What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gaming Industry Drama thread

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,366
Θα διαφωνήσω στην ίδια λογική αλλά αντίστροφα. Η ευθύνη του director είναι να παρουσιάσει κάτι που είναι όσο γίνεται αρτιότερο και κοντινότερο στο όραμα το δικό του και της ομάδας. Το οποίο όραμα είναι κυρίως δικό του αποτελεσμα καθώς αυτός λαμβάνει τις καλλιτεχνικές αποφάσεις. Η επιτυχία του τελικού προϊόντος σε αυτούς τους τομείς κρίνει το έργο του.
Για να δώσω ένα παράδειγμα, τα assassin creed παρουσιάζονται στην ώρα τους, χωρίς crunch και υπέρβαση του budget αλλά δεν θυμάμαι κάνεις, εδώ μέσα τουλάχιστον, να ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από τον director τους. Οι λόγοι προφανείς.
Ακόμα και αν συμφωνούμε ότι έχει την ευθύνη να ολοκληρώσει το όραμα του μέσα σε καθορισμένο budget/χρόνο, για εμένα τουλάχιστον, θα τον κρίνω για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και όχι το διαχειριστικό.

Αυτό το παράδειγμα όμως δεν ενισχύει τη θέση κατά της βράβευσης; Εάν τα Assassin's Creed ολοκληρώνονται χωρίς crunch και είναι μέτρια ενώ το Last of Us ισοπεδώνει τους εργαζόμενους developers για να βγει καλό, για ποιο πράγμα βραβεύουμε τον Druckmann; Επειδή κατάφερε να πετάξει κόσμο στη μηχανή του κιμά χωρίς συνέπειες;
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Η συζήτηση μας ξεκίνησε από, και από τη μεριά μου αφορούσε μόνο, το άρθρο του Kotaku, που αναφέρεται ρητά στα Video Game Awards, όπου το game direction award ξεκάθαρα δεν έχει καμία σχέση με το production

Αν αυτο που ηθελες να αναδειξεις ειναι το μπερδεμα της βουρτσας με τη λουτσα στους ορους των συγκεκριμενων awards για μαρκετινγκ και το οτι ο αρθογραφος πηγε να κερδισει κλικς γραφοντας κατι που δεν θα κανει καποια ουσιαστικη διαφορα, το δεχομαι.

Ομως το game direction, χωρις να μιλαω μονο για αυτη τη περιπτωση, θεωρω οτι ειναι ομπρελο-ορος για creative/technical/art/sound/producing και απο τη στιγμη που ενα παιχνιδι οχι μονο υστερει αλλα παει τη βιομηχανια στο μεσαιωνα σε καποιον απο αυτους τους ορους δεν θα επρεπε καν να υπαρχει η σκεψη να παει για υποψηφιο του game direction award

@kara IN GAME DIRECTION AND DESIGN.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,366
Γι αυτό δόθηκε το βραβείο, έχει δίκιο ο G0O, καμιά σχέση με τη διαδικασία production

BEST GAME DIRECTION
AWARDED FOR OUTSTANDING CREATIVE VISION AND INNOVATION IN GAME DIRECTION AND DESIGN.

Συζητάμε κατά πόσον το creative vision και innovation επιτεύχθηκε λόγω του production. Σε κάθε περίπτωση το θέμα έχει ενδιαφέρον γενικά, όχι μόνο με βάση τα κριτήρια του Doritos Pope.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
@tinapeis, άμα βγάλουμε το Kotaku (και το Video Game Awards) από τη συζήτηση, νομίζω συμφωνούμε στα ουσιαστικά, που είναι η ανάγκη καλύτερων εργασιακών συνθηκών για τους game developers, που δεν βλέπω πώς μπορεί να επιτευχθεί industry wide χωρίς κάποιου είδους συνδικαλισμό, έστω α λα Hollywood guilds (εκεί όμως βοηθάει πολύ το centralization της βιομηχανίας). Για αυτό να γραφτούν (και γράφονται) χιλιάδες άρθρα, αλλά ανακατέματα τύπου Kotaku κατά τη γνώμη μου, μόνο αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση, όπως καλή ώρα εδώ.
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,366
Το αγαπημένο μας site είναι έτοιμο να ανατιναχθεί πάλι:


jsgIhvz.jpg
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,646
Το αγαπημένο μας site είναι έτοιμο να ανατιναχθεί πάλι:


jsgIhvz.jpg


Τι συμβαίνει ακριβώς, ποιό είναι το μπάκστορι? Ανάθεμα κι αν κατάλαβα κάτι απ'όλο αυτό.

