What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Football is life...

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Ναι αλλά από την άλλη (αυτό εγώ το λέω) όταν βλέπεις αυτά που γίνονται, πώς να το πεις;

Είναι απλή νομίζω η απάντηση: δική σου μεροληψία. Όχι δική σου προσωπικά, του μέσου οπαδού. Βλέπει μια φάση και κρίνει το αν ο διαιτητής είναι πουλημένος βάσει του αν το σφύριγμα συμφωνεί με τη δική του άποψη.

Το παράδειγμα του τελικού κυπέλλου είναι ενδεικτικό. Ένας κατά τεκμήριο κορυφαίος διαιτητής δεν δείχνει σε κανένα σημείο του αγώνα πρόθεση να ευνοήσει οποιονδήποτε. Του κάθεται μια πάρα πολύ δύσκολη φάση, την κοιτάει και την συζητάει ένα δεκάλεπτο στο βίντεο με την ομάδα του και τελικά παίρνει μια απόφαση. Επειδή ήταν εναντίον του ΠΑΟΚ, ο Λαόθ ήταν στημένος από το αθηνοκεντρικό κράτος για να πάρει ο Παναθηναϊκός το κύπελλο, Αν ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Λαόθ θα είχε πάρει τις βαλίτσες με τα ρούβλια από τον Ιβάν για να χαρίσει το κύπελλο στον ΠΑΟΚ.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε το VAR ούτε οι "στημένοι" ξένοι διαιτητές. Το πρόβλημα είμαστε εμείς και η ακλόνητη πεποίθησή μας ότι "αυτό που βλέπουν τα ματάκια μας" είναι η μόνη και η αντικειμενική αλήθεια.
 
Last edited:

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
409
Ας πω και εγω την αποψη μου ως γνησιος λατρης του ποδοσφαιρου=δεν ασχολουμαι με ελληνικο ποδοσφαιρο.
Σεβομαι την ομαδα του Ολυμπιακου ως μεγαλη ομαδα και συχνα με διαφορα καλυτερης ομαδα απο τις υπολοιπες αλλα δεν μπορω να συγχωρησω το γεγονος οτι φερει μεγαλη ευθυνη για τη καταντια του Ελληνικου ποδοσφαιρου. Αυτο σημαινει οτι γενικα υποστηριζω τον αντιπαλο του(εντος Ελλαδος)
Για το βαζελο δεν εχω να πω τιποτα.

Υποστηριζω το Var-παντα.

Βλεποντας τη φαση κρινω οτι ηταν πεναλτυ. Τωρα αν επρεπε να φτασει στο 96 δε ξερω,διοτι δεν το ειδα.
ρεαλ λιβερπουλ στο τσου λου. Αυτα ειναι.

p.s αεκ ειμαι και ξερω μονο τον αραουχο.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
@Adhan
δεν πιανει ποτέ το κεφαλι. να το επιασε για ενα κλασμα? ξερω γω τι να πω? οκ, και πως το εξηγεις οτι μετα σε ολη την εξελιξη της φασης, πιανει τον θωρακα ΦΑΝΕΡΑ? αν ηθελε να εκμαιευσει κατι, δεν θα συνεχιζε με το κεφαλι?
και οχι, "κατω" οπως λες ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΕΙ. βαζει τα χερια του και πιανει τον λαιμο του. και μετα φευγει το πλανο. βαλε το στην αργη κινηση αν θες. δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.

ενταξει, παιζουμε με τις λεξεις. οκ, ας αποσαφηνισω. ναι, ανταν, τα παντα οταν υπαρχει παραβαση.
εδω αληθεια υπαρχει παραβαση? πειτε μου ρε παιδια. απ αυτο που βλεπετε. να καταλαβω, κατηγορειτε τον ιωαννιδη οτι επρεπε να συνεχισει να τρεχει? τι ακριβως? ειναι αγκωνια? οχι, μου λετε. οκ, ειναι φραγμα? τον ξερουμε αυτον τον ορο? ας το παρουμε αλλιως: αν δινοταν στο κεντρο θα δινατε εσεις φαουλ? αν μου πειτε οχι, οκ, τελειωνει η κουβεντα, δεν εχουμε να πουμε κατι αλλο. WWF την καναμε την μπαλα, για να φανουμε αντρες ναουμε. αν πειτε ναι, και αφου ειναι φανερα στην περιοχη γιατι να μην δοθει πεναλτι?

