Η Valve ανακοίνωσε Steam Machine, Controller, VR headset

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Προφανώς για αυτόν που έχει ήδη ικανοποιητικό σύστημα έχει μικρό ενδιαφέρον.

Η προφανέστερη χρήση είναι αν κάποιος έχει πχ οικογένεια και θέλει ένα ξεχωριστό σύστημα για το σαλώνι. Ενδιαφέρον έχει επίσης σαν ιδέα για δώρο. Αντί να πάρει κάποιος κονσόλα σε ανήψι ας τού πάρει καλύτερα ένα steam machine. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις που κανονικά κάποιος θα έπερνε λάπτοπ το steam machine είναι ενδιαφέρουσα εναλλακτική καθώς μπορείς πολύ εύκολα να το πάρεις μαζί σου όχι για το ίδιο το ταξίδι όπως το Deck αλλά λέω για την εύκολη μεταφορά του.
Αντι καποιος να παρει στο ανιψι του κονσολα εαν το ανιψι ειναι κατω των 5 χρονων και ακομα δεν εχει δικο του pc τοτε ας του παρει ενα μετριο pc καλυτερο απο τις κονσολες. Αν και δεν ξερω κανεναν που να εκανε τοσο ακριβο δωρο σε ανιψι γιατι και τα 500 ευρω που κανει 1 κονσολα ειναι πολλα για δωρο. Το laptop σε συγκριση με ενα pc στην ιδια τιμη ειναι κατωτερο αρα συμφερει να παρεις pc στα ιδια λεφτα.
Εχω εναν φιλο ο οποιος εχει pc και laptop. Το pc το χρησιμοποει μεχρι το καλοκαιρι και το καλοκαιρι που παει στο εξοχικο απο Ιουλιο μεχρι τελη Σεπτεμβριου εχει το laptop το οποιο ειναι κατωτερο απο το pc του το οποιο ανβαθμισε ολο το 2022. Τα χρησιμοποει για ιντερνετ και δουλεια για αυτο θελει και το laptop. Ενω εγω που χρησιμοποω το pc για ολα εκτος απο δουλεια δηλαδη ιντερνετ παιχνιδια σειρες και ταινιες δεν εχω laptop. Ε και τι εγινε για 1 η 1,5 εβδομαδα που θα παω διακοπες αν δεν μπω στο ιντερνετ?

όσο περνάνε οι μέρες τόσο ακριβότερο μου βγαίνει το off the self αντίστοιχο σύστημα... έχω ένα άσχημο προαίσθημα για την τιμή.

Το καλύτερο που κατάφερα να βγάλω είναι 650€ χωρίς windows.

Τυχαίο που έπεσα σε δύο άρθρα σήμερα που υπονοούν ότι η Valve δεν θα το τιμολογήσει σαν κονσόλα αλλά σαν PC ανάλογων δυνατοτήτων;
Αν όντως ξεκινάει στο 700ρι π.χ., I am out γι'αυτή τη γενιά. Σε 2-3 χρόνια που μάλλον θα βγάλουν αναβαθμισμένη έκδοση και το PC μου δεν θα τρέχει ούτε Bejeweled με ray-tracing on νομίζω θα είναι ταμάμ.

Τυχαίο που έπεσα σε δύο άρθρα σήμερα που υπονοούν ότι η Valve δεν θα το τιμολογήσει σαν κονσόλα αλλά σαν PC ανάλογων δυνατοτήτων;
Αν όντως ξεκινάει στο 700ρι π.χ., I am out γι'αυτή τη γενιά. Σε 2-3 χρόνια που μάλλον θα βγάλουν αναβαθμισμένη έκδοση και το PC μου δεν θα τρέχει ούτε Bejeweled με ray-tracing on νομίζω θα είναι ταμάμ.

