What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Hype games

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668
Με το F5 στο χέρι είσαι? Εντόπισα το λάθος 3 δευτερόλεπτα αφότου ανέβασα το ποστ, αλλά πρόλαβες να το διαβάσεις :lol:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Mα όλο το Άβαταρ ένα τέκ-ντέμο για IMAX και 3D κάμερες ήταν, το ότι είχε κι ένα στόρι αδύναμη κόπια του Χορεύοντας με Τους Λύκους, ήταν στα έξτρα μπόνους, κανείς δεν πήγε να το δει γι'αυτό! Ο *μόνος* λόγος να δεις το Άβαταρ, ήταν αν πήγες σε IMAX/3D προβολή στο σινεμά, όπου πράγματι σου έπεφτε το σαγόνι. Κατά τ΄άλλα, λίγα πράγματα.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487


Hellion wrote:
Με το F5 στο χέρι είσαι? Εντόπισα το λάθος 3 δευτερόλεπτα αφότου ανέβασα το ποστ, αλλά πρόλαβες να το διαβάσεις :lol:</blockquote>

Απλά έτυχε να δω το topic μόλις έιχες απαντήσει. Δεν πειράζει... γιε μου :lol: :lol: :lol: .

Ουφ ησύχασα, τουλάχιστον δεν είμαι ο μόνος :thumbsup: .

 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Όντως, μέχρι να μάθουμε το τι και το πως, δεν θα έπρεπε να με χαλάει τόσο αυτό που ανέφερα.

Και για το Άβαταρ συμφωνώ. Τίποτα το ιδιαίτερο.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Adhan μόλις γύρισα από το Django Unchained. Είναι κατά πόσο γουστάρεις να βλέπεις Tarantino. Για μένα ο τύπος είναι ιδιοφυία. Το Django έχει απίστευτα references που δε στα δίνει στο πιάτο, ενώ μόνο και μόνο για το τελευταίο ημίωρο της ταινίας (πόσο μάλλον για τις τελευταίες σκηνές που χτυπάνε φλέβα σε/σατυρίζουν nerd-lurkers-youtubers) αξίζει τα μέγιστα. Έχει αυτή τη σπλατεριά που ΘΕΛΕΙΣ να δεις.

Προσωπικά μου άρεσει πάρα πολύ.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Tarantino= Αιώνιος Έρως. Ντζάνγκο την Παρασκευή με το αίσθημα. Χαμός θα γίνει.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Έμπαινε 0Agan, ρίξε κι άλλη κοπριά στο Prometheus! Για μένα μάλλον η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς, με βάση το hype και τις περγαμηνές των συντελεστών (αν και με το σεναριογράφο του τέρμα απατεωνίστικου Lost θα έπρεπε να το περιμένω το στραπάτσο, εδώ που τα λέμε...). Πιστεύω, δε, πως είναι μέγα λάθος να του δίνουμε συγχωροχάρτι επειδή "θα βγουν κι άλλα δύο βρε κουτά, να στοκάρουν τα κενά". ΟΧΙ φίλε μου. Πρώτα-πρώτα ποιος μου το εγγυάται ότι όντως θα βγουν; Εγώ πλήρωσα ολόκληρο εισιτήριο, όχι το 1/3 και εφόσον δεν βασίζεται σε βιβλίο/κόμικ/δημοτικό τραγούδι, αν μείνει μετέωρο δε πρόκειται να μάθω ποτέ τη σούπερ γαμάτη συνέχεια της ιστορίας. Δεύτερον, η ταινία δεν μπάζει περισσότερο κι από τα παράθυρα του Πλούταρχου (μόνο) επειδή χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση το σεναριακό background, που μπορεί όντως να εξιλεωθεί με sequels. Πάσχει σε πλοκή, ατμόσφαιρα, αληθοφάνεια καταστάσεων και χαρακτήρων, διαλόγους, τα πάντα όλα. Αυτά δεν διορθώνονται με sequel, μόνο με κάψιμο της κόπιας ή/και ξεχειμώνιασμα του Ridley πάνω στη μονταζιέρα (και αν).