κανενα λαθο συλλογισμο δεν εκανα. διαβασε λοιπον εσυ πιο προσεκτικα. μιλαω για την νοοτροπια των ολυμπακων φιλαθλοπαδων σχετικα με τον πιπα. εσυ δεν εγραψες τιποτα για τον πιπα (αβιλα). αρα δεν αναφερομαι σε σενα.


@munkinnousu
μαγκιμουσου, αφου τα εβαλες με την κινηση του αβιλα, γιατι θεωρεις το πεναλτι τραβηγμενο? ρε παιδια ειναι προφανης ΠΑΡΑΒΑΣΗ. αν κανει θεατρο ξερωγω ο ιωαννιδης και δεν το βλεπει αυτο ουτε ο ρεφ ουτε ο βαρ, αρα θεωρειτε οτι ηταν στημενος ο ρεφ. ειναι ετσι? πολυ αντικειμενικα, και μπραβο γι αυτο, εσυ αναφερθηκες ηδη σε σφυριγματα του εναντιον του ΠΑΟ. αραγες τι? τι πρεπει να κανουμε? απλα να συμφωνησουμε δηλαδη ολοι μας οτι ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ, ξερωγω επειδη ηταν "αδικο" το αποτελεσμα? λυπαμαι παιδια. στην μπαλα δεν κερδιζει παντα ο καλυτερος.

και ναι θα προσθεσω οτι ειδικα στην ελλαδα στην μπαλα παρα πολλες φορες δεν κερδιζε και δεν κερδιζει ακομα μερικες φορες ο καλυτερος.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
Ρε μαν μου, δεν είπα ότι ο δικός μας έπρεπε να είναι πιο Ράμπο και να μη μείνει όρθιος σωποτεδήποτε, αλλά κατά τη γνώμη μου πέφτει ΠΟΛΥ ευκολά, με σκοπό να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Και επιμένω, εγώ δε βλέπω εκούσια κίνηση του παίκτη του Ολυμπιακού. Επίσης, όχι δεν είμαι υπέρ της άποψης, και ποτέ δεν ήμουν, ένα λάθος (ή άντε αμφισβητούμενο για να μην τσινάτε με τον Hellion) σφύριγμα, μπαλαντζάρει τα μη δοθέντα προηγούμενα. Τα 2 μου σεντ.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,973
Βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο. Σωστά, ο επιθετικός έπιασε το σωστό σημείο πόνου, αλλά όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται "κάπως". Εκτός αν θεωρήσουμε ότι το αριστερό χέρι του αμυντικού είναι ακίνητη, τσιμεντένια κολώνα ή οριζόντια μεταλλική μπάρα. :Ρ
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
την κοιτάει και την συζητάει ένα δεκάλεπτο στο βίντεο με την ομάδα του και τελικά παίρνει μια απόφαση.
Μα αυτό είναι το νόημα αυτών που έγραψα. Ένας πολλών χρόνων και αγώνων διαιτητής, έχει δει εκατοντάδες φάσεις live, μπροστά του, και έχει την αντίληψη της φάσης, των ποδοσφαιριστών, του συνόλου γενικά (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα). Και εκείνη τη στιγμή καταλαβαίνει κάτι αν είναι παράβαση, ή "τίποτα, παίζετε", ή ξεκάθαρο θέατρο. Και, εφόσον είσαι και αμερόληπτος βέβαια, μπορεί μια φάση που θα την θεωρήσεις ότι "δεν έγινε και τίποτα", αν την ξαναδείς 5-10 φορές στο VAR, όλο και "πιο παράβαση" σου φαίνεται. Επειδή στο VAR φαίνεται ακριβώς η επαφή. Σκέφτεται "τον χτύπησε/τράβηξε/έσπρωξε". Το VAR εστιάζει μόνο σε εκείνο το κλάσμα δευτερολέπτου. Μόνο όμως η εμπειρία σου ως διαιτητής και η αντίληψή σου πάνω στη live φάση σε βοηθάει να πεις αν ήταν παράβαση ή όχι, και όχι το VAR. Αυτό που είπε και ο Adhan, μπασκετοποιήθηκε το άθλημα.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
@Adhan
ενταξει βλεπουμε το ιδιο πραγμα κι εχουμε εντελως διαφορετικη οπτικη. τρομερα ενδιαφερον. πως γινεται ομως να μην βλεπεις εκουσια κινηση οταν ο χαλκεντερος μπακ του οσφπ, αυτο δεν θα μου το αρνηθεις, γυριζει, κοιταει που βρισκεται ο αντιπαλος και μετα πεταει τον αγκωνα? αν κοιταζε συνεχεια αλλού θα του εδινα και γω το μπενεφι οβ ε ντάου, τωρα ομως ΟΧΙ. εντελως εσκεμμενη κινηση.

