What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Ώρα να δικαιωθώ εγώ και τα 10 πακέτα μακαρόνια στο ντουλάπι
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
Σίγουρα βασίζεται σε εκτιμήσεις όσον αφορά τους αριθμούς.



Βλέπεται "ευχάριστα" (όσο μπορεί να ειπωθεί αυτό για μια σύρραξη) με το ανάλογο grain of salt.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
09.00 Λεει αυτο που δεν ακουγεται πολυ. Ο Ουκρανικος στρατος κρυφτηκε πισω απο τους αμαχους.
Μετα επικαλεστηκαν εγκληματα πολεμου.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Ώρα να δικαιωθώ εγώ και τα 10 πακέτα μακαρόνια στο ντουλάπι
Από φίλο στο Βερολινό μαθαίνω ότι κάτι ψιλο αποθηκεύουν εδώ και καιρό. Τους είχαν πει και πριν 2-3 χρόνια το ίδιο παραμύθι απλά τώρα λεει ότι βλέπει ελλείψεις σε κάμποσα πράγματα (δεν ξέρω ποιά).

Πάντως τέτοια άρθρα είναι ταμάμ για να θορυβήσουν τον κόσμο στην Ελλάδα και να ανέβουν κι άλλο οι τιμές.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
09.00 Λεει αυτο που δεν ακουγεται πολυ. Ο Ουκρανικος στρατος κρυφτηκε πισω απο τους αμαχους.
Μετα επικαλεστηκαν εγκληματα πολεμου.
Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό: "μάχη στις πόλεις= κρύβομαι πίσω από αμάχους".
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Από φίλο στο Βερολινό μαθαίνω ότι κάτι ψιλο αποθηκεύουν εδώ και καιρό. Τους είχαν πει και πριν 2-3 χρόνια το ίδιο παραμύθι απλά τώρα λεει ότι βλέπει ελλείψεις σε κάμποσα πράγματα (δεν ξέρω ποιά).

Πάντως τέτοια άρθρα είναι ταμάμ για να θορυβήσουν τον κόσμο στην Ελλάδα και να ανέβουν κι άλλο οι τιμές.
καλά να πω την αλήθεια δεν στόκαρα για πόλεμο ή το τέλος του κόσμου, αλλά για να προλάβω χαμηλές τιμές :p
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Ειναι πολυ απλο για να ειναι κατι διαφορετικο. Για να εξουδετερωσεις εναν στρατο που κρυβεται αναμεσα σε αμαχους, πρεπει να κατεδαφισεις την πολη. Δεν μπορεις απλα να περπατησεις στους δρομους της πολης, καθε παραθυρο μπορει να κρυβει απο ενα τυφεκιο εως αντιαρματικο ή και τα δυο μαζι. Δημιουργει μεγαλη καθυστερηση, τρομερες απωλειες και ωθεις τον στρατο σου να ρισκαρει να σκοτωσει αμαχους, πραγμα πολυ ασχημο για την ψυχολογια τους.
Νομιζω οτι αυτα ειναι πραγματα που ηδη εχουν ειπωθει και πραγματοποιηθει.
Δεν μπορεις να κανεις σωστη χρηση πυροβολικου και γενικα να βομβαρδισεις οπως πρεπει.
Στις ειδησεις μπορει να λενε οτι οι ρωσοι βομβαρδισαν σχολειο αλλα το σχολειο σιγουρα μπορει να ηταν στρατιωτικος στοχος πχ αποθηκη ή καποιο στρατηγειο. Αυτα αφηνουν πολυ κακες εντυπωσεις και ενας πολεμος, ειναι και εντυπωσεις. Οσο θα βομβαρδιζουν σχολεια, τα μετρα που θα παιρνει η δυση θα ειναι πιο σκληρα. Σε αυτο βοηθαει και η κατακραυγη. Εδω ειδαμε τους Σουηδους να ζητανε να μπει η χωρα τους στο ΝΑΤΟ.