Ναι υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το θέμα της τιμής. Αν η Valve δεν παίζει 4D chess ώστε να υπονοεί υψηλή τιμή και στο τέλος να κάνει mic drop κάτω από τα 500, ενδέχεται το Steam Machine να καταλήξει να είναι όχι αρκετά οικονομικό για τους budget gamers αλλά και όχι αρκετά ισχυρό για τους φραγκάτους.

Εγώ την γνώμη μου την έχω πει πολλές φορές, η αγορά δεν έχει έλλειψη από premium options. Η αγορά χρειάζεται απεγνωσμένα ένα φθηνό αλλά ικανό gaming PC για να λυτρωθούν όλοι όσοι ξέμειναν σε παλιό hardware λόγω των τρελών τιμών.

To 500αρικο από που το βγάλατε ρε παιδιά;

Το steam deck από όσο βλέπω στο steam έχει 569 ευρώ και στο skroutz 698 ευρώ ( η έκδοση των 512GB).

Πολύ αισιόδοξους σας βλέπω στις προβλέψεις σας.
Το 700αρι μου φαίνεται πολύ πιο πιθανό (ειδικά αν έχει μέσα και κοντρόλερ και τα γυαλιά κτλ)

Καλά γυαλιά δεν παίζει να βάλουν σε bundle κάτω από 1000 ευρώ φρονώ.

Το σκέτο Steam Machine μας ενδιαφέρει που αν είναι μέχρι 600 ευρώ θα χτυπήσει ευθέως τις κονσόλες αλλά και την αγορά των pre-built. Αν φύγει στα 700+ αρχίζει ο μέσος χρήστης και σκέφτεται μήπως δώσει άλλα 200 να φτιάξει Windows PC. Όσο για τη σύγκριση με Deck, είναι άλλη φάση το handheld. Έχει ενσωματωμένη οθόνη και χειριστήριο, γενικά διαφορετική αρχιτεκτονική οπότε δεν ξέρω αν οι τιμές είναι ευθέως συγκρίσιμες.

Με κοντρόλερς και γυαλιά πακέτο χτυπάμε διχίλιαρο, φόκους. Οτιδήποτε κάτω από αυτό θα είναι σα να τους κλέβουμε.

Μπάι δε γουέι, προσωπικά δεν θεωρώ ότι το χρειάζομαι. Δεν είναι κάτι σαν το νερό, ή τα μεταλλαγμένα γκόρντον μπλου από τα λιντλ δηλαδή. Μία κάρτα σούπερ γραφικάρων και άλλα 16 γκίγκα ραμ διαισθάνομαι ότι θα με κρατήσουν για εκατοντάδες χρόνια ακόμα. Αν και βλέπω πρώτα να καίγεται κάτι μέσα στο πισί πριν ασχοληθώ να αναβαθμίσω οτιδήποτε. ΑΛΛΑ επειδή δεν είμαι για πολλές συγκινήσεις πλέον, το να έχω εναλλακτική το στημασίν όταν σκάσει ο πρώτος πυκνωτής δε με χαλάει. Μπόνους, ότι θα παιχτεί γκέημινκ ρέντι ατμοφάση στη γιγαντο-οθόνη 340 ιντσών στην τραπεζαρία. Αλήθεια την έχω τόσο μεγάλη, τρώμε στον διάδρομο επειδή δεν χωράει κάτι άλλο μέσα στο δωμάτιο. Και βηαρ ρέντι που δεν πίστευα ότι θα ασχοληθώ ποτέ με το άθλημα, τουλάχιστον όσο ζω.

Το steam deck από όσο βλέπω στο steam έχει 569 ευρώ και στο skroutz 698 ευρώ ( η έκδοση των 512GB).

Πολύ αισιόδοξους σας βλέπω στις προβλέψεις σας.
Το 700αρι μου φαίνεται πολύ πιο πιθανό (ειδικά αν έχει μέσα και κοντρόλερ και τα γυαλιά κτλ)
419 κάνει το φθηνότερο.

Όπως είπαν και τα παιδιά, δεν υπάρχει νόημα για τέτοι τιμή. Δίνεις και αγοράζεις καλύτερο custom build.