Δεύτερη μεγάλη απάτη της χρονιάς για μένα το Dark Knight Rises. Δεν πάω να το παίξω κουλτούρα, το Begins το έχω δει περισσότερες φορές κι από τα Φιλαράκια και το έχω στο προσωπικό μου Τοπ Τεν (όλες οι άλλες εννοείται πως είναι φουλ κουλτούρα για να μπαλατζάρουν). Εδώ, όμως, πραγματικά πιστεύω ότι ο Nolan το μαστόρεψε στον αυτόματο πιλότο το φιλμάκι. Σενάριο οικτρό, χαρακτήρες που δεν πείθουν (ο Bane στο τέλος απλά αξιολύπητος), κοιλιές στο ρυθμό, δωρεάν εντυπωσιασμοί χωρίς την παραμικρή ουσία (π.χ. η αρχική σκηνή της απόδρασης στο αεροπλάνο), τρύπες, ανακρίβειες, μέτριοι διάλογοι. Είχα ένα κακό προαίσθημα ότι θα φανεί κατώτερο των περιστάσεων από το trailer ήδη αλλά τέτοια πίκρα δεν την περίμενα. Κρίμα.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ρε υπάρχει διαχωρισμός, τα "φέσια" δεν κρίνονται ως νορμάλ έργα. Αν έχουν έστω και υποτυπώδη δομή θεωρούνται μικροί θρίαμβοι. Δεν πας να δεις Μπάτμαν περιμένοντας ουσία και υπόσταση. Θες να δεις ΝΤΕΣΙ ΝΤΕΣΙ ΜΠΑΣΑΡΑΜ ΜΠΑΣΑΡΑΜ ΝΤΕΣΙ ΝΤΕΣΙ και επικά ΜΠΑΣΑΡΑΜ ΜΠΑΣΑΡΑΜ σύνθια ενώ ο Μπέηλ φτιάχνει οχτώ σπονδύλους με μονωτική και πουσάπς, ΝΤΕΣΙ ΝΤΕΣΙ.

Το ίδιο και το Προμήθηους. Όποιος δεν καραγούσταρε με την αυτοέκτρωση της Ραπάτσε, το επιτόπιο ράψιμο και την επική κωλοπιλάλα Ολυμπιακής κλίμακος που ακολούθησε, απλώς είχε πάει να δει το λάθος έργο.

(ΜάλαντροΪντ -μου το χάλασες καταραμένε, απ'όταν το διάβασα Μάλαντροϊντ, δεν μπορώ να το προφέρω Μαλαντρουά στο κεφάλι μου και υποφέρω- θέλω το υπόλοιπο τόπ τέν σου <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />)
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559


AGAN wrote:
Ξενέρωμα μεγάλο έφαγα με το "Prometheus"...
Θα μπορούσε(?) να φτιάξει ένα πολύ όμορφο prequel του ALIEN αλλά κατέληξε στο τέλος ένας αχταρμάς...</blockquote>

Ο Προμηθέας είναι πράγματι μια ταινία γεμάτη λάθη. Μερικές σκηνές είναι το απόλυτο fail.

<span class="bbcode_spoiler"> Για παράδειγμα, η σκηνή με την γέννηση του αλιεν, αν και είναι μια απο τις καλύτερες στην ταινία, τελικά δεν βγάζει νόημα. Ένα μέλος του πληρώματος έχει στην κοιλιά του εναν εξωγήινο, καταφέρνει να το βγάλει χρησιμοποιώντας ανορθόδοξα την χειρουργο-μηχανή και αφού έχει πλέον απαλαχθεί απο την απειλή εκείνη, είναι σαν να ξέχασαν οι πάντες τι έγινε. Αμέσως μετά συναντά τους άλλους και ενώ έχει κάτι ράμματα ΝΑ, κανένας δεν νοιάζεται. Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι όλοι έγραψαν το άλιεν στα αυτά τους, κανείς δεν πήγε να δει αν ζεί ή αν γίνεται να μελετηθεί.

Προς το τέλος το άλιεν, ενώ ήταν αρχικά μια σκατούλα, έχει μεγαλώσει 20 φορές με κάποιον μαγικό τρόπο. Εντάξει δεν περιμένω τον απόλυτο ρεαλισμό, αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά.

Επίσης, γιατί υπάρχει το trend στις ταινίες αλιεν που οι μόνοι επιζώντες είναι ένα άνθρωπος και ένα ρομπότ? Στο τέλος με την σύγκρουση ήταν σαν να ήθελαν να ξεκάνουν τους πάντες για να μείνει μόνο η πρωταγωνίστρια και ο άλλος (ή καλύτερα ό,τι είχε απομείνει απο εκείνον). Αυτό όμως δεν είναι και ιδιαίτερα άσχημο, αν αναλογιστείς την έχθρα-κακία που είχαν όλοι μέταξύ τους. </span>

Σε καμία περίπτωση δεν την θεωρώ αποτυχία και δεν με ξενέρωσε, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ, πολύ καλύτερη. Ελπίζω το sequel να μην έχει ένα κάρο λάθη και παράδοξα σαν τον προμηθέα.