In other news:




On February 21, 2019, two days after the game's release, players discovered a fulu talisman decorating a wall in the game contained the words "Xi Jinping Winnie the Pooh" (Chinese: 習近平小熊維尼) in Chinese seal script, referencing a recent Chinese internet meme that compared the Chinese paramount leader and general secretary to the Disney character. Also on the talisman were the transcribed words "ní ma bā qì" (呢嘛叭唭), which sounds similar to "nǐ mā bā qī" (你媽八七) in Mandarin. "你媽" means "your mother (is a)"; and "八七" (peh tshit) sounds similar to "白痴" (pe̍h-tshi, means "moron") in Taiwanese Hokkien. Taken together, this was interpreted by Chinese gamers as an insult to the Chinese leader.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,439
πολιτική λογοκρισία στα games? σαν κάτι γίδια που έβριζα στο facebook που έλεγαν σε κάποιον γιατί κάνει "political statement" με την τέχνη σου... γιατί αυτό είναι η τέχνη μόσχο.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,646
Πολύ άσχημη συμπεριφορά, ντροπή.

negsc.png



Ορθώς απέρριψαν αυτήν την προσβολή προς τον ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,439
δεν έλεγε για τον σουίνι ρε, μην μπερδεύεις τους μικρούς
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,366
Τι συμβαίνει ακριβώς, ποιό είναι το μπάκστορι? Ανάθεμα κι αν κατάλαβα κάτι απ'όλο αυτό.

Πάρε ένα ποτήρι μπουκάλι ουίσκι και κάτσε αναπαυτικά.

1. Όλα ξεκίνησαν (μαντέψτε) από το Cyberpunk. Την δημιουργία του official thread του παιχνιδιού είχε αναλάβει ένας χρήστης που, σε ερώτηση ενός τρανς μέλους για το αν θα συμπεριλάβει 1-2 παραγράφους στο εναρκτήριο ποστ για την "τρανσφοβική" συμπεριφορά της CD Projekt ώστε οι τρανς χρήστες του site να νιώθουν "πιο ευπρόσδεκτοι" στο official thread, απάντησε ότι "όλοι είναι ευπρόσδεκτοι". Αυτό ερμηνεύτηκε από τους ακτιβιστές του site ως ειρωνεία/αποφυγή/trolling/passive aggressive συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να του ορμήσουν όλοι για να παραιτηθεί από τη δημιουργία του official thread και να παραδοθεί αυτό στους moderators ώστε να δημιουργηθεί σε συνεργασία με την τρανς κοινότητα του site.

2. Μία από τις moderators του site, τρανς κοπέλα μάλιστα, υπερασπίστηκε το άτομο που ήταν να αναλάβει το official thread λέγοντας ότι ήταν απόλυτα συνεργάσιμος σε ότι του ζήτησαν οι mods και είχαν ήδη συμφωνήσει να προστεθεί σχετική αναφορά στο κείμενο του thread, διαβεβαίωσε τους ακτιβιστές ότι δεν έχει κακό σκοπό και μάλιστα ότι το άτομο αυτό συμφώνησε να εκτίσει ban ενός μήνα αμέσως μετά την άνοδο του thread ως τιμωρία για την μη ξεκάθαρη απάντησή του.

3. Οι ακτιβιστές δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τα παραπάνω και συνέχισαν να απαιτούν με posts σε διάφορα threads να παραδώσει τη δημιουργία του official thread και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Κάποιοι από τους ακτιβιστές άρχισαν να ψαχουλεύουν τα social media του ατόμου και βρήκαν ένα tweet πριν από τρία χρόνια που εξέφραζε κάποιου είδους υποστήριξη στον Τραμπ. Πόσταραν το tweet στο φόρουμ απαιτώντας την απομάκρυνση του ναζί και οι moderators το δέχτηκαν, ρίχνοντάς του ένα μόνιμο ban και ζητώντας συγγνώμη από τους ακτιβιστές για το γεγονός ότι ο ναζί τους ξεγέλασε με την ευγένεια και τη συνεργασιμότητά του.

4. Το φόρουμ έχει ένα thread για feedback και συζήτηση της κοινότητας με τους moderators και administrators. Οι ακτιβιστές έκαναν σκληρή κριτική στη διοίκηση του site και τους mods για το γεγονός ότι δεν τους άκουσαν εξαρχής, απαιτώντας δομικές αλλαγές και την παραίτηση της trans κοπέλας που είχε εκφράσει την υποστήριξή της στον ναζί, με έναν από αυτούς να τους λούζει με βρισιές και να τρώει μόνιμο ban. Οι υπόλοιποι έγιναν έξαλλοι και απαίτησαν την επανεξέταση του ban. Ένας από τους ακτιβιστές-μέλη του φόρουμ έστειλε προσωπικό μήνυμα στον admin που φαίνεται στην εικόνα ρωτώντας τι θα γίνει με το ban και αυτός, ενθυμούμενος ότι το ίδιο μέλος είχε πει παλιότερα στους mods σε ελεύθερη μετάφραση να πάνε να χαθούν, του απάντησε (πάλι σε ελεύθερη μετάφραση) "είπαμε ότι θα το εξετάσουμε, άντε χάσου".

