What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gaming Industry Drama thread

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Άραγε θα μπανάρουν και το black metal (ή θα του αλλάξουν το όνομα) όταν ανακαλύψουν ότι παίζεται κυρίως από λευκούς και το θεωρήσουν προσβλητικό για τους μαύρους; Γιατί μιλάμε για τέτοια επίπεδα ηλιθιότητας.

Γενικά το άρθρο μού προκαλεί μια παραλυτική θλίψη, η οποία εντείνεται κι από το γεγονός ότι το Polygon εμμέσως πλην σαφώς συμφωνεί με την λογική πίσω από την κίνηση της Wizards. Όχι ότι περίμενα κάτι λιγότερο από το Polygon, βέβαια...

Τόσο πάτο έχουμε φτάσει ως είδος που κάποιοι ενοχλούνται από αφρικάνικες μάσκες; Από κάτω στα σχόλια γράφουν μερικοί που λένε ότι είναι Αφρικανοί και δεν τους πειράζει καθόλου το σχέδιο. Οποία έκπληξις!!

Σε αυτό συμφωνούμε, υπάρχουν πραγματικά προβλήματα εκεί έξω και ασχολούμαστε με πράγματα που δεν έχουν αντίκτυπο στην πραγματικότητα, και είναι ξεκάθαρη λογοκρισία για virtue signalling.

Γενικά την τάση να στρουθοκαμηλίζουμε και να αρνούμαστε να μιλήσουμε για τα όσα καταδικαστέα έγιναν κάποτε, τη βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητική. Δηλαδή το να σβήσουμε τα ναζιστικά σύμβολα από τα Commandos ή να διαγράψουμε το Gone With the Wind από τις ταινιοθήκες μας πώς ακριβώς εξυπηρετεί την επούλωση των πληγών; Αυτή την απόπειρα να ξαναγραφτεί η ιστορία με τρόπο που μας επιτρέπει να αγνοήσουμε τα λάθη μας αντί να μάθουμε από αυτά, δεν τη βρίσκω καθόλου προοδευτική και μπορεί να οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια.


Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω! Το είχα γράψει και λιγο ποιο πανω...
Ισχύει, γιαυτό υπάρχει και η έμμεση ή άμεση επιτυχημένη εμπλοκή των SJW τρολς στο κίνημα των δικαιωμάτων που ανθούσε μέχρι τις αρχές του 2000...ώστε να απαξιωθεί όποια μορφή ένστασης στην κατάργηση των δικαιωμάτων των μειοψηφιών κάθε είδους και να αναφέρεται ως ένα ακόμη γραφικό ξέσπασμα ανικανοποίητων SJW neckbeard μπουμπούκων.

Κοινώς να μπερδεύουμε την βούρτα με την λούτσα και να μη μπορούμε να διακρίνουμε σοβαρές καταπιέσεις δικαιωμάτων (οπως πχ σεξουαλικης κακοποιησης σε χωρους εργασιας) απο τα υστερικά ουρλιαχτά αμαμητων παχύσαρκων fat pride queens

Αποτι βλεπω ολοι συμφωνουμε στην ουσια και αυτο ειναι το ποιο σημαντικο και wholesome!!! :D
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Βασικά δεν είχα στο μυαλό μου τους πρόσφατους διαδηλωτές (οι οποίοι άλλωστε προέρχονται από όλες τις φυλές). Περισσότερο αναφερόμουν στην προκατάληψη ότι οι μαύροι είναι πάντα τα de facto κακοποιά στοιχεία, ένα trope πολλών ταινιών και σειρών που ευτυχώς δείχνει τάσεις υποχώρησης. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση είναι το λιγότερο γελοίο, εφόσον τα "μαύρα" πλάσματα δεν έχουν καμία σχέση με τους μαύρους του πραγματικού κόσμου (εάν υποθέσουμε ότι η αυτο-λογοκρισία της κάρτας έγινε όντως με αυτή τη λογική).