 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Arwindan Τι έγινε πριν από 2000 χιλιάδες χρόνια? Ξυριζόμουν εκείνη τη μέρα και δεν πήρα χαμπάρι...
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Δεν ξέρω ακριβώς, μόνο διάφορες φήμες που έχω ακούσει...
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,668


MaverickStrange wrote:
Arwindan Τι έγινε πριν από 2000 χιλιάδες χρόνια? Ξυριζόμουν εκείνη τη μέρα και δεν πήρα χαμπάρι...</blockquote>


Εικασίες/φήμες/σπέκουλες/ευσεβείς πόθοι που διάβασα εγώ λένε πως
<span class="bbcode_spoiler">και καλά ο Jesus Christ ήταν απεσταλμένος των Εngineers, και τα πήραν στη γκράνα με την πάρτη μας επειδή κατέληξε εσταυρωμένος.</span>

Καθαρά εικασίες/φήμες/σπέκουλες/ευσεβείς πόθοι πάντα :pope:

 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Hellion wrote:
<span class="bbcode_spoiler">και καλά ο Jesus Christ ήταν απεσταλμένος των Εngineers, και τα πήραν στη γκράνα με την πάρτη μας επειδή κατέληξε εσταυρωμένος.</span>

</blockquote>

Fail,απλά fail.Δεν την έχω δει την ταινία,αλλά αν ισχύει αυτό,καλύτερα. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958


Borracho wrote:
(ΜάλαντροΪντ -μου το χάλασες καταραμένε, απ'όταν το διάβασα Μάλαντροϊντ, δεν μπορώ να το προφέρω Μαλαντρουά στο κεφάλι μου και υποφέρω- θέλω το υπόλοιπο τόπ τέν σου <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />)</blockquote>

Ντάξει, μια-δυο τις μαντεύεις στο κατευθείαν, μόνο με το forum tag που μου διάλεξες. Γενικά ψιλο-ξενέρωτο είναι το τοπ-τεν μου αλλά, εκτός από μερικά στανταράκια, κάποιες τις αλλάζω κιόλας, όχι επειδή βγαίνουν καινούργιες αλλά επειδή ξαναβλέπω παλιές. Πρόσφατα έβαλα να δω πάλι τον Lebowski π.χ. και δεν μπορώ πλέον να τον αφήσω απέξω, το ίδιο και το Pulp Fiction. Αντίθετα, το Forrest Gump που το είχα ψηλά-ψηλά από το Γυμνάσιο το βλέπω να τρώει σουτ.

Για να γυρίσω στο θέμα μας, πριν λίγο ήρθα από το Django και πλέον είμαι σίγουρος ότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση κάνει κακό, όσο γατόνι μάστορης και να είσαι (; ). 165 λεπτά για να πάρει ο Γιάγκος το κορίτσι και να φύγει στο ηλιοβασίλεμα; Ούτε ο ομώνυμος του Φώσκολου τέτοια αργοπορία. Κάπου το έχασες το μέτρο, Quentin δικέ μου. Να είχε τουλάχιστον και τίποτα ζουμερούς διαλόγους αλά Pulp ή Reservoir Dogs στο ενδιάμεσο να σκάσει το χειλάκι μας, πάει στο διάβολο, αλλά μόνο ένα τέτοιο σημείο βρήκα πετυχημένο (αυτό με τους Κούκλουξ Κλαν). Νομίζω ήρθε ο καιρός να αναβιώσει η ξεχασμένη τέχνη του μοντάζ εκεί στο Hollywood γιατί όσο πάνε και πλαδαρεύουν (ο Tarantino και κυριολεκτικά).