--------------------------------------------------------------

και κατι αλλο (γενικο, οχι προς εσενα, ξεκαθαριζω, να, εβαλα και γραμμουλα): δυστυχως ειδικα στη χωρα μας οι ποδοσφαιρισται δεν "αγαπανε" το ποδοσφαιρο, (οπως ξερωγω στην αγγλια π.χ.), δεν ειναι στο dna τους, ειναι απλα το επαγγελμα τους.
που θελω να καταληξω? (ε, μα ασε με να το αναπτυξω, γιατι βιαζεσαι τωρα?)

θα ξεκινησω με μια ιστορια. οταν ο παικτης γιαννακοπουλος πρωτοπηγε στην αγγλια, στην μπολτον, στην πρωτη ευκαιρια για πεναλτι, εκανε μια μεγαλοπρεπη οφθαλμοφανη βουτια, οπως ελλάντα. εφαγε μια γιουχα που δεν θα την ξεχασει ποτέ. απο τοτε το περιορισε εως και δεν ξαναβουτηξε ποτές (νομιζω τα χει πει κι ο ιδιος). θελω να πω δεν εχω την απαιτηση απ τον ελληνα φουτμπωλερ να "σεβαστει" τις αρχες του αθληματος. (και ναι, ξερω τωρα, μην αρχισουμε την ονοματολογια, κι ο καραγκουνης επεφτε ευκολα πολλες φορες, να σου βαλω και τον σαραβακο μεσα (αν και ετρωγε παρα πολυ ξυλο και δεν ελεγε κουβεντα, ας του το δωσουμε τουλαχιστον αυτο..). και μπορω να το προχωρησω κι αλλο και να πω οτι καταλαβαινω την ατακα του αλλου τεραστιου βουτηχτη κυρ αλεκου αλεξανδρη: "εγω επεφτα, ο αλλος γιατι τα σφυραγε?".)
εχω ομως την απαιτηση απ τον διαιτητη να κανει το σωστο σφυριγμα γιατι ειναι η δουλεια του. οταν ο ρεφερης ζει με την σκια του φοβου και την κακομοιρια του εξαρτημενου, θα κανει την κοτα την λειρατη και θα σφυριξει πεναλτι την βουτια. αμα εχει τα μπομπόλια, δεν θα το δωσει. ε λοιπον το βαρ αυτο κανει. αναγκαζει τον διαιτητη να δωσει αυτο που βλεπει (και ξαναβλεπει και ξαναβλεπει...) με ανεση χρονου, ωστε να εξαφανιζονται οι δικαιολογιες και να εχει την απολυτη ευθυνη αν αδικησει καταφωρα μια ομαδα και ευνοησει μια αλλη. γι αυτο το αγαπαμε.