Γενικά την τάση να στρουθοκαμηλίζουμε και να αρνούμαστε να μιλήσουμε για τα όσα καταδικαστέα έγιναν κάποτε, τη βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητική. Δηλαδή το να σβήσουμε τα ναζιστικά σύμβολα από τα Commandos ή να διαγράψουμε το Gone With the Wind από τις ταινιοθήκες μας πώς ακριβώς εξυπηρετεί την επούλωση των πληγών; Αυτή την απόπειρα να ξαναγραφτεί η ιστορία με τρόπο που μας επιτρέπει να αγνοήσουμε τα λάθη μας αντί να μάθουμε από αυτά, δεν τη βρίσκω καθόλου προοδευτική και μπορεί να οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια.

Τέλος πάντων, συγγνώμη για το off-topic. Νομίζω είχαμε ένα thread κάπου με τέτοιους προβληματισμούς, απλά μου φάνηκε πιο βολικό να αναπτύξω το συλλογισμό μου εδώ. Σταματάω.

Και εγώ εχω διαφωνήσει π.χ. με την αφαίρεση των αγκυλωτών σταυρών από παιχνίδια κλπ. Αλλά την ίδια ώρα έχω διαμαρτυρηθεί σε επίπεδο συζήτησης και εμπράκτως για τα θέματα του νεοναζισμού. Υποκριτική είναι η κρατική αφαίρεση ενός υπαρκτού ιστορικού συμβολου για λόγους πολιτικής ορθότητας και αντιναζιστικής πολιτικής, την ίδια ώρα που σιγοντάρονται αντίστοιχες "κουστουμαρισμένες" παρατάξεις. Όπως και υποκρισία είναι η διαμαρτυρία για την αφαίρεση των εν λόγω συμβόλων την ίδια ώρα που δεν υπάρχει καμία αναφορά και διαμαρτυρία και συζήτηση για τον νεοναζισμό (δεν αναφέρομαι σε εσένα, δεν σε γνωρίζω).
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Αλλά την ίδια ώρα έχω διαμαρτυρηθεί σε επίπεδο συζήτησης και εμπράκτως και τα θέματα του νεοναζισμού. Υποκριτική είναι η κρατική αφαίρεση ενός υπαρκτού ιστορικού συμβολου για λόγους πολιτικής ορθότητας και αντιναζιστικής πολιτικής, την ίδια ώρα που σιγοντάρονται αντίστοιχες "κουστουμαρισμένες" παρατάξεις. Όπως και υποκρισία είναι η διαμαρτυρία για την αφαίρεση των εν λόγω συμβόλων την ίδια ώρα που δεν υπάρχει καμία αναφορά και διαμαρτυρία και συζήτηση για τον νεοναζισμό (δεν αναφέρομαι σε εσένα, δεν σε γνωρίζω).

Διαφωνω μαν με αυτή τη λογική! Δεν χρειαζεται απαραιτητως καποιος να παρατηρει την υπερβολη του political correctness και ταυτοχρονα να εχει διαφωτηση για ΟΛΑ τα πραγματα που πανε στραβα, ειδαλως ειναι υποκριτης...κανεις δε γεννηθηκε με την πληρη επιγνωση της απολυτης αληθειαςtm και κανεις δεν μπορει να γνωριζει τα παντα...αυτος που εσυ λες υποκριτη τωρα μπορει μετα απο μερικα ερεθισματα και σκεψεις να βρεθει στην ιδια θεση λογικης με σενα. Το να τον βαφτιζεις ομως υποκριτη αμεσως τον βαζει απεναντι σου.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,039
Συμφωνώ με τα περισσότερα που ειπώθηκαν, όλο αυτό το political correctness έχει να κάνει με την υποκρισία και την εύκολη λύση για να μην αλλάξει ουσιαστικά τίποτα. Συνηθώς δε, δεν ενοχλόνται αυτοί που υποτίθεται θίγονται αλλά τελείως άκυροι.
Για μένα όλο αυτό έχει να κάνει με αυτό το quote “Prayer: How to do nothing and still think you’re helping”
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Και εγώ εχω διαφωνήσει π.χ. με την αφαίρεση των αγκυλωτών σταυρών από παιχνίδια κλπ. Αλλά την ίδια ώρα έχω διαμαρτυρηθεί σε επίπεδο συζήτησης και εμπράκτως και τα θέματα του νεοναζισμού. Υποκριτική είναι η κρατική αφαίρεση ενός υπαρκτού ιστορικού συμβολου για λόγους πολιτικής ορθότητας και αντιναζιστικής πολιτικής, την ίδια ώρα που σιγοντάρονται αντίστοιχες "κουστουμαρισμένες" παρατάξεις. Όπως και υποκρισία είναι η διαμαρτυρία για την αφαίρεση των εν λόγω συμβόλων την ίδια ώρα που δεν υπάρχει καμία αναφορά και διαμαρτυρία και συζήτηση για τον νεοναζισμό (δεν αναφέρομαι σε εσένα, δεν σε γνωρίζω).