Μπορουν να περικυκλωσουν πολεις αλλα και αυτο εχει τα προβληματα του.
Εγω, αυτο που εβλεπα ειναι οτι ολοι ετρεξαν να συνδραμουν με πολεμικο υλικο, με κυρωσεις, απειλες κτλ αλλα οι συνομιλιες για ειρηνη ειναι σαν plan B. Δεν θελουν ειρηνη, θελουν να δουν την ρωσια να πεφτει. Η δυση θα πολεμησει αυτον τον πολεμο μεχρι να πεσει και ο τελευταιος Ουκρανος.
Αυτος ο πολεμος ειναι ο θεος της υποκρισιας. Αμερικανοι καταδικαζουν την βια, η Ευρωπη των τραπεζιτων χαριζει οπλα, οι ναζι γινονται ηρωες, η προπαγανδα εγινε ειδησεις. Αυτο που μενει ειναι ο Πουτιν να κανει το Κιεβο να φωσφοριζει για τα επομενα 100.000 χρονια και μετα μενει να δουμε τι μετρα θα παρουν οι Ευρωπαιοι.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Εγω, ολα αυτα που λενε τ'ακουω βερεσε Δεδομενο και καρατσεκαρισμενο ειναι οτι οι ηγεσιες αλλα και ο λαουτζικος, ολων των ρωσοφσκαγια περιοχων, ειχαν κι εχουν την νοοτροπεια της θυσιας φανταρου-πολιτη, χωρις να τους πολυαπασχολει. Δλδ 300 μυρια ειμαστε, ε και να σκωτοθουν τα 50 τι εγινε? Ειτε τσαρος, ειτε πατερουλης, ειτε πουτινος, η οποιοδηποτε αλλο ηγετοκαθυκι, την ιδια νοοτρπεια ειχαν.
Ανακτεευονται τα στρατα με αμαχους? Παλαια τακτικη. Εδω στο Ιραν-Ιρακ (σημειωσατε x) εστελναν παιδακια μεζυ με τους δασκαλους να περασουν πανω απο ναρκοπεδια, να καθαρισει ηπεριοχη και ναπερασουν τα στρατα μετα αλωβητα.
Αν, οντως ειθελε ο Πουτινος να τελειωσει το θεμα μεσα σε 4-5 μερες, εστελνε αερομπομπαρδια, ισοπεδωνε 2-3 πολεις και παπαλα, ανακωχη και συμφωνιες μετα. Οι αμαχοι και η διεθνης κατακραβγη? Σιγα, τι επιπτωσεις ειχαν λαοι που εκαναν γεννοκτονιες σε αλλους λαους? Σε 10 χρονακια δεν θυμαται κανεις τιποτα.
Πονεσανε την Ουκραινα οι Ευρωπαιοι? ( παντα εμεις βαζαμε το ευρος κι αυτοι εβαζαν τα πεη ) Μεχρι περισυ Γαλλοι, Γερμανοι, Ιταλοι ακομα και Φιλανδοι πουλουσαν πολεμικο υλικο στους Ρωσους.
Μας λενε οτι 5-6 μυρια Ουκρανοι προσφυγκες σε διπλανες χωρες. Γιατι δλδ δεν πηγαν στην δυτικη Ουκρανια κι απο εκει να βοηθισουν με οποιον τροπο μπορουν την πατριδα και τα γεναια στρατα που μαχονται. Μηπως ειναι της νοοτρπειας "who gives a shit for the motherland? Not worth it! "
Μαλον, κοινη αποφαση, να καταστραφει η οικονομια της Ουκρανιας για καμια 50αρια χρονια και να ανοιξουμε δουλειες. Κι εχεις και τον μαλακοκουλη που εστειλε σκουριασμενα καλασνικωφ να βοηθισει, λεει. Αμα ειθελε πραγματικα να βοηθισει και να πολεμισει την αδκια γιατι δεν εστειλε τα 5 ραφαλ που πηραμε προσφατως? Ρε, δεν μας χεζεις ρε νταλαρα να κανεις καινουργιο δισκο?
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Εντάξει δεν το λες και δεδομένο οτι το έχουν τόσο εύκολο να πετάνε ειδικά πολίτες και στρατιώτες για τροφή στα κανόνια, στις αρχές του 2ΠΠ έκαναν κάτι τέτοια αλλά οφείλονταν κυρίως σε απειρία καθώς μετά έμαθαν. Λογικό φυσικά μιας και ο Στάλιν θα αναγκάζονταν στο τέλος να πάει στην πρώτη γραμμή με τους κομισάριους του παιδάκια και παππούδες και ακόμα και ο οριτζιναλ άνθρωπος απο ατσάλι θα σκούριαζε. Αν και ρισκάρω να χαρακτηριστώ Ρωσοψεκ ο λόγος που δεν τα κάνει όλα