα Λαγκαβούλιν κερασμένο από μένα (με τα λεφτά που περίσσεψαν επειδή δεν στήριξα KS campaign Blasphemous, ο θεομπαίχτης).

Μιλώντας για Kickstarter, βάζω εδώ Tex Murphy: Tesla Effect και Broken Age που περίμενα πώς και πώς και αποδείχτηκαν κατώτερα του αναμενομένου.

Στην δεύτερη κατηγορία θα πετάξω το Alan Wake. Δεν είναι κακό παιχνίδι, αλλά ούτε και το καλτ αριστούργημα που περίμενα. Το έπαιξα με αρκετή καθυστέρηση, οπότε δεν κρίνω τα γερασμένα γραφικά. Αλλά το gameplay ήταν επιεικώς μέτριο και το story τίποτα το ιδιαίτερο. Υπερβολικός ο ντόρος, κατά τη γνώμη μου.

Μένοντας στην κουρτίνα 2, περνάω στο Bayonetta. Αφήνω στην άκρη την κάργα ποζεράδικη, edgy αισθητική που δεν με κέρδισε ποτέ. Αλλά το gameplay και το level design, όσο γλυκό και αεράτο είναι τη μια στιγμή, τόσο πανηλίθια unfair και εκνευριστικό γίνεται την επόμενη, κυρίως σε boss battles όπου η κάμερα και τα QTEs σε τρολάρουν ανελέητα.

Τέλος, ο βασιλιάς του overrated, η αυτού μεγαλειότης το Nier: Automata. Μια ψευδοφιλοσοφημένη παρλάτα για anime fans που κοροϊδεύουν τον εαυτό τους ότι το δαντελένιο νυχτικό της πρωταγωνίστριας κρύβει νοήματα για την εκπόρνευση του εγώ μας και δεν μπήκε (βγήκε?) για να ξελιγώνει όλους τους forever alone του ντουνιά. Δεν κρίνω, κι εμένα μ'άρεσαν τα μπούτια της 2B αλλά να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους.
Καλό core gameplay, που όμως ξεχειλώνει με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους, άδεια/άψυχα περιβάλλοντα που εκτείνονται στο άπειρο, ανέμπνευστοι διάλογοι. Not2B.
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Με έχει μπερδέψει λίγο η φάση ρε σεις, Μιλάμε για περιπτώσεις όπου είχαμε hypa-ριστεί για δικούς μας λόγους ΠΡΙΝ την κυκλοφορία και τελικά φάγαμε χλαπάτσα ή για παιχνίδια που αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς ΜΕΤΑ την κυκλοφορία τους και τελικά βρήκαμε meh όταν τα παίξαμε; Το post του Admiral μου λέει κουρτίνα 2, αλλά οι περισσότερες απαντήσεις ως τώρα κρύβονται πίσω από την κουρτίνα 1 :unsure:

Εγώ εννοούσα όντως το δεύτερο.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Νομίζω άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου από τα προσωπικά triggers και κλασικά κουρσέψαμε το thread... :p

Οι ερωτήσεις που διατυπώνει ο Ναύαρχος στο τέλος δίνουν χώρο σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια, οπότε μάλλον το ζουμί βρίσκεται στο hype, από reviews, previews, άλλους, ακόμα και από δικές μας προσδοκίες.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,502
ρουντουρου 2.

τα χω ξαναγραψει σε καποιο θρεντ. ακατανοητες σχεδιαστικες αποφασεις (στα ματακια μου παντα) + αμπαλο πορτ οδηγησαν σε ενδοξο, ανακουφιστικο ρεηκουί - ρεηανιστώ.
 
Top Bottom