και τελευταια κουβεντα επι του οντοπικ: ουτε αυτο εχω την απαιτηση να το γνωριζετε ή να το δεχτείτε, παντως εμεις οι παναθηναικοι ξερωμε οτι ο φωτης εχει πολλα στραβα, αλλά δεν ειναι απ τους παικτες που βουτανε. το αντιθετο, θα ελεγα
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,537
μαγκιμουσου, αφου τα εβαλες με την κινηση του αβιλα, γιατι θεωρεις το πεναλτι τραβηγμενο?
Μου φάνηκε υπερβολική η αντίδραση του Ιωαννιδη, με τον Αβιλα τα έβαλα γιατί ενώ μπορούσε να ρίξει μια στην κωλόμπαλα να πάει στις εξέδρες, πήγε να προφυλάξει την μπάλα με αποτέλεσμα την άτσαλη κίνηση του. Δεν θεωρώ ότι είχε καμία πρόθεση, απλά βάζει το σώμα του μπροστά και στην προσπάθεια να μεγαλώσει τον όγκο του ανοίγοντας τα χέρια του, χτύπησε τον αντίπαλο. Δεν λέω ότι δεν δίνεται, αλλά μου φάνηκε κάπως. Επίσης, είμαι 100% σίγουρος ότι αν ήταν μπροστά ο Παναθηναϊκός και δινόταν τέτοιο πέναλτι στον Ολυμπιακό, θα είχαμε άλλη κουβέντα 😎. Άλλη μια παράμετρος, όταν ξεκινάει το βίντεο που η μπάλα είναι ακόμα στην μεριά του Παναθηναικου, έχουμε συμπληρώσει τις καθυστερήσεις, έπρεπε ο διαιτητής να είχε σφυρίξει. Θυμάμαι έναν ανάλογο χαμό σε ΠΑΟΚ-ΠΑΟ στην Τούμπα πριν 2-3 χρόνια.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633
Έγινε μεταξύ άλλων μία έξτρα αλλαγή μες στις καθυστερήσεις, και ο Πασχαλάκης εκτέλεσε και κάτι ελεύθερα που του έπαιρναν μισό λεπτό τη φορά. Είχε δείξει νομίζω ο διαιτητής πως θα κρατήσει έξτρα καθυστερήσεις λόγω του 2λεπτου που δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο όταν μπήκαμε στο extra time.

Αλλά ντάξει αν πιάσουμε αυτό το νήμα δεν θα καταλήξουμε πουθενά γιατί τα παραδείγματα είναι άπειρα και έχουν συμβεί σε όλες τις ομάδες. Και σε κάτι ματς με Αστέρες Τρίπολης πχ ο διαιτητής έδειχνε 6 λεπτά και ο οσφπ έβαζε γκολ στο 102'. Και έβγαιναν μετά τα memes την επόμενη μέρα "παιδιά μπήκαμε στο '1205ο λεπτό, να το λήξω ή ακόμα?" κτλ.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,776
πως γινεται ομως να μην βλεπεις εκουσια κινηση οταν ο χαλκεντερος μπακ του οσφπ
Ουσιαστικά, είναι αυτό που είπε ο μουκιμουσούσου (δε θα προσπαθήσω καν για το πως διαβάζεται-προφέρεται, με αυτόν και τον Θαλαξύλζια, με κάθε απόπειρα νιώθεις όπως οι χαρακτήρες του Λαβκραφτ που χάνουν τα λογικά τους, σόρυ παιδιά).
Δηλαδή το εκλαμβάνω περισσότερο ως απόπειρα να του κάνει φράγμα/εμποδίσει να πάει στην μπάλα, παρά "α πίσω μου είναι; θα τον γκρεμίσω το μπούστη". That being said, εντάξει εννοείται δε είναι απαραίτητο να συμφωνούμε 100%, προς απογοήτευση του Ρουδ φαν Λύστεριν (ποντάρω ότι μας διαβάζει ανελλιπώς) που φαντασιώνεται hive mind σκηνικά.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
εχμ, καπου εδω να ξεκαθαρισωμε οτι δεν σφυριζεται η προθεσις, αλλά η παραβασις. μας διαβαζουνε παιδια (και ο ρουουδ) μην λεμε τετοια τωρα. επισης μαγκιμουνζου την μπαλα την καλυπτεις με τα ποδια, οχι με τα χερια. αλλιως ειναι φαουλ.

-----------------
κατα κορον εχουμε διαβασει κι αυτο τρεις μερες τωρα. για την καθυστερηση στην καθυστερηση. το λεει κι ο φιλος μουνκιμουνκισου. λοιπον, παμε για τα 6 λεπτα πρωτα. γι αυτα νομιζω δεν υπαρχει αντιρρηση. ειχαν γινει αλλαγες, ειχαν γινει καθυστερησεις, ειχαν υπαρξει τραυματισμοι. εξαλλου κανείς απ τον παγκο του οσφπ (που απ οτι ειδαμε λιγο αργοτερα δεν ειχαν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ προβλημα να μπουν στον αγωνιστικο χωρο και να σπρωχνουν περα δωθε τον δαιιτητη) δεν διαμαρτυρηθηκε. λοιπον οκ τα 6. παμε τωρα στα επιπλεον sec.