οικόπεδο είναι οτι όντως ενδιαφέρεται για τους πολίτες καθώς και πολλοί Ρώσοι είναι αλλά στο τέλος κάποιος θα πρέπει να δουλέψει το σφυρί και το δρεπάνι και ο Βλάντι είναι και μιας ηλικίας- ούτε να καβαλήσει την αρκούδα του δεν μπορεί καλά καλά. Επίσης υπάρχουν και ξένοι μισθοφόροι και υψηλόβαθμοι στους Ουκρανούς που θα αποτελέσουν χρήσιμη πηγή πληροφοριών. Εκτός αυτού κάποιες εγκαταστάσεις θα είναι ποιο χρήσιμο να κυριευτούν σε όσο πιο καλή κατάσταση γίνεται αν και έτσι όπως το βλέπω στο τέλος το πιο ψηλό κτίριο θα είναι το πεζοδρόμιο. Τώρα αν και δεν γνωρίζω ακριβώς, σημαντικό πολεμικό υλικό δεν πρέπει να προμηθεύεται απο άλλες χώρες η Ρωσία, νομίζω παίρνει κάποια πρόσθετα για αυτά που ήδη έχει μιας και μαζί με τους Αμερικάνους είναι απο τους πρώτους σε πωλήσεις εργαλείων θανάτου αφού και οι 2 φημίζονται για τις επενδύσεις και την αγάπη τους στην βιομηχανία πολέμου. Απ' ότι φαίνεται ο ψυχρός πόλεμος ειδικά τώρα άρχισε να ζεσταίνει.
Για την γενοκτονία που λες αν και το έχουν κάνει να περνάει λίγο αβαβά δεν είναι και τόσο απλό, οι Γερμανοί ακόμα προσπαθούν να το κρύψουν και το είχαν πληρώσει ακριβά κιόλας (καλά όχι σε όλους και τώρα εμείς τους τα ακουμπάμε αλλά καταλαβαίνεις) Ακόμα και σήμερα μερικοί δεν ξεχνάνε πως έγινε η Αμερική αλλά γενικά έχεις ένα δίκιο καθώς το τι θα αναγνωρίσουν οι αγαπητοί μας ηγέτες εξαρτάται απο την επιλεκτική τους κρίση.
Τέλος για να μην κουράσω (και άλλο) η θυσία για την πατρίδα ακούγεται κάτι εύκολο μπορεί και πορωτικό αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι διαφορετική οπότε δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν που δεν έκατσε να σκοτωθεί για την πατρίδα του, και εγώ θα σου πω οτι θα καθόμουν αλλά στην πρώτη οβίδα να ρωτήσω τον Κούνελο αν χρειάζεται καμηλιέρη εκεί που θα είναι. Αν θες και την πικρή μου αλήθεια καλά κάνουν κιόλας και την λακίζουν μιας και δεν θα πολεμούσαν για την χώρα τους αλλά για τον ζελενσκυ και ότι εκπροσωπεί αυτός οπότε χαιρετώ σας. Στην τελική μιας και είναι μόδα οι προσευχές για τους ουκρανούς τώρα και είναι και λευκοί και χριστιανοί είναι σχετικά καλοδεχούμενοι όπου πάνε. Για τον κούλη τι να πεις; εδώ δήλωσε οτι αυτός είναι ο πρώτος πόλεμος στην ευρώπη μετά τον 2ΠΠ και είπε και κάτι για αντίποινα, δεν θυμάμαι ακριβώς κάτι τέτοιο πάντως, είναι τόσο λεβιές και φορέας καλοτυχίας που αυτά που έστειλε όπως και τα ραφαλ πιο πιθανό είναι να έπεφταν σε Ρωσικά χέρια η μέσα στο τσέρνομπιλ και να το αναζωπυρώνανε.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Μπροστα στα κανονια δεν τους πετανε.
Νομιζω το ενας και ενας ομογενης, σε δελτιο ειδησεων, οτι δεν τους αφηνουν να φυγουν. Δεν χρειαζεται να ειναι ψεμα.
Απο την στιγμη που ενω εχουν πολλους προσφυγες, καποιες πολεις που στεκονται στον δρομο των ρωσων, εχουν πολυ κοσμο που δεν εφυγε. περιεργο.
Το εχουν βρει τωρα το ελιξηριο της αθωωτητας. Οποιος δεν συμφωνει μαζι μας ειναι τρομοκρατης και βαρανε στο ψαχνο.
Οταν σκοτωθει πολιτης ειναι γενοκτονια. Το εχω εξηγησει αυτο με ιστορικα γεγονοτα και νουμερα.


δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν που δεν έκατσε να σκοτωθεί για την πατρίδα του, και εγώ θα σου πω οτι θα καθόμουν αλλά στην πρώτη οβίδα να ρωτήσω τον Κούνελο αν χρειάζεται καμηλιέρη εκεί που θα είναι.

Επειδη τυχαινει να ημουν σε πραγματικα μαχημο ταγμα, ειχα βαφτισμα του πυρος. Αυτα τα ΖΙΠ ΖΙΠ που ακουγονται στις ταινιες, οταν περνανε οι σφαιρες πανω απο τα κεφαλια των ανθρωπων, Ισχυει.
Μιλαει η εμπειρια και οχι ο Κουνελος. Ναι, ο κουνελος δεν παει οχι πρωτη γραμμη αλλα ουτε τροχονομος σε υπονομο στα μετοπισθεν.

Εχω μπλεξει ασχημα απο την εκκινηση της επιδημιας αλλα αν στρωσει η φαση, που θα στρωσει, ο κουνελος δεν καθεται στην Ελλαδα και βασικα δεν εχει λογο να μεινει στην Ελλαδα. Γιατι να μεινω; για να διαβαζω πολιτικες κοροιδιες; για την ανυπαρκτη ποιοτητα ζωης; να περιμενω να γινει πολεμος; Ακομα δεν εχω αποφασισει που θα καταληξω, λογικα Koh Samui, αλλα θα παω καπου τριτοκοσμικα που να ειναι ευκολο να παρω resident permit. Ουτε για να ανανεωσω το διαβατηριο μου δεν γυριζω.
Αν προλαβω να φυγω και μαθω απο τις ειδησεις οτι ξεκινησε πολεμος με την Τουρκια ή με την Ρωσια, που τοσο πολυ ποθει ο Μητσοτακης.
Θα τρεξω να βγαλω εισιτηριο για να γυρισω με την πρωτη πτηση NOT.
Θα κλεισω το tab με την ειδηση, θα ανοιξω το aircon, θα βαλω απαλη μουσικουλα, θα ζητησω απο την εξωτικη μου συντροφο να φερει μπυρες στο κρεβατι και θα αραξουμε οπως τα φιδια που κανουν σεκς. Θα χαιδευω και θα μυριζω τα απαλα της μαλλια ενω οι αλλοι, που θελουν την Πολη, ας νοιωθουν τα σωθικα τους να κοβονται απο τον κροτο των ολμων. Ας ακουνε ΖΙΠ ΖΙΠ και ας εχουν τον ηρωισμο να σηκωσουν κεφαλι απο την τρυπα που εχουν χωθει.
Ο κουνελος, να παει να σκοτωθει για τις μαλακιες που σκοτωνεται ο κοζμακης, τσου.

feet.png

Ναι, αυτο ειναι το ποδι του κουνελου, εχει και αλλο ποδι, δεν το εχασε στον Γρανικο ποταμο.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Εξακολουθώ να μην βλέπω κανένα απολύτως όφελος από τον πόλεμο. Όσο και να χάνει την επιρροή του στην Ουκρανία ο πουτιν, η "Δύση" είναι με το ζόρι το 1/4 του κόσμου, μπορεί και το 1/5. Αυτή την στιγμή έχει καταστρέψει ένα σεβαστό μέρος της οικονομίας του, και έχει αρκετές απώλειες στην πολεμική μηχανή του. Ακόμα και αν ξεστόκαρε παλιά οχήματα/άρματα.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω από καμία άποψη τι κέρδισε με την λωρίδα που θα καταλήξει να πάρει. Έσπρωξε επίσημα στην Δύση 2-3 χώρες ακόμα, έσπρωξε χώρες που του έβγαζαν μεροκάματο με πετρέλαιο/αέριο να κάνουν πιο γρήγορα την μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας, πραγματικά δε ξέρω.