Η λογική με βάση τα κάπως γνωστά κόστη τής Valve καθώς και τι προσπαθεί να κάνει (δεν προσπαθεί να γίνει Apple) είναι ότι θα είναι μέσα στο εύρος 500-600. Προσωπικά πιστεύω θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά να το κρατήσει χαμηλά και για αυτό αν βάλω εκτίμηση θα είναι στα 500.

Αν καταφέρει χαμηλή τιμή μπορεί να το αγοράσει και κόσμος που δεν είναι σίγουρος αλλά θέλει ένα μπάτζετ μηχάνημα. Όσο ανεβαίνει η τιμή αυτό δεν παίζει. Ακόμα και στα 800 ευρώ θα βρει κοινό που θα ενθουσιαστεί με το φορμ φάκτορ, καθώς δεν υπάρχει κάτι απολύτως αντίστοιχο, αλλά θα είναι πολύ περιοριμένο.

Μπορεί να έχουμε την έκπληξη και να κάνει κάτω από 500. Πολύ δύσκολα αλλά δεν αποκλείεται και απόλυτα.
Κάτω από 400; Αυτό αποκλείται απόλυτα.

(ειδικά αν έχει μέσα και κοντρόλερ και τα γυαλιά κτλ)
Μιλάμε είτε μονάχο είτε με χειριστήριο. Αν βάλουμε το VR εννοείται ότι πάμε σε άλλη κατηγορία τιμής.

Νομίζω ότι το πακετάκι πισί, χειριστήριο και γυαλί αξίζει κάθε βράδυ που η θέρμανση θα είναι κλειστή επειδή το ετήσιο μπάτζετ τινάχτηκε στον αέρα.

Το μόνο που θα με κράταγε, θα ήταν αν λόγω δουλειάς δεν μπορώ να το λιώσω από την ημερα παράδοσης.

πω πω έχει οργιάσει το σύμπαν έτσι; Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του εν τω μεταξύ, λέει ο άλλος ότι οκ και 800 να κάνει αφού θα δίνει console experience plug n play δεν έχω πρόβλημα. Τι λες πουλί μου; Στις κονσόλες όλα τα παιχνίδια είναι Optimized, στο steam ΑΜΑ θέλει ο dev, μπορεί να κάνει optimiza για το machine, αλλιώς θα σου πει πάρε 4080 ρε φτωχέ να παίξεις!

Βέβαια ποτέ δε ξέρεις με τις μνήμες και τους ssd σε τρελή άνοδο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι η valve δεν περίμενε να κάνει την ανακοίνωση για να στοκάρει parts. (για τους κατασκευαστές στοκάρω, περισσότερο "εξασφάλισα συμβόλαιο στην τιμή τάδε")

Τεσπά θα δούμε, ελπίζω να μην κάνει καμιά μαλακία και το δούμε πράγματι 600+.

Καμία σχέση Νίτρο, τίποτα δεν είναι optimized.
τρέχουν όμως, στο machine δεν υπάρχει τέτοια εγγύηση.

@maladroid τότε τους παίρνει το 600άρι. Αλλά δεν είναι δελεαστικό γιατί PC = μεταφέρω parts από build σε build και μου βγαίνει πιο σπασμένο το κόστος.
Εγώ στην φάση που είμαι αν πει πάνω από 600 δεν θα ασχοληθώ. Θα βάλω ένα 5700X και μια κάρτα στα 200-250 στο σύστημα και θα μείνω εκεί.

τρέχουν όμως, στο machine δεν υπάρχει τέτοια εγγύηση.

Θα έχει το αντίστοιχο του Steam Deck verified για αυτό τον σκοπό, δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα.

Θα έχει το αντίστοιχο του Steam Deck verified για αυτό τον σκοπό, δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα.
Το deck έχει πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι, αν το machine είναι τόσο ακριβό που θα πουλήσει 1μύριο ποιος χέστηκε να κάνει machine verification?

Back