@Adhan
ενταξει βλεπουμε το ιδιο πραγμα κι εχουμε εντελως διαφορετικη οπτικη. τρομερα ενδιαφερον. πως γινεται ομως να μην βλεπεις εκουσια κινηση οταν ο χαλκεντερος μπακ του οσφπ, αυτο δεν θα μου το αρνηθεις, γυριζει, κοιταει που βρισκεται ο αντιπαλος και μετα πεταει τον αγκωνα? αν κοιταζε συνεχεια αλλού θα του εδινα και γω το μπενεφι οβ ε ντάου, τωρα ομως ΟΧΙ. εντελως εσκεμμενη κινηση.
--------------------------------------------------------------
και κατι αλλο (γενικο, οχι προς εσενα, ξεκαθαριζω, να, εβαλα και γραμμουλα): δυστυχως ειδικα στη χωρα μας οι ποδοσφαιρισται δεν "αγαπανε" το ποδοσφαιρο, (οπως ξερωγω στην αγγλια π.χ.), δεν ειναι στο dna τους, ειναι απλα το επαγγελμα τους.
που θελω να καταληξω? (ε, μα ασε με να το αναπτυξω, γιατι βιαζεσαι τωρα?)
θα ξεκινησω με μια ιστορια. οταν ο παικτης γιαννακοπουλος πρωτοπηγε στην αγγλια, στην μπολτον, στην πρωτη ευκαιρια για πεναλτι, εκανε μια μεγαλοπρεπη οφθαλμοφανη βουτια, οπως ελλάντα. εφαγε μια γιουχα που δεν θα την ξεχασει ποτέ. απο τοτε το περιορισε εως και δεν ξαναβουτηξε ποτές (νομιζω τα χει πει κι ο ιδιος). θελω να πω δεν εχω την απαιτηση απ τον ελληνα φουτμπωλερ να "σεβαστει" τις αρχες του αθληματος. (και ναι, ξερω τωρα, μην αρχισουμε την ονοματολογια, κι ο καραγκουνης επεφτε ευκολα πολλες φορες, να σου βαλω και τον σαραβακο μεσα (αν και ετρωγε παρα πολυ ξυλο και δεν ελεγε κουβεντα, ας του το δωσουμε τουλαχιστον αυτο..). και μπορω να το προχωρησω κι αλλο και να πω οτι καταλαβαινω την ατακα του αλλου τεραστιου βουτηχτη κυρ αλεκου αλεξανδρη: "εγω επεφτα, ο αλλος γιατι τα σφυραγε?".)
εχω ομως την απαιτηση απ τον διαιτητη να κανει το σωστο σφυριγμα γιατι ειναι η δουλεια του. οταν ο ρεφερης ζει με την σκια του φοβου και την κακομοιρια του εξαρτημενου, θα κανει την κοτα την λειρατη και θα σφυριξει πεναλτι την βουτια. αμα εχει τα μπομπόλια, δεν θα το δωσει. ε λοιπον το βαρ αυτο κανει. αναγκαζει τον διαιτητη να δωσει αυτο που βλεπει (και ξαναβλεπει και ξαναβλεπει...) με ανεση χρονου, ωστε να εξαφανιζονται οι δικαιολογιες και να εχει την απολυτη ευθυνη αν αδικησει καταφωρα μια ομαδα και ευνοησει μια αλλη. γι αυτο το αγαπαμε.
και τελευταια κουβεντα επι του οντοπικ: ουτε αυτο εχω την απαιτηση να το γνωριζετε ή να το δεχτείτε, παντως εμεις οι παναθηναικοι ξερωμε οτι ο φωτης εχει πολλα στραβα, αλλά δεν ειναι απ τους παικτες που βουτανε. το αντιθετο, θα ελεγα