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου αλλά διαφωνώ πλήρως με την τελευταία σειρά. Είναι σα να μου λέει κάποιος: "καλά κάθεσαι και ασχολείσαι με το ότι βρέθηκε καρκινογόνος λιγνίτης στο τάδε εμφιαλωμένο νερό; Στην υποσαχάρια Αφρική δεν έχουν καν νερό να πιούνε, δεν σε είδα να γράφεις κάτι γι' αυτό!".

Edit: με κάλυψε ο tinapeis στα υπόλοιπα.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Οκ παιδιά, πραγματικά χαίρομαι που όλοι οι αποπάνω σε αυτό το θρεντ υποστηρίζουμε τους αφροαμερικανούς και τις μειονότητες στον αγώνα τους, υποστηρίζουμε την LGBTQI+ κοινότητα στους αγώνες και τα αιτήματά της και φυσικά τις γυναίκες που βρίσκονται στην απέξω είτε νομικά είτε κοινωνικά ακόμα και σήμερα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,799
Θα έγραφα σεντόνι αλλά με κάλυψαν πολύ τα παιδιά πιο πάνω.

Για να διαλύσω τις όποιες υποψίες μπορεί να υπάρχουν, τονίζω οτι ανάλογη "λογοκρισία" υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην Βρετανία και Αμερική, στον κινηματογράφο, στα παιχνίδια κλπ. Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο.

Και επειδή δεν είναι καινούργιο φαινόμενο (αν και σε καμία περίπτωση δε γίνεται στο βαθμό που γίνεται τα τελευταία χρόνια, με όλο το σεβασμό έχεις χάσει επεισόδια το τι γίνεται στο αγαπημένο μας χόμπυ κι όχι μόνο), σημαίνει ότι καλώς συνεχίζει και γίνεται; Ξαναλέω τα κακώς κείμενα να διορθώνονται, εκεί που υπάρχει κάτι να "πειράξεις" που να δημιουργεί χάσμα ανάμεσα στους ανθρώπους. Ούτε οι κάρτες, ούτε το design των χαρακτήρων με τα φυσοκάλαμα είχαν κάτι προσβλητικό, κάθε νοήμον άτομο το βλέπει αυτό.

ας κάνουμε tone down τα παράπονα αυτά και ας επικεντρωθούμε στο σημαντικό: στις ζωές των ανθρώπων αυτών
Είπε κανείς στην κουβέντα ότι δεν νοιάζεται για αυτά που γίνονται στην Αμερική; Το ότι ο τίτλος του θέματος έχει να κάνει με το δράμα σε games δηλώνει σιωπηρά την αντίθεση ή την αδιαφορία μας με τα πρώτα;

Αν κοροιδεύουμε την όποια εταιρία πάει να ακολουθήσει πολιτική ορθότητα στα προϊόντα της και συγχρόνως δεν σχολιάζουμε καθόλου τα πραγματικά γεγονότα του πεζοδρομίου, εκεί που χύνεται αίμα, είμαστε και εμείς υποκριτές.