5. Το εν λόγω μέλος πόσταρε το προσωπικό μήνυμα δημόσια στο φόρουμ και οι ακτιβιστές, οργισμένοι από την έλλειψη επαγγελματισμού του admin του επιτέθηκαν λεκτικά με σφοδρότητα (και βρισιές) απαιτώντας την παραίτησή του. Αυτός, αφού εριξε μερικά βαρβάτα ( ως επί το πλείστον μόνιμα) bans σε κάποιους από τους πιο αθυρόστομους, απάντησε με το post της εικόνας που πόσταρα νωρίτερα στο thread, λέγοντας ότι τα μέλη του staff δέχονται συνεχείς λεκτικές επιθέσεις σε forum, προσωπικά μηνύματα και discord, ότι η τρανς κοπέλα παραιτήθηκε επειδή είχε μέρες που έκλαιγε συνέχεια και δεν άντεχε άλλο, και ότι δεν αντέχουν να θυσιάζουν πλέον την προσωπική τους υγεία προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τους πάντες.

6. Μετά από όλα αυτά, η κατάσταση (μαντέψτε) έγινε χειρότερη. Το κράξιμο στους mods έγινε ανηλεές, έπεσαν πολλά μόνιμα bans και σχεδόν όλο το staff σταμάτησε να ποστάρει τηρώντας σιγή ιχθύος. Κάποιοι από τους ακτιβιστές προσπαθούν να οργανώσουν έξοδο από το site, άλλοι συνεχίζουν να κράζουν, ενώ κάποιοι από τους μέχρι πρότινος μεγάλους φωνακλάδες δεν ποστάρουν τίποτα για να μη δώσουν αφορμή για ban.

7. Το κερασάκι στην τούρτα. Σχεδόν όλοι από την ηγετική ομάδα των ακτιβιστών που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για το ban του Cyberpunk από το φόρουμ έχουν αγοράσει το παιχνίδι και έχουν συμπληρώσει δεκάδες ώρες παιχνιδιού ο καθένας, ποστάροντας ταυτόχρονα για το πόσο μέτριο παιχνίδι είναι.

Αυτά. Δεν φταίω εγώ, εσύ ζήτησες λεπτομέρειες.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,646
AXAXAXAXAXAXAX

Nαι, δεν μπορώ να πω, εγώ το ζήτησα.

Γελάω ακατάσχετα, δεν μπορώ να το συλλάβω, απλά δεν.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
Πάρε ένα ποτήρι μπουκάλι ουίσκι και κάτσε αναπαυτικά.

1. Όλα ξεκίνησαν (μαντέψτε) από το Cyberpunk. Την δημιουργία του official thread του παιχνιδιού είχε αναλάβει ένας χρήστης που, σε ερώτηση ενός τρανς μέλους για το αν θα συμπεριλάβει 1-2 παραγράφους στο εναρκτήριο ποστ για την "τρανσφοβική" συμπεριφορά της CD Projekt ώστε οι τρανς χρήστες του site να νιώθουν "πιο ευπρόσδεκτοι" στο official thread, απάντησε ότι "όλοι είναι ευπρόσδεκτοι". Αυτό ερμηνεύτηκε από τους ακτιβιστές του site ως ειρωνεία/αποφυγή/trolling/passive aggressive συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να του ορμήσουν όλοι για να παραιτηθεί από τη δημιουργία του official thread και να παραδοθεί αυτό στους moderators ώστε να δημιουργηθεί σε συνεργασία με την τρανς κοινότητα του site.

2. Μία από τις moderators του site, τρανς κοπέλα μάλιστα, υπερασπίστηκε το άτομο που ήταν να αναλάβει το official thread λέγοντας ότι ήταν απόλυτα συνεργάσιμος σε ότι του ζήτησαν οι mods και είχαν ήδη συμφωνήσει να προστεθεί σχετική αναφορά στο κείμενο του thread, διαβεβαίωσε τους ακτιβιστές ότι δεν έχει κακό σκοπό και μάλιστα ότι το άτομο αυτό συμφώνησε να εκτίσει ban ενός μήνα αμέσως μετά την άνοδο του thread ως τιμωρία για την μη ξεκάθαρη απάντησή του.