 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Ώστε έτσι ο Django ε;Γενικά ο Ταραντίνο,αν και υπερμέγιστος δημιουργός είναι σα να έχει πάρει την ελευθερία από το κοινό να κάνει ότι θέλει μετά το Pulp Fiction,και αυτή η σιγουριά δεν είναι πάντα καλή.Για παράδειγμα,ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τον ντόρο με τους Μπάσταρδους.Πολύ μέτρια ταινία (για Ταραντίνο,άσε που ήταν η ταινία με τα λιγότερα ταραντινικά στοιχεία ever),κι από ότι έχω καταλάβει το Django κινείται στο ίδιο μοτίβο.Θα το δω βέβαια,αλλά προσπαθώ να μην έχω απαιτήσεις για ποιότητα ανάλογη του Pulp Fiction,του Reservoir Dogs,ούτε καν του Kill Bill.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,799
Εμένα οι άδωξοι μπάσταρδη μου άρεσαν! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Εμένα 2 μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή:
1) Whatcmen, δεν ξερω τι ακριβώς, αλλά κάτι δε μου άρεσε σ' αυτήν την ταινία παρά τις πολύ θετικές κριτικές που άκουσα....
2) Καυτό απόρρητο (burn after reading αγγλιστί), είχα διαβάσει πολύ ενθαρρυντικές κριτικές και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά λόγια από φίλους μου, αποφάσισα να πάω να το δω... Αμ δε, μετάνοιωσα τη στιγμή που πήρα αυτήν την απόφαση και μετά έκλαιγα τα 7€ που έδωσα στον κινηματογράφο...
Πολύ πατάτα η ταινία....
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Adhan,καλή ταινία είναι,ένα 7 το παίρνει,αλλά από τον Ταραντίνο περίμενα το κάτι παραπάνω.Γενικά,δεν είχε τόσο έντονο το ταραντινικό στυλ κι αυτό είναι που δε μου άρεσε κυρίως (π.χ. δεν είχε την απίστευτη μουσική ή τους τρομερούς διαλόγους,ούτε καν το έντονο pulp στοιχείο και τους way over the top χαρακτήρες των υπόλοιπων ταινιών του).Για αυτό τη θεωρώ τη χειρότερη ταινία του Quentin μετά το Jackie Brown (για διαφορετικούς λόγους αυτό).Δε βάζω το Death Proof,γιατί είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτό που επιδιώκει το πετυχαίνει.

Ghostrider,εμένα μου άρεσε το Watchmen,αλλά θεωρώ πως το τράβηξαν πολύ σε διάρκεια.Δεν έχω διαβάσει το graphic novel για να ξέρω αν η ταινία ήταν πιστή μεταφορά ή αν μπορούσε να συμπτυχθεί.
Για το BAR συμφωνώ.Μία από τις λίγες πατατούλες ( <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) των αδελφών.Με εξαίρεση τη σκηνή του θανάτου του Brad Pitt που ήταν φοβερή κι άλλες 1-2 σκηνές,ήταν πολύ μέτρια ταινία,παρά το καλό cast.
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Raz, κι εγώ το watchmen δεν το θεωρώ τόσο φέιλ όσο το BAR... Ούτε εγώ είχα διαβάσει το graphic novel (ούτε τώρα το έχω διαβάσει για να πω την αλήθεια...), απλά πήγα να το δω βασιζόμενος σε κριτικές που είχα ακούσει και έλεγαν πολύ καλά λόγια και στο Imdb το οποίο του έδινε τότε πάνω από 8... Αυτό που είδα ήταν μια μέτρια ταινία, είχε λίγες καλές στιγμές και κατά τα άλλα ήταν αρκετά μέτρια, ώστε λυπήθηκα πάλι τα 7€ που έδωσα για να το δω... (εντωμεταξύ θυμάμαι είναι η μόνη φορά που έχω πάει και ο κινηματογράφος είναι τελείως μα τελείως άδειος, εκτός από μένα και έναν φίλο μου που πήγαμε μαζί...) Για να την έβλεπα στο ντιβιντι με την παρέα καλούτσικη είναι, αλλά για κινηματογράφο όχι και τόσο....
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Όντως, αρκετά μέτριο το Burn After Reading, ειδικά για τα στάνταρς που μπορούν να πιάσουν οι Κοέν. Περισσότερο θυμάμαι να γελάω στις σκηνές του θεούλη Cave Johns....-- J.K. Simmons <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Το Watchen για τα δεδομένα του source material ήταν οριακά αξιοπρεπές. Εάν σας άρεσε έστω και λίγο η ταινία πιστεύω θα ενθουσιαστείτε με το graphic novel μια και υπερέχει σε όλα τα σημεία, εκτός ίσως του φινάλε όπου η "χρήση" του Dr. Manhattan μου άρεσε περισσότερο από την πρωτότυπη εκδοχή. Καλή βρήκα και την απεικόνιση του Rorschach, στο κόμικ μοιάζει λιγότερο "απειλητικός" και ψυχασθενής φατσικά αλλά είναι υποκειμενικό το πώς τον προτιμάει κανείς.
 
Top Bottom