Ξανά, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Οι κάρτες έφυγαν και η ζωή συνεχίζεται. Εγώ μπορώ να σου πω από όσο είχα ασχοληθεί ότι, ναι, στην τελική ψιλομουφίτσες ήταν με εξαίρεση το Crusade και πέρα από την εποχή τους, έγιναν obsolete στην πορεία. Το θέμα όμως όπως είπαν κι άλλοι δεν είναι αυτό, αλλά η κίνηση που έκανε η WoTC για να μαζέψει "virtue tokens" (ή έτσι νομίζει, θα της στοιχίσει προβλέπω). Ούτε ο κόσμος θα φάει περισσότερο ψωμί, ούτε θα εκλείψει η κατάχρηση εξουσίας κατ' αυτόν τον τρόπο. Στους τεταμένους καιρούς που ζούμε προσπαθούμε να αποφορτίσουμε το κλίμα όχι να το κάνουμε πιο σκατά.

Η γκρίνια δεν είναι γιατί θα λείψουν σε κανένα αλλά για την κίνηση αυτή καθ΄αυτή. Ο πουριτανισμός, η ψευδευπρέπεια κλπ δεν έχουν θέση σε μια ελεύθερη κοινωνία. Η φίμωση της έκφρασης - αν δεν είναι επικίνδυνα εμπρηστική, να σπέρνει διχόνοια - δεν έχει θέση. Έτσι ξεκίνησαν πριν λίγα χρόνια, τους έφταιγε το "skin" σε γυναικείους χαρακτήρες (μάντεψε, ούτε εμένα με ενοχλούσε ή με επηρέασε τότε και σκεφτόμουν όπως κι εσύ), περάσαμε σε αλλοιώσεις μεταφράσεων σε μη αγγλικά παχνίδια, συνεχίσαμε με απαγορεύσεις, λογοκρισίες και απειλές (βλ. περίπτωση The Last Night). Η κορεκτίλα, ξεκίνησε σαν μερικά λιθαράκια που κυλούσαν στην πλαγιά και εξελίσσεται σε κατολίσθηση. Ανεξάρτητα πόσο την αγνοεί κάποιος ή όχι, έχει καταντήσει αηδία η όλη φάση
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Είπαμε, εφόσον αυτοί που ασχολούνται με το εν λόγω "δράμα" είναι σύμμαχοι των κοινωνικών κινημάτων και του αγώνα των μειονοτήτων, τα πράγματα είναι πιο απλά. Καλού κακού ρίχνουμε κανα τροχιοδεικτικό, γιατί που ξέρεις ποιο λαμόγιο, ποιο γλιτσερό ερπετό μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο πίσω από αιτήματα για "ελεύθερο λόγο", κατά της "λογοκρισίας" κλπ. Οι μεγαλύτεροι φασίστες (βλ. π.χ. Πλεύρης, Μιχαλολιάκος κλπ αλλά και οι περισσότεροι όμοιοί τους παγκοσμίως) παραπονιούνται ότι τους στερούν τον λόγο, την ελευθερία έκφρασης κλπ και καλούν τάχα σε "ανοιχτό διάλογο".

Ουσιαστικά ζητούν safe space για να λένε unsafe πράγματα ή να μην τα λένε ανοιχτά όπως τα προαναφερθέντα ούγκανα, αλλά να τα υπονοούν πλαγίως, κοσμίως, με γραβατούλα και κουστούμι, μαζί με πλακίτσα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Alt Right, με τεράστια παρουσία στον χώρο του gaming και του διαδικτύου: φασίστες που μυρίζουν λεβάντα, φοράνε κάζουαλ ρούχα, φαίνονται καλά παιδιά, είναι κουλ και κάνουν πλακίτσα.