3. Οι ακτιβιστές δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τα παραπάνω και συνέχισαν να απαιτούν με posts σε διάφορα threads να παραδώσει τη δημιουργία του official thread και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Κάποιοι από τους ακτιβιστές άρχισαν να ψαχουλεύουν τα social media του ατόμου και βρήκαν ένα tweet πριν από τρία χρόνια που εξέφραζε κάποιου είδους υποστήριξη στον Τραμπ. Πόσταραν το tweet στο φόρουμ απαιτώντας την απομάκρυνση του ναζί και οι moderators το δέχτηκαν, ρίχνοντάς του ένα μόνιμο ban και ζητώντας συγγνώμη από τους ακτιβιστές για το γεγονός ότι ο ναζί τους ξεγέλασε με την ευγένεια και τη συνεργασιμότητά του.

4. Το φόρουμ έχει ένα thread για feedback και συζήτηση της κοινότητας με τους moderators και administrators. Οι ακτιβιστές έκαναν σκληρή κριτική στη διοίκηση του site και τους mods για το γεγονός ότι δεν τους άκουσαν εξαρχής, απαιτώντας δομικές αλλαγές και την παραίτηση της trans κοπέλας που είχε εκφράσει την υποστήριξή της στον ναζί, με έναν από αυτούς να τους λούζει με βρισιές και να τρώει μόνιμο ban. Οι υπόλοιποι έγιναν έξαλλοι και απαίτησαν την επανεξέταση του ban. Ένας από τους ακτιβιστές-μέλη του φόρουμ έστειλε προσωπικό μήνυμα στον admin που φαίνεται στην εικόνα ρωτώντας τι θα γίνει με το ban και αυτός, ενθυμούμενος ότι το ίδιο μέλος είχε πει παλιότερα στους mods σε ελεύθερη μετάφραση να πάνε να χαθούν, του απάντησε (πάλι σε ελεύθερη μετάφραση) "είπαμε ότι θα το εξετάσουμε, άντε χάσου".

5. Το εν λόγω μέλος πόσταρε το προσωπικό μήνυμα δημόσια στο φόρουμ και οι ακτιβιστές, οργισμένοι από την έλλειψη επαγγελματισμού του admin του επιτέθηκαν λεκτικά με σφοδρότητα (και βρισιές) απαιτώντας την παραίτησή του. Αυτός, αφού εριξε μερικά βαρβάτα ( ως επί το πλείστον μόνιμα) bans σε κάποιους από τους πιο αθυρόστομους, απάντησε με το post της εικόνας που πόσταρα νωρίτερα στο thread, λέγοντας ότι τα μέλη του staff δέχονται συνεχείς λεκτικές επιθέσεις σε forum, προσωπικά μηνύματα και discord, ότι η τρανς κοπέλα παραιτήθηκε επειδή είχε μέρες που έκλαιγε συνέχεια και δεν άντεχε άλλο, και ότι δεν αντέχουν να θυσιάζουν πλέον την προσωπική τους υγεία προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τους πάντες.

6. Μετά από όλα αυτά, η κατάσταση (μαντέψτε) έγινε χειρότερη. Το κράξιμο στους mods έγινε ανηλεές, έπεσαν πολλά μόνιμα bans και σχεδόν όλο το staff σταμάτησε να ποστάρει τηρώντας σιγή ιχθύος. Κάποιοι από τους ακτιβιστές προσπαθούν να οργανώσουν έξοδο από το site, άλλοι συνεχίζουν να κράζουν, ενώ κάποιοι από τους μέχρι πρότινος μεγάλους φωνακλάδες δεν ποστάρουν τίποτα για να μη δώσουν αφορμή για ban.

7. Το κερασάκι στην τούρτα. Σχεδόν όλοι από την ηγετική ομάδα των ακτιβιστών που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για το ban του Cyberpunk από το φόρουμ έχουν αγοράσει το παιχνίδι και έχουν συμπληρώσει δεκάδες ώρες παιχνιδιού ο καθένας, ποστάροντας ταυτόχρονα για το πόσο μέτριο παιχνίδι είναι.

Αυτά. Δεν φταίω εγώ, εσύ ζήτησες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, στον πραγματικό κόσμο:

giphy.gif
 

argaliad

Gelatinous Cube
Joined
Oct 17, 2016
Messages
61
Εχω πεθανει στα γελια μονος μου στο σπιτι. Αυτο που γινεται και με το Devotion και ειδικα το δευτερο στο Forum ειναι ενα ειδος νεο-φασισμου που κανονικα δεν ειναι για γελιο καθολου. Μονο που ζητουσαν συγνωμη εξ αρχης χωρις να υπαρχει λογος το ειχαν χασει. Ποτε μα ποτε να μην ζητας συγνωμη για κατι που δεν θεωρεις λαθος ειναι οτι χειροτερο μετα δεν μπορεις να κανεις τιποτα γιατι εχεις ηδη αποδεχθει ενοχη. Θλιβερό.
 
Top Bottom