Ναι είναι χαζό να συγκρίνω με video games, αλλά πιστεύω ότι ένα economic/cultural victory είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και ειδικά στην εποχή μας μόνο ένα proxy war θα είχε κάποιο νόημα. Μάλλον του τελείωναν οι ρωσόφονοι ουκρανοί.
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Εξακολουθώ να μην βλέπω κανένα απολύτως όφελος από τον πόλεμο. Όσο και να χάνει την επιρροή του στην Ουκρανία ο πουτιν, η "Δύση" είναι με το ζόρι το 1/4 του κόσμου, μπορεί και το 1/5. Αυτή την στιγμή έχει καταστρέψει ένα σεβαστό μέρος της οικονομίας του, και έχει αρκετές απώλειες στην πολεμική μηχανή του. Ακόμα και αν ξεστόκαρε παλιά οχήματα/άρματα.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω από καμία άποψη τι κέρδισε με την λωρίδα που θα καταλήξει να πάρει. Έσπρωξε επίσημα στην Δύση 2-3 χώρες ακόμα, έσπρωξε χώρες που του έβγαζαν μεροκάματο με πετρέλαιο/αέριο να κάνουν πιο γρήγορα την μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας, πραγματικά δε ξέρω.

Ναι είναι χαζό να συγκρίνω με video games, αλλά πιστεύω ότι ένα economic/cultural victory είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και ειδικά στην εποχή μας μόνο ένα proxy war θα είχε κάποιο νόημα. Μάλλον του τελείωναν οι ρωσόφονοι ουκρανοί.
Επίδειξη δύναμης? Μαγκιά? Φόβο ότι εάν δεν πατήσω πόδι τώρα θα με πηδήξουν αργότερα? Καλύτερα να χάσω πέντε σήμερα αντί για δέκα αύριο? Πάντως σίγουρα έπεσε μεγάλη μελέτη στα υπέρ και τα κατά πριν το κάνει. Ίσως υποτίμησε τις αντιδράσεις της ΕΕ (που όπως έχουμε αναφέρει ήδη, είναι όμως η μεγαλύτερη χαμένη από όλους σε αυτή την ιστορία των κυρώσεων).

Τόσο μεγάλες απώλειες δεν έχει όσο φαίνεται πάντως. Πετρέλαιο/αέριο μια χαρά θα συνεχίσει να πουλάει και στη Ευρώπη και στη Ασία. Όπως και άλλα όπως σιτηρά, γιατί όσο μάγκας ηγέτης και να είσαι με τα λεφτά των πολιτών σου(κόστος ενέργειας) εάν γυρίσεις και τους πεις να τρώνε παντεσπάνι, θα καταλήξεις στην γκιλοτίνα. Και η παγκόσμια παραγωγή χωρίς την Ρωσία δεν φτάνει. Ομοίως και για άλλα γεωργικά προϊόντα.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Επίδειξη δύναμης? Μαγκιά? Φόβο ότι εάν δεν πατήσω πόδι τώρα θα με πηδήξουν αργότερα? Καλύτερα να χάσω πέντε σήμερα αντί για δέκα αύριο? Πάντως σίγουρα έπεσε μεγάλη μελέτη στα υπέρ και τα κατά πριν το κάνει. Ίσως υποτίμησε τις αντιδράσεις της ΕΕ (που όπως έχουμε αναφέρει ήδη, είναι όμως η μεγαλύτερη χαμένη από όλους σε αυτή την ιστορία των κυρώσεων).

Τόσο μεγάλες απώλειες δεν έχει όσο φαίνεται πάντως. Πετρέλαιο/αέριο μια χαρά θα συνεχίσει να πουλάει και στη Ευρώπη και στη Ασία. Όπως και άλλα όπως σιτηρά, γιατί όσο μάγκας ηγέτης και να είσαι με τα λεφτά των πολιτών σου(κόστος ενέργειας) εάν γυρίσεις και τους πεις να τρώνε παντεσπάνι, θα καταλήξεις στην γκιλοτίνα. Και η παγκόσμια παραγωγή χωρίς την Ρωσία δεν φτάνει. Ομοίως και για άλλα γεωργικά προϊόντα.
εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχει καμία ανάγκη να το παίξει νταής, μόνο και μόνο οι δοκιμές νέων πυρηνικών ICBM αρκούν και είναι πολύ πιο οικονομικό και αναίμακτα.

Πολύ φοβάμαι ότι δεν του τα είπαν καλά τα παπαγαλάκια του και ότι όλο αυτό είναι ένα εσωτερικό strife for power που την πληρώνουν όλοι οι άλλοι...
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Top Bottom