Ένα άλλο πράγμα που δημιουργεί εντυπώσεις, είναι το timing και η ποσότητα:

Π.χ. στην μέση μιας παγκόσμιας αναταραχής, λόγω δολοφονιών που συνεχίζονται, ενώ το χυμένο αίμα των δολοφονημένων είναι ακόμα νοπό, φαίνεται κάπως να μην γίνεται κανένα σχόλιο για αυτό το θέμα και το μόνο σχετικό σχόλιο με αυτό το θέμα να είναι παράπονο για την αφαίρεση του "black κάτι" από ένα παιχνίδι. Παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, σε πολλές γωνιές του διαδικτύου να υπάρχει τρομερή αναμπουμπούλα και αναβρασμός σχετικά με τις επιλογές εταιριών gaming να πάρουν θέση για τα τελευταία γεγονότα, ανεξάρτητα με το αν έχουν προχωρήσει σε αλλαγές στα παιχνίδια τους ή όχι. Τυχαίνει στις ίδιες γωνιές, ενώ υπάρχει καταιγισμός αρνητικών σχολίων για την λογοκρισία, να μην υπάρχει κανένα σχόλιο για τις δολοφονίες, για τα γεγονότα κλπ.

Αυτό οδηγεί σε δημιουργία εντυπώσεων. Αλλά είπαμε, χαίρομαι που π.χ. εσύ Adhan, υποστηρίζεις το κίνημα των Αφροαμερικανών ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά / γκετοποίηση και στις στοχευμένες δολοφονίες τους. Που ξέρεις, κάποιος άλλος χαμερπης, χωρίς άντερα, μπορεί να χρησιμοποιούσε δικαιολογίες όπως η εν λόγω "λογοκρισία" για να πλαγιοκοπήσει κινήματα και ιδέες που του προκαλούν εκνευρισμό.

Για το αν η πολιτική ορθότητα έχει χαλαρώσει ή έχει δυναμώσει, μπορούμε να κάνουμε συζήτηση με στοιχεία. Θα εκπλαγείτε. Στην εποχή του "Παντρεμένοι με Παιδιά" οι μηνύσεις πέφταν σωρηδόν. Κοντά στην ίδια εποχή, σε RPGs αλλάχτηκαν κάμποσα He σε She και πάει λέγοντας. Αυτό που παρατηρείται τώρα είναι απλά η άμεση επαφή με αυτά τα φαινόμενα λόγω άμεσης πρόσβασης στο διαδίκτυο και συμμετοχής μεγαλύτερης μερίδας κόσμου στην ενημέρωση και τον σχολιασμό.

Το θέμα της εκπροσώπησης στα παιχνίδια και στην λογοτεχνία και τον κινηματογράφο κλπ είναι πολύ μεγάλο θέμα. Κάποια στιγμή πρέπει να δεχτούμε την ύπαρξη της διαφορετικότητας και την αποδοχή της ως κανονικότητα και να κατανοήσουμε την εμφάνιση νέου τύπου ηρώων. Οι τρόποι με τους οποίους θα γίνεται αυτό, είναι μια άλλη συζήτηση.
 
Last edited:

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,274
4ea.jpg
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,799
Οι τρόποι με τους οποίους θα γίνεται αυτό, είναι μια άλλη συζήτηση.

Μα, σε περίπτωση που δεν τους έχεις καταλάβει, γίνεται ήδη αυτό και αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης σε αυτό το θρεντ . Δηλαδή το δράμα που δημιουργούν οι sjw (εντάξει δεν αφορά πάντα αυτούς, αλλά σκέψου τους σαν τον Ολυμπιακό του gaming, όπου παίζουν συνήθως γίνονται επεισόδια) επειδή ψάχνουν αφορμές εκεί που δεν υπάρχουν. Μην μπερδεύεσαι, όπως μέσα στους alt-rights υπάρχουν trolls, έτσι το μεγαλύτερο μέρος των sjw (γι' αυτό έχει υποβαθμιστεί το τι σήμαινε μια φορά κι ένα καιρό) είναι κακομαθημένα παιδάκια και μαχητές του πληκτρολογίου που δεκάρα δε δίνουν για οποιοδήποτε συνάνθρωπο τους, άλλοι είδαν φως και μπήκαν για να μην τους πούνε ρατσιστές κλπ.