ανοιγω παρενθεση. καποια χρονιά, μπορει να θυμαται ακριβως ο χεληον, σ ενα ματς κυπελλου νομιζω με την αεκ, πριν το βαρ, κρατησε ο ρεφ καθυστερησεις στις καθυστερησεις αλλά πολλες παραπανω απ το κανονικο. τοτε ειχε βαλει γκολ η αεκ μετα απο βιαστικη εκτελεση αουτ του γκολκηπερ μας (νομιζω ο κοτσιολης ηταν η ο τζορβας). εννοειται οτι τα βαλαμε μαζι του, που δεν εκανε καθυστερηση, να παρει μια κιτρινη να ληξει το ματς. κραζαμε την ομαδα μας δηλαδη κι οχι τον ρεφ, οπως ισως θα ηταν θεμιτο.

κλεισιμο παρενθεσης. ξεπερνω οτι μιλαμε τωρα για 14 δευτερολεπτα (στο 6.14'' σφυριχτηκε το πεναλτυ) και θα τα αιτιολογησω ακριβως. ΑΝ ΚΑΙ, θεωρω οτι σ ολες τις χωρες της γης, επειδη σιγουρα στα 6 λεπτα μεσα καποια εστω και μικροκαθυστερηση θα εγινε, ειθισται ο ρεφ (ειδικα οταν το ματς ειναι ισοπαλο η το σκορ εχει διαφορα μεχρι ενα γκολ) να αφηνει την επιθεση της ομαδας που εχει την μπαλα να εξελιχθει μεχρι να βγει αουτ, η πλαγιο η να την παρει ο αντιπαλος, δηλαδη καπωςνα ολοκληρωθει. παρατηρηστε καθε ευρωπαικο η και εγχωριο ματς. αλλά ας το αφησουμε στην ακρη αυτο, πες οτι δεν ισχυει.

στην περιπτωση μας λοιπον, στις καθυστερησεις γινεται αλλαγη ο αθλητης μπίελ, σκορερ του οσφπ. ειναι διπλα στην γραμμη του αουτ. ο ρεφ του κανει νοημα να βγει απο κει (ετσι ειναι ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ, δεν εχει ο παικτης επιλογη απο που θα βγει). ο μπιελ γραφει τον δανο στα κρεματζολια του, διασχιζει πολυ πολυ αργα ολο τον αγωνιστικο χωρο και παει προς τα εξω απο την ακριβως αντιθετη πλευρα (απο αριστερο εξτρεμ, στο κεντρο του γηπεδου δηλαδη). ο ρεφ σηκωνει το χερακι με το ρολογακι και το δειχνει. δηλαδη περα απο την καθυστερηση λογω της αλλαγης στο 93, που σημαινει μισο λεπτο, εχουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ και την καθυστερηση λογω μπιελ. επισης και τις καθυστερησεις οταν εκτελουσε αουτ ο πασχαλακης. αρα ετσι κι αλλιως γυρω στο 97 με 98 θα το εληγε. αυτο φαινεται κιολας, απ το γεγονος οτι θεωρησε (πολυ σωστα ) νεκρο χρονο οτι μεσολαβησε απ το 96'15'' μεχρι την εκτελεση του πεναλτι και δεν σφυριξε αμεσως μετα την ληξη, αλλά κρατησε το αλλο ενα, εναμισι λεπτο που ειχε υπολογισει στην αρχη να κρατησει. νομιζω ενταξει ειμαστε.

σχωρεστε με, ισως κουρασα με τις λεπτομερειες, αλλά οχι, ειναι παρα πολυ σημαντικο να ξεκαθαρισουμε οτι δεν αδικηθηκε καθολου ο οσφπ, για να μπορεσουμε μετα στο μυαλο μας να συνειδητοποιησουμε γιατι ακολουθησαν τα οσα ακολουθησαν και που δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ σχεση με το ματς.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Μα αυτό είναι το νόημα αυτών που έγραψα. Ένας πολλών χρόνων και αγώνων διαιτητής, έχει δει εκατοντάδες φάσεις live, μπροστά του, και έχει την αντίληψη της φάσης, των ποδοσφαιριστών, του συνόλου γενικά (δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα). Και εκείνη τη στιγμή καταλαβαίνει κάτι αν είναι παράβαση, ή "τίποτα, παίζετε", ή ξεκάθαρο θέατρο. Και, εφόσον είσαι και αμερόληπτος βέβαια, μπορεί μια φάση που θα την θεωρήσεις ότι "δεν έγινε και τίποτα", αν την ξαναδείς 5-10 φορές στο VAR, όλο και "πιο παράβαση" σου φαίνεται. Επειδή στο VAR φαίνεται ακριβώς η επαφή. Σκέφτεται "τον χτύπησε/τράβηξε/έσπρωξε". Το VAR εστιάζει μόνο σε εκείνο το κλάσμα δευτερολέπτου. Μόνο όμως η εμπειρία σου ως διαιτητής και η αντίληψή σου πάνω στη live φάση σε βοηθάει να πεις αν ήταν παράβαση ή όχι, και όχι το VAR. Αυτό που είπε και ο Adhan, μπασκετοποιήθηκε το άθλημα.