Η Terese Nielsen από την υποστήριξη που είχε αρχικά (καλλιτέχνης του Magic, με προτίμηση στις γυναίκες) έγινε στόχος διαδικτυακής παρενόχλησης όταν έμαθαν ότι ψηφίζει Trump.
Μην ταυτίζουμε αριστερούς-από-τα-Lidl και αυτόκλητους δικηγόρους με πραγματικούς ακτιβιστές, συνδικαλιστές που βγαίνουν στους δρόμους κλπ.

Ό,τι έχω δει μέχρι τώρα (που τουλάχιστον έχει υποπέσει στην αντίληψη μου) είναι λάθος τρόπος. Εξαναγκασμός. Επιβολή (forced που λένε και στο Αμέρικα). Με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ακόμα κι όταν είναι απλά άτσαλος, προκαλεί γέλιο ή μειδίαμα (οπότε πάλι η προσπάθεια για diversity πυροβολεί τα πόδια της) π.χ. Dragon Age 2, Anders σε εντελώς άκυρη φάση σου την έπεφτε κι μετά έλεγε ας ανατινάξουμε και κάνα ναό (2η ενότητα, stop stereotyping κλπ. όλο το ζουμί.)

Άλλο παράδειγμα η Rose στο Stars Wars. Ρηχός, ανέμπνευστος χαρακτήρας που ούτε χτίσιμο είχε, ούτε πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στην ιστορία. Η ηθοποιός φταίει; Όχι. Αυτοί που την πέταξαν μέσα χωρίς καθοδήγηση και χωρίς να έχουν ετοιμάσει ρόλο που να δένει. Λέει κανείς το ίδιο για τον Lando στην αρχική τριλογία που είχε κιόλας μικρότερο screen time;

Θυμάσαι μήπως τι είχε γίνει με το Kindom Come και τον Vavra; Που του έλεγαν ότι το παιχνίδι έχει πολλούς λευκούς και να βάλει και μαύρους μέσα (φυσικά όχι οι μαύροι αλλά οι τσουτσούδες που είπαμε στην αρχή); Κι όταν αρνήθηκε και δεν πέρασε το δικό τους, έφαγαν τα λυσσακά τους, τον βάφτισαν ρατσιστή και απειλούσαν με μποϋκοτάζ (το παιχνίδι πούλησε πολύ καλά, όσοι φώναζαν, φώναζαν για λογαριασμό τους και μόνο τελικά); Κι ενώ ο λόγος που αρνήθηκε είναι ότι το παιχνίδι του αποσκοπεί στην ιστορική ακρίβεια και έχοντας μελετήσει την ιστορία της χώρας του, απλά... δεν υπήρχαν έγχρωμοι στη Κεντρική Βοημία του 15ου αιώνα;

Από τις (πρόσφατες) εξαιρέσεις για καλές απόπειρες θυμάμαι τη Robin στο Stranger Things, ωραιότατος χαρακτήρας και η εντελώς αντίθετη περίπτωση από τον Anders πιο πάνω και το Jordan Peele, που ο άνθρωπος έχει πει ότι θέλω να έχω περισσότερους μαύρους στο καστ των ταινιών μου. Όχι μόνο λοιπόν οι ταινίες του περνάνε με εμφατικό τρόπο κοινωνικοπολιτικά μηνύματα σε είδη που δεν το περιμένεις βλ. Us και Get Out, αλλά δε θα βρεις χαρακτήρα να σπαταλιέται.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
@Adhan συμφωνω με το 99% που γράφεις μαν, ειδικα στη περιπτωση των drama sjw!