Σαφώς, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό. Ακόμα και στις κορυφαίες διοργανώσεις όπως η Premier League και το Champions League τα soft penalties δίνουν και παίρνουν, αυτό είναι το άθλημα σήμερα, πιθανολογώ με σχετικές εντολές των FIFA και UEFA. Με το δικό μου ατομικό κριτήριο δεν θα σφύριζα πέναλτι το 70% των παραβάσεων σε αυτές τις διοργανώσεις και το 90% των παραβάσεων στην Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο των 80s με τους αμυντικούς-μηχανές του κιμά δεν υπάρχει πια.

Επίσης, έχεις δίκιο ότι το VAR πολλές φορές δημιουργεί την αίσθηση παράβασης για φάσεις που στη ροή του παιχνιδιού θα προσπερνούσαμε ως ασήμαντες. Αυτή είναι η αρνητική πλευρά. Όταν όμως η εναλλακτική που είχαμε τόσα χρόνια ήταν ο Κατσουράνης να καλύπτεται πέντε μέτρα από την μισή ενδεκάδα του αντιπάλου και ο επόπτης να σηκώνει τη σημαία, θα δεχθώ τα "τηλεοπτικά πέναλτι" για να αποφύγω να πετάξω την τηλεορασή μου από το μπαλκόνι. Και αντίστοιχα, θα δεχθώ τους έστω και μέτριους ξένους διαιτητές όταν η εναλλακτική είναι να με σφυρίζει ο κάθε Καζναφέρης.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Με τρίγκαρε το ντισκάσιον να τσεκάρω το μπενάλτυ και λύθηκα στο γέλιο. Η στοιχειώδης φυσική έχει πάει περίπατο ξέρω 'γω. Η υπεράσπιση του εν λόγω μπενάλτυ μου θύμισε εποχές "υπάρχει επαφή", δια στόματος Πουρουπουπού, κάθε φορά που έπρεπε να δικαιολογήσει ον έαρ τα τυπικά γαυροπέναλτυ ΤΜ. Πόσα χρώματα άλλαζα τότε, δεν περιγράφεται. Κόψτε το το ρημάδι να στανιάρετε.

Αναγκαίο εδιτ: αναφέρομαι στη δραματική πτώση επιπέδου Μεσολογγίου του εν λόγω παίχτου. Τυχαίνει η εν λόγω περίπτωση να ωχριά μπροστά στο μέσο γαυροπέναλτυ ΤΜ. Αλλά πόσο ζέβασοφτ άθλημα είναι αυτό, όταν μια τέτοια φάση σηκώνει σφύριγμα;
 
Last edited:

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,633
ανοιγω παρενθεση. καποια χρονιά, μπορει να θυμαται ακριβως ο χεληον, σ ενα ματς κυπελλου νομιζω με την αεκ, πριν το βαρ, κρατησε ο ρεφ καθυστερησεις στις καθυστερησεις αλλά πολλες παραπανω απ το κανονικο. τοτε ειχε βαλει γκολ η αεκ μετα απο βιαστικη εκτελεση αουτ του γκολκηπερ μας (νομιζω ο κοτσιολης ηταν η ο τζορβας).

Ήταν ματς κυπέλλου, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, σεζον 2010-2011 (ίδια με το οφσάιντ του Κατσουράνη) με Φερέιρα προπονητή και τερματοφύλακα τον Καρνέζη.

Είχαμε χάσει 0-2 στο πρώτο ματς, χάνουμε 1-0 στη ρεβάνς, το γυρίζουμε σε 1-3 μέχρι το '60, σκορ πρόκρισης... και τότε τρώει κόκκινη ο Λουκάς ο Βύντρα λόγω καθυστερήσεων (!) κατά την εκτέλεση ενός πλαγίου (!!!), ο Καρνέζης τραυματίζεται και δεν μπορεί κυριολεκτικά να πατήσει το πόδι του, αλλά δεν έχουμε άλλες αλλαγές οπότε μένει μέσα.