Απλα για να καταλαβω οτι κινουμαστε στην ιδια σελιδα και να μην υπαρξουν παρεξηγησεις, επειδη νιωθω οτι δινεται μια εσφαλμενη προσεγγιση στη χρηση του alt-right και του δινει μια νομιμοποιηση στα ματια μας, μπορουμε να συμφωνησουμε σε μια μικρη διορθωση στο οτι το alt-right κίνημα δεν ειναι κίνημα της δεξιας η των συντηρητικών εν γένει, παρά ένα μορφωμα απο τρολλ βιολογικων ρατσιστων που προσπαθει να βγει απο το νετ και να μετεξελιχθει σε κινημα δρομου;

Ετσι εχει καθιερωθει στην συνειδηση του κοσμου με αποτελεσμα να εχει συμπεριληφθει με αυτο το τροπο και στον ορισμο της wikipedia
"The alt-right is a biologically racist movement promoting a form of far-right identity politics for European Americans. "

Alt-right - Wikipedia
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,799
Ναι, αν και αυτοί που είναι στο δρόμο είναι κυρίως φασιστάκια ή/και εθνικιστές redneckbeards που έβγαιναν και παλιότερα έξω για να φωνάξουν ΕΞΟ Η ΞΑΙΝΕΙ και ανάμεσα σε αυτούς έχουν χωθεί και τύποι που κρύβονταν πίσω από το πληκτρολόγιο. Βέβαια υπάρχουν και τα trolls που είναι απλά edgelords και περιορίζονται στο να πετάνε κάνα "nigga" ή "faggot" σε κάνα ποστ για να νιώθουν σπουδαίοι.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Ναι, αν και αυτοί που είναι στο δρόμο είναι κυρίως φασιστάκια ή/και εθνικιστές redneckbeards που έβγαιναν και παλιότερα έξω για να φωνάξουν ΕΞΟ Η ΞΑΙΝΕΙ και ανάμεσα σε αυτούς έχουν χωθεί και τύποι που κρύβονταν πίσω από το πληκτρολόγιο. Βέβαια υπάρχουν και τα trolls που είναι απλά edgelords και περιορίζονται απλά στο να πετάνε κάνα "nigga" ή "faggot" σε κάνα ποστ για να νιώθουν σπουδαίοι.

χαχαχα, γιεπ!!! Απο τοτε που αρχισα να παιζω warhammer, παντα εβλεπα τους alt-right σαν τα goblin που σιγονταρουν τους νεοναζι τυπου ΧΑ σαν τα ork :PCMR:
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Οι "άκακοι" alt right και οι "πλακίτσες" τους που μπορεί να περιλαμβάνουν διαδικτυακές επιθέσεις π.χ. σε τρανς άτομα και βγάλσιμο στην φόρα των στοιχείων τους κλπ, μπορεί να είναι πολύ καταστροφικές, παρόλο που δεν βγαίνουν στο πεζοδρόμιο. Όσοι από αυτούς δεν βγαίνουν στο πεζοδρόμιο. Το να μην βγαίνεις στο πεζοδρόμιο όμως δεν λέει πολλά. Αυτό το αποδεικνύει η ύπαρξη Χρυσής Αυγής και άλλων νεοναζιστικών μορφωμάτων στα κοινοβούλια όπως και ο Τραμπ στην θέση του πλανητάρχη.

Γι αυτό, φάπα στην αλτ ραιτ και τους παρατρεχάμενούς της, είτε ψηφιακά είτε στον δρόμο.