Δίνει 3-4 λεπτά καθυστερήσεις, φτάνουμε στο '97, οι οπαδοί της ΑΕΚ λαμβάνουν θέση στο στίβο και περιμένουν να λήξει το ματς για να μπουκάρουν να δείρουν κόσμο, κάνει ένας παίκτης της ΑΕΚ μια γιώμα προς το τέρμα από τη σέντρα (στο 97+, ξαναλέγω), ο Καρνέζης δεν μπορεί να διώξει τη μπάλα λόγω τραυματισμού, το τρώει, 2-3, αποκλειόμαστε.

Έχουμε περάσει πολλά γενικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά εκείνη τη βραδιά θυμάμαι είχα τόσα νεύρα που κυριολεκτικά έπινα ουίσκια για να μπορέσω να κοιμηθώ.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Αλλά πόσο ζέβασοφτ άθλημα είναι αυτό, όταν μια τέτοια φάση σηκώνει σφύριγμα;

Αυτό είναι το σύγχρονο ποδοσφαίρο. Το λατινοαμερικάνικο+μεσογειακό στυλ του "με ακουμπάνε και χτυπιέμαι λες και με γαζωσαν με πολυβόλο" νίκησε κατά κράτος το πιο σκληρό στυλ των βορειοευρωπαίων. Βάλε στην εξίσωση και άλλους δύο παράγοντες, πρώτον ότι πλέον οι καλοί παίκτες είναι επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και δεύτερον ότι οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου θέλουν να μπαίνουν αρκετά γκολ και έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Από το ένα άκρο των 80s που οι αμυντικοί έκοβαν τους επιθετικούς στα δύο, έβαζαν δάχτυλα σε πισινούς και ζούλαγαν μπομπόλια πήγαμε στο άλλο άκρο που ουσιαστικά καλούνται να παίξουν άμυνα με τα μάτια.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
α γεια σου. ο καρνεζης ηταν, ε? οκ.
το ιδιο λεμε. πριν ακριβως γινει η γιομα ειχαμε ελευθερο, στο 97. και δεν εκανε καθυστερηση καμια 20αρια δευτερολεπτα και να σφυριξει αναγκαστικα ο κορακας κι ας ετρωγε κιτρινη. προτιμησε το τιμιο αγορι να εκτελεσει γρηγορα το αουτ και το φαγαμε στην επομενη φαση. με ενα ψηλοκρεμαστο φαουλ απ το κεντρο. το πιο γελοιο γκολ εβερ.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,354
Τώρα ως δικηγόρος του διαβόλου θα πω και κάτι υπέρ των βουτηχτών. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια διαιτητική συνήθεια που δεν συναντάς εύκολα σε άλλα αθλήματα: ακόμη και αν υπάρχει παράβαση, οι διαιτητές συνήθως δεν θα σφυρίξουν αν ο παίκτης δεν πέσει. Επομένως ένας αμυντικός θα μπορούσε άνετα να σου κάνει τους αστραγάλους μπλε από τις κλωτσιές και να μην πάρεις μισό φάουλ αν δεν πέσεις μετά το χτύπημα.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,973
Τώρα ως δικηγόρος του διαβόλου θα πω και κάτι υπέρ των βουτηχτών. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια διαιτητική συνήθεια που δεν συναντάς εύκολα σε άλλα αθλήματα: ακόμη και αν υπάρχει παράβαση, οι διαιτητές συνήθως δεν θα σφυρίξουν αν ο παίκτης δεν πέσει. Επομένως ένας αμυντικός θα μπορούσε άνετα να σου κάνει τους αστραγάλους μπλε από τις κλωτσιές και να μην πάρεις μισό φάουλ αν δεν πέσεις μετά το χτύπημα.

Στο FIFA 23 δεν γίνεται αυτό. :Ρ
Χωρίς πλάκα, όμως, τελευταία έχω φάει κάτι κάρτες και κάτι πέναλτι από το πουθενά... Τι στα διάλα, Ελληνικό πρωτάθλημα βλέπανε όταν το φτιάχνανε;
 
Top Bottom