Links to violence and terrorism

Use of humor and irony



Επίσης να σημειώσω ότι ομοίως με τους εξαιρετικά επικίνδυνους του πληκτρολογίου, αντίστοιχα, εμείς δεχόμαστε και χαιρετίζουμε τις προσπάθειες αντιπροπαγάνδας / ενημέρωσης και αντίστασης στο διαδίκτυο. Η αντιπροπαγάνδα / ενημέρωση είναι πολύ σημαντική και δεν μπορούν όλοι να βγουν στον δρόμο και να αντιμετωπίσουν το κράτος και το παρακράτος που απαντάει στις απειλές εναντίον του με δολοφονικές επιθέσεις.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Για το θέμα της εκπροσώπησης στα παιχνίδια να πω οτι κι εμένα μου φαίνεται βλακώδες το να αλλάξουν φύλο στους Ghostbusters. Θα προτιμούσα να φτιάξουν κάτι καινούργιο. Αλλά μπορώ να ζήσω και με την αλλαγή φύλου στους Ghostbusters, δεν θα χάσω τον ύπνο μου. Το είδα κιόλας, συμπαθητικό ήταν (καθόλου καλό σε σχέση με το παλιό). Ομοίως στις αλλαγές στα παιχνίδια, σε κρυψίματα συμβόλων κλπ. Όλο αυτό μπορεί να γίνει πολύ καλύτερα, αλλά αναφερόμαστε σε κοινό το οποίο μπορεί να χρειάζεται κάτω κάτω στα φυλλάδια επισήμανση "γυρίστε σελίδα" ή στο ποτήρι του καφέ "προσοχή - καυτό".

Σε αντίθεση με τις βλακείες που γράφουν λαμόγια όμως π.χ. η Sarkesian, τα παιχνίδια έχουν και θα έχουν σιγά σιγά μεγαλύτερη εκπροσώπηση. Γιατί δεν είναι αστείο ο χοντρός, ο γκέυ, η γυναίκα, ο αφροαμερικανός κλπ κλπ να μην βλέπουν ποτέ τον εαυτό τους πουθενά και να είναι comic reliefs, καρικατούρες και σάκοι του μποξ.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668
Το θέμα είναι να γίνεται η ευρύτερη εκπροσώπηση αφενός με τρόπο φυσικό και όχι επιτηδευμένο (δηλαδή οι χαρακτήρες σου να είναι απλά "ο Χέλλιον, η Αρτυόμ, το Κοράκι", και όχι "ο υπερστρέητ πανέμορφος πανέξυπνος, η μαύρη κομμουνίστρια λεσβία, το gender neutral furry", η διαφορετικότητα να θεωρείται δεδομένη και όχι να προβάλλεται ως το κυριότερο χαρακτηριστικό των ηρώων), και αφετέρου να υλοποιείται επειδή εξυπηρετεί το όραμα των δημιουργών, όχι "χμ, πρέπει να βάλουμε μια λεσβία μέσα για λόγους μάρκετινγκ, ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΤΥΟΜ ΛΕΣΒΙΑ, ΦΙΛΕ DEVELOPER" ή "επειδή λαμβάνουν χώρα πολλές εξεγέρσεις των furries αυτό το διάστημα, αποφασίσαμε να κάνουμε το Κοράκι FURRY, ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ #FURRYLIVESMATTER".

Κάποιος θα πει "ας μεγαλώνει η εκπροσώπηση κι ας γίνει και με αυτόν τον άκομψο τρόπο". Διαφωνώ.

ΥΓ. Το να γίνεται όλη η παραπάνω συζήτηση επειδή "ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι από αυτούς εδώ μέσα που κράζουν τις αλλαγές στο Μάτζικ να είναι ρατσιστές και αλτ-ραητ, οπότε ας ρίξω το disclaimer μου", είναι πλ χαζό. Fight me.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
ΥΓ. Το να γίνεται όλη η παραπάνω συζήτηση επειδή "ΜΠΟΡΕΙ κάποιοι από αυτούς εδώ μέσα που κράζουν τις αλλαγές στο Μάτζικ να είναι ρατσιστές και αλτ-ραητ, οπότε ας ρίξω το disclaimer μου", είναι πλ χαζό. Fight me.

No prob, είμαι χαζός. Θα μπορέσουμε όλοι να πάμε για ύπνο το βράδυ.

Ειναι απαραίτητο το disclaimer όπως και απαραίτητο να πούμε οτι χρειάζεται εκπροσώπηση και οτι η πολιτική ορθότητα είναι υπόθεση πολλών δεκαετιών.

Σου πετάω μύξες.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668
Αυτά τα λες επειδή με γουστάρεις.
 
